• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özensiz KV

Kızlar burda bana düşen tam olarak nedir? Kendimi çok değersiz hissediyorum bu konuda. Biliyorum benim değerimi belirleyen şey onun ikramı değil ancak insan bozuluyor vallahi

Ailenin geri kalanı nasıl insanlar, bu ailenin aşağı yukarı KV görgüsünde olduğunu düşünüyorum. Oğlu nasıl peki? O da sonuçta bu aileden çıkıyor.

Sen bilirsin, nişanlın içine siniyor demek ki onunla mutlu olmaya bakıcaksın ailesi de böyle insanlar diyip geçiceksin. Fazla beklentiye girmeyeceksin. değerli/değersiz hissetmek şu durumda yanlış olur, KVnin eğitim ve görgü seviyesi senin ailen kadar değil , o kadar. Benim ailem de akraba dahi olsa, kendi oğlu/kızı dahi olsa misafirin önüne iyi kötü bir şeyler koyar mutlaka. Zeytin ekmek asla asla misafire ikram edilecek şey değil, korkunç yani kadın sosyal geziyor meziyor diyorsun ama hayatında hiçbir şey görmemiş gibi zeytin nedir yahu :KK51:

neden size yapılan muamele bu ise ailenize yalan söyleme ihtiyacı hissediyorsunuz. kesinlikle ailenize yalan söylememenizi tavsiye ederim. ileride benzer sorunlarla karşılaştığınızda ve bu olayın ucu artık ailenize dokunuyorsa kendinizi anlatmakta çok güçlük çekersiniz.
ben, bu durumda aynı özensizliği kendisine gösterirdim ve evine de adım atmazdım.

Yukarıda sordum ama cevap vermediniz başkalarına karşı nasıl?
Başkalarına karşı çok şahit olmadım ancak şöyle bir şey yaşandı. Komşusu ve kızı geldi bir seferinde ben oradayken. Kız benimle yaşıt. O günde ben poğaça yaptım çay demledik. Kendisi de lahmacun yaptırdı. Neyse biz poğaçalari yedik sonra kalktı komşu kızı sever diye ona lahmacun getirdi bir tabak ve bana da o kızın tabağından almamı söyledi. Moonse sen lahmacun seversin alsana dedi. Ve ben o gün öyle eve geri geldim.

Benim kayınvalide yemek yapmayı bilmiyor sevmiyor da o yüzden ikram hiç çıkarmaz çok da umrumda değil ben de rahat ediyorum bu sayede hiç yemeğe çağırmadım ben de yapmıyorum gibisinden 😃 ama aramız iyi, böyle şeylere takılırsanız aranız da zamanla bozulur

kv yok bende ama bi arkadaşıma falan gittiğimde güzel bi yemek hazırlanmasını çok severim
beni mutlu eder yani bi arkadaşım var ne zaman gitsem güzel yemekler yapar sofrayı donatır
sizin kv belki yemek yapamıyordur yada yemekle arası yoktur
evine en çok gittiğim arkadaşım önüme sadece makarna koydu mesela bugüne kadar :D
lafa gelince yok haftaya mangal yaparız yok şöyle sofra kurarım falan der
ben bunların hiçbirini görmedim şimdiye dek
sonradan anladım ki arkadaşım yemek yapamıyor aslında
ilk zamanlar bende takılıyordum yani ne zaman gitsem dışarıdan söylenir bi düzgün yemeğini yiyemedim derdim içimden
meğer yapamıyor ama söyleyemiyorda herhalde :)
en son gittiğimde biraz sıkıntısı vardı ev falan dağınıktı bi süredir ilgilenememiş
ama ocak tertemizdi
benim ocağım çabuk kirleniyor mesela çünkü ben yemek yapan bi insanım
onun ocağı temiz çünkü yemek yapmıyor yani pek kullanmıyor aslında

Başkalarına karşı çok şahit olmadım ancak şöyle bir şey yaşandı. Komşusu ve kızı geldi bir seferinde ben oradayken. Kız benimle yaşıt. O günde ben poğaça yaptım çay demledik. Kendisi de lahmacun yaptırdı. Neyse biz poğaçalari yedik sonra kalktı komşu kızı sever diye ona lahmacun getirdi bir tabak ve bana da o kızın tabağından almamı söyledi. Moonse sen lahmacun seversin alsana dedi. Ve ben o gün öyle eve geri geldim.

Lahmacunu kız sever diye mi yaptırdı, yoksa zaten yaptırmıştı kıza bir tabak mı getirdi?

Zaten yapılmış olan lahmacundan getirdiyse demek ki herkese karşı böyle çok iş yapmayı sevmiyor diye anladım

Ama komşu kızı seviyor diye yaptırdıysa o zaman alttan alta senle restleşiyor. Hiç takma az görüş.

Nisanlinin annesinin evinde neden fırına yemek yaptınız orayı anlamadım. Sanki eve misafirmis gibi gidilince daha özenli oluyorlar onu net söyleyebilirim, keşke evlenmeden önce biraz daha uzak dursaydiniz, daha kıymetli olurdu sanırım.

Şimdi ben ne yapardım diye düşündüm, önüme zeytin gelse yok sagolun karnımı böyle şeylerle doyurmayayim yemek pişiyor ondan yerim derdim. Sonra da gider eşime bir güzel dedikodusunu yapardım 😅 ama biz eşimle böyle şeyleri rahat rahat konuşup güleriz yani. Daha doğrusu şakayla karışık durumu ifade ederim o da gider konuşur bir daha da yapılmaz.

Lahmacunu kız sever diye mi yaptırdı, yoksa zaten yaptırmıştı kıza bir tabak mı getirdi?

Zaten yapılmış olan lahmacundan getirdiyse demek ki herkese karşı böyle çok iş yapmayı sevmiyor diye anladım

Ama komşu kızı seviyor diye yaptırdıysa o zaman alttan alta senle restleşiyor. Hiç takma az görüş.
Ben poğaça yaparken o da akşama yemek olsun moonse beraber yeriz diye yaptırdı. Sonra kıza getirdi işte. Ben de kalktım eve geldim. Kısacası kayinvalidemin sofrasına adam akıllı hiç oturmadim. Kendisi de oturtmadi

biz eşimle böyle şeyleri rahat rahat konuşup güleriz yani. Daha doğrusu şakayla karışık durumu ifade ederim o da gider konuşur bir daha da yapılmaz.
Valla helal olsun ben söyledim ve bana ne diyeyim moonse bu yaşa gelmiş insanları mı değiştireyim görmemiş dedi.

Valla helal olsun ben söyledim ve bana ne diyeyim moonse bu yaşa gelmiş insanları mı değiştireyim görmemiş dedi.
Ay asla böyle biriyle evlenmezdim ne münasebet🙄 ben kadının evine gidip yenek yapacağım o bana zeytin çıkaracak, nişanlım da napayim değişmez diyecek. Kusura bakma da eşşek gibi değişecek yani ne münasebet. Ya da bir daha evine gitmem o da bir seçenek.

Demek ki siz kv evinde rahat edebiliyorsunuz. Ben daha alışamadım sanırım. Ayağıma beklemekten ziyade kendi başıma dolabını açamam, ben de mi sorun var yani şimdi zeytin ekmek getirmesinin sorumlusu ben miyim gerçekten?
hayır siz değilsiniz sorumlusu
ben olsam bir iki sabreder sonunda da zeytin ekmek mi yiyeceğim mutfağa bakayım başka bişey yok mu?
ya da yok tokum der geçerim

ben olsam bende gıcık olurum öyle şey mi olur?

Demek ki siz kv evinde rahat edebiliyorsunuz. Ben daha alışamadım sanırım. Ayağıma beklemekten ziyade kendi başıma dolabını açamam, ben de mi sorun var yani şimdi zeytin ekmek getirmesinin sorumlusu ben miyim gerçekten?

Ya hu neden sen hazırlayasın zaten?
Sen o evde misafirsin. Ben 10 senelik evliyim, ben de kayınvalidemin evinde misafirim. Beraber yapalım dese yardım ederim ama gidip yemeğini vs yapmam.

Anneler babalar da evlenince bizde misafir. İş de beklemem.

Ben de sevmem kvmin böyle yarım yamalak ağırlamasını. Giderken pastaneye vs uğrayıp alıp geçiyorum. Çay falan demleyebiliyor neyse ki ajshahsh

Keske o zaman peynir cikarttiginda ben firindaki yemegi bekliyebilirim cok acikmadim deseydiniz. Birde gercekten boyle sik sik gitmeyin nisanliniz varken gidin bir saat oturun donun.
Aslında sık gitmedim biliyor musunuz nişanlım zaten şehir dışında yani toplasanız dort kez falan gitmişimdir o da ayda birden fazla aralıklarla

Çok büyük bir mesele değil aslında. Ama gerçekten sinir bozucu bir durum. Benim kv de yemek yapmayı bilmez doğru düzgün fırın vs kullanamaz. Ama görümcem biz nişanlıyken hep bir şeyler getirirdi annesine ona gideceğimiz zaman. Birşeyler dediğimde 5-6 çeşit olurdu yani. Eşinin kardeşi falan yok mu kv ya akıl verecek birisi?

Ben gidiyorum mesela akşam için ona yemek yapıyorum fırında yemek pişerken bana peynir ekmek çay getiriyor

Ben poğaça yaparken o da akşama yemek olsun moonse beraber yeriz diye yaptırdı. Sonra kıza getirdi işte. Ben de kalktım eve geldim. Kısacası kayinvalidemin sofrasına adam akıllı hiç oturmadim. Kendisi de oturtmadi

Kızlar burda bana düşen tam olarak nedir? Kendimi çok değersiz hissediyorum bu konuda. Biliyorum benim değerimi belirleyen şey onun ikramı değil ancak insan bozuluyor vallahi
Yazacaklarımı yanlış anlamayın lütfen, kızım da nişanlı ona söylediklerime benzer şeyler yazacağım bir anne olarak.
Kendinizi değersiz ve rahat hissetmediğiniz evde neden yemek, çay yanına ikramlıklar vs yapıyorsunuz ?
Neden aileyi mutfaklarına girip yemek yapmaya alıştırıyorsunuz? Evlendiğinizde bunu sizin göreviniz gibi görecekler ve sürekli sizden istemeleri rahatsız edecek, şimdi nişanlısınız yaptığınız gözünüze gözükmüyor olabilir ama evlenince sinirinizi bozacak, daha nişanlıyken sınır çizmesini bilmelisiniz, çay servisine yardım edebilirsiniz veya ufak tefek yardımlarınız olabilir ama yemek yapmak, poğaça pişirmek ne gerek var?

Söylediklerinizle yaptıklarınız uyuşmuyor, kadın kötü niyetli değildir lakin siz alışamadığınızı söylediğiniz evde alışmış gibi poğaça yemek girişince kadın Moonse da artık ailemizden deyip kendisi acıkınca ne yiyorsa size de onu çıkarıyordur.

Back