Öğretmenlik aslında evde bakım vermeyle çok ilgili değil ama bana hep cazip gelmiştir. Fakat yaşadığımız bu dönemde evin tuvaletinde kamera var mı ya birden eve biri gelip kötü bir şey yaparsa diye korktuğum için evlerden uzak duruyorumyani CV'de mi iyi durmuyor, kendileri mi beğenmiyor bilmiyorum
ama nedense okulda çalışmayı tercih ediyorlar,
ne biliyim karı-koca doktor vs. biriyle çalışsalar küçük 2 çocuğu olan aynı parayı alırlar, tüm illerde de devlet hastanesi var
biri referans olur diğerine geçerler
bu işin okulunu okumuş, iş tanımı bu, neden evde bakımvermeyi bu kadar azımsıyorlar anlamıyorum.
sonra millet mahalle teyzelerinin peşinden koşturuyor nazını çekiyor bebek baktırmak için.
özel okullarda iyi para verseler tamam da, vermiyorlar ki.
Çat diye yüzüne deseydin keşke... terbiyesize bakYa vallahi kimse kusura bakmasın ama yazacağım bunu . Oğlum 5 yaşında devlette geçen sene de devletteydi . Geçenlerde oğlumu okula bıraktım o gün bir arkadaşın çocuğunun hasta olduğunu öğrendim bir önceki hafta da hastaydı acaba atlatamadı mı diye düşündüm. Arkadaşla da sohbet ediyorduk arada bende msj yazdım . Konuşurken dedi ki ( kendi öğretmen eşi asker ) bıktım artık çocuğun sürekli hasta olmasından siz ev hanımları çocuk hastayken okula yollamayın sonra biz izin alamıyoruz perişan oluyoruz bilmem ne . Ben çocuğumu hastayken okula yollamadım ve zaten onun çocuğu hasta olarak okula geldiği için sürekli bizim çocuklar hasta olup okula gidemiyorlar. Anne baba dönüşümlü izin alıp çocuğa bakacak veya komşu vs birisi hep ekstra hazır olacak başka çare yok maalesef ki . Sizde bebek ve hasta bakıcısı değilsiniz. Doğru düzgün bir maaşta almadığınıza eminim. Başka bir okulda iş baksanız ?
Eline versen bakamayacağı yapamayacağı şeylere konuşuyorlarÇooook kısa ben oyun odaklıyım daha çok kitap çalışmaları ve günde sıkmayacak yaşlarına uygun bir etkinlikle gönderiyorum ama veli istiyor ki her gün eve bir etkinlik gelsin çok güzel fotoğrafları çekilsin
Ya en ufak bir sitemde mesleğini sevmiyorsun sözleri duymaktan çok sıkıldım açıkçası ondan hep açıklama yaptımYa yazık sana ya yanlış anlaşılacagim diye korkuma sürekli çok seviyorum diye belirtmissin, inan sorun sende değil, o kadar küçük çocukla ne etkinliği ya, hem o çocuğun annesi terlemedikce degistiriyor mu acaba evde atleti sürekli, bizm hastalardan da var çocuk hasta ısrarla okula gönderiyor, e ne yapalım evde durmuyor gitmek istiyor diyor, sen çocuk aklıyla mi iş yapıyorsun ya
14… gelişimsel olarak farkın en büyük olduğu yaşlar ve en karma sınıf da benimki maalesefSiz kaç çocuktan sorumlusunuz. O nasıl kurumki bir defa iki yaşından küçüklere ayrı özel bir oda olmalı.
Benim oğlum bünyesi zayıf bir çocuk, hastalık kaptığı zaman çok zor iyileşiyor. Senelerdir milletin hasta çocuğu yüzünden çekmediğimiz kalmadı.Bir çocuk hasta olunca öbürüne geçiyor ve bu durum abartmıyorum aylarca sürüyor herkes sürekli hastalık geçirip başkasına bulaştırıyor
Öğretmenlik aslında evde bakım vermeyle çok ilgili değil ama bana hep cazip gelmiştir. Fakat yaşadığımız bu dönemde evin tuvaletinde kamera var mı ya birden eve biri gelip kötü bir şey yaparsa diye korktuğum için evlerden uzak duruyorum
Bıktım o kadından nefret ettim artık Allah’ın cezası . Engelledim rehberden sildim birde . Şimdi okul kapısında karşılaşınca arkamı dönüyorım hemen çıkıp arabama biniyorum . Durumdan öğretmenin de haberi oldu söyledim adam sinirlendi . Kaldı ki benim çocuğum hayatında hiç boğaz enfeksiyonu geçirmemişken gecen sene okula başladı ve 8 antibiyotik sonrası martta ameliyat oldu ben ne yapayım ?sanki sadece onun çocuğu var dünya daÇat diye yüzüne deseydin keşke... terbiyesize bak
Verdiği parayı bana verdiğini sanıyor veliler. Çocuğunu okuldan alman umrumda değil de diyemiyorsun idare etmek zorunda kalıyorsun işte…her biri çok özel çocuklar ama eve geldiğimde yarın iş var diye üzülüyorsam ki mesleğimi çok seviyorum sorun karşı taraftadırÇok haklısın idare ile konuşman lazım. 2-3 yaş grubu nasıl bir arada uyumlu durabilir zaten, kızım 28 aylık bazen tek çocuğa bakarken yoruluyoruz takip edemiyoruz, bu veliler az yesinlerde kendilerine bi uşak tutsunlar.
Yine sabırlısınız ben mesela bu işi kesinlikle yapamazdım dakika bir veliyle papaz olurdum.
Veliler kendi hatalarını asla görmezlerBenim de seneye durumum bu olacak gibi… yahu çocuk terlese tabi ki değişirim ama terlememiş ve temiz diye gönderdiği kıyafetleri de dehşet derecede sigara kokuyor kendisi çok önem veriyormuş gibi benim de hassas olmamı beklemesi çok garip
Veliler benim söylediğimi söylerse sıkıntı olur maalesef. Yardımcı öğretmenimiz ortak olduğu için yetişemiyor üstüne benim sınıfımda az duruyor kulağıma küpe oldu bu okul ama şartlarımı en baştan söyleyeceğim artık yine çalışırsamözel kreşlerde durum bu maalesef, çok zor şartlarda, mümkün olan en az sayıda personeli kuş kadar maaşa çalıştırıyor bu okullar. çocuklara ayrı yazık, sizlere ayrı yazık. sistemi değiştirmek pek mümkün değil maalesef. sizinle aynı durumda olan öğretmenlerle bir araya gelip idareyle konuşmayı deneyebilirsiniz. ekstra yardımcı alsınlar sınıflara. ama tabii en küçük yaş grubu sizde olduğu için en çok destek size lazım. laf arasında, çaktırmadan velileri de yardımcı öğretmen sayısının artması gerektiği ve bunu idareye iletmeleri konusunda örgütleyebilirsiniz.
Ya çocuk öksürmekten uyuyamıyor öbürünün burnunu siliyorum veya kendisi siliyor abartmıyorum on saniye sonra yine akıyor ve aile bunu görüp yine gönderiyor… bu çocuklara hasta olduğunda bile başkası baksın diye mi dünyaya getirdiniz diyesim geliyorAy ben de bıktım sürekli hasta çocukların okula gönderilmesine. Bizim oğlanın sınıfında bir çocuk var hep ilk o getiriyor hastalığı. Hep önce başı ağrır boğazı ağrır ateşi çıkar hemşire calpol verir ama eve gitmez çünkü veliler almaz. Olan bize oluyor cidden 3 çocuğum hepsi aynı anda hasta oluyor çok yoruldum artık.
Sizin yerinizde olsam bu kadar çocuk kabul etmem bana hiç mantıklı gelmedi bu kadar çok çocuk bir öğretmen için?
Hiç branş ders yok uyku saatinde biraz olsun dinleniyorum ama geçen sene 5 yaşta uyku saati olmadan çok daha az yoruluyordum ki öğrencim daha çoktuAslında en büyük sorun idarede. Seni de mutlaka dinlendirmeli. 2 yaş bebek grubuna 2 öğretmen asla yetmez. İngilizce, ritim, robotik kodlama, jimnastik gibi dersler koyup her gün bir öğretmen gelmeli. Ayrıca yardımcı bir atlet değişmiyorsa neden var? Velileri maalesef yönlendiremezsin. O konuda çözüm yok.
Kızım anaokuluna gidiyor. Bir kere şurubunu koyup gönderdim. Çalışıyorum mecburum. Hemen uyarı geldi okuldan. Asla ilaç vermiyoruz biz bir daha olmasın diye. Ben de okulun kuralı diye asla bşr daha tekrar etmedim
Siz çocuğun atletini değiştirirken diğer çocuklar ne yapıyor yaYa çocuk öksürmekten uyuyamıyor öbürünün burnunu siliyorum veya kendisi siliyor abartmıyorum on saniye sonra yine akıyor ve aile bunu görüp yine gönderiyor… bu çocuklara hasta olduğunda bile başkası baksın diye mi dünyaya getirdiniz diyesim geliyor
Düşünmedim değil aslında başkası ismimi vermeden şikayet etse çok güzel olurÖzel okul mu gündüz bakım evi mi? Gündüz bakım evi değilse orayı şikayet ettirsenize. Bu kadar küçük çocukları okula yazdırmazlar usulsüzlük var zaten.
Çok çok geçmiş olsun, inşallah bir daha bu şekilde hasta olmaz yavrunuz.Bıktım o kadından nefret ettim artık Allah’ın cezası . Engelledim rehberden sildim birde . Şimdi okul kapısında karşılaşınca arkamı dönüyorım hemen çıkıp arabama biniyorum . Durumdan öğretmenin de haberi oldu söyledim adam sinirlendi . Kaldı ki benim çocuğum hayatında hiç boğaz enfeksiyonu geçirmemişken gecen sene okula başladı ve 8 antibiyotik sonrası martta ameliyat oldu ben ne yapayım ?sanki sadece onun çocuğu var dünya da
Veliler çocuklardan çok beni tatmin et modunda. Neden siz değiştiresiniz mesela ama dediğiniz gibi para veriyorum yapsın diyorlar. Kimse parayla bizi satın alamazOzel okul bir cukurdur. Gercekten parasini sanki okula degil de kisisel olarak ogretmene oduyorlarmis gibi davraniyorlar. Siz okul oncesi ogretmenisiniz sanirim. Ben 3 sene bi ozel okulda muzik ogretmeni olarak calistim. Okul sonrasi etutlerde piyano dersi veriyordum. Bir ogrencim vardi. Beden egitimi dersinden cikip bana geldigi icin terli oluyordu genelde ve annesi kizinin ustunu benim degistirmemi istiyordu… saka gibiydi. Ne veliler tanidim tehdit eden mi dersin, yuzune gulup arkadan mudure sikayet eden mi dersin korkunc bir sektor.
Bir çocuk hasta olunca öbürüne geçiyor ve bu durum abartmıyorum aylarca sürüyor herkes sürekli hastalık geçirip başkasına bulaştırıyor
Bence de şikayet ettirinDüşünmedim değil aslında başkası ismimi vermeden şikayet etse çok güzel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?