- 20 Ocak 2014
- 14.815
- 13.544
şekerim özel okulun allah belasını versin o kadar söylüyorum dertleri imanları para ki mimarlık malzeme olsun çıktı olsun zaten pahalı bir bölüm haftalık sırf 100-150 tl malzeme ve çıktıya para ayırman gerekir ha eğitim kredisi çekip mezun olduktan sonra çalışır ödersen orası başkaHerkese iyi akşamlar belki duymuşsunuzdur Dikey Geçiş Sinavi sonuclari aciklandi bir sene boyunca mimarlik için hazirlandim fakat devlet univ. Gelmiyor sizce özel üniversite yazsam taksitlerini odeyebilir miyimnet arastirmadim fakat %75 burslu olduğunda senelik 6000-7000 istiyolarmis 10 ay taksit yapsalar ayda 600 verebilir miyim bilmiyorum. Ailem destek cikamaz, mimarlik zor bi bolum. ayriyaten en geç aksam 5 de okuldan cikarim part çalışanlara veriyolar mi o kadar bilmiyorum kafam çok karisik sinava 2.girişimdi bi kere daha sinava hazirlanmak istemiyorum özel üniversiteyi de parasini odeyememekten korkuyorum siz ne dersiniz
aynen öyle malesefMimarlik epey masrafli bir bolummus canim ve okumasi cok zor diyorlar bence iyi dusun :/
özel üniversitede taksit olmaz. net ödeme alırlar bankadan kredi çere onu taksitle ödeyebilirsen ödersin...Herkese iyi akşamlar belki duymuşsunuzdur Dikey Geçiş Sinavi sonuclari aciklandi bir sene boyunca mimarlik için hazirlandim fakat devlet univ. Gelmiyor sizce özel üniversite yazsam taksitlerini odeyebilir miyimnet arastirmadim fakat %75 burslu olduğunda senelik 6000-7000 istiyolarmis 10 ay taksit yapsalar ayda 600 verebilir miyim bilmiyorum. Ailem destek cikamaz, mimarlik zor bi bolum. ayriyaten en geç aksam 5 de okuldan cikarim part çalışanlara veriyolar mi o kadar bilmiyorum kafam çok karisik sinava 2.girişimdi bi kere daha sinava hazirlanmak istemiyorum özel üniversiteyi de parasini odeyememekten korkuyorum siz ne dersiniz
bilmiyorum hiç çalışmadım çalışan arkadaşımda yok tahmini olarak konuştumPart time asgari ücret vermezler.
ailen hiç mi destek olmaz çıtlatsan azcıkİstanbulda yasiyorumparti çalışanlara en fazla 700-800 veriyorlar geçinir miyim bilmiyorum bölümde zor
Kesinlikle. Bende öyle karar verdim.Dgs ye tekrar calis derim. Mimarlik zor bir bolum hem calisip hem okuman biraz zor olur. Benim mimarlik okuyan arkadaslarim haftalar boyu sabahlayip proje yetistiriyorlardi. Bu tempo birde calisma temposu kaldıramazsın.
Destek olmak isterler istemesine de hangi parayla kirada oturuyoruzailen hiç mi destek olmaz çıtlatsan azcık
1.siniftan da başlatan var fakat çoğunluk 3.siniftan baslatiyor. Mecbur bir sene daha hazirlanacagim zorluk cekmektense boyle daha iyibirde dgs ya 1. sınıftan başlatıyorlar sanırım. bir ara bende denemiştim. dgsyi denedim ozaman 276 puan almıştım bilgisayar mühendislikleri uçuk olduğu için yazamadım... işletme de bitmek üzereydi çalıştığım ders ile alesten 72 aldım yüksek lisans yaptım iyi mi
dgsye çok sıkı çalış. sadece derslerine odaklanırsın
kesinlikle resmen ticarethane olmuslar. Onu bende düşündüm fakat 2 yil okuduğumda eğitim kredisi çektim borclandim tekrar cesaret edemiyorumşekerim özel okulun allah belasını versin o kadar söylüyorum dertleri imanları para ki mimarlık malzeme olsun çıktı olsun zaten pahalı bir bölüm haftalık sırf 100-150 tl malzeme ve çıktıya para ayırman gerekir ha eğitim kredisi çekip mezun olduktan sonra çalışır ödersen orası başka
sadece eğitim ücretiyle bittmiyor oldukça masraflı bir bölüm hele final jürilerinde dünyanın parasını harcıyorsun allah kolaylık versin ne yaptın son durum ne peki ?kesinlikle resmen ticarethane olmuslar. Onu bende düşündüm fakat 2 yil okuduğumda eğitim kredisi çektim borclandim tekrar cesaret edemiyorum
94 isen yasin daha kucuk ucunda istedigin universite varsa bence bir yil daha denenebilir. Ben tıp icin 3 kere sinava girip kazanan arkadaslar taniyorum.Kesinlikle. Bende öyle karar verdim.
Özel üniversitelerin anlaşmalı bankaları oluyor ve taksit yapıyolar. Yanlış yönlendirmeyin bence. Araştırılması gereken konular..özel üniversitede taksit olmaz. net ödeme alırlar bankadan kredi çere onu taksitle ödeyebilirsen ödersin...
330 tl aylık ama özelde okuyan öğrenciye çıkacak mı öğrenim kredisi devletin? Neresinden tutulursa elde kalıyor. Okulun borcu, bu kredinin borcu vs. E maddi durum iyi değil... Daha işe başlamadan dünya kadar borçlanılmış oluyor. Ben de alıyorum öğrenim kredisi, konu sahibinin ailesi belki de özel okul olduğu için yardım etmiyordur ya da edemiyordur. Ben devlette okuyorum, bana ailem burs ya da kredi alarak okuyabilirsin ancak, bizden bişey bekleme dedi mesela ki harç yok, masraf yok yani benim okuduğum okulda. Daha şimdiden nerden baksan 15 bin tl borçlandım, işe girer girmez o kredi borcunu ödemeye başlayacağım ve ödeme süresi boyunca sadece kredi borcu için çalışmış olacağım yani. Kritik şeyler bunlar.Ayrıca devletten öğrenim kredisi almak gibi bir imkanınız varsa ? o da çok yardımcı olur diye düşünüyorum, en son aylık 300 TL veriyolardı her yıl 20 TL zamda konuluyor diye biliyorum. Okul bittikten 2 yıl sonra ödeme başlıyor zaten o zamana kadar da iş hayatına atılmış olursunuz hem..
Burs demedim ki kardeşim de özelde okudu ama öğrenim kredisi çıktı ve aldı da.. Ben de devlette okudum ben de aldım benimde senin gibi borcum var.. Çalışma hayatımın ilk bir kaç yılı borçlara yatırım yapacağım ama sonrasında ( Allah güç kuvvet ömür verdikçe tabi) emeklerimin ekmeğini yiyeceğim gittiği yere kadar. Ayrıca tabiki kimse kolay olacağını söylemedi. Maddi imkansızlıklarla okumanın zorluklarını çok iyi biliyorum, herkes bazıları kadar şanslı değil. Özel üniversitenin zorluklarını da çok iyi biliyorum.. Ne diyeyim Allah yardımcımız olsun, Umarım arkadaş bir çıkar yol bulur330 tl aylık ama özelde okuyan öğrenciye çıkacak mı öğrenim kredisi devletin? Neresinden tutulursa elde kalıyor. Okulun borcu, bu kredinin borcu vs. E maddi durum iyi değil... Daha işe başlamadan dünya kadar borçlanılmış oluyor. Ben de alıyorum öğrenim kredisi, konu sahibinin ailesi belki de özel okul olduğu için yardım etmiyordur ya da edemiyordur. Ben devlette okuyorum, bana ailem burs ya da kredi alarak okuyabilirsin ancak, bizden bişey bekleme dedi mesela ki harç yok, masraf yok yani benim okuduğum okulda. Daha şimdiden nerden baksan 15 bin tl borçlandım, işe girer girmez o kredi borcunu ödemeye başlayacağım ve ödeme süresi boyunca sadece kredi borcu için çalışmış olacağım yani. Kritik şeyler bunlar.
Tamam ben de burstan bahsetmiyorum, burs zaten çıkmaz ama öğrenim kredisi de sonuçta devletin ihtiyaç sahipleri öğrencilere verdiği bişey, çıkar mı emin olmadığım için sorayım dedim.Burs demedim ki kardeşim de özelde okudu ama öğrenim kredisi çıktı ve aldı da.. Ben de devlette okudum ben de aldım benimde senin gibi borcum var.. Çalışma hayatımın ilk bir kaç yılı borçlara yatırım yapacağım ama sonrasında ( Allah güç kuvvet ömür verdikçe tabi) emeklerimin ekmeğini yiyeceğim gittiği yere kadar. Ayrıca tabiki kimse kolay olacağını söylemedi. Maddi imkansızlıklarla okumanın zorluklarını çok iyi biliyorum, herkes bazıları kadar şanslı değil. Özel üniversitenin zorluklarını da çok iyi biliyorum.. Ne diyeyim Allah yardımcımız olsun, Umarım arkadaş bir çıkar yol bulur