Özensiz KV

Bu kadın sizi sevmiyormuş yahu. Ama üzülmeyin kaç kayınvalide gelinini sever ki. Gelin adayı o komşu kız olsa ona da aynı muameleyi yapardı merak etmeyin.
Oğlu sevsin gerisi nanay deyin.

yok ya. bence düşünemediğinden kasıtlı bir şey değildir. görmemiş olduğundandır
Ama sosyal gezen tozan bir kadın olduğunu söylemiş.Gezmese bile başka birilerinin evine konuk olarak gidiyor yani insan sofrayi göruyor dikkat ediyor.Mesela diyelim ben konuk gidiyorum nasil karşıladığını görüyorum çeşitli yemekler falan birdaha ki sefere benim evime gelince bende aynisini yapmak isterim dimi sonuçta insan düşünmüş yapmış.
Ya bu kıza kasıtlı olarak böyle yapdı.Yada herkese karşı böyle umursamaz yani kim olursa olsun bana en guzel sofrayida açsa ben buyum başkada birşey beklemesin diyen bir tip bence.

Nişanlısınız evli olsanız bile mutfak işine girmeyin. Girmişsiniz gördüğüm kadarıyla, çıkın acilen... Olmaz baklava börek vs ne münasebet.... 14 yıllık evliyim kvalide evinde oğluma sadece kahvaltılık bir şeyler hazırladım.... Girmem, mutfağına yemek yapmak için...

Benim kvalidenmin oğluna özel yemek yapma sorunu var. Rahmetli görümceme de oğluna yaptığını yedirmek istemezdi. Ben önce oğlu ile sonra kvalide ile açıkça konuştum.. Hoşlanmadığımı anlattım. Düzelecek inşallah .

Tavsiyem ev içinden uzak durun. Baktınız size karşı sorun açık, Açıkça konuşun.

Kızlar burda bana düşen tam olarak nedir? Kendimi çok değersiz hissediyorum bu konuda. Biliyorum benim değerimi belirleyen şey onun ikramı değil ancak insan bozuluyor vallahi
Ailene bir daha yalan söyleme. Senin ailenle arandaki ilişkiden önemli değil bu cimri kadın.
Ayrıca kadın sana zerre değer vermiyor. Evine Gitmeni istemiyor. O yüzden böyle davranıyor. Nişanlına sorunca ne diyor? Çekeceğin var gibi görünüyor.

Neden bu kadar yaranma çabasındasın ben anlamadım ki? İnsanlar görgüsüzler, nişanlın desen zaten sallabaş bi tip seni takan yok nasıl sindiriyosun bunu. Sonra evlenince neden böyle katlanamiyorum deme hiç evlendigindede aynı muamele olacak birde ailene yalan söylüyosun çok yanliş. Zeytin ekmek koyduğunda firinda yemek var neden zeytin ekmek yiyeyim diyemiyor musun ? Hele komsunun tabaginda lahmacun ikrami facia. Senin kayninda çeyiz dizilir dizilmez evine 2 hafta tatile geliyordu o iş ne oldu , aile boyu görgüsüzler başini duvarlara vuracaksin da çok geç olacak. Aklini başina al bir nişan atmak var bir boşanmak var. Neden korkuyosun anlamıyorum ,evlenemem evde kalirim korkusu mu bu değersizlik yargisini kabul ettiriyo size

Önemsemediğini düşündüm açıkçası.
Misafir gibi görmüyor olması da gayet olası.
Eminim misafir gelip gidiyordur evine zeytin ekmek koymuyordur önüne misafirinin.
Tamam herkes bilmek,yapmak zorunda değil ama artık herşey satılıyor,marketten,pastaneye adim basi herşeyi bulabiliyorken zeytin koyup geçmek çok sevimsiz geldi banada.
Haklısınız. Yerinizde olsam umursamazdım,annemlere de sevmiyor o uğraşmayı anne sizde kek kurabiye çay hazırlayın derdim sanırım kayınvalidem gelecekse. Alıskin olduğu tarzda ağırlar geçerdim.

Şimdi herkesin evinde misafir ağırlaması farklı. Her evin düzeni farklı. Bunu başta kabul edip ona göre davranmak gerek.

Benim annemler misafire çok aşırı hazırlık yaparlar ama başkasına gittiğimizde aynı özeni beklemiyoruz. Çünkü her insanın misafir anlayışı farklı. Bu konularda beklentiye girmek doğru gelmiyor.

Birde sen çooook fazla görüşmüşsün bu insanlarla. Ne gerek var gidip gelmeye sürekli? Burada kk'daki konuları görüyorum, gelinler çok fazla gereksiz görüşme halinde kayınvalidelerle, sınırı çizmek, bunu korumak önemli bana kalırsa. En azından ben kendi ailemde öyle gördüm, teyzelerim, kuzenlerim evlenirken, evlendikten sonra tanışma, bayram, yılbaşı dışında öyle çok nadir görüşürlerdi. Ama eşleri ailelerine gider gelirlerdi, karışmazlardı. Hiçte gelin-kaynana sıkıntısı yaşamadılar. Ben de öyle görüşürüm büyük ihtimal. Fazla samimiyete gerek yok.

Misafire lahmacun ikramı, geline kuru ekmek zeytin. Üstelik misafirin tabağına koyduğu lahmacundan gelinine seversin al oradan kendine diyor. Kıza bir servis açmayı tabağı bile çok görüyor. Böyle bir kadına evlerine misafir geldiğinde sen seversin deyip zeytin ekmek koymazlarsa o gelinin başı çok ağrır. Kız, ailesine iyi ağırlandım deyip yalan söylüyor, nişanlısı napim bu yaşa gelmiş insanları değiştiremem diyor, perşembenin gelişi çarşambadan belli aslında.

En önemli soru başkalarına nasil

Ben lahmacun mevzusunu bilmiyordum, şaşırmadım da zira önemsemiyor kadın konu sahibini. Amiyane olacak ama binmeye alçak eşşek arıyor. Yemegi yaptırıp fırında pişerken kızım acıktın belki ama pişsin beraber yeriz dememesinden belli. İnsan önemsediğine özeniyor bu böyledir. Ailenin bu kadar içine girip yemek falan yaparsa konu sahibi değer görmesi imkansız zaten.

Size fırında yemek yaptırdı ve size ikram etmedi mi? Ve siz de buna ses çıkarmadınız. Kusura bakmayın ama ben çok sessiz bir insanımdır fakat böyle bir şey yaşasaydım orada lafı sokardım. Yemek yaparken ortak ama yerken ayrı mı diye. Sanki kadına kendinizi beğendirmeye çalışıyor gibisiniz. Buradaki yeni gelinler niye böyle ezik ezik davranıyor anlamıyorum, evlilikten sonra kavga ediyorsunuz sonra.

Aynısını yap.. neyi dert ediyorsun.

ah şu kvler... boşverin gerçelten bu kadar kafaya takmaya değmez bir tanesi bile düzgün olsa şaşarım :)

Ayıp ya zaytin ekmek getirmek ne.
Bir kahvaltılık hazırlayamadı mı hiç yoktan? Bi domates, salatalık, zeytin peynir koysaydı bari. Bu kadar da olmaz yuh diyorum.
Kimse zaten kimsenin el lezzetine eleştiri yapmıyor.
Ben kime ne kadar özeniyorsam bana da o kadar özenilmesini isterim açıkçası.
Allah yaşatmasın, tepkim ne olurdu bilmiyorum. Olayda art niyet var mı yok mu ondan emin olmaya çalışırdım ama gücenirdim de.

Bir yıldır nişanlıyım kendi başıma dört kez gittim.
Eşimle 10 senedir beraberim, ailesine tek başıma hiç gitmedim. Hele ki nisanliyken. Aklim almıyor yani. Bir de mutfağa girmeyi de anlamadım, misafirsiniz siz.

Ay bu arada canımı çektirdiniz 24 tane zeytin yedim durduk yere

Haklısın. Peki herkese mi böyle bu kadın.

Siz neden kayınvalidenin evinde yemek, poğaça yapıyorsunuz ki? Çok mu sık gidiyorsunuz? Kadın nasıl isteyebiliyor? Siz belli ki hiç misafir olduğunuzu hissettirmemişsiniz.

Komşu kıza lahmacun getirip size bir tabak hazırlamaması, siz yemeğe kalmayınca size en azından tatmanız için ısrarcı olmaması çok özensiz davranışlar. Bence biraz mesafeli davranın.

Be
Belki benim gibi bezgindir :) samimiyetten o an aklına/eline ne geliyorsa onu çıkarıveriyordur.
Kızlar burda bana düşen tam olarak nedir? Kendimi çok değersiz hissediyorum bu konuda. Biliyorum benim değerimi belirleyen şey onun ikramı değil ancak insan bozuluyor vallahi
Bence burada size düşen bir şey yok. Erkek anaları oğulları evleneceği zaman bi denişik davranır oluyorlar. Konunun sizinle alakası yok. Sizin yerinize ben de gitsem aynı garip davranışlar olacaktı. Misilleme yapmaya da gerek yok. Onun tarzı. Siz kendi tarzınızı gösterip, kendi hayatınızı yaşayacak, kendinize yakıştırdığınızı yapacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…