• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için devlet mi özel mi

Doğum esnasında yanımda olmasa da olur kimse ama normal doğum olursa bebek doğana kadar sancıyı yalnız çekiyorsun devlette. Ben de o noktada eş desteğini önemsiyorum..
Bilmiyorum öylesini sancım olmadı . Hiç sancı çekmedim sabah 11 gibi suyum geldi gece 12 de hâlâ keyfim yerindeydı hiç doğuracağa benzemezdim nts de ağrı var dediler iki cm açılma var dediler baktılar bende tık yok doktor geldi nts ye baktı neden sakinsin bu kadar ağrıyla dedi sancım yokki benım dedim suni sancı verin dedi gitti 😁o yarım saat oldu ne olduysa dünyam bi anda karardı 🤣 sıpam geldi karanlık dünyama aydınlıklar getirdi unutuverdim hepsini

Benim kardesim kayinvalidesi yalvarmasa ölüyordu bize adini bile anmadilar devlet hastahanesi risk alip eve yollamadi 3 gun dogumhanede kaldi o kdr sıkı takip gordu ki ikiside sifir zararla kurtuldu gunlerce yatirdilar.
Ayrica normal dogum ihtimal dahilinde idi ama imkansizmis buda dogumda ortaya cikti.
Evet ozel oda vs onemli. Ama kardesimi doktoru mutlaka kontrol etti takip etti ztn cok uzun saatler calisiyordu.
Ozel hastahanedeki doktor msjlarina cevap bile atmadi ayni kan sonuclarina normal demisti.
Şaşırma emojisi attım ama şaşırmamak lazm özel hastaneler aşırı ilgisiz ve ufacık şeyde risk almayıp devlete atıyor topu.
Çok geçmiş olsun çok şükür iyi olmuşlar 🤲

Çok şanslı hissettim kimse yoktu iki ebe ve hasta bakıcı abla vardı . Abla menzilciymiş basımda tesbih dualar gitmedi

özelde doğurdum. devlette doğum yapan insanlara davranış tarzlarını duyduktan sonra (tabii ki hepsi aynı değildir) benim için tek secenek özeldi. cünkü o an gercekten saçma sapan kapris dahi yapsanız size iyi davranacak insanları istiyorsunuz etrafınızda. ayrıca tüm süreçte de esimin yanımda olması önemliydi. ek olarak iki kişilik odalar en korktuğum seydi. binbir türlü durum var.. iki anneden biri bebeğini sağlıklı, güzel bir sekilde kucağına almisken diğeri alamayabilir. arkadasım mesela bebeği kucağındayken karsındaki anne bebeği yağun bakıma alındığı için ağlıyordu. iki taraf için de zor.

ben özelde tek kişilik odada olmamıza rağmen sadece bir odadan gece boyu bebek sesi gelmedi ve sabaha kadar onun için dua ettim.

tğm bunları tecrübe ettilkten somra valla benden yüz bin de isteseler yine özelde doğururum. ayrıca benim doğum fiyatım özelinde konusursak da gayet makul bir ücretti. kaldı ki doğum sonrasında bir ay boyunca benim de bebeğimin de muayeneleri çok detaylı yapıldı ve ücret alınmadı. ki bebeğim sarılık yüzünden 5-6 kez muayene oldu bir ay içerisinde.

Şaşırma emojisi attım ama şaşırmamak lazm özel hastaneler aşırı ilgisiz ve ufacık şeyde risk almayıp devlete atıyor topu.

Bize keske gidin deseydi Sapsari bir ten kasintidan duramayan bir insan. Sarilik firlamis, goren haline acir.
Sonuç 3 gun dogumhane + her ilactan sonra kan takibi - duruma gore acil dogum
Sonra 3 hafta yatis ve erken sezeryan
Dogum sonrasi da cok yardimci olmuslardi. Cok sukur geride kaldi. Anne bebek olumu ve zihin engeline neden olurmus Allah korudu..

Bize keske gidin deseydi Sapsari bir ten kasintidan duramayan bir insan. Sarilik firlamis, goren haline acir.
Dogum sonrasi da cok yardimci olmuslardi. Cok sukur geride kaldi. Anne bebek olumu ve zihin engeline neden olurmus Allah korudu..

Çok şükür Rabb'im doktorun da iyisine denk getirsin bulmak zor cidden. Rabb'im yardım etmiş uzun sağlıklı ömürler diliyorum ikisine 🌸

Bilmiyorum öylesini sancım olmadı . Hiç sancı çekmedim sabah 11 gibi suyum geldi gece 12 de hâlâ keyfim yerindeydı hiç doğuracağa benzemezdim nts de ağrı var dediler iki cm açılma var dediler baktılar bende tık yok doktor geldi nts ye baktı neden sakinsin bu kadar ağrıyla dedi sancım yokki benım dedim suni sancı verin dedi gitti 😁o yarım saat oldu ne olduysa dünyam bi anda karardı 🤣 sıpam geldi karanlık dünyama aydınlıklar getirdi unutuverdim hepsini
Ya ne güzel maşallah rabbim herkese bir avazda doğurmayı nasip etsin 💕🫶🏻

Kızlar merhaba
Benim ilk hamileliğim ve doğum süreci için çok kararsızım. Şu an hem devlet hem özele gidiyorum ama doğumda hangi hastaneyi tercih edeceğimi bilemiyorum. Özelde fiyatlar çok fahiş ama devlette de 2 kişilik odalar eşinin süreçte yanında olamaması doğumhanede birkaç kadın aynı anda doğum yapma fikri vs beni çok itiyor . Siz neler düşünüyorsunuz?
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ben Diyarbakırdayim benimde ilk doğumum herkesin kötü hikayeler anlatıp kapısına gitmediği devlet hastanesine inada binip gittim 25.haftamdayim hiç özele gitmedim asilamayla oluşan bı gebelik benimki ve aşılama dahil orda yapıldı herşey çok güzel geçti gebe okulundaki anlatım dersleri her gittiğimde ebenin konuşup rahatlatmasi sorun varmı diye sorması çok hoşuma gidiyor özeldeymişim gibi hissettiriyorlar ve şansıma geçen ay kişiye özel odalar ve dogumhanede her kadına özel doğum odası açıldı üstelik özelde dünya para istedikleri prenses doğum da geldi ücretsiz olarak pilates spor odası kişiye özel oda ve kişiye özel ebe seçenekleri benim hamilelikle birlikte geldiğini anlattığımda özelde doğum yapanlar orda öyle olmadığını söylediler ben çok memnunum tabi her şehir ve hastane değişiyor her şekil doğum olacak Allah'ın izniyle ama sonrasında olası komplikasyonlarda müdahale edecek alan doktorunun bulunmasi ve yoğun bakımının güçlü olması benim için önemli olduğundan ve özelde devlete gönderdiğinden tercihim devlet oldu inşallah sizde tez vakitte gönlünüze yatan sizin için çok güzel doğum hatirasiyla kalacak bı hastaneye karar verirsiniz 🤗🌸🌸

Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ben Diyarbakırdayim benimde ilk doğumum herkesin kötü hikayeler anlatıp kapısına gitmediği devlet hastanesine inada binip gittim 25.haftamdayim hiç özele gitmedim asilamayla oluşan bı gebelik benimki ve aşılama dahil orda yapıldı herşey çok güzel geçti gebe okulundaki anlatım dersleri her gittiğimde ebenin konuşup rahatlatmasi sorun varmı diye sorması çok hoşuma gidiyor özeldeymişim gibi hissettiriyorlar ve şansıma geçen ay kişiye özel odalar ve dogumhanede her kadına özel doğum odası açıldı üstelik özelde dünya para istedikleri prenses doğum da geldi ücretsiz olarak pilates spor odası kişiye özel oda ve kişiye özel ebe seçenekleri benim hamilelikle birlikte geldiğini anlattığımda özelde doğum yapanlar orda öyle olmadığını söylediler ben çok memnunum tabi her şehir ve hastane değişiyor her şekil doğum olacak Allah'ın izniyle ama sonrasında olası komplikasyonlarda müdahale edecek alan doktorunun bulunmasi ve yoğun bakımının güçlü olması benim için önemli olduğundan ve özelde devlete gönderdiğinden tercihim devlet oldu inşallah sizde tez vakitte gönlünüze yatan sizin için çok güzel doğum hatirasiyla kalacak bı hastaneye karar verirsiniz 🤗🌸🌸
Yaa çok teşekkür ederim tatlı yorumunuz için 😍 böyle imkanların olması çok tatlı devlette, çok şanslısınız ❤️ benim de bu hafta gebe okulum var orada soracağım detayları inşallah.. bu arada benim gebe okulu 2 gün sürecek devlette sizin nasıldı acaba 2 gün kısa geldi bana

Kızlar merhaba
Benim ilk hamileliğim ve doğum süreci için çok kararsızım. Şu an hem devlet hem özele gidiyorum ama doğumda hangi hastaneyi tercih edeceğimi bilemiyorum. Özelde fiyatlar çok fahiş ama devlette de 2 kişilik odalar eşinin süreçte yanında olamaması doğumhanede birkaç kadın aynı anda doğum yapma fikri vs beni çok itiyor . Siz neler düşünüyorsunuz?
ARtk devlette dogumhane tek kisilik ve temiz. Dogumdan sonra yatacagnz oda tek kisilik oda denk gelebilr bana oyle denk geldi mersinde yasiyorum.

Ben çam Sakura da doğum yaptım. Normalde özele gidiyordum. Ama bebeğim de son dakika bazı sorunlar oluştu. Hemen çam Sakura ya gittim bütün doktorların olması ve yoğun bakım nedeniyle. İyi ki de öyle yapmışım. Ama sürecin en başında özelde doğum yapma kararı vermiştim olmadı

Merhaba öncelikle geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah🙏🏼
Şuan bende aynı süreçteyim özel takipliydim fakat detaylıda açılmam olduğu ortaya çıktı.
Detaylı yapan doktor çam sakura perinatoloji bölümünü önerdi
Gecen cuma gittim çok güzel ilgilendiler önümüzdeki cuma gününe tekrar randv. Olusturdular. Şuan riskli bir gebelik sürecindeyim..
Kafam inanılmaz karışmış durumda orada mı yapsam, özelde mi diye düşünüyorum sürekli?
Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi öğrenebilir miyim?
Koşulları, ilgi ve alakaları, odaları nasıldı?

Yaa çok teşekkür ederim tatlı yorumunuz için 😍 böyle imkanların olması çok tatlı devlette, çok şanslısınız ❤️ benim de bu hafta gebe okulum var orada soracağım detayları inşallah.. bu arada benim gebe okulu 2 gün sürecek devlette sizin nasıldı acaba 2 gün kısa geldi bana
Rica ederim inşallah orda da aynı imkanlar vardır çok güzel geçer sizin icin de 🤗🤗
İlk tanışma ve 1.trimesterda ne yapılmalı ne yapılmalı diye anlatım oldu ikinci gidişte ilişki nasıl olmalı neye dikkat etmeli yeme icmede neler tüketilmeli ve egzersiz broşürleri verildi yapabileceğimiz egzersiz ve nefes hareketleri anlatıldı biz sormak istediğimizi yazıp götürdük sorduk unutmamak için 🤭 evde devam etmemiz istendi anlattıklarını projeksiyon da yaşayacağımız değişimler anlatıldı üçüncüye de Nisan ayına randevu verdiler yani her gidişinizde diğer aylara randevu verilir diye düşünüyorum çünkü doğuma kadar 5 6 seans şeklinde olacak dediler 🤗🌸

Rica ederim inşallah orda da aynı imkanlar vardır çok güzel geçer sizin icin de 🤗🤗
İlk tanışma ve 1.trimesterda ne yapılmalı ne yapılmalı diye anlatım oldu ikinci gidişte ilişki nasıl olmalı neye dikkat etmeli yeme icmede neler tüketilmeli ve egzersiz broşürleri verildi yapabileceğimiz egzersiz ve nefes hareketleri anlatıldı biz sormak istediğimizi yazıp götürdük sorduk unutmamak için 🤭 evde devam etmemiz istendi anlattıklarını projeksiyon da yaşayacağımız değişimler anlatıldı üçüncüye de Nisan ayına randevu verdiler yani her gidişinizde diğer aylara randevu verilir diye düşünüyorum çünkü doğuma kadar 5 6 seans şeklinde olacak dediler 🤗🌸
Hım anladım şimdi çok teşekkür ederim 🌸😍

Back