özel sektörde bankacılık

Babamın arkadaşı vardı bankada çalışan adam düşmanım dahi bankacı olmasın derdi gerçekten şartları zormuş oysaki hanımlar çok şirim ama sinirli,nedeni belli oldu
 
Babamın arkadaşı vardı bankada çalışan adam düşmanım dahi bankacı olmasın derdi gerçekten şartları zormuş oysaki hanımlar çok şirim ama sinirli,nedeni belli oldu

Sorma adamı çileden çıkarıyor bu meslek
Benim ve eşimin bankacı olmasını teşvik eden eşimin dayısıydı adamı burdan bir kez daha saygıyla anıyorum
Elimi verdim kolumu alamıyorum
 

ben hem insan kaynakları hem banka ve hem de -diğer çalışanların adımı yazmasından sonra zorunlu olarak- bankada sendika temsilcisi görevleri geçmişim olduğundan size yardımcı olmaya çalışabilirim.

kuzeniniz işten ayrılmak istiyor mu , öncelikle bunu belirtebilir misiniz? iş kanununa göre çalışma süresi haftalık en fazla 45 saat.. bunu işveren aşamaz.kuzeniniz fazla mesai yapıyorsa ve fazla mesai ücretini alamadığını belgeleyebiliyorsa (( misal , fazla mesai talep formunu doldurdu fakat onaylanmadığına dair imzalı veya buna benzer belgeler gibi)) iş akdini haklı nedenle hemen feshedebilir.(İşverenin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranması nedeniyle) .. ihbar tazminatını çalışmak zorunda da kalmaz ve kıdemiyle birlikte ihbar ve kıdem ve varsa izin vs gibi tüm haklarını alabilir.. ancak belge konusu çok önemli, iş akdini haklı nedenle fesh edebilmek için bir avukattan bilgi alsın mutlaka.. ve işverene her dilekçesini noter kanalıyla göndersin.. iş mahkemelerine başvurduğunda genelde karar işçi lehine olur fakat davadan davaya içerik nedeniyle değişiklik gösterebilir..


hukuk desteği alırken sendikadan yardım almasını önermem,bu şahsi fikrim,sendika görünürde işçinin yanında gibi davransa da her bankacının maaşından kesilen kesintilerle tüzel hayatlarını idame ettirdiklerini düşündüğümden ekmek kapısı olan bankalara göbekten bağlıdır bence..sendika avukatları,muhatap bankayı karşısına almayı istemiyorlar

tavsiyeme gelecek olursak.. öncelikle işveren veya işveren vekillerine (müdür vs) bu konuyu araştırdığını önceden belli etmeden-çünkü fazla dillendirdiğinde banka avukatları hazırlıklarını çoktan başlatmış olabiliyor- gerekli ispatları edinerek ve hep noter kanalıyla (delil sayılması için) işlem yapmasıdır.. öncelikle sendikaya bağlı ise sendikadan adresine toplu iş sözleşmesi hükümlerini yer aldığı sözleşmeyi ve kendi işe girerken veya sonrasında imzaladığı iş sözleşmelerini istesin ve avukata inceletsin, fesih bildirimini kesinlikle kendi yazmasın avukattan yardım istesin yanlış bir kelime nedeniyle davasını kaybedebilir bile... işten ayrılırken tüm haklarımı aldım ve istifa ediyorum şeklinde bankanın prosedür gibi aksettirdiği ancak tamamen bankanın lehine olan ve genelde birkaç nüsha olan belgeleri asla ve asla imzalamayın(bu tüm haklı fesihlerde geçerli).. ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar.. noter kanalıyla iş akdini haklı fesih yaptığınıza dair belgenizi elinize aldıktan sonra çıkın.. yani tamamen garantiye alın,şahitten ziyade yazılı beyanlar daha iyi delillerdir.. sinirle,duygusallıkla,baskıyla veya mobbing ile ani çıkışınız karşı tarafın işine yarar.. fazla mesai ile ilgili durumu çalışma ve sos. güv. bak. il müdne de şikayet eden dilekçe yazıp kurumun ceza almasına da sebep olabilirsiniz.


birçok banka çalışanı haklarını bilerek veya bilmeyerek bunları gözardı edebilir çünkü malum özel sektör... biri çalışmasa dışarıda üniversite mezunu ve çıkan çalışanın yarısı maaş ve haklara razı olabilecek işsizler sırada.. işveren de bunu kullanıyor elbette..
 

Ankara adına konuşuyorum...BTK, SPK, Merkez Bankası gibi kurumlar veriyor. üstüne yurtdışına mastera yolluyorlar hem okul masraflarını karşılıyor hem de maaşınızın 60%ını size veriyorlar eğitim süresince. annem,babam ve kendim de dahil bu tür kurumlarda çalıştığımız için net bilgi veriyorum. ama her kurum bu kadar bonkör değil tabiki.
 
kızlar matematik bölümü öğrencisiyim bu bölümde devam edersem
bankacılık istiyorum ama baya üzüldüm yazdıklarınıza
yinede sormak istiyorum bölümden mezun olduğumda bankacılık adına
neler yapmam gerekiyo nasıl bi iş beni bekliyor aranızda benim gibi olupta
tecrübelerini paylaşan olursa çok memnun olurum
 

olmazmııı..tabiki her bankanın bir sendikası var ama ben zam görüşmeleri dışında pek bi icraatlarına şahit olmadım....

selam kader arkadaşlarım :) bende bankacıyım ve hergün biraz daha soğuyorum nedense... çalışmak çok güzel para kazanmak çok güzel ama o ortam yokmu, bilmiyorum diğer sektörlerde de böylemi ama ast-üst ilişkisini çok yıpratıcı bi şekilde hissediyosunuz..çıkış saatleri konusunda sesimi çıkaramam güzel bi şubedeyim çok nadir servisi kaçırırım,her gün 7 de evdeyim.. maaş olarak da piyasa şartlarına göre çok şükür diyorum... öyle dediğiniz gibi 1000 tl maaş filan almıyorum bilmiyorum o kadar düşük maaş alanlarda vardır mutlaka bankasına göre şartlar değişiyodur,belki benim bankamda böyle ama ben 5 yıl önce 900 tl alıyordum suanki maaşımla çok rahat bi ev geçinir.... ama herşey paramı ? tabiki değil... 3 kere bebeğimi kaybettim bazen stresten olduğunu bile düşünüyorum, mideme gün içinde giren kramplar, içimde yaşadığım sinir sıkıntı ama hiç bişekilde buna ses çıkaramamak çok yıpratıyo, ki ben bebeğim olana kadar devam etmeyi düşünüyorum yani bunun bilincinde çalışıyorum hani çok fazla yıpratmamaya çalışıyorum kendimi, ama buna rağmen evde sık sık ağlama krizlerine giriyorum... eşime de çok yansıtıyorum bu sinirimi... bu işi tamamen mecburiyetten yapmak ömrü kısaltır ona eminim...

1 sene hırs yaptım devlet memuru olmak için dershaneye filan gittim, ama fos çıktı tabi sonuç... vakit yokki ders çalışmaya hafta sonu git gel vakit kaybetmişim... yaşım ilerlemeden en büyük planım işi bırakınca hazırlanıp devlet memuru olarak atanmak... son olarak Allah hepimize sabır versin diyorum....
 

O öncedendi, 666 KHK ya bakmanızı tavsiye ederim....
 
Kuzenim girdi bankaya yeni 1000 lira anca alıyor hadi şimdi bekar da o para ona kalıyor evli çocuklu olsa zaten bakıcıya o parayı verir yorulduğuna değmez evi de uzak 1,5 satte gidiyor bizim ev çalıştığı bankaya yakın arada biz de kalıyor akşam kaçta çıkacağı belli değil değişiyor geçen hatta 9 da çıkmış eve gitsem 10 buçuk 11 olcak size geliyim dedi geldi biz de kaldı işine yakın diye. Çekilcek dert değil yani okulu bitirir bitirmez hiç işe girmeden kpss A grubu için dersanaye başladığıma bir kez daha şükrettim yani. Bu da çok sancılı bir süreç ama en az fazla 1 yıl çekicem yani hatta sınava 4 ay kaldı kurum sınavı filan derken 7-8 ay en az ama ilerisini düşündükçe katlanmak çok da zor gelmiyor özel sektördeki çalışma şartlarını ve o zor şartlara rağmen komik maaşlari duydukça.
 
Son düzenleme:

kızlar kimse bilmiyor mu
 
Gişe görevlileri 1000 lira falan alıyor.Uzman gişeciler 1200 falan.Nakit akış yönetmenleri 3000.Ev kredisi kobi bankacılığında çalışanlar 4250 gibi bir para alıyorlar.Müşteri temsilcisi bi bayan her gün evine gece 11 de gidiyordu.Annesi inanmıyormuş sen hergün kimle buluşup buluşup geliyorsun diyormuş. Ama o bayan çok yavaştı.Hızlı olsaydı okadar geç saatte gitmezdi.
 
arkadaşlar merhaba ben 2 gün önce garanti bankasının operasyon asistanlığı sınavına girdim bugün sabah başarılı oldunuz diye mesaj geldi mülakata gireceğim fakat kafamda birsürü soru işareti var 1. si gişe mi operasyon mu sizce , 2. si ne kadar maaş veriyorlar bunlar en basiti çünkü ben yeni mezunum 4 yıllık lisans mezunuyum sizce beklemelimi yoksa bi yerden başlamalımı ?? bankacı arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim çokk
 

4 yıllık lisans mezunusun da nerden? Herkes 4 yıllık lisans mezunu artık. Kalburüstü bir üni. değilse muhtemelen diğer önerilecekler de benzer olacaktır. Bireysel müşteri temsilcisi, operayon asistanı, gişe asistanı vs.
Tahminim operasyon asistanı gişe değil, çünkü onun adı gişe asistanı oluyor. Ama her bankada pozisyonları farklı adlandırırlar, net bilgiyi mülakatta alabilirsin. Operasyon asistanı daha çok şubenin evrakla ilgili işlemlerini yapan kişilerin işe giriş pozisyonu oluyor. Operasyon yönetmeni olabiliyor kıdemlenince. Eğer bu benim bahsettiğimse bence daha iyisini özel sektörde bulman zor olacaktır. Çünkü bu pozisyonda çalışanlar anadoludaki üni.lerin lisanslarından mezun oluyor genelde.
 
her gün aynı şekilde değildir abartmayın .benim bankacı arkadaşlarım var çok nadirdir o saatlere kadar çalıştıkları günler genelde banka kapandıktan bir saat sonra çıkarlar .her gece 10 a kadar çalıştıran banka duymadım .
 

Şubesine göre değişir. Sizin arkadaşınız konuyla ilgili yeterli örnek değil malesef. Aynı bankanın farklı semtlerinde bile değişir çıkış saatleri. Şube müdürüne, o şubenin yapısına vs. göre değişir.
 

haftaa bir gün falan olur anca .21 e kadar çalışan bir bankacı görmedim ben tek bir arkadaşım bankacı değil .özel bankalarda bile o saatlerde çalışılmaz .konu sahibi abartmış .hesapta açık varsa uğraşılır bulunana kadar .ama her gece olmaz o da .asıl çağrı merkezinde çalışanlar bence haksızlığa uğruyor .çoğu iktisat mezunu .mezun olur olmaz bir bankanın çağrı merkezine girip ömür tüketiyolar .agresif sinirli müşteri,başında sat diye bağıran insanlar .vardiyali çalışma saatleri .basık odalarda .üç kuruş maaş .bence devlet buna bir dur demeli .bir sürü genç insan burda çalışmak zorunda .en azından şartlar değişmeli yumuşatılmalı .bir arkadaşım çalışıyordu inanamadım anlattığına .gişe operasyonda olanların işi çok çok basit onlarla kıyaslanınca .eğitimleride birbirine denk bu kişilerin .bence bankalar konusunda bazı yaptırımlar getirilmeli .
 
merhabalar.Bende 2 gün önce teklif aldım.Türkiyenin en büyük özel bankalarından biri.Hatta sanırım ikincisi.ST programıyla girdim.Ve kobi bankacılığı müşteri hizmetleri temsilcisi olarak görev yapıcam..

Yorumlar beni gerçekten üzdü..Kime sorsam yaka silkiyor bu meslekten ama hiçbir bankacı işinden vazgeçmiyor.Şartları gerçekten şuan yeni mezun biri için güzel.Nankörlük edemem.Sosyal imkanları maaşı vs..Ve benimde aynı bankada çalışan yakınlarım var..Hiç bahsettiğiniz gibi 10 da 11 de çıktığını görmedim. Haftasonu 1 gün bile çalışmamıştır.5 senedir kendisini tanıyorum.Elbette bunlar olur yeri gelir haftasonu çalışılır yeri gelir geç çıkılır .Hele ki işinizi önemsiyosanız.ama sanki bunlar her zaman bu şekilde gibi konuşmuşsunuz.Bende şaştım bu işe.Kime neye inanacağımı bilemedim.Yaşayıp görücem sanırım.Ama ben bu işsizlik rakamlarıyla hele ki yeni mezunlar mağazalarda satış danışmanlığından başka iş bulamazken ki bende 1 kaç ay yaptım bu işi, kendimi şanslı hissediyorum..Ve başlayacağım gün için sabırsızlanıyorum
 
arkadaşlar duymadım diyorsunuz kaçtane tanıdığınız var bu iş içinde olan büyükşehirde özellikle ist da?
ben garanti bankasından sırf çalışma saatleri yüzünden istifa ettim arkadaşlar..
birebir kendim yaşadım..istinasız 8-8.30 dan önce çıkmak yasaktı şubeden.
işin bitsin bitmesin farketmez..
bu toplantı olan günlerde 9*9.30 u bulurdu..
içinde olmadığınızdan ya da o saatlere kadar çalışıldığına inanmamak için sanmıyorum öyle olamaz demeyin..
bilgeg3488 operasyon asistanlığı şubede gişeden ayrı bir bölümdür.iş yükü oldukçça fazladır.şubede
sürülme yeri olarak tabir edilir..yükselme imkanı diğer birimlere göre daha zordur.
hakkında hayırlısı olsun canım ist da çalışacaksan sende benim yazdığım koşullarda çalışacaksın büyük ihtimal
Allah kolaylık versin..
 

Ben 2 sene önce garanti bankasında staj yaptım ve bu tamamen doğru.Müşteri temsilcisi arkadaş saat 22:00 de çıkıyormuşta annesinin söylediği şuymuş: '' Sen çalışıyorum diye hangi oğlanlarla sürtüp eve bu kadar geç geliyorsun'' Gişedekiler net 20:00 a kadar kalıyorlardı zaten.Hem de hergün.Abartılıyor diyen arkadaşlara sesleniyorum.Hiçbir abartı yok :) Hsbc de çalışan arkadaşım var o garanti bankasında çalışanlar kadar olmasa da yine de geç çıkıyor 19:00 dan önce değil.
 
Abartı bunu neresinde,
Arkadaşım yada herhangi birinden duydum okudum demiyorum.
Direkt kendi yaşadıklarım.Meslege ılk gırdıgımde, Yasal çalışma süresininde çok çok üzerinde çalıştım.Bekar ve yalnız yaşadığımdan çok sorun olmadı.Ben fazla mesai ücretimi alıyordum o yüzden sesimi çıkarmadım,çünkü net maaşımla geçinmem biraz zorluyordu.(çok çok çalısıp mesai verilmeyen şubelerde var.) Her aksam çok geç çıkıyordum.Küçük ve yogun bir şubeydi.Saat 9.30 da çıktıgımda aradaslarımı arayıp: erken cıktım bugun bıseyler yapalım mı? diye sorardım. Hatta cumartesılerı calısıyordum, pazar ıhtıyaca göre konusup kararlastırıyorduk.
Evet hiçbirinde abartı yok bunlar benım tam 1 sene yaşadıklarm, sonrasında ınanılmaz yoruldugumu fark ettım ve artık özelimdeki insan da kendisine zaman ayırmamı ıstıyordu. O şubede mumkun degıldı bu.Hemen tayın gırdım ve baska subeye gıttım.Aksam 6 dedık mi şube kapanır.En en istisna 6.30 a uzar.
Bu fazla mesaı, hatta fazla mesaı ucretlerı de tamamen sube mudırıyetı yetkısınde.
Benım bu yasadıklarım aynı bankanın sadece 15.dklık yol farkı ile farklı ıkı subesı arasında .
 

Bakın ben özel banka denetçisiydim ve inanın sizin arkadaşlarınızın anlattığı kadarıyla bilginiz varken ben yıllarca hergün şubelerde bulundum ve 300e yakın şube görmüşümdür. Çok bilmediğiniz konularda çok net yorumlar yapmayın olur mu? Benim dediğimi birkaç arkadaş da teyit etmiş, bu geç çıkma fazla mesai işleri şubesine göre değişir, bırakın bankasına göre değişmesini. Kızılayda aynı bankanın iki şubesinden biri her akşam 9a kadar çalışır, diğeri 6 olunca dükkanı kapatır giderdi. İkisini de ben denetledim, biliyorum ÇOK NET! Çağrı merkezleri konusuna katılıyorum ama inanın öyle şubeler var ki kötü yönetilmekten, kötü müşteri profilinden, eğitimsiz personelden kaynaklı birçok sebepten dolayı akşamları geç çıkmayı normal bir rutin olarak yaşıyorlar.Öyle haftada 1 falan değil.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…