Ben de devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Söylediğiniz çok doğru. Ben kızım için güzel kaynaklar buluyorum (listenin, speaking alıştırmalı) ancak, imkanı olmayan ya da bu işlerden anlamayan ailelerin öğrencileri o komik kitaplara maruz kalıyor maalesef.Ozel okulda da calismis, su an devlette calisan bir ingilizce ogretmeni olarak kesinlikle ozel okul diyorum. Eger sinif ogretmeni ve idarecilerle konustuktan sonra icinize sindiyse, sosyal aktiviteler, etut destegi gibi konularda tatmin edicilerse cok da dusunmeye gerek yok bence. Cocugunuzun ozel okulda gorecegi ilgi alaka, hele ki basarili bir ogrenci olarak sunulacak imkanlar cok daha fazla. Elbette idealist meslektaslarim devlet okullarinda da var ancak kurumsal, oturmus bir düzeni olan kolejlerin verdigi egitim cok daha öğrenci merkezli. Devlette cogu zaman bizlerin eli kolu bağlanıyor her anlamda. En basitinden devletin ucretsiz sagladigi ders kitaplarinin hali icler acisi...uzun vadede düşünerek icime sinen kurumsal bir koleje verirdim ben olsam.
Afedersiniz cidden soruyu anlamadım. Ne görüyorki derken, ders ismi mi konuları mı merak ediyorsunuz? Valla konuların bayağı kapsamlı olduğunu söyleyebilirim. Şu an 2. Sınıfta gördükleri konuları daha kapsamlı öğreniyorlar.Sırf merakımdan soruyorum 3.sınıf öğrencisi ne görüyo ki bu kadar sınav yapıp burs veriyolar?ben bu snavları 5.6. sınıfta falan oluyo diye biliyodum
Uyarı için teşekkürler. İnanın sürekli vicdan yaptığım bir konu. Her ikisi de diğeriyle daha çok ilgilendiğimi düşünüyor. Kimse memnun değil anlayacağınız.Kiziniz bence iki okulda da akademik basariyi yakalar yalniz diger artilar icin kizim da istiyorsa ozel okula verirdim.Ilkokulu burada tamamlasin,ortaokulda tekrar dusunun.1 sene icin duzeni bozmayin.Bu arada ilgi konusnda ufakliga da dikkat:)
Açıkçası kızımız hırslı bir çocuk. Bu sporda da böyle, kompozisyon yazarken de böyle. Ancak planlama konusunda yönlendirici benim diyebilirim. Diğer aktivitelerine vakit kalması için, vaktini verimli kullanması gerekiyor.aynı yaşta kızım olduğu için soruyorum. her anne gibi ben de çocucugumun başarılı ve mutlu olmasını istiyorum. eşim ve ben mühendisiz. ama sanki kızım yeteri kadar derslerine önem vermiyor gibi düşünüyorum ve onu sürekli çalış diyerek sıkmak da istemiyorum. sizin kızınız kendiliğinden mi ders çalısır. nasıldır düzeni? ödevler bittikten sonra ilave kaynaklara mı bakar? biraz bahsedebilir misiniz?
Bide ben birşey sormak istiyorum kaynak test kitaplarına hangi yıl başladınız biz bu yıl başlasak olurmu hafta sonları filan çözsek.benim kızımda ders aşığı çok severek yapıyor birde hırslı dediğiniz gibi onun için sıkılmaz yaparken.Açıkçası kızımız hırslı bir çocuk. Bu sporda da böyle, kompozisyon yazarken de böyle. Ancak planlama konusunda yönlendirici benim diyebilirim. Diğer aktivitelerine vakit kalması için, vaktini verimli kullanması gerekiyor.
Bu nedenle nasıl daha çok ders çalıştırırımı değil, nasıl daha az çalıştırıp çok verim alabilirimi düşünmek gerekiyor. Sadece perşembe ve pazar günleri ekstra kaynak çalışması yapıyor. Diğer günler 45 dakika ödev, sonra tv izleyip, antrenmana gidiyor, dönünce kardeşiyle oynayıp 8.30’da uyuyor.
Ama çalışma yapacağımız gün hangi kaynaktan ne çalışacağımıza, kaç soru çözeceğine, ne kadar süre çalışacağımıza birlikte karar veriyoruz.
Bu arada erken uyuma ve iyi kahvaltı şart. Ben çok etkili olduğunu düşünüyorum. Güzel uyuyup, aç uyanan bir çocuk güne zinde başlıyor, dikkati açık oluyor.
Biz 2. sınıfta başladık. Bu sene başlamanız yerinde olur.Bide ben birşey sormak istiyorum kaynak test kitaplarına hangi yıl başladınız biz bu yıl başlasak olurmu hafta sonları filan çözsek.benim kızımda ders aşığı çok severek yapıyor birde hırslı dediğiniz gibi onun için sıkılmaz yaparken.
Bizimki birinci sınıf ama zaten dönem bitmek üzereBiz 2. sınıfta başladık. Bu sene başlamanız yerinde olur.
Kusura bakmayın ben 3. Sınıf sanmıştım. Yaz tatilinde başlayabilirsiniz aslında. Ama yaz tatili setlerini değil normal soru bankalarını tavsiye ederim.Bizimki birinci sınıf ama zaten dönem bitmek üzere
Devlet okulunda ilk dönem öğretmeni çok fazla ödev veriyordu severek yaptı hep.burada günlük 1-2 sayfa.hafta sonuda öyle birkaç sayfa ödevi oluyor.bol bol kitap okutuyorum etkinlik yapıyoruz beraber geçen hafta evdeki malzemelerle güneş sistemi yaptık.resim yapmayı çok seviyor.en azından hafta sonları çalışsa faydası olur diye düşündüm çok teşekkürler.Kusura bakmayın ben 3. Sınıf sanmıştım. Yaz tatilinde başlayabilirsiniz aslında. Ama yaz tatili setlerini değil normal soru bankalarını tavsiye ederim.
@choccywhoccydoodahpelin-
Sizi cimbizladim kizlar:)
Hangi ilcedeydiniz?Kres ucreti nedir bir de ilkokul icin fiyat bilginiz var MI? Bizimki bu yil ozel krese gidiyor seneye de gidecek ama kolej icersinde degil.Kolejdeki anaokulun ilkokulun sartlarini merak ettim acikcasi
Teşekkür ederim. Maddi durumumuz bu masrafları karşılayabilecek düzeyde. Dediğiniz gibi tüm artı ve eksileri düşünmek gerekiyor..kaliteli ise ve gerçekten eğitim kurumu gibi davranıyorsa özel okul. ama şunu unutmayın ekstra masrafları olacaktır mutlaka.