- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
Ben sizi çok iyi anladım ama şimdi buraya biz özel okulda mı okudukcular;özel çok pahalıcılar gelir ;sizi de bir güzel gömerler .Merhaba arkadaşlar,
İlkokul 1.sinifa giden bir oğlum var. Açıkçası ingilizce eğitim açısından özel okula yöneldim.Haftada 20 küsür saat ingilizce dersi veren bir okula yazdırdım. Bu uzaktan erişimle eğitim sürecinde çocuğumun neye ne kadar hakim olduğunu daha net görmüş oldum.Bu arada çalışan oldukça da yoğun çalışan ve akşam 8 de evde olan biriyim .Oğlumun sınıfında yaşına göre ingilizce anlayan ve konuşan çocuklar var.Ancak gördüğüm benim oğlumun good morning ve how are you nün anlamını dahi bilmedigi . İngilizce öğretmeni ile arada konuştuğumuzda İngilizceyi ogrenemedigini söylüyordum ama ingilizce öğretmeni kendisinin konuşmalarını anladığını belirtiyordu.Ben çocuklar arasındaki farkı görünce ne noktada olduğumuzu anladım.Tabii ailelerden İngilizceye ağırlık veren vardır, içlerinde 2_3 çocuk öne çıkıyor onlarda belki anaokulundan beri ingilizce görüyordur.Muhtemelen benim oğlum İngilizceye çok kapalı zaten sevmiyor ama bu kadar fark beni üzdü.O zaman ben neden bu kadar çok ödeme yapıyorum diye sorguladım ki herseyimiz evlatlarımız için ama daha ev bile alamamisken ayda 5000 TL okula ödüyoruz ,devlet okuluna geceriz dışardan öğretmen veya kurslarla desteklerim diye düşündüm.En azından evimizi alır bu konuda rahatlar ortaokulda özele geçeriz diye düşündüm.Kafam karmakarışık yanlış kararlar vermek istemiyorum, sonradan devlete geçmek çocuğu üzer mi bilemiyorum.Bu arada özel okulların bir illüzyon olduğunu düşünmeye başladım.Cok fazla aktivite vb ile gözümüzün boyandigini düşünüyorum.Bu kadar çok çocuğumuz devlet okuluna gidiyor herkesin imkanı yok bu paralari vermeye ki bizde şartlarımızı zorlayarak oduyoruz. Benim gibi çocuğunu önceden özel okula verip devlet okuluna gecen veliler var mı aranızda. Birde özellikle değerli öğretmenlerimizden yanıt verecek olan olursa da çok mutlu olurum.
Hepimizin eksikleri vardir ama okula baslatirken fiyat belliydi oyle degil mi? Simdi 5 bin cok dememizin kime ne faydasi var? İngilizce ogrenemedi bari ev alayim deyince aklima ne gelsin ki baska?Ya Allahaskina yazdıklarımdan bunu mu cikartiyorsunuz kendimi anlatamamis ta olabilirim .Kafam karışık bunu anlatmaya çalışıyorum mutlaka alicamda demiyorum düşünüyorum kafam karışık dedim.Oncrligim ev olsaydı zaten hiç özel okul düşünmezdim ama bir gelişme göremedim belki İngilizce odaklı olarak düşündüğüm için olabilir.Tum derslerine hakimim İngilizcede 1.sinif çocuklarıyla karşılaştırma imkanım yoktu ama gelişmediğinı farkedince ingilizce ogrermenine sorduğumda şu an daha çok alıcı konumundalar diyordu.Ama online ders sırasında aradaki farkı gördüm tabii o zamanda diğer çocuklar daha iyi konumda olduğuna göre benim çocuğum dil konusunda isteksiz diyorum bilemiyorum. Sabah 6 da evden çıkıp akşam 8 de eve dönen bir kadınım çok yoğun çalışıyorum ilgisiz bir anne olarak suclanmak kötü bir itham ama elbette bu kadar yoğun çalışan bir insan olarak eksiklerim de vardır .
Özel okulların daha çok imkana sahip olduğunu kabul etsemde, aldığım maaşı okula vereceksem, bir ev sahibi olamayacaksam( çocuğuma birşey bırakamayacaksam) anlamsız buluyorum. Aylık 5 bin tl çok fazla. İş yerimde çocukları çok bilindik okullara gidenler var ve istisnasız her akşam derslerine destek oluyorlar. O zaman verdiğim para neden? 7 de evde olacağım, üstüne ev işleri, yemek, çamaşır ve birde çocuğa ders çalıştırmam gerekecek. Onun yerine işi bırakıp çocuğumu devlet okulunu versem, kurslara etkinliklere götürsem kendi adıma daha mantıklı. En azından evladımı büyütür, yanında olurum.Bir de bu sekilde cogu aile kendinden kisip veriyor
Cocuk ozelleri bitirdikten sonra hayaller hayatlar yasiyor
Mezun oldu aile o kadar para akitti. Sonra artik yeter biz yeterince destek ciktik sana diyorlar.
Cocuk kendini ozel sektorde buluyor. Orada da sartlar asgari ucretin bir tik ustu.
Ben devlet okulunda okudum ailem beni ozele gonderseydi muhtemel yine ayni bolumu sececektim asghshag ayni uniyi okuyacaktim. Ama o parayla yapilan malvarliklarina su an sahip olamayacaktim
Sartlara gore degerlendirilmeli bu durum. Dunya duzenine gore bile dusunulmeli. 10 yil oncesi gibi degil ki durumlar.
Bu durumda özel okula gitmeyen çocuklar ne sağlam temele sahip olabiliyor, ne de düzgün çevre kurabiliyor sanırım?İki çocuğumuzu da özelde okutuyoruz, gücümüzün yettiği en iyilerine verdik, sadece iyi eğitim ingilizce vs değil olay. Çevre çok ama çok önemli bu devirde. Ben ve eşim bile çevresel olarak kendi hayatımızda bunun yansımasını görüyoruz gittiğimiz okulların. Ev araba yine olur ama bu sağlam temel ve düzgün çevre kökten kurulur diye düşünüyorum.
Cocuk kendini ozel sektorde buluyor. Orada da sartlar asgari ucretin bir tik ustu.
Şimdi ablacım bu tamamiyle vizyon meselesi.
Ben rekabetçi bir meslekteyim, bir yazılım şirketinde çalışıyorum asla asla devlette çalışmak istemezdim. Ne meslek yaparsam yapayım devlette çalışmak istemem o ayrı, köreliyorsun çünkü, kendini geliştiremiyorsun, sana sunulan net kariyer olanağı yok. Yok yani, memurluğun kariyer gelişimine hiçbir katkısı yok.
Dediğim gibi vizyon meselesi. İyi bir meslekteysen, kendini ilerletme fikrin varsa özel sektör hem finansal açıdan hem kariyer olanakları açısından gayet iyi. Aramız bozulduğunda patrona gidip "ya bana bu bu bu kariyer olanağını sunarsın ya da iş teklifi yapan rakip şirkete giderim" dedim. Bu kadar. Kalifiye bir elemansan şirketler senin peşinden koşuyor. Rekabetci bir insansan ozellikle ABD firsatlarla dolu.
Türkiyede özel sektör işler acısı, özel sektör diyince de asgari ücretle muhasebecilik yapmak akla geliyor maalesef. Herkes 3 kuruşa çalışıyor. Türkiye'ye döndüğümde de ya freelance yaparım ya kendi işimi kurarım asla yerli bir şirkette çalışma fikrim yok çünkü şirketlerin hepsi birbirinden kötü. Ben Avrupa'dayim, Avrupa'yi da hic begenmiyorum cunku kapitalizm uygulanmiyor, kapitalizm kisvesi altinda komunizm benzeri acaip bir sistem var. Misal vergi cok cok fazla. Eeee diyelim ki isinde yukseldin, terfi aldin, zam aldin daha cok vergi kesiliyor elinde yine ayni parayla kaliyorsun. O zaman da kimse daha cok para icin zahmet etmiyor, piyasada rekabet yok herkes memur kafasinda. Valla billa harcaniyorum buralarda
Yok yani özel sektör hiç kötü değil, öyle öcü böcü gibi bahsetmeyelim demek istedim[
Ablacim sen kolejde mi okudun?
Ve anlattıklarının konuyla tam olarak alakasi nedir anlayamadim sghshs vizyonum eksik galiba
Turkiye deki durumu konuşuyoruz biz zaten❤
Hicbir karariniza karisamam ancak ingilizce yarim donemde ogrenilecek birsey degil , zamanla olur ve cocugun da istemesi lazım
Ve hicbir kurs ve ozel öğretmen ozel okuldaki gibi ingilizce ogretemez
Oglum 10 yasina kadar ozel okulda okudu , 10 yasindayken yurtdisina yerlestik benden guzel ingilizce konusuyor , burda herkes sasiriyor nasil ogrendi diye , ozel okula gondermesem mumkun degildi bu sekilde konusmasi
Yok yani özel sektör hiç kötü değil, öyle öcü böcü gibi bahsetmeyelim demek istedim. Ben gayet memnunum, memnun olan başka insanlar da tanıyorum. Turkiye kotu diye, bu konudaki bakış açımızı Türkiyeyle sınırlandırmayalım demek istedim.
Liseye kadar özel okul -> lise devlet okulu -> lisans devlet üniversitesi -> master özel ünv -> PhD terkim devlet ünv
Bak devletten de olabileceğini kanitlamis oldun
Ozel sektor derken turkiye yi kastediyorum tabii ki. Bunu ozellikle belirtme geregi duymadim anlasilacagini dusundugum icin❤
Bizim devlet okulunada özel okuldan gelen çocuklar olmuştu aynı şikayetlerlerle,gelen çocuklar yazilida dökülmüştü sinifimizdan düşüktü puanlari,sizin okulun diğer derslerde eğitimi iyiyse ek ingilizce dersi aldırın bire bir özel dersle anliyo bazı çocuklar benim kizimda ingilizcede biraz düşük bire bir özel dersle biraz yükseltti notlarini.Merhaba arkadaşlar,
İlkokul 1.sinifa giden bir oğlum var. Açıkçası ingilizce eğitim açısından özel okula yöneldim.Haftada 20 küsür saat ingilizce dersi veren bir okula yazdırdım. Bu uzaktan erişimle eğitim sürecinde çocuğumun neye ne kadar hakim olduğunu daha net görmüş oldum.Bu arada çalışan oldukça da yoğun çalışan ve akşam 8 de evde olan biriyim .Oğlumun sınıfında yaşına göre ingilizce anlayan ve konuşan çocuklar var.Ancak gördüğüm benim oğlumun good morning ve how are you nün anlamını dahi bilmedigi . İngilizce öğretmeni ile arada konuştuğumuzda İngilizceyi ogrenemedigini söylüyordum ama ingilizce öğretmeni kendisinin konuşmalarını anladığını belirtiyordu.Ben çocuklar arasındaki farkı görünce ne noktada olduğumuzu anladım.Tabii ailelerden İngilizceye ağırlık veren vardır, içlerinde 2_3 çocuk öne çıkıyor onlarda belki anaokulundan beri ingilizce görüyordur.Muhtemelen benim oğlum İngilizceye çok kapalı zaten sevmiyor ama bu kadar fark beni üzdü.O zaman ben neden bu kadar çok ödeme yapıyorum diye sorguladım ki herseyimiz evlatlarımız için ama daha ev bile alamamisken ayda 5000 TL okula ödüyoruz ,devlet okuluna geceriz dışardan öğretmen veya kurslarla desteklerim diye düşündüm.En azından evimizi alır bu konuda rahatlar ortaokulda özele geçeriz diye düşündüm.Kafam karmakarışık yanlış kararlar vermek istemiyorum, sonradan devlete geçmek çocuğu üzer mi bilemiyorum.Bu arada özel okulların bir illüzyon olduğunu düşünmeye başladım.Cok fazla aktivite vb ile gözümüzün boyandigini düşünüyorum.Bu kadar çok çocuğumuz devlet okuluna gidiyor herkesin imkanı yok bu paralari vermeye ki bizde şartlarımızı zorlayarak oduyoruz. Benim gibi çocuğunu önceden özel okula verip devlet okuluna gecen veliler var mı aranızda. Birde özellikle değerli öğretmenlerimizden yanıt verecek olan olursa da çok mutlu olurum.