Özel Okul Burs

bence bir yıl daha bekleyin. arkadasim kolejde calismaya başladı. kizini da kendi okuluna aldi. ama mutsuz oldu kizi. sonradan gelene karsi illaki bir sogukluk yasiyor cocuklar. o hep yeni gelen olmus olacak. 1 yil icin degmez bence..ortaokulda gitsin derim. o zaman da kazanir sınavı.

kesınlıkle katılıyorum sevgılı arkadasımıza

bunun dısında ozel okulda okumus bırı olarak yazayım

en basıt ornegı verecek olursam ıngılızce kıtaplarımız ıngıltereden ozel getırtılırdı
ozamanlar kaset sımdı cd. yapıstırmalı etıketlı defter grammer kıtapları sevıye sevıye hıkaye kıtapları testler seklınde bır set.
kaset calardı bız onumuzdekı etıketlı yapıskanlı resımlı kıtabımızda kaset bızı neye yonlendırıyorsa onu yapardık
''elınde meyvelı dondurma olan cocuk sahıle yurur ''derdı bız o etıketlerı resımde uygun yere yapıstırırdık hem gorsel hem ısıtsel...

hıc bır devlet okulunda bunu bulamazsınız

bunun dısında sosyal aktıvıtelerı anlatmama gerek bıle yok sanırım. lısanslı voleybolcuydum takımımız vardı. muzık grubumuz vardı yılsonu gosterısınde konser vermıstım kadınlar gununde anneler gununde sarkılar soylemıstım tıyatro grubumuz vardı ve bunlar profosyoneldı.

teknık sınıflarımız vardı

olımpıyat gruplarımız vardı fızıkte matematık kımyada ozel yetıstırılen turkıye genelınde yarısmalara katılan

kımse alınmasın gucenmesın hayatın gercegı belırlı bır kultur sevıyesındekı ınsanlarla muhattapsınız . konustugunuz seyler bıle hobılerınız bıle acık daha genıs model ucak yapardım ben mesela sureklı bırbırımızden bırseyler kesfeder ogrenırdık

bılgıye ulasmak daha kolay ozel egıtımde

ozel okul=tıcaret olarak gorenler oyle zannedenler ısın ıcını bılmeyenler.

bende kızımı ozel okula gonderıcem acıkcası hıc dusunmeyın varsa ımkanınız

Bence bir sene daha bekleyin, ilkokulu bitirsin. Benim de kiziniz gibi derecelerim oldu hep. Devlet okulundaydim ve ogretmenimi, ogrenmeyi cok severdim. Ilkokul 4'de okul birincisi olmustum ve ilce derecem vardi. Ilkokul 5'de ogretmenim emekli olunca, kendi sinifimda yeni ogretmenle devam etmek yerine daha gozde bir ogretmenin sinifina alindim. Eski sinifimda biz hala ip atlarken, yeni siniftaki kizlar daha cok genc kiz havasindaydi. Ne biliyim sarki sozleri ezberlemek, okul dansinda kim hangi cocukla dans edicek filan gibi dertler. Hem ogretmenimi, arkadaslarimi ozlemek hem uyum saglamaya calismak bana cok zor gelmisti. O ana kadar okul demek benim icin basari, mutluluk ve huzurdu. Ama sinifim degisince cok ama cok uzulmeye sabahlari resmen kahrederek uyanmaya baslamistim. Neyseki ailem uzuntumu gorunce mudahale etti ve sanirim bir hafta icerisinde filan eski sinifima geri dondum. Iyki de donmusum ve bir sene daha cocuk olmusum. Yeni sinifta kalsaydim belki de ildeki birinci anadolu lisesini kazanamayacaktim.

Simdi kiziniz gerek basarisiyla, gerek okul disi etkinlikleriyle sinifinda belli bir yere sahip. Ne kadar sosyal olsa da yeni okulunda sinifa sonradan katilan ogrenci olmak onu zorlayabilir. Diger velilerin gelir seviyeleri nasil? Guzel guzel ilkokulunu bitirmek yerine bir anda biz niye sinif arkadaslarim gibi kayak tatiline gidemiyoruz gibi endiselere suruklenicek mi? Bence huzurla ilkokulu bitirsin zaten ortaokul onun icin yeni bir sayfa olucak o zaman degistirirsiniz okulunu.

sanki beni anlatmissiniz Bende aynı şeyleri yasadim o yuzden kesinlikle ortaokula kadar sabredin sonrasinda ozele verin derim kiziniz sinava girdigi zaman bu basarisi ile devam ederse zaten tekrar kazanir belli olmaz hatta belki baska okullarida kazanabilir.

Açıkçası bende kararsızım..hem bütçeden dolayı hem de sadece ticari yönünden ele alınıyor gibi, duyumları aldığım için,
Kızım 6 yaşında hatırlarsanız :)
Siz böyle anlatınca hevesleslendim bi an..
Özelden okulun adını ve yerini yazabilir misiniz?

Ben özel okul diyorum.
Kızım bu sene özel okulun anaokulunda hazırlık sınıfında,seneye aynı okulun ilkokuluna devam edecek. Kayıt yaptıracağım bugün,yarın.
Ablamın kızı devlet anaokulunda,ikimiz oturup konuşunca arada dağlar kadar fark var.
2 senedir ingilizce eğitimi alıyor. Okul bünyesinde piyano dersi alıyor en basitinden.
Daha sayamayacağım birçok şey var aklıma gelmeyen.
Kızınız iyi bir özel okulsa bahsettiğiniz orada devam edebilir.
Tabi yaşı itibariyle okulu gezdirip fikrini de alın muhakkak. Öğretmeni ile tanışma imkanı da varmış.
Sadece ekstra ücretler çıkabilir karşınıza,bunları sorup öğrenin muhakkak.
Yemek,gezi,kıyafet,kırtasiye/kitap ücretleri hakkında bilgi alın zorda kalmamak adına.
Sizi zorlamayacaksa değerlendirin derim.

Özel okula gönderiririm, aileler ortam değişirse ezilir mi vs gibi düşünüyor ama bence ilgisi yok.
Çocuğunuzu karşınıza alın ve özel okulun olanaklarını bize anlattığınız gibi anlatın.

benim ikiz kardeşim var. biri çok başarılı idi. diğeri orta.
başarılı olan ortaokulda özel okulları kazandı hep. birine gitti. lise de fen lisesini kazandı özel liseleri de . hatta İtalyan lisesini de kazandı. ama o devlet tercih etti ve fen lisesine gitti. hiç pişman olmadı yaptıklarından. yerinde kararlar olmuş dedi. kısmen ideallerine ulaştı. diğeri de fena değil öğretmen ama onu ideali değildi.

o yüzden kızınıza bırakın kararı. biz hep ona bıraktık çünkü.

Kiziniz bence iki okulda da akademik basariyi yakalar yalniz diger artilar icin kizim da istiyorsa ozel okula verirdim.Ilkokulu burada tamamlasin,ortaokulda tekrar dusunun.1 sene icin duzeni bozmayin.Bu arada ilgi konusnda ufakliga da dikkat:)

Son düzenleme:
Eğer bir yılı kalmışsa düzenini bozmazdım,
Yeni öğretmenler yeni arkadaşlar ilk etapta zorluk yaşayabilir diye düşünüyorum.
Sonrasında imkan varken, neden kaliteli özel okul olmasın.
Benimde 6 yaşında bi kızım var özel mi olsun devlet mi olsun kararsız kaldım
Hayırlısı olsun inşallah.

Özelden yazıyım canım. Konuyu sabote etmeyelim derken,
Kapalı özel mesajın :)

ben olaya farklı baktım.
beğenmediğiniz yönleri olan öğretmen sayesinde oldu dimi bu başarılar?
1 sene kalmış zaten ben olsam ortaokulda özele verirdim.

Merhaba eger özel okula vermeyi düşünüyorsanız, kaç sene egitim hakkı, 100/100 derken neyi kapsadıgı (servis,yemek,kıyafet, sosyal etkinlikler vs vs) saglam bir sözleşme yapmalısınız, ..çünkü özel okullarda yönetim değişince sözleşmede net değilse buna göre hareket edilip magdur bırakabilirsiniz (birebir yaşadım, sözleşmem net oldugundan tüm haklarımızı aldık okul bitene kadar, ama sözleşme kapsamına dikkat etmeyenler için diper senelerde magdur olanlarda çok oldu)bilginize, tüm bunların dışında iyi bir özel okulsa bir çok avantajı oluyor ,..

Özelden yazıyım canım. Konuyu sabote etmeyelim.
Rica etsem benide bilgilendirirmisiniz.
6 yaşında bi kızım var çok kararsızım özel mi olsun devlet mi?
Birde netten ne kadar araştırsamda yeterli bilgiye ulaşamıyorum. Sanırım çocuklarımız yaşıt.
İngilizce ağırlıklı olması için özel okul diyorum fakat acabalarım var..
Özelden okulun adı ve yerini sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz?

Ozel okulda da calismis, su an devlette calisan bir ingilizce ogretmeni olarak kesinlikle ozel okul diyorum. Eger sinif ogretmeni ve idarecilerle konustuktan sonra icinize sindiyse, sosyal aktiviteler, etut destegi gibi konularda tatmin edicilerse cok da dusunmeye gerek yok bence. Cocugunuzun ozel okulda gorecegi ilgi alaka, hele ki basarili bir ogrenci olarak sunulacak imkanlar cok daha fazla. Elbette idealist meslektaslarim devlet okullarinda da var ancak kurumsal, oturmus bir düzeni olan kolejlerin verdigi egitim cok daha öğrenci merkezli. Devlette cogu zaman bizlerin eli kolu bağlanıyor her anlamda. En basitinden devletin ucretsiz sagladigi ders kitaplarinin hali icler acisi...uzun vadede düşünerek icime sinen kurumsal bir koleje verirdim ben olsam.

Teşekkür ederim cevap için. Maddi durumumuz iyi, bu okullara burs olmadan da rahat bir şekilde gönderebiliriz. Bursu kaybetmesi durumu da sıkıntı yaratmaz yani.

ben olaya farklı baktım.
beğenmediğiniz yönleri olan öğretmen sayesinde oldu dimi bu başarılar?
1 sene kalmış zaten ben olsam ortaokulda özele verirdim.
Yanlış anladınız. Öğretmenini beğendiğimiz için devlet okuluna başladık ilk etapta. Sonrasında da pek çok konuda çok iyi bir öğretmen olduğunu düşündük. Ancak benim için önemli olan ve kesinlikle derslerle alakası olmayan bir konuda farklı noktalarda durduğumuzu farkettim. Buna rağmen, tekrar altını çizerim ki çok çok iyi bir öğretmendir.

Bize bu bursun 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıfı kapsadığını söylediler. Diğer hususları hiç sormadık açıkçası. Zaten göndermeyeceğiz diye düşündüğümüz için, detaylı bilgi isteme durumumuz olmadı.

Sırf merakımdan soruyorum 3.sınıf öğrencisi ne görüyo ki bu kadar sınav yapıp burs veriyolar?ben bu snavları 5.6. sınıfta falan oluyo diye biliyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…