Özel Üniversite

İşte bu insanı en deli eden konulardan biri ya, çok doğru dedin. Bu burs ve öğrenim kredisi dağıtımını o kadar yanlış ve adaletsizce yapıyolar ki sövmemek elde değil..

kendıne güven bence mutlaka tercıhını yap baktın olmuyor dondurursun olmazsa bı dönem dene bence.ya ALLAH de başla bak nasıl yardım edercek sana

Canım hayallerinden vazgeçme..
İstediğin bölüm istediğin okul ise bekleme..
Ben özel üniversite de okudum. Burslu okudum ama part time çalıştım.
Çalışmaya ihtiyacın mı vardı dersen hayır yoktu. Ama ben annesinden babasından para isteyen bir çocuk değildim.
Çekinirdim istemeye. O yüzden üniversite de rahat edim. Kendimi geçindireyim istedim.
Bir AVM'de Giyim mağazasına girdim part time olarak.
Sabah 6'da kalkıp okula gidiyordum 1'de derslerim bitiyordu.
4 de iş başı yapıyordum akşam 10'a kadar çalışmaya devam.
İş de performansa dayalı prim kazanıyordum.
Bu yüzden kazandıkça hırslandım full time çalışan elemanlarından fazla prim almaya başladım.
Oradaki yöneticilerim gel seni full yapalım kasiyer olarak yetiştirelim diye teklif de bile bulundular ama istemedim.
Benim part time çalışarak aldığım para 1000 1200 buluyordu. Yani şuan da insanların aldığı aylık maaş.

Kazandıklarını ne yaptın dersen hiç bir kırık iğne bırakmadım kenarda hepsini yedim.

Okuldan mezun olunca istifamı verdim. Kendi mesleğime yöneldim.
Hayat zor değil sen de gözünde büyütüp zorlaştırma.
Kolay olanı herkes yapar. Senin yapman gereken şey çok da zor bir şey değil.
Elinde fırsat varken değerlendir.
Bazen keşke 4 seneliğe tamamlasaydım da açık öğretim sınavlarına maruz kalmasaydım bile diyorum.
Kazandığın bölüm zor bir bölüm değerli bir bölüm sana ileri de getirisi olan bir bölüm.
600 TL aylık ödediğin okula ilerde 6.000 TL maaş alarak çalışabilirsin.

İşte bu insanı en deli eden konulardan biri ya, çok doğru dedin. Bu burs ve öğrenim kredisi dağıtımını o kadar yanlış ve adaletsizce yapıyolar ki sövmemek elde değil..
Ellerinde iphone'lar, ailelerinin üzerinde evler, arabalar ve burs alıyorlar. Başarıyla mı ilgisi var diyorum ama o da değil, adam sınavda benden daha az puan almış, dersleri benden daha kötü, alttan dersleri var ve burs alıyor, kredi değil. Kaç tane örneği var bunun benim çevremde. Bir arkadaşım vardı, babası engelli. Engelli yardım maaşı mı ne alıyorlardı, bak baba engelli çalışamıyor, annesi babasına baktığı için o da çalışamıyor, kızları da benim arkadaşım ve kyk bursuna başvurmamıştı. Çünkü kıza kyk bursu çıkarsa (330 tl) ailesine verilen engelli yardım parası (600 tl) kesilecekti. Alamadı bu yüzden burs. Rezillikten başka bi'şey değil.

bir çocuk okutması bundan pahalıya gelir ailen neden karşılamıyor part mçalışırsan 6-12 bir iş bulabilirsin bar gibi yerlerde garsonluk yaparsın

Binlerce gereksiz bursu zenginlere verirken epey bonkör olan devletimiz, kendilerini zar zor geçindiren aileden 600 TL yi kesecek kadar insafsız, cimri zaten. Ben de alıştım gerçii bu verdiğin örneklere, devlet durumu kötü olanın kanını sömürmeye hoşlanıyor düşene bir tekme de o vuruyor somut birşey olsa kesin vampir olurdu.Zengin olanları da daha da yüceltiyolar, paralarına çerez parası katarak eğlencelerine vesile oluyolar işte adamına göre muamele yapıyolar resmen mantıklarına tükürdüklerim.

Bende özelde okuyacağım ama bursluyum. bence 6 bin lira çok bir para değil. ama üniversitelerin çoğu elden senet yapmaz banka onlara peşin öder sen bankaya borçlanırsın. senet yapılırsa da fark alıyorlar. % 5 kadar
bence yapabilirsin günlük tanıtım işleri iyi para veriyor. sen eğitim giderini tamamlasan ailende belki araç gereç kısmını halleder. yinede devlet için tercihte bulun bakarsın gelir. en sona da en makul olan üniversiteyi yaz
bende hem okul hem staj hem kpss bulabilirsem part time. kaça bölünücem bilmiyorum. ama azmedersek neden olmasın. yalnız benim okulda ortam yapma vs gibi hayallerim yok eğer bunları dert edecek biriysen bu biraz zorlayabilir seni

ve ek olarak 6 bine şartlama sakın kendini özeller yıl zam yapıyor ve sene uzatırsan bursunu karşılamıyor.

Tesekkur ederm

Kesinlikle bi sene daha hazirlanicam mecbur

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Özel univ hic mantikli gelmedi en iyisi bi sene daha hazirlanip devlet Üniv kazanmak

Çok teşekkür ederim. Hepiniz sagolun varolun.

inşallah istediğin bölümü kazanırsın canım allah yardımcın olsun
Amin...çok sağolun... Küçüklükten bu yana hayalimdi mimar olmak. Dersler kotu olunca lisede sözel seçtim . univde eşit agirlik bolumu okudum simdi de sayisal bi bölüme gececegim inşallah. Hayallerim için bi sene daha çalışmaya değer ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…