- 9 Temmuz 2013
- 1.054
- 1.002
İşte bu insanı en deli eden konulardan biri ya, çok doğru dedin. Bu burs ve öğrenim kredisi dağıtımını o kadar yanlış ve adaletsizce yapıyolar ki sövmemek elde değil..Tamam ben de burstan bahsetmiyorum, burs zaten çıkmaz ama öğrenim kredisi de sonuçta devletin ihtiyaç sahipleri öğrencilere verdiği bişey, çıkar mı emin olmadığım için sorayım dedim.
Pardon, paraya ihtiyacı olana kredi, ihtiyacı olmayana burs çıkıyor bu ülkede. Tam tersi olması lazım aslında ama işte...
Ellerinde iphone'lar, ailelerinin üzerinde evler, arabalar ve burs alıyorlar. Başarıyla mı ilgisi var diyorum ama o da değil, adam sınavda benden daha az puan almış, dersleri benden daha kötü, alttan dersleri var ve burs alıyor, kredi değil. Kaç tane örneği var bunun benim çevremde. Bir arkadaşım vardı, babası engelli. Engelli yardım maaşı mı ne alıyorlardı, bak baba engelli çalışamıyor, annesi babasına baktığı için o da çalışamıyor, kızları da benim arkadaşım ve kyk bursuna başvurmamıştı. Çünkü kıza kyk bursu çıkarsa (330 tl) ailesine verilen engelli yardım parası (600 tl) kesilecekti. Alamadı bu yüzden burs. Rezillikten başka bi'şey değil.İşte bu insanı en deli eden konulardan biri ya, çok doğru dedin. Bu burs ve öğrenim kredisi dağıtımını o kadar yanlış ve adaletsizce yapıyolar ki sövmemek elde değil..
Binlerce gereksiz bursu zenginlere verirken epey bonkör olan devletimiz, kendilerini zar zor geçindiren aileden 600 TL yi kesecek kadar insafsız, cimri zaten. Ben de alıştım gerçii bu verdiğin örneklere, devlet durumu kötü olanın kanını sömürmeye hoşlanıyor düşene bir tekme de o vuruyor somut birşey olsa kesin vampir olurdu.Zengin olanları da daha da yüceltiyolar, paralarına çerez parası katarak eğlencelerine vesile oluyolar işte adamına göre muamele yapıyolar resmen mantıklarına tükürdüklerim.Ellerinde iphone'lar, ailelerinin üzerinde evler, arabalar ve burs alıyorlar. Başarıyla mı ilgisi var diyorum ama o da değil, adam sınavda benden daha az puan almış, dersleri benden daha kötü, alttan dersleri var ve burs alıyor, kredi değil. Kaç tane örneği var bunun benim çevremde. Bir arkadaşım vardı, babası engelli. Engelli yardım maaşı mı ne alıyorlardı, bak baba engelli çalışamıyor, annesi babasına baktığı için o da çalışamıyor, kızları da benim arkadaşım ve kyk bursuna başvurmamıştı. Çünkü kıza kyk bursu çıkarsa (330 tl) ailesine verilen engelli yardım parası (600 tl) kesilecekti. Alamadı bu yüzden burs. Rezillikten başka bi'şey değil.
Amin çok tesekkur ederimşimdiden başarılar rabbim istediğin yeri nasip etsin inş. canım
Tesekkur edermAnadolu Üniversitesinden sınavsız olarak.kamu yönetimi. Isletme bölümü. Iktisat Maliye Çeko uluslararası ilişkiler gibi bölümlere 3.siniftan baslarsiniz. Bu bölümlerde diplomanda acikogretim yazmıyor. Eylül de başlar kayıtları.sonra yüksek lisans ta yaparsın.Yine istersen dgs hazırlanırsin.
En fazla 3 senede bitirebiliyorsun. Universitenin muaf duruma bagli tabiimaddi durumun iyi değilse hiç girme..
sanırım artık sadece 2 sene de okunmuyor daha fazla okuman gerek
Kesinlikleşekerim özel okulun allah belasını versin o kadar söylüyorum dertleri imanları para ki mimarlık malzeme olsun çıktı olsun zaten pahalı bir bölüm haftalık sırf 100-150 tl malzeme ve çıktıya para ayırman gerekir ha eğitim kredisi çekip mezun olduktan sonra çalışır ödersen orası başka
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Özel univ hic mantikli gelmedi en iyisi bi sene daha hazirlanip devlet Üniv kazanmakBildiğim kadarıyla, en azından kendi üniversitemde öyleydi.
Taksit denilen şey, dönem parasıdır.
Misal, siz yıllık 30 bin tl ödüyorsunuzdur, bunun ilki güz döneminde 15 bin tl olarak ödenir.
Şubata bahar dönemi için yeni kayıtta geri kalan 15 bin tl ödenir.
Ayrıca burs da yıllık olarak verilir ve beklenen şartlar sağlanmadığında hemen düşer.
Özel üniversitede okumak her zaman için daha zordur, hocaların notu kıttır.
Sizi dersten bıraktıkça yaz okullarında ekstra para kazanırlar çünkü.
Ayrıca denildiği gibi masraf sadece malzeme parasıyla kalmaz.
Devlet ünisinde çay 50 kuruş ise, özel ünide 2-3 tldir.
Bir öğün yemek ortalama 20 tl den başlar.
Her türlü etinizden, sütünüzden, yününüzden ve bilimum organlarınızdan faydalanmadan, onları sömürmeden diploma vermezler.
Maddi durumumuz fazla yokAileniz neden yardim etmiyor
Maalesefsadece eğitim ücretiyle bittmiyor oldukça masraflı bir bölüm hele final jürilerinde dünyanın parasını harcıyorsun allah kolaylık versin ne yaptın son durum ne peki ?
Doğru diyorsunuz çok zorsanmıyorum iyi bir geliriniz yoksa hep taksit ödeyip hem geçinebileceğinizi.
Çok teşekkür ederim. Hepiniz sagolun varolun.Burs demedim ki kardeşim de özelde okudu ama öğrenim kredisi çıktı ve aldı da.. Ben de devlette okudum ben de aldım benimde senin gibi borcum var.. Çalışma hayatımın ilk bir kaç yılı borçlara yatırım yapacağım ama sonrasında ( Allah güç kuvvet ömür verdikçe tabi) emeklerimin ekmeğini yiyeceğim gittiği yere kadar. Ayrıca tabiki kimse kolay olacağını söylemedi. Maddi imkansızlıklarla okumanın zorluklarını çok iyi biliyorum, herkes bazıları kadar şanslı değil. Özel üniversitenin zorluklarını da çok iyi biliyorum.. Ne diyeyim Allah yardımcımız olsun, Umarım arkadaş bir çıkar yol bulur
Çok tesekkur ederim... Allah büyüktür ...kendıne güven bence mutlaka tercıhını yap baktın olmuyor dondurursun olmazsa bı dönem dene bence.ya ALLAH de başla bak nasıl yardım edercek sana
inşallah istediğin bölümü kazanırsın canım allah yardımcın olsunMaalesefçok tesekkur ederim. son durum bir sene daha hazirlanmak.
Calismasina calisirim ama ozelde mimarlik okuyan arkadaşlarım hem okuyup hem calisilmiyor dersler çok yoğun diyorlarbir çocuk okutması bundan pahalıya gelir ailen neden karşılamıyor part mçalışırsan 6-12 bir iş bulabilirsin bar gibi yerlerde garsonluk yaparsın
Amin...çok sağolun... Küçüklükten bu yana hayalimdi mimar olmak. Dersler kotu olunca lisede sözel seçtim . univde eşit agirlik bolumu okudum simdi de sayisal bi bölüme gececegim inşallah. Hayallerim için bi sene daha çalışmaya değer ...inşallah istediğin bölümü kazanırsın canım allah yardımcın olsun