Özel okuldan alıp , devlet okuluna verme

Önce kendinizi mi eleştirseniz? Siz bu duruma yeni ayıp üstelik bunu çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslayarak yapıyorsanız sorun özel okuldan ziyade ebeveyn olarak siz de. Belki o iyi konuşan çocukların aileleri evde çocuklarıyla ilgilenip destekliyolardır, yani sizin ancak evde kaldığımız bu dönemde yaptığınız şeyi normal süreçte de yapıyorlardır muhtemelen.

Eğer yabancı dil için gönderiyorsaniz, ozel omul parasini bir kenara koyun, ileride 1 yil yurtdisina gider öğrenir.
Ama yogun çalışıyormuşsunuz.
Devlet okulunda özel okuldaki gibi ilgilenmezler çocukla.
Siz de vakit ayıramayacaksanız düzenini bozmayın
[/QUOTE
Birden çok üzüntüyle açtım konuyu. Çocuğumu karşılaştırmamam gerek biliyorum ama işte duygusal davrandım biraz. Boş vakitlerinde İngilizceye ağırlık verecegim.Okulunu değiştirme konusunu fikir olarak sordum yaşayan var mı diye ancak buna cesaret edip çocuğumun ayarlarıyla oynayamam.Hersey onlar için zaten..Ama farklı yorumlar görmek bana iyi geldi

Ablacım diğer çocuklardan öğrenenler varmış, belli ki okul kötü değil sizin oğlan sevmiyor ilgi duymuyor. Diğer dersleri iyi diyorsunuz yani boş bir çocuk değil belli ki. İngilizce sevmiyordur ama matematiğe yeteneklidir mesela bu kadar dert edinmeyin bence daha 1.sınıfta.

Bence yapmayın çocuk buhrana girer. Onun yerine güzelce konuşun sevmeme nedenini öğrenin. Ona göre de bir yol haritası belirleyin.

Son düzenleme:
Ben özel okulu ilkokulda desteklemeyen bir gruptayim dediginiz gibi özel destek ile takviyeyi daha doğru buluyorum. Ki devlet okulundan çok iyi yerlere geldim bence .hele dil öğrensin diye aylık 5000 çok ütopik bir rakam çünkü dil öğrenmek dışardan takviye edilir en önemlisi de çocuğa bağlı biraz yetenek biraz istek biraz sevme ile alakalı kendimden biliyorum hala ingilizce le çok büyük sıkıntılar yaşıyorum öğretmenlerim iyi olmasına rağmen problem benim dile karşı ilgisizligimdi . Ben iyi bir devlet okulunda eksik kalınan derslere takviyeyi daha iyi buluyorum açıkçası

Ben özelden devlet okuluna geçmiştim, özelde 100% burslu okuyordum burs oranı düşünce ailem ödeyemediği için. Benim gittiğim okul öğrencinin peşinde koşan bi okuldu, hepsi aynı mıdır bilmiyorum ama devlete geçince çok bocalamıştım. Özelde ben öğreneyim diye peşimde koşuluyodu devlete geçtiğimde ben öğretmen peşinde koşuyodum ama arkadşlarına sor öğren diyip geri çevriliyodum. İngilizce olarak bakılmamalı bence özel okula çok sağlam bi temel veriliyo genel olarak bakmalısınız diye düşünüyorum

Önce kendinizi mi eleştirseniz? Siz bu duruma yeni ayıp üstelik bunu çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslayarak yapıyorsanız sorun özel okuldan ziyade ebeveyn olarak siz de. Belki o iyi konuşan çocukların aileleri evde çocuklarıyla ilgilenip destekliyolardır, yani sizin ancak evde kaldığımız bu dönemde yaptığınız şeyi normal süreçte de yapıyorlardır muhtemelen.
İster istemez kıyasla
Benim kizim da kolejde 2. sinifta, oncesinde de aynı kolejin anaokuluna gittiği, ve evde bol bol ingilizce konustugumuz icin yabanci dili farkedilir duzeyde iyi. Bence sadece okula ya da kursa birakirsaniz asla istediginiz seviyede ingilizce ogrenmez, mutlaka ingilizce sarkilar, cizgi filmler, sosyal aktivitelerle desteklemelisiniz.
Ha bu arada Eylül'de okullar acilmayacak olursa ben de devlet okuluna yazdiracagim, uzaktan egitim iyi hos da bilgisayar basindaki egitimi için o kadar para verecek değilim.
Tabii bu durum böyle devam ederse herşeyin seyri değişir.Uzaktan eğitimde bu süreçte evde calisabilme imkanı olan bir anne olmasak çocuk bu eğitimi sağlıklı alamazdi. Çizgi filmleri ingilizce izliyoruz zaten ama daha fazla ağırlık vereceğim.Tesekkur ederim

Het çocuğun yeteneği farklıdır belki de minik prensin yeteneği daha farklı alanlaradır..
Ha değiştirmek istiyorsanız illa ki okulu, çocuğunuzun yeteneğine göre bi okul belirleyin..
Bu arada evlatlık almak isterseniz alın beni 😁

Yabancı dil meselesine çok takılmayın.
Biraz yetenek isi.
Benim ingilizceye verdiğim emekle 10 kişi öğrenirdi oyle söyleyeyim.
Ama eşim anadili gibi konuşur, amerikan aksanı, ayırt edilmez yabancı olduğu
Birlikte ispanyolca iki dizi izledik, epey ispanyolca öğrendi, diyalog kurabilir. 🤷🏻‍♀️
O yüzden bunu bir kenara bırakın bence.
Okuldan beklentinizi belirleyin, sonra değerlendirmenizi yapın.
Sistemi,disiplini, rehberlik hizmeti, öğretmenlerin ilgisi, programların uygulanabilirliği, veli-okul iletişim kanalları, sosyal imkanları, arkadaşlarının ahlaki, derslerde sağlanan imkanlar, telafiler vs.
Daha 1. Sınıf çocuğu, okuma yazma öğrenip sosyal ve mantık becerilerini geliştirsin yeter zaten.

Ben özelden devlet okuluna geçmiştim, özelde 100% burslu okuyordum burs oranı düşünce ailem ödeyemediği için. Benim gittiğim okul öğrencinin peşinde koşan bi okuldu, hepsi aynı mıdır bilmiyorum ama devlete geçince çok bocalamıştım. Özelde ben öğreneyim diye peşimde koşuluyodu devlete geçtiğimde ben öğretmen peşinde koşuyodum ama arkadşlarına sor öğren diyip geri çevriliyodum. İngilizce olarak bakılmamalı bence özel okula çok sağlam bi temel veriliyo genel olarak bakmalısınız diye düşünüyorum

Katılıyorum
Kaldı ki konu sahibesinin bahsettiği okul iyi bir okula benziyor
Çocuk bu kadar iyi bir okuldan devlet okuluna geçerse bence eğitim hayatının geri kalanı kötü gidebilir. Bence bu çocuk olduğu yerde kalmalı.

Ben özel okulu ilkokulda desteklemeyen bir gruptayim dediginiz gibi özel destek ile takviyeyi daha doğru buluyorum. Ki devlet okulundan çok iyi yerlere geldim bence .hele dil öğrensin diye aylık 5000 çok ütopik bir rakam çünkü dil öğrenmek dışardan takviye edilir en önemlisi de çocuğa bağlı biraz yetenek biraz istek biraz sevme ile alakalı kendimden biliyorum hala ingilizce le çok büyük sıkıntılar yaşıyorum öğretmenlerim iyi olmasına rağmen problem benim dile karşı ilgisizligimdi . Ben iyi bir devlet okulunda eksik kalınan derslere takviyeyi daha iyi buluyorum açıkçası
Tabii ki sadece İngilizce düşünerek vermedik özel okula ama ne bileyim biraz kendi iş yogunlugum ve uzaktan eğitim bir arada sinirlerim fazla yıprandı sanırım bu süreçte. Çocuğumu asla başka çocuklarla karşılaştırmak istemem, fazla duygusal davranıyorum bu ara .Yaşadığımız sıkıntılar, eve kapalı konumda kalmamız, belirsizlik vb.bir sürü şey sinirlerimi yıprattı :KK43:

Tabii ki sadece İngilizce düşünerek vermedik özel okula ama ne bileyim biraz kendi iş yogunlugum ve uzaktan eğitim bir arada sinirlerim fazla yıprandı sanırım bu süreçte. Çocuğumu asla başka çocuklarla karşılaştırmak istemem, fazla duygusal davranıyorum bu ara .Yaşadığımız sıkıntılar, eve kapalı konumda kalmamız, belirsizlik vb.bir sürü şey sinirlerimi yıprattı :KK43:

Aşıyı da ilacı da veliler bulacak bence 😂😂

Bunalmışsınızdır tabi bizim apartmanda 2 bebe var apartmanı yıkıp geçtiler Allah ailelere sabır versin. Virüs herkesin endazesini şaşırttı gerçekten

2 kişi çalışıyorsanız 5000TL ütopik bir rakam değil bence. Çocuğumun eğitimi için ben verirdim. Evde bunalınca bu konuya takılmışsınız biraz sanki

Çocuğumun dil bilgisini karşılaştırdım sınıftaki çocuklarla sadece ,zaten aradaki farkı bu şekilde iyice gördüm diyorum. Karşılaştırma olmazsa farkı göremem çünkü çevremde 1.sinif çocuğu yok diyorum.Ogretmenleri de dahil hep alıcı noktadalar şu an dediler diyorum.Aksam eve 8 de dönen bir anneyim diyorum, herşeyim dört dörtlük demiyorum zaten.Diger derslerine son derece de hakimim tek sıkıntımız ingilizce. Ona da ağırlık vereceğim zaten

Benim büyük oğlum içine kapanıktı. Devlette çok kendini ifade edemez diye özeli tercih etmiştik. (Küçükken ilkokul 3 e kadar yurtdışında amerikan okuluna devam etti. Amerikalı öğretmeni bizim yapamadığımızı çizgi filmler yapar demişti. Sünger bop çok işimize yaramıştı)ilkokuk 3 ve 8 arası Türkiye de özel okula devam etti Lisede lgs ile yerleşti devlete. Tavsiyem ilköğretim döneminde özel okul. İngilizce okulla değil yaşamın içinde olursa hallolabilecek bir konu.

Aşıyı da ilacı da veliler bulacak bence 😂😂

Bunalmışsınızdır tabi bizim apartmanda 2 bebe var apartmanı yıkıp geçtiler Allah ailelere sabır versin. Virüs herkesin endazesini şaşırttı gerçekten

2 kişi çalışıyorsanız 5000TL ütopik bir rakam değil bence. Çocuğumun eğitimi için ben verirdim. Evde bunalınca bu konuya takılmışsınız biraz sanki
Ya gerçekten ücrete takilsam baştan vermezdik zaten .Önceliğimiz çocuğumuz. Ama dediğim gibi sanırım ingilizceye taktım ,onun da üzerine düşeceğim, diğer derslere ağırlık veriyoruz ,İngilizceye de verecegiz , biraz bu noktada öğretmenlere fazla güvendim sanırım

Bencede sakin olun öncelikle süreç zaten kötü kendinizi de çocuğuda yıpratmayın

Ablacım diğer çocuklardan öğrenenler varmış, belli ki okul kötü değil sizin oğlan sevmiyor ilgi duymuyor. Diğer dersleri iyi diyorsunuz yani boş bir çocuk değil belli ki. İngilizce sevmiyordur ama matematiğe yeteneklidir mesela bu kadar dert edinmeyin bence daha 1.sınıfta.

Bence yapmayın çocuk buhrana girer. Onun yerine güzelce konuşun sevmeme nedenini öğrenin. Ona göre de bir yol haritası belirleyin.
Evet evet çok duygusal ve fevri durumdayım. Bir yol haritası belirleyip daha istikrarlı olacağız yabancı dilde. Matematiği açık ara iyi.Her çocuk farklı biliyorum ,bunu bilmeyecek yapıda bir insan değilim .Teşekkür ederim🌼

İster istemez kıyasla

Tabii bu durum böyle devam ederse herşeyin seyri değişir.Uzaktan eğitimde bu süreçte evde calisabilme imkanı olan bir anne olmasak çocuk bu eğitimi sağlıklı alamazdi. Çizgi filmleri ingilizce izliyoruz zaten ama daha fazla ağırlık vereceğim.Tesekkur ederim

Kesinlikle öyle, ve sizinki nasil bilmiyorum ama bizim okul uzaktan egitim isini fazlasiyla ciddiye alarak yapıyor, her gun 10-17 arasi dersteler. Cocuklar bunaldi, zaten evden cikamiyorlar. Ben de home Office calisiyorum, baktim okullar acilacak gibi değil, devlete verir kendim evden desteklerim diye düşünüyorum.
Zira ozel okulu egitiminden cok sosyal imkanlari icin tercih edenlerdendim ve bu avantaji su an tamamen ortadan kalkmis durumda.

Ya gerçekten ücrete takilsam baştan vermezdik zaten .Önceliğimiz çocuğumuz. Ama dediğim gibi sanırım ingilizceye taktım ,onun da üzerine düşeceğim, diğer derslere ağırlık veriyoruz ,İngilizceye de verecegiz , biraz bu noktada öğretmenlere fazla güvendim sanırım

Bence acele etmeyin
Daha 7 yasinda bu cocuk, onunde uzun yillar var. Simdiden cok yuklenirseniz cocugu yakabilirsiniz. Soyle bir fikre ne dersiniz, cizgi film veya cizgi roman. Cizgi roman derken Comics denen bir tur var, onlarin kitaplari dergileri cok cok tatli oluyor. K kanada Sponge Bob demis, ben de Quack Pack diyerek arttiriyorum:

qp.jpg

Cok tatli degil mi?

Ders olunca zorunluluk gibi oluyor, hicbir zevki olmuyor. Bence dergi, magazin, Comics, cizgi film seklinde takilin ki cocuk gercekten ilgi duysun, sevsin. Bu sekilde sevecegini dusunuyorum. Obur turlu kelime ogrenmek gorev oluyor. 7 yasindaki cocuk kitabi alip kelime ogrenmez, gayet zulum bir ogrenme sekli .. Simdi cizgi romanla baslayin, 15-16 yasina gelince kitap okumaya baslar, dizi izler, film izler, gazete okur. Bu isin sirri okumakta bence.

Not: Gayet iyi derecede konusuyorum, yaziyorum; konferans makalesi yaziyorum, teknik blog yaziyorum. Bu isin sirrinin okumakta oldugunu iddia eddiyorum cunku bende ise yaradi. Once moda dergisi alip okudum, sonra kitap okudum, haber kanali izledim. Ben bu sekilde ogrendim. Umarim sizinki de kopar gider :)

Son düzenleme:
Kesinlikle öyle, ve sizinki nasil bilmiyorum ama bizim okul uzaktan egitim isini fazlasiyla ciddiye alarak yapıyor, her gun 10-17 arasi dersteler. Cocuklar bunaldi, zaten evden cikamiyorlar. Ben de home Office calisiyorum, baktim okullar acilacak gibi değil, devlete verir kendim evden desteklerim diye düşünüyorum.
Zira ozel okulu egitiminden cok sosyal imkanlari icin tercih edenlerdendim ve bu avantaji su an tamamen ortadan kalkmis durumda.
Sabah 10 da kalkıyoruz 1 de online ders bitiyor sonrasında biz akşam 5_6 ya kadar çalışıyoruz ders,önceden çektikleri dersler var günlük olarak onlari da izliyoruz ve odevler..Home Office teyim iş- ders derken nevrim dönüyor.Bankaciyim, aşırı yoğun çalışıyoruz gerçekten. Belkide çocuğuma yetemiyorum zaman zaman ona da üzülüyorum.Daha planlı olmaya çalışacağım. Esimin desteğini daha fazla almaya çalışacağım. O da çok yoğun ama daha çok gayret göstereceğim dedi.Allah sağlık versin hepsi düzene girecek inşallah.Tesekkurler yorum için 🌼

X