Özellikle adetime yakın olan duygusal yoğunluğum. Lütfen yardımcı olun

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.213
92
Özellikle adet olmaya yakın zamanda oluyo doktorumda demişti olabilir hormonlardan dolayı diye. Aynı zamanda tiroid hastasıyım bu da etkiliymiş ilaçla kontrol altına aldım. Evliyim ve bu durum eşimi ilişkimizi çok etkiliyo. Yaşadıklarımı buraya yazarak hassas noktalarımı neden bu krizi yaşadığımı çözmek istiyorum. Ağlama krizi geçiriyorum resmen kendime zor geliyorum.

Ben çocukluğumda değer görmedim maalesef babam beni ve kardeşlerimi hep korkutarak büyüttü dövmekle korkuturdu hep bağırır azarlardı. Geceleri hep ağlardım beni sevmiyolar diye . Annemle konuştuğum da ise babanın huyu böyle der geçerdi kendisi de ezilirdi babam tarafından hep ağlatırdı anneme etmediği hakaret kalmazdı.

O evde hep mutsuzdum. Kurtulmak istedim ordan hep odamda yapayalnız ağlardım nefret ederdim babamdan. Gece boyu sinirimi öfkemi ağlaya ağlaya çıkarırdım. Şimdi özgüvensiz herşeyden korkan birisiyim. Düşünün 14yaşımdayken internetten biriyle tanıştım ve 3 yıl konuşup görüştük sonra da ayrıldık. Başıma kötü şeyler gelebilirdi.

Önce hırslandım okuyum kurtuluyum dedim sağlık lisesi kazandım hemşirelik. Hemen atanamadım özel hastanede de işe giremedim tecrübem yok diye almadılar. Markete girdim. Sonra 2yıllık üniversite kazandım ardından mesleğimden özel klinikte iş buldum. 2 yıl çalıştım. Bu süreçte hem işte hem evde yıprandım. Ve artık evden kurtulmakta kararlıydım kurtuluşu evlenmekte buldum. Mahallemde hemen yakınımda oturan birisyle tanıştım resmen evlenmeye ikna ettim ve evlendim.

Şimdi ise kayınvalidemle sorunlar yaşıyorum kendi içimde. Kaba bi insan kendisi kırıcı empati yapamayan eski kafa düşünen birisi. Eltim var çok fena uyanık birisi ne kadar hassasiyetim varsa bu insanlar hep tetikliyo. Bu arada 1 ablam 1abim var. Ama herkes kendi dünyasında pek arayıp sormazlar. Ben ararım sana sonra dönücem der dönmez. Eltimin ailesi olsun eşimin ailesi olsun çok birbirine bağlı düşkün insanlar. Sürekli her şeyin içindeler böyle her şeye fazla tepki veriyolar.

Birbirlerini sürekli ararlar sürekli gider geliriz. Eltimleyken telefonu hiç susmaz kardeşleri annesi olsun hep ararlar ilgilenirler hep kızının evine giderler. Benim ailem gelmiyo anca ramazan ayında ya da hastalık ameliyat olursa evler yakın bu arada. Kayınvalidemle eltim yüzüme karşı senin ailen soğuk falan dediler. O kadar ağliyorum ki nolurrrrr bana yardım edin. Çok üzülüyorum o insanlardan nefret ediyorum kayınvalide ve eltimden. İma etmelerinden hareketlerinden her şeyi abartmalarından. Nefret ediyorum onları hiç görmek istemiyorum. Kayınvalidem eltime o kadar düşkün ki her ortamda ondan bahseder hep benle onu kıyaslar. Ağlama krizine giriyorum bu yüzden eşimi de üzüyorum. Ne yaparsam atlatırım bu durumu nasıl düzelirim

Kv ve eltinizin aile yapısı sizinle aynı olmadığı için ve sizin de travmatik noktanız olduğu için bu durumu fazla içselleştirip art niyetsiz kıskançlığa evrilmişsiniz gibi hissettim. Bu durum sizin suçunuz değil, eğer çözemiyorsanız profesyonel destek alabilirsiniz. Çünkü bu durumunuzun hassasiyeti eşinizi bile çıkış yolu görerek evlenmenize sevep olmuş. O yüzden sadrce kv ve elti değil belki de yakın arkadaş çevrenizde bile aile ilişkisi iyi olan insanları görünce aynı şeyi hissedebilirsiniz. Kv ve eltinizin davranışı söylemi doğru değil, ama belki onlar da siz paylaşın diye soruyor olabilirler.. sadece bunun için bu denli büyük nefret duyulmaz. Başka başka sebepler de varsa ayrı bi durum.. kıyas olayına da çok takılmayın kvlerin çoğu aynı kızlarızla gelinleriyle hiçbişe bulamıyolarsa kendileriyle kıyaslıyolar sinir bozucu evet ama böyleler yani.. uygun bi dille rahatsızlığınızı belli edin art niyet hissediyorsanız.. ama öncelik siz travmalarınızı nası aşabilirimi kurcalayın en sağlıklı başlangıç burası.

Çok teşekkür ederim. 2 seans pskoloğa gittim doktorumla çözecektik ama sonra ücret pahalı geldi eşim senin bişeyin yok diyip izin vermedi. Sadece bu sebeplerden dolayı değil nefretim başka şeylerde oldu. Ama asıl mesele benim içimde yaşadıklarım ve kendim çözemiyorum. Dediğinizde haklısınız benim hiç arkadaşım yok çok yalnızım

Siz çalışmıyor musunuz

Çalışmıyorum önce eşim ailesi izin vermedi şu sıralar da çalış ıstıyosan dedi ama hastane de tedavi görüyorum o yüzden ertledim bu sıralar bahara doğru düşünüyorum
İşe girene kadar kendinize bi hobi bulun derim. Bol bol sosyalleşmeye çalışın. Mesela ben anksiyetem her nüksettiğinde örgü örerim. Hatta çanta örüp satmaya başladım. Satış uygulamaları var. Oradan eski kıyafetlerinizi satabilirsiniz. Kendinize uğraş bulun özellikle regliniz yaklaştıkça hobilerinizi iş olarak görün. Arkadaşınız yok diye eve tıkılmayın. Mesela yine kendimden örnek vereyim. Çanta örmeye başladığımdan beri sürekli bu malzemeleri satan dükkanları gezdim. Uzun uzun oyalandım. Orada merhabalaştığım insanlarla zamanla muhabbet etmeye başladım. Bunlar bile çok iyi geldi. Benim de regl öncesi dönemim çok ağır geçer. Hatta şu an regl olduğum halde ruh halim biraz garip. Mutsuzum. Ama mutsuzum diye kendimi bıraksam biliyorum ki daha kötü olacağım. O yüzden hemen gittim yeni malzemeler aldım daha önce hiç yapmadığım bi çanta modeli yapmaya başladım. Yaza doğru da iş bulamazsam halk eğitim kurslarında dikiş kurslarına başlayacağım. Kendi kıyafetlerimi kendim tasarlayacağım. Kafam meşgul olunca gıcık olduğum kimseyi düşünemiyorum. Hatta eşime bile saramıyorum. Tavsiye ederim.

Teşekkür ederim güzel tavsiyeniz için. İnşallah Rabbim ikimize de hayırlı iş kapıları açsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…