Özel Üniversite

şekerim özel okulun allah belasını versin o kadar söylüyorum dertleri imanları para ki mimarlık malzeme olsun çıktı olsun zaten pahalı bir bölüm haftalık sırf 100-150 tl malzeme ve çıktıya para ayırman gerekir ha eğitim kredisi çekip mezun olduktan sonra çalışır ödersen orası başka

özel üniversitede taksit olmaz. net ödeme alırlar bankadan kredi çere onu taksitle ödeyebilirsen ödersin...

1.siniftan da başlatan var fakat çoğunluk 3.siniftan baslatiyor. Mecbur bir sene daha hazirlanacagim zorluk cekmektense boyle daha iyi

kesinlikle resmen ticarethane olmuslar. Onu bende düşündüm fakat 2 yil okuduğumda eğitim kredisi çektim borclandim tekrar cesaret edemiyorum

Bildiğim kadarıyla, en azından kendi üniversitemde öyleydi.
Taksit denilen şey, dönem parasıdır.
Misal, siz yıllık 30 bin tl ödüyorsunuzdur, bunun ilki güz döneminde 15 bin tl olarak ödenir.
Şubata bahar dönemi için yeni kayıtta geri kalan 15 bin tl ödenir.
Ayrıca burs da yıllık olarak verilir ve beklenen şartlar sağlanmadığında hemen düşer.
Özel üniversitede okumak her zaman için daha zordur, hocaların notu kıttır.
Sizi dersten bıraktıkça yaz okullarında ekstra para kazanırlar çünkü.
Ayrıca denildiği gibi masraf sadece malzeme parasıyla kalmaz.
Devlet ünisinde çay 50 kuruş ise, özel ünide 2-3 tldir.
Bir öğün yemek ortalama 20 tl den başlar.
Her türlü etinizden, sütünüzden, yününüzden ve bilimum organlarınızdan faydalanmadan, onları sömürmeden diploma vermezler.

kesinlikle resmen ticarethane olmuslar. Onu bende düşündüm fakat 2 yil okuduğumda eğitim kredisi çektim borclandim tekrar cesaret edemiyorum
sadece eğitim ücretiyle bittmiyor oldukça masraflı bir bölüm hele final jürilerinde dünyanın parasını harcıyorsun allah kolaylık versin ne yaptın son durum ne peki ?

Bence yardım eden vs yoksa hiç bulaşma özel okula
Bunun yemesi içmesi var,hiç mi arkadaşlarınla oturup bi yemek bi kahve içmeyeceksin
Kılık kıyafeti var, bölümün projesi materyali var

330 tl aylık ama özelde okuyan öğrenciye çıkacak mı öğrenim kredisi devletin? Neresinden tutulursa elde kalıyor. Okulun borcu, bu kredinin borcu vs. E maddi durum iyi değil... Daha işe başlamadan dünya kadar borçlanılmış oluyor. Ben de alıyorum öğrenim kredisi, konu sahibinin ailesi belki de özel okul olduğu için yardım etmiyordur ya da edemiyordur. Ben devlette okuyorum, bana ailem burs ya da kredi alarak okuyabilirsin ancak, bizden bişey bekleme dedi mesela ki harç yok, masraf yok yani benim okuduğum okulda. Daha şimdiden nerden baksan 15 bin tl borçlandım, işe girer girmez o kredi borcunu ödemeye başlayacağım ve ödeme süresi boyunca sadece kredi borcu için çalışmış olacağım yani. Kritik şeyler bunlar.

Burs demedim ki kardeşim de özelde okudu ama öğrenim kredisi çıktı ve aldı da.. Ben de devlette okudum ben de aldım benimde senin gibi borcum var.. Çalışma hayatımın ilk bir kaç yılı borçlara yatırım yapacağım ama sonrasında ( Allah güç kuvvet ömür verdikçe tabi) emeklerimin ekmeğini yiyeceğim gittiği yere kadar. Ayrıca tabiki kimse kolay olacağını söylemedi. Maddi imkansızlıklarla okumanın zorluklarını çok iyi biliyorum, herkes bazıları kadar şanslı değil. Özel üniversitenin zorluklarını da çok iyi biliyorum.. Ne diyeyim Allah yardımcımız olsun, Umarım arkadaş bir çıkar yol bulur

Tamam ben de burstan bahsetmiyorum, burs zaten çıkmaz ama öğrenim kredisi de sonuçta devletin ihtiyaç sahipleri öğrencilere verdiği bişey, çıkar mı emin olmadığım için sorayım dedim.

Pardon, paraya ihtiyacı olana kredi, ihtiyacı olmayana burs çıkıyor bu ülkede. Tam tersi olması lazım aslında ama işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…