Evet o da matematik konusunda oldukça iyi.Cok şekersinizHet çocuğun yeteneği farklıdır belki de minik prensin yeteneği daha farklı alanlaradır..
Ha değiştirmek istiyorsanız illa ki okulu, çocuğunuzun yeteneğine göre bi okul belirleyin..
Bu arada evlatlık almak isterseniz alın beni
Oh ne guzel bak bi yonunu kesfetmissin reis oradan ilerle ona gore okul bul.Evet o da matematik konusunda oldukça iyi.Cok şekersiniz
Yabancı dil meselesine çok takılmayın.
Biraz yetenek isi.
Benim ingilizceye verdiğim emekle 10 kişi öğrenirdi oyle söyleyeyim.
Ama eşim anadili gibi konuşur, amerikan aksanı, ayırt edilmez yabancı olduğu
Birlikte ispanyolca iki dizi izledik, epey ispanyolca öğrendi, diyalog kurabilir.
O yüzden bunu bir kenara bırakın bence.
Okuldan beklentinizi belirleyin, sonra değerlendirmenizi yapın.
Sistemi,disiplini, rehberlik hizmeti, öğretmenlerin ilgisi, programların uygulanabilirliği, veli-okul iletişim kanalları, sosyal imkanları, arkadaşlarının ahlaki, derslerde sağlanan imkanlar, telafiler vs.
Daha 1. Sınıf çocuğu, okuma yazma öğrenip sosyal ve mantık becerilerini geliştirsin yeter zaten.
Duygularıma tercüman olmuşsunuz.Linc yemeyeceksem fikirlerimi belirtmek isterim
Hayat bir bütün. Sizin daha eviniz yeriniz yok ilkokuldaki cocugun egitimine 5b tl gommek cok orantisiz
Kolejde okumus cok fazla arkadasim var. Uni sinavinda ozellikle derslerin altindan kalkabilen biri yoktu. Uni de cogu tekrar ozele gitti bu sebeple.
Annemin bi lafi var yapan cocuk her yerde yapar diye
Siz kendinizden kisip veriyorsunuz. Devlet okulunda okuyan cocuklarda it kopuk degil shshhshs
Ben buyuksehirde cokda matah olmayan bi devlet okuluna gittim. (Ailemin maddi durumu ozel okula vermeye yeterdi.)Sinavda gayet iyi puan aldim. It kopuk da degilim. Meslegim elimde. Akli basinda biriyim, arkadaslarimda oyle
Ingilizce ogrenmesi icin her ay 5b tl vermezdim ben yerinizde olsam sanirim. Onun yerine okulu bitince belli bi sure yurtdisinda yasamasi icin finanse ederdim o parayi.
Parali okula giden çocuklara neden terbiyeli sifati yakistirilmis onu da bilmiyorum ahhshsh
Ya da koleje gidenlere neden egitimi guzel yakıştırmasi yapilmis onu da tam anlamadim hshhshs
Ama egitim hayatim boyunca karşılaştirma firsatim oldu. Salt koleje gondermeyle cocugun öğretim hayatınin mukemmel olmadigina eminim.
İngilizce öğretmeni olarak birkaç şey yazayım. Her konuda olduğu gibi yabancı dil öğrenirken de kişisel farklılıklar ön plandadır. Çocuğunuz daha çok küçük. Eminim zamanla daha iyi olur. Sınıftaki birkaç kişinin çocuğunuzdan daha iyi olmasıyla tüm sınıf sanki çok iyiymiş gibi yazmışsınız. Ayrıca öğretmeni söylenenleri anladığını söylemiş ki bu çok çok iyi bir durum. Çünkü dil öğrenirken ( bebeğin Türkçe öğrenirken ki zamanı da düşünebilirsiniz) önce girdi yani dinleme olacak ki çıktı yani konuşma olsun.Merhaba arkadaşlar,
İlkokul 1.sinifa giden bir oğlum var. Açıkçası ingilizce eğitim açısından özel okula yöneldim.Haftada 20 küsür saat ingilizce dersi veren bir okula yazdırdım. Bu uzaktan erişimle eğitim sürecinde çocuğumun neye ne kadar hakim olduğunu daha net görmüş oldum.Bu arada çalışan oldukça da yoğun çalışan ve akşam 8 de evde olan biriyim .Oğlumun sınıfında yaşına göre ingilizce anlayan ve konuşan çocuklar var.Ancak gördüğüm benim oğlumun good morning ve how are you nün anlamını dahi bilmedigi . İngilizce öğretmeni ile arada konuştuğumuzda İngilizceyi ogrenemedigini söylüyordum ama ingilizce öğretmeni kendisinin konuşmalarını anladığını belirtiyordu.Ben çocuklar arasındaki farkı görünce ne noktada olduğumuzu anladım.Tabii ailelerden İngilizceye ağırlık veren vardır, içlerinde 2_3 çocuk öne çıkıyor onlarda belki anaokulundan beri ingilizce görüyordur.Muhtemelen benim oğlum İngilizceye çok kapalı zaten sevmiyor ama bu kadar fark beni üzdü.O zaman ben neden bu kadar çok ödeme yapıyorum diye sorguladım ki herseyimiz evlatlarımız için ama daha ev bile alamamisken ayda 5000 TL okula ödüyoruz ,devlet okuluna geceriz dışardan öğretmen veya kurslarla desteklerim diye düşündüm.En azından evimizi alır bu konuda rahatlar ortaokulda özele geçeriz diye düşündüm.Kafam karmakarışık yanlış kararlar vermek istemiyorum, sonradan devlete geçmek çocuğu üzer mi bilemiyorum.Bu arada özel okulların bir illüzyon olduğunu düşünmeye başladım.Cok fazla aktivite vb ile gözümüzün boyandigini düşünüyorum.Bu kadar çok çocuğumuz devlet okuluna gidiyor herkesin imkanı yok bu paralari vermeye ki bizde şartlarımızı zorlayarak oduyoruz. Benim gibi çocuğunu önceden özel okula verip devlet okuluna gecen veliler var mı aranızda. Birde özellikle değerli öğretmenlerimizden yanıt verecek olan olursa da çok mutlu olurum.
Duygularıma tercüman olmuşsunuz.
Alacaksanız şimdi alın, diğer çocuklar onunla dalga geçmez devlette ama bunun bilincinde olarak değişirse okulunu hem kendi zorlanır hemde dışlanabilir.Merhaba arkadaşlar,
İlkokul 1.sinifa giden bir oğlum var. Açıkçası ingilizce eğitim açısından özel okula yöneldim.Haftada 20 küsür saat ingilizce dersi veren bir okula yazdırdım. Bu uzaktan erişimle eğitim sürecinde çocuğumun neye ne kadar hakim olduğunu daha net görmüş oldum.Bu arada çalışan oldukça da yoğun çalışan ve akşam 8 de evde olan biriyim .Oğlumun sınıfında yaşına göre ingilizce anlayan ve konuşan çocuklar var.Ancak gördüğüm benim oğlumun good morning ve how are you nün anlamını dahi bilmedigi . İngilizce öğretmeni ile arada konuştuğumuzda İngilizceyi ogrenemedigini söylüyordum ama ingilizce öğretmeni kendisinin konuşmalarını anladığını belirtiyordu.Ben çocuklar arasındaki farkı görünce ne noktada olduğumuzu anladım.Tabii ailelerden İngilizceye ağırlık veren vardır, içlerinde 2_3 çocuk öne çıkıyor onlarda belki anaokulundan beri ingilizce görüyordur.Muhtemelen benim oğlum İngilizceye çok kapalı zaten sevmiyor ama bu kadar fark beni üzdü.O zaman ben neden bu kadar çok ödeme yapıyorum diye sorguladım ki herseyimiz evlatlarımız için ama daha ev bile alamamisken ayda 5000 TL okula ödüyoruz ,devlet okuluna geceriz dışardan öğretmen veya kurslarla desteklerim diye düşündüm.En azından evimizi alır bu konuda rahatlar ortaokulda özele geçeriz diye düşündüm.Kafam karmakarışık yanlış kararlar vermek istemiyorum, sonradan devlete geçmek çocuğu üzer mi bilemiyorum.Bu arada özel okulların bir illüzyon olduğunu düşünmeye başladım.Cok fazla aktivite vb ile gözümüzün boyandigini düşünüyorum.Bu kadar çok çocuğumuz devlet okuluna gidiyor herkesin imkanı yok bu paralari vermeye ki bizde şartlarımızı zorlayarak oduyoruz. Benim gibi çocuğunu önceden özel okula verip devlet okuluna gecen veliler var mı aranızda. Birde özellikle değerli öğretmenlerimizden yanıt verecek olan olursa da çok mutlu olurum.
Fark diyorsunuz bakın fark kıyaslamadan doğar. Çocuğu evde İngilizceye maruz bırakmıyorsanız, İngilizce konuşulan bir ortamda büyümüyorsa yarım dönemde İngilizce şakımasını beklemeyin. Ağırlık da kastınız da çocuğu okuldan almak farkındaysanız. İmkanınız varsa ki var gibi duruyor çocuğu alıştığu ortamdan almamanızı tavsiye ederim. Kimse kendini kandırmasın devlet okuluyla özel okul arasında ilgi anlamında dağlar kadar fark var. Siz zaten eve 8de geliyorum diyorsunuz sizin çocuğunuzun 9buçuk civarı uyumuş olması gerekiyor. Yani haftaiçi ilgi düzeyiniz belirli bi seviyede. En azından okuldaki ilgiyi kesmeyin.Çocuğumun dil bilgisini karşılaştırdım sınıftaki çocuklarla sadece ,zaten aradaki farkı bu şekilde iyice gördüm diyorum. Karşılaştırma olmazsa farkı göremem çünkü çevremde 1.sinif çocuğu yok diyorum.Ogretmenleri de dahil hep alıcı noktadalar şu an dediler diyorum.Aksam eve 8 de dönen bir anneyim diyorum, herşeyim dört dörtlük demiyorum zaten.Diger derslerine son derece de hakimim tek sıkıntımız ingilizce. Ona da ağırlık vereceğim zaten
Neden bu kadar küçük yaşta illa yabancı dil öğretme istegi bence küçük yaşta ağır geliyor çocuklara bu tarz şeyler devlete verip dışardan hoca tutmak mantıklı belki birebir ders ilerlemesini saglarMerhaba arkadaşlar,
İki çocuğumuzu da özelde okutuyoruz, gücümüzün yettiği en iyilerine verdik, sadece iyi eğitim ingilizce vs değil olay. Çevre çok ama çok önemli bu devirde. Ben ve eşim bile çevresel olarak kendi hayatımızda bunun yansımasını görüyoruz gittiğimiz okulların. Ev araba yine olur ama bu sağlam temel ve düzgün çevre kökten kurulur diye düşünüyorum.