• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel sektörde kariyer yapmak sizce mümkün mü?

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.227
1.156
83
Herkese merhabaa. Ben 1,5 yıl önce Ankara'da bir devlet üniversitesinden mezun oldum, bolumum Uluslararası Ticaret. Okurken staj yaptım, part time işlerde çalıştım. Önemli kurumlardan egitimler aldım, sertifikalarım var. Referanslarım da var. İngilizce ve Arapça öğreniyorum. Ankara'da iyi bir okulda MBA yapma hedefim var. Şuan bir firmada part time çalışıyor ve işi öğreniyorum. Maaşım stajyer olduğum için düşük, ama isimden memnunum. Zaten işi iyice öğrenince muhtemelen tam zamanlı alacaklar beni. Diksiyonum düzgün, sesim güçlü. Telefonda konuşma tecrübem de var. Yani şimdilik her şey iyi gidiyor.
Ama etrafimdaki insanlar "Memur ol" diyorlar. Benim hedefim aslında meslek lisesi okuyup meslek ogrenmekti. Ama sagolsun ailem beni başkalarının yonlendirmesiyle İmam Hatip'e gönderdiler. Eğer meslek lisesi okusaydım 70 puanla Ankara'ya atanacaktim şimdi mis gibi isim olacaktı. Neyse nasip böyleymiş. Şimdi ise herkes "Bu paraya çalışılır mı?" diyorlar. Tamam düşük maaş ama işi öğrenip daha iyi bir yer bulana kadar devam edecegim. Zaten evden çalışıyorum. Kendimi geliştirmeye bol bol zamanım oluyor. İnsanlar ise " Düz memur ol." "Katıp ol." "Polis ol." diyorlar. Tamam memuriyette işten atılma vs yok. Ama ben kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Özelde çalışmanın en güzel yanı kendini gelistirebilmek. Çok güzel bir CV'm var. Emeklerim boşa gitsin istemiyorum. Ayrıca göz tembelliği var, miyop var nasıl polis olabilirim ki ben? Evde boş boş oturunca kim para verecek? Ben nasıl deneyim kazanacağım ki? Mezun olur olmaz herkes 50.000 TL maaş almıyor herhalde.
Bir de "Üniversite okumayıp calissaydin şimdiye birikmiş paran olurdu." diyorlar. Ben 10 yıl önce akrabaların yanında "Okumak istemiyorum" deseydim kimse "Meslek öğren" demezdi, herkes evlenmemi söyler üstüne bir de görücü getirirlerdi. Bir kız çocuğu olarak en büyük kurtuluşum üniversiteyi kazanmaktı. Üniversiteyi kazandigimdan beri kimse ağzını bile acamiyor.
KPSS, ALES, YOKDIL gibi sınavlara hazirlanmaktan da bıktım artık. Gençliğim evde çürüyor. Annem de akademisyen olmami istiyor ama ben istemiyorum. Bir de herkesin yanında "O akademisyen olacak" diyor. Kadro bulacağım garanti değil ki. Bir sinav olmuş 750 TL, sinava giriyorum saçma sapan sorular. Yarış atı gibiyiz resmen. Şu sınavlara verecegim parayla dil kursuna gider dil öğrenirim daha iyi. Akademisyen olmayı eskiden istiyordum ama şimdi istemiyorum. Çünkü ders çalışmak bana göre değilmiş. Geçen gün bir memuriyet ilanı çıktı. Basvurmak icin sisteme giris yaptim.Sistem ne yazık ki bolumumu kabul etmedi. Çünkü benim bolumum özel sektörde kariyer yapmaya müsait bir bölüm.
Sizce özelde kariyer yapmak mümkün mü? İyi bir üniversitede MBA yapanlara yapıyorum THY TCMB gibi kurumlara girenler var. Benim de böyle bir kariyer hedefim var.

Ben memurum o yüzden memuriyetin artılarını eksilerini söyleyebilirim. Eksi yönü ne uzarsın ne kısalırsın olduğun gibi devam. Artısına gelecek olursak hey ayın 15 i maaş alacağın kesin Allah’ın izniyle. Bi de mesela ben doğum yaptım 2 yıl ücretsiz izin aldım. 2 sene sonra iş bulabilir miyim gibi bi kaygım olmadı. Yani izindir vs her şeyin belli bi müdür gelip sana gıcık olup işine son veremez. Ben memnunum şahsen.

Ozelde de kariyer yapabilirsin sen ne istiyorsan onu yap bence insanlari bu kadar umursama.

Ben memurum o yüzden memuriyetin artılarını eksilerini söyleyebilirim. Eksi yönü ne uzarsın ne kısalırsın olduğun gibi devam. Artısına gelecek olursak hey ayın 15 i maaş alacağın kesin Allah’ın izniyle. Bi de mesela ben doğum yaptım 2 yıl ücretsiz izin aldım. 2 sene sonra iş bulabilir miyim gibi bi kaygım olmadı. Yani izindir vs her şeyin belli bi müdür gelip sana gıcık olup işine son veremez. Ben memnunum şahsen.
Memuriyet iyi ama alım olmuyor ki artık doğru düzgün 🥺

Ozelde de kariyer yapabilirsin sen ne istiyorsan onu yap bence insanlari bu kadar umursama.
Kesinlikle ailem başkasının ağzına bakarak beni meslek lisesine gondermediler. Şimdi pişmanım keşke sesimi cikartsaydim. Ama soz verdim kendime, evlilik ve iş konusunda kimseyi karistirmayacagim.

Kesinlikle ailem başkasının ağzına bakarak beni meslek lisesine gondermediler. Şimdi pişmanım keşke sesimi cikartsaydim. Ama soz verdim kendime, evlilik ve iş konusunda kimseyi karistirmayacagim.
Aynen oyle yap canim. akademisyen olmak cok zor memur olmakta zorunda degilsin. Yeni isinde hayirli olsun bu arada :)

Aklı başında birine benziyorsun milletin lafına göre hareket etme kendin ne istiyorsan nasıl mutlu olacaksan öyle kariyerini planla. Günün çoğunişte geçiyor çünkü mutlu olmak en önemlisi

Memuriyet iyi ama alım olmuyor ki artık doğru düzgün 🥺
Haklısınız. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Neticede sizin hayatınız. İlerde keşke demeyin. Aileniz tabi ki sizin için en iyisini ister ama bu hayat sizin. Bi yandan çalışıp bi yandan da yine sınavlara girebilirsiniz.

Haklısınız. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Neticede sizin hayatınız. İlerde keşke demeyin. Aileniz tabi ki sizin için en iyisini ister ama bu hayat sizin. Bi yandan çalışıp bi yandan da yine sınavlara girebilirsiniz.
Öyle yapıyorum ama dediğim gibi bir sinav 750 TL olmuş. Giriyoruz sorular saçma sapan. Atama olsa neyse ama yok ki. Herkes memur olmak istiyor.

Aklı başında birine benziyorsun milletin lafına göre hareket etme kendin ne istiyorsan nasıl mutlu olacaksan öyle kariyerini planla. Günün çoğunişte geçiyor çünkü mutlu olmak en önemlisi
Teşekkür ederim. Herkes akıl vermeye çalışıyor. Sanki ben hiçbir şey bilmiyormusum gibi. Tamam memuriyet garanti iş ama alım yok. Ben 30 yaşıma kadar KPSS çalışsam atanacagim garanti mi? Hayır

Soru tamamiyle yanlış bence, doğrusu asıl devlette kariyer olur mu :110: Memur dediğin memur işte, ne uzalır ne kısar emekli olana kadar aynı işi yapar gider.

Kafayı kullanırsan dış ticaret şahane, kendini geliştir, CVni doldur, uluslararası şirkette çalış sonra da kendi işini kur. Öevreni de boşver saçmalıyorlar, taş gibi mesleğin varken polis olup ne yapacaksın:KK51:Toplumun cahil insanlardan oluşuyor zaten onları dinleyerek kariyer planı olmaz tıka kulaklarını geç.

Soru tamamiyle yanlış bence, doğrusu asıl devlette kariyer olur mu :110: Memur dediğin memur işte, ne uzalır ne kısar emekli olana kadar aynı işi yapar gider.

Kafayı kullanırsan dış ticaret şahane, kendini geliştir, CVni doldur, uluslararası şirkette çalış sonra da kendi işini kur. Öevreni de boşver saçmalıyorlar, taş gibi mesleğin varken polis olup ne yapacaksın:KK51:Toplumun cahil insanlardan oluşuyor zaten onları dinleyerek kariyer planı olmaz tıka kulaklarını geç.
Memuriyet, polislik iyi tamam ama dediğim gibi ben istemiyorum. Arapça bildiğim için dış ticaret seçtim. Suanki işim dış ticaretle alakalı değil ama yine de tecrübe kazanıyorum. Bir de insanlardaki şu "Memur ol kurtul" kafasını anlayamıyorum. Bütün üniversite mezunları memur olursa devletin sırtına aşırı yük olmaz mı? Herkes işin kolayına kaçıyor. Özelde birkaç sene surunursun ama tecrübe olunca güzel kapılar açılacağına inanıyorum ben.

Neden devlette kariyer yapılmaz diye düşünüldü anlamadım.

Çok çok yakın tanıdıklarım devlet memuru olarak üst düzeyde kariyer sahibi.

Maddi manevi olarak iyi konumdalar.

Konu sahibesi arkadaşım Allahım yolunuzu açık etsin inşallah.

Ben seni hatırladım, bir süre önce yorumlarda konuşmuştuk. Sen anladığım kadarıyla çok hırslı birine benziyorsun. Bence sen özel sektör insanısin. Özel sektorun göbeğinde çalışıyorum Mecidiyeköy'de. İnan bircok sektörden arkadaşım var. Öyle paralar dönüyor ki. Para da değil sadece, kendini biraz sağlama alsan çok rahat edersin ayrıca. Tek eksisi işte devlette iş garanti, özelde bazen kimler kimler gelip geçiyor. He sen iyi bir cv ile her yerde iş bulursun o da ayrı.

Neden devlette kariyer yapılmaz diye düşünüldü anlamadım.

Çok çok yakın tanıdıklarım devlet memuru olarak üst düzeyde kariyer sahibi.

Maddi manevi olarak iyi konumdalar.

Konu sahibesi arkadaşım Allahım yolunuzu açık etsin inşallah.
Amin çok teşekkür ederim. Devlette kariyer yapılır ama alım yok. Örnek vereyim bir bakanlık Dış Ticaret Uzman Yardımcısı ilanı açmıştı ama bizim bölümümüzden alım yoktu. Uluslararası Ticaret mezunuyum ama devlette Dış Ticaret Uzmanı olamıyorum. Sistem o kadar saçma ki.

Ben seni hatırladım, bir süre önce yorumlarda konuşmuştuk. Sen anladığım kadarıyla çok hırslı birine benziyorsun. Bence sen özel sektör insanısin. Özel sektorun göbeğinde çalışıyorum Mecidiyeköy'de. İnan bircok sektörden arkadaşım var. Öyle paralar dönüyor ki. Para da değil sadece, kendini biraz sağlama alsan çok rahat edersin ayrıca. Tek eksisi işte devlette iş garanti, özelde bazen kimler kimler gelip geçiyor. He sen iyi bir cv ile her yerde iş bulursun o da ayrı.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Şimdi yeni mezunum o yüzden para çok önemli değil. CV daha önemli, deneyim özellikle.

Amin çok teşekkür ederim. Devlette kariyer yapılır ama alım yok. Örnek vereyim bir bakanlık Dış Ticaret Uzman Yardımcısı ilanı açmıştı ama bizim bölümümüzden alım yoktu. Uluslararası Ticaret mezunuyum ama devlette Dış Ticaret Uzmanı olamıyorum. Sistem o kadar saçma ki.
Tabii işin o kısmını bilmiyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Ben özel sektörde kariyetimi yaptım pişman değilim 6 senedir aktif olarak çalışıyorum maaşım öğretmen annemden fazla. Evden çalışmıyor olsam memur olmak isterdim özellikle öğretmen olmayı isterdim. Tatili çok saati az işsiz kalmazsın. Onda da tayin sıkıntısı var. Bu sene kpssye girdim 82 aldım iyi mi bilmiyorum iibf mezunuyum uzmanlık vs için iyi diyorlar o da alan istiyor herhalde.

Öncelikle merhabalar, çalışma hayatınızda başarılar diliyorum 🌸
Memurluk birçok açıdan avantajlı tabii ki ancak minimum birkaç yılınızı kpss’ye ayırıp kendinizi hayattan soyutlayacak şekilde çalışmaya hazır mısınız? Bence özel sektörde kendinizi çok rahat geliştirebilirsiniz ayrıca kendinize bir şeyler kattıkça terfi alıp maaşınızı yükseltmeniz olası. Çevrenize kulak asıp kafanızı karıştırmayın. Her insan polislik yapamayabilir siz iletişim kurmada network kısmında iyisinizdir bir başkası polis olmaya kendini hazır hissediyordur. Kendimden örnek vermem gerekirse; ben kendimi akademi alanında yeterli görüyorum fakat bir başkası bunu yapamayabilir. Anladığım kadarıyla 60 yaşına kadar masa başında evrak düzenlemeye müsait bir ruhunuz yok, kendi yolunuzdan isteğinizden vazgeçmeyin ✨🫶🏻

Back
X