• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özensiz KV

Çok büyük bir mesele değil aslında. Ama gerçekten sinir bozucu bir durum. Benim kv de yemek yapmayı bilmez doğru düzgün fırın vs kullanamaz. Ama görümcem biz nişanlıyken hep bir şeyler getirirdi annesine ona gideceğimiz zaman. Birşeyler dediğimde 5-6 çeşit olurdu yani. Eşinin kardeşi falan yok mu kv ya akıl verecek birisi?
Kız çocuğu yok

Başkalarına karşı çok şahit olmadım ancak şöyle bir şey yaşandı. Komşusu ve kızı geldi bir seferinde ben oradayken. Kız benimle yaşıt. O günde ben poğaça yaptım çay demledik. Kendisi de lahmacun yaptırdı. Neyse biz poğaçalari yedik sonra kalktı komşu kızı sever diye ona lahmacun getirdi bir tabak ve bana da o kızın tabağından almamı söyledi. Moonse sen lahmacun seversin alsana dedi. Ve ben o gün öyle eve geri geldim.
Bu bambaşka bi seviye 🤣

Kızlar kv onlara gittiğim zaman çok özensiz davranıyor ama öyle böyle değil. Ailemi götürüyorum bi kek bi çay. Ben gidiyorum mesela akşam için ona yemek yapıyorum fırında yemek pişerken bana peynir ekmek çay getiriyor. En son da dün alışverişten sonra evine geçtik. Çay yaptı ve sadece siyah zeytin ve ekmek getirdi önüme. Acikmissindir diyor. Ama bunu böyle sanki merhametli gibi de söylüyor. Kötü bi niyeti de yok gibi ama anlamıyorum. Sonuçta bu kadın sosyal ve gezen bı kadın. Hiç görmemiş desek bile bize geldiğinde benim onu ağırlamam, ailemin ihtimam göstermesinin bile yetmesi lazım. Nişanlım bize geldiğinde yemekleri babam yapar, annem ayrı ilgilenir. Gerçekten özen gösterirler ama ben hiçbir zaman özen görmedim. Çok zoruma gidiyor. Yok desem maddi olarak var yani biliyorum. Mutfağı dolu bı kadındır. En kötü insan marketten iki bisküvi alir koyar yine de zeytin ve ekmek çıkarmaz. Peynir bile yoktu düşünün. Ben mi abartiyorum kızlar? Bu özensizligi beni çok utandırıyor. Ailem kayınvaliden seni nasıl ağırladı dediğinde hep yalan söylüyorum. Yok işte şunu yapmış bunu yapmış gibisinden. İşin tuhafı bende onu nasıl misafir edeceğimi düşünüyorum. Evime geldiği zaman ona onun gibi mi muamele göstermeliyim? Son olarak beni aileden gördüğü için özensiz davranmış olacağını bile düşündüm ancak ben ömrümde hiç ev hali olsa bile fırında yemek varken birine peynir ekmek vermedim ya da zeytin ekmek... Çok kafama takıyorum, çok zoruma gidiyor ve ister istemez sinirlerim bozulup ağlıyorum.
Mesela karşıma hic birsey koymasa daha az kırılırdim zeytin ekmek ne yav.Olupda koymaması zaten bir mesaj gibi sana.Başkalarına karşı dökturup sana böyleyse zaten seni istemedigini belirtiyor.
Bir insanin hiç birşeyi olmasa onu koysa sıkıntı yok neyi var onu koyuyor en azından düşünüyor ama oldugu halde sofraya hiç birşey getirmemesi sıkıntı cimri birisidir.Sen aynisini yapsan eminim söylenir içten içe.

size mi öyle yoksa genelde mi öyle ? herkese karşı değilse sizi ciddiye almıyordur, üşeniyordur, değerli görmüyordur fazla.

Kendisi rica etti yapamam diyemedim

Anlattıklarınızdan sonra bence kayınvalideniz fazla tembel ve fazla gamsız:)
Yemeği yapan biri olsa da yapsa diyor bence içinden sen gelince o yüzden rica ediyor.
Bu değişir mi bence değişmez tembellik vs doğuştan böyledir.
Ama ailene gidip bana şöyle şeyler yaptı deme sonra evlenince görüştüklerinde bu kadın bize neden böyle davranıyorlar derler düzgünce anlat misafir ağırlamayı bilmiyormuş yemek konusunda pek bilgisi yok de geç
Sen ne yapabilirsin valla yapacağın şey onlara giderken tok gitmek onu öyle kabul etmek:)

Rica edince yapamam diyemedim. Ben bu aileye baklava dahi açtım istek üstüne
Sizi cok ezerler boyle devam ederseniz. Nisanlinizda sizi desteklemiyor kendinizi siz koruyun. Nisanliniz bakalim o zaman sizin yaninizda mi olacak annesinin yaninda mi ona gore evliligi dusunun.

Gülmeyin ya vallahi çok korkuyorum düğünüme az kaldı ne desem napim diyen bı nişanlım var. Çok kötüyüm. Çok korkuyorum. Çok rencide oluyorum
Ya başta kendi kayınvalidemi yazdım falan ama sizinki ayıp ediyor yani. Ne o öyle başkasının tabağından tırtıkla sana yaptırmadım gerek duymadım gibisinden tavrı. Size de yaptırması gerekiyordu bir sıkıntı olduysa da kızım ikram yetmedi ondan senle bana yok kusura bakma falan mutfakta açıklama yapabilir. O seviyede değil benimki yani kimse o seviyede değildir zaten pess
Benim kayınvalide yemek yapmayı bilmiyor sevmiyor da o yüzden ikram hiç çıkarmaz çok da umrumda değil ben de rahat ediyorum bu sayede hiç yemeğe çağırmadım ben de yapmıyorum gibisinden 😃 ama aramız iyi, böyle şeylere takılırsanız aranız da zamanla bozulur

Mesela karşıma hic birsey koymasa daha az kırılırdim zeytin ekmek ne yav.Olupda koymaması zaten bir mesaj gibi sana.Başkalarına karşı dökturup sana böyleyse zaten seni istemedigini belirtiyor.
Bir insanin hiç birşeyi olmasa onu koysa sıkıntı yok neyi var onu koyuyor en azından düşünüyor ama oldugu halde sofraya hiç birşey getirmemesi sıkıntı cimri birisidir.Sen aynisini yapsan eminim söylenir içten içe.
yok ya. bence düşünemediğinden kasıtlı bir şey değildir. görmemiş olduğundandır

Kızlar burda bana düşen tam olarak nedir? Kendimi çok değersiz hissediyorum bu konuda. Biliyorum benim değerimi belirleyen şey onun ikramı değil ancak insan bozuluyor vallahi
Başkalarına karşı da böyleyse ben kişiselleştirmezdim.

Rica edince yapamam diyemedim. Ben bu aileye baklava dahi açtım istek üstüne
Bence çok yanlış yapmışsınız, bir daha yemek baklava poğaça yemek namına ne varsa yapmayın, sizden baklava isteyemez, kusura bakılmasın ama ben bu konularda katıyım, kendi nişanlılık dönemimde zırt pırt kayınvalidemin evine gitmedim, kek poğaça yemek yapmadım, servis yaparken yardım ediyordum o kadar, evliliğimde 29 senem bitiyor bu 29 senede kayınvalidemin evinde toplasanız 4 kere yemek yapmışımdır o da başka şehirde yaşıyorlardı kalmaya gittiğimizde eşimin sevdiği bazı yemekleri kayınvalidem eşimin damak zevkine göre yapamıyor diye.

Şimdi de kızım nişanlı, bizim evimizde kek börek vs yaparsa kayınvalidesine giderken götürüyor ama onların evinde servise yardım dışında bir şey yapmıyor, belki nişanlısına şimdiye kadar verdiğimiz sinyallerden dolayıdır bilemem zira ben ev işi sadece kadın işi değildir deyip evde işleri ortaklaşa yapan biriyim, eşim süpürürse kızım siler ben toz alırım damat da bunu biliyor, ailesine söylemiştir bizim aile düzenini, o yüzden daha dikkat ediyor olabilirler, damat da bize gelince daha elini yıkar yıkamaz mutfağa geliyor yardım etmek için, kendinizi ev işi yapan gelin moduna sokmayın, rica etseler dahi kusura bakmayın yapamam deyin zorunda değilsiniz çünkü.

Başkalarına karşı çok şahit olmadım ancak şöyle bir şey yaşandı. Komşusu ve kızı geldi bir seferinde ben oradayken. Kız benimle yaşıt. O günde ben poğaça yaptım çay demledik. Kendisi de lahmacun yaptırdı. Neyse biz poğaçalari yedik sonra kalktı komşu kızı sever diye ona lahmacun getirdi bir tabak ve bana da o kızın tabağından almamı söyledi. Moonse sen lahmacun seversin alsana dedi. Ve ben o gün öyle eve geri geldim.
Sizi misafir olarak görmüyor, o yüzden özen gösterilmiyor. Kızı varsa ona karşı da mı böyle?

Kızlar kv onlara gittiğim zaman çok özensiz davranıyor ama öyle böyle değil. Ailemi götürüyorum bi kek bi çay. Ben gidiyorum mesela akşam için ona yemek yapıyorum fırında yemek pişerken bana peynir ekmek çay getiriyor. En son da dün alışverişten sonra evine geçtik. Çay yaptı ve sadece siyah zeytin ve ekmek getirdi önüme. Acikmissindir diyor. Ama bunu böyle sanki merhametli gibi de söylüyor. Kötü bi niyeti de yok gibi ama anlamıyorum. Sonuçta bu kadın sosyal ve gezen bı kadın. Hiç görmemiş desek bile bize geldiğinde benim onu ağırlamam, ailemin ihtimam göstermesinin bile yetmesi lazım. Nişanlım bize geldiğinde yemekleri babam yapar, annem ayrı ilgilenir. Gerçekten özen gösterirler ama ben hiçbir zaman özen görmedim. Çok zoruma gidiyor. Yok desem maddi olarak var yani biliyorum. Mutfağı dolu bı kadındır. En kötü insan marketten iki bisküvi alir koyar yine de zeytin ve ekmek çıkarmaz. Peynir bile yoktu düşünün. Ben mi abartiyorum kızlar? Bu özensizligi beni çok utandırıyor. Ailem kayınvaliden seni nasıl ağırladı dediğinde hep yalan söylüyorum. Yok işte şunu yapmış bunu yapmış gibisinden. İşin tuhafı bende onu nasıl misafir edeceğimi düşünüyorum. Evime geldiği zaman ona onun gibi mi muamele göstermeliyim? Son olarak beni aileden gördüğü için özensiz davranmış olacağını bile düşündüm ancak ben ömrümde hiç ev hali olsa bile fırında yemek varken birine peynir ekmek vermedim ya da zeytin ekmek... Çok kafama takıyorum, çok zoruma gidiyor ve ister istemez sinirlerim bozulup ağlıyorum.
Yemek pisine kadar açlığını bastirsin diye vermiştir. Sosyal ya da varlıklı olması değil ki mesele kaç yaşına gelmiş hep öyle ortamı varsa normali odur.

Özensizliği beceriksizliğinden dir benim kaynana da öyle evine gidiyoruz bir tane bisküvi ama oğlu gelince dışarıdan önüne ne koyacağını şaşırıyor benim ailemde bende eskiden alınıyorum ama şimdi bıraktım herkes ederi kadar bende yemeğe çağırmıyorum...
Mesafemi koydum gitti....

Valla helal olsun ben söyledim ve bana ne diyeyim moonse bu yaşa gelmiş insanları mı değiştireyim görmemiş dedi.
Doğru söylüyor o yaşa gelip görmemişse eşin ne yapacak sen ne yapacaksın sonra da söylese bile zoraki kendini düzeltecek boşveer....

Nişanlının ailesi görgüsüz maalesef bu zaten kaynının siz evlenmeden evinizde 2 hafta kalmak istemesinden ve kv'nin bunu normal karşılamasından belli değil miydi? Bu kadın böyle ya cahil, görgüsüz ya da sana değer vermiyorlar. Seninki yine bir kek çırpmış benim ki mini dankekleri yemek tabağına doldurup paketlerini dahi açmadan getirmişti annemle önümüze üstelik ilk kez gittiğimizde. Ee şu an ne oluyor benim evime geldiğinde oğlu gidip pastaneden kurabiye alıyor çayın yanında anası yiyor. Hakedene hakettiğini verirsin sen de ilerde o geldiğinde zeytin ekmek yallah

Valla helal olsun ben söyledim ve bana ne diyeyim moonse bu yaşa gelmiş insanları mı değiştireyim görmemiş dedi.
Biraz yapı meselesi sanırım. Bizde misafir baya hazırlanarak ağırlanır ama kv de falan öyle değil mesela haftada bir yemeğe gideriz o gün ne hazırladıysa yeriz ama çayı boş içeriz yani eğer evde çerez varsa maksimum onu koyar o kadar. Onun dışında yakınlarını yani eltilerini falan öyle boş çayla ağırlayabilir dediğim gibi maksimum çerez yada dışardan belki tatlı. Bu bana çok tuhaf gelmişti çünkü ne eve geleni boş çayla ağırlarım nede gittiğim yere boş giderim. Eşime bahsettiğimde bizimkiler böyle alışmış derdi ama o onlar gibi değil birisi gelirken hazırlık yaptığımda hoşuna gider özenip hazırlanmam. Yani şunu diyeyim ailesi öyle diye nişanlın da öyle olmaz eğer kendini eğitmişse

haklısınız, ama kafanıza takıp dert edecek bir mesele değil inanın.
Pastane, kafe, tatlıcı dolu her yer. Çayın yanına yapmadıysa bile, hazır kurabiye, kuruyemiş, ekler, tatlı vs alınabilir. Üstüne meyve kahve çikolata.
Herkes kek çırpmak, börek açmak zorunda değil tabii ama bende özenli insan severim. Değilse takılmam. Kimse gibi de olamam ben yapmışımdır, o yapmamıştır kim nasıl mutluysa öyle.
Bence böyle düşünün çünkü size değer vermediğini düşündükçe mutsuz olacaksınız. Değeri kendinize, kendiniz verin. :KK66:

Back