Özel Okul Burs

Ilkokulu devlet okulunda tamamlamasini öneririm.Ortaokulda ozel okulla başlangıç yapabilir.Şimdi gitse ingilizce de ciddi fark yaşar ve zorlanabilir.Sosyal olarak da uyum sureci vs zorlayabilir cocugunuzu.Ortaokulda ise bu tarz zorlukları olmaz olsa bile kendisi gibi bir sürü arkadaşı olacagı icin daha az etkilenir.Ben olsam ilkokulda okulundan ve ögretmeninden ayırmazdım yavrumu hele ki böylesi başarılı bir çocukta asla ayirmazdim

eskiden olsa devlet derdim,
ama devlet okullarının halini görünce kesinlikle iyi bir özel okul diyorum.
yalnız, yaz tatilinde kızınızın ingilizcedeki açığını (varsa) kapatmalısınız yoksa o konuda zorluk yaşar.

ben de 2 cocukluyum ve cts de gidiyorum neden verimli olmasin ki isteyerek isini yapan seven biri ..ayrica ozel okul cts de var bu calisma sartlarina alisiliyor isleyen demir pas tutmuyor

Çok haklısınız. Vaktimizin çoğunu büyük kızımıza harcıyoruz. Küçük kızımıza da adaletli davranmak açısından şu an yabancı dil konusuna eğilemiyorum maalesef. Dediğiniz gibi yaz tatilini iyi değerlendirmek gerekli.

Kızım ünlü bir ozel okula gidiyor..
Ben de tek şubesi olan kızımın okulunun yarı fiyatinda daha tanınmamış mütevazi bir ozel okulda öğretmenim..
Inanın çalıştığım okuldaki ilgi alaka çaba kızımın okulunda yok..
Isme takilmayin.. işini seven idealist müdür ve öğretmenler her yerde karşınıza çıkabilir.. Çok iyi denen okulda saçma sapan şeyler yaşanabilir..
Şu an bence okulları gezip velileri ile görüşün
Tenefüste koridorda olun
Siz de öğretmensiniz bilirsiniz zaten görüntü ile aslının nasıl farklı olduğunu..
Ingilizce önemli bir durum tabi..
Hayırlısı olsun

Kardeş daha cok küçukmûs anasinifinda ve ilkokulda bu okula gideceksin,büyüyünce ablanın okuluna vs.denilebilir ama büyüğü yuceltirken küçüğü de kendi iyi olduğu alanlarda onore edin,guclu yanlarını farkettiginizi gosterin yoksa ozguvensiz ve içten içe ablasına öfkeli olur.Benim abim çok iyi bir üniversiteyi kazanmıştı.Liseyi bitirince onunla kiyaslanmamak için üniversite sınavına bile girmedim.Ben okumuycam,calisicam dedim ve o yıl gerçekten sınava girmedim

ben de 2 cocukluyum ve cts de gidiyorum neden verimli olmasin ki isteyerek isini yapan seven biri ..ayrica ozel okul cts de var bu calisma sartlarina alisiliyor isleyen demir pas tutmuyor
Tebrik ediyorum sizi. Benim çalışma saatlerim çok daha rahat. Ancak 2 çocukla herşeyi ucu ucuna yetiştiriyorum. Siz mevcut şartlara uyum sağlayabilmişsiniz maşallah.

Ben okulun özel olmasına ya da devlet okulu olmasına dikkat etmezdim. Önemli olan öğretmenin kalitesi. Bence okulla bir görüşme yapıp çocuğunuzun şu anki durumunu, bu okulda okursa neler olacağını, öğretmenleri hakkında bilgi edinin. En önemlisi çocuğunuzun fikrini alın, çünkü bu yaşlarda okul ve öğretmen değişimi kötü yönde etkileyebiliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun :)

benim kızım 2 yıldır kolej anaokuluna gidiyor, ilkokula da orda devam edecek,
kendi anasınıflarından mezun olanlarla, yeni kayıtları ayrı sınıflara alacaklar çünkü baya baya ingilizce konuşuyor bizimkiler, hatta bu sene ispanyolca drama bile yapıyorlar,
özel okulla devlet okulu arasında klasik derslerde çok ciddi fark olduğunu düşünmüyorum, bu tamamen öğretmene bağlı zaten.
ama yabancı dil, sosyal, sanatsal faliyetler, spor olanakları vs kıyaslanamaz bile, kızınız zeki bir çocuk, hangi okula gitse başarılı olacak bu kesin, bu durumda neden daha iyi sosyal olanaklar içinde eğitim almasın ki...
inşallah benim kızım da ilerde sizinki kadar başarılı olur da biz de burslu devam edebiliriz :)

Açıkçası tabiki devlet okulunun fiziksel olanakları çok daha kısıtlı. Özel okulsa her çocuğun dikkatini çekecek nitelikte. Bahçesindeki tenis kortu bile onu cezbedebilir. Bu açıdan kararı tamamen çocuğa bırakmak ne derece doğru olur bilemedim. Cumartesi kızımı götürmemeye karar verdik şimdilik.

Oglum kurumsal bir marka olan ozel okulda okuyor , o da dorduncu sinifta su anda
Ben bu ulke kosullarinda oyumu herzaman kurumsallasmis ozel okullardan yana kullaniyorum
Artilari gercekten cok fazla
Hem de kiziniz bedava okuyacak keske benim sipa kazanabilseydi burs
Emin olun orda kizinizin degerini cok daha iyi bilecekler

Bu arada yorumlara goz attim genellikle ing konusuna takilmislar ama oglumun sinifina gecen sene 2.donemde devlet okulundan bir ogrenxi gelmisti
Etudlerle ve ozel ilgiyle donem sonunda cocuk sinifi yakalamisti
Ing konusuna takilmayin , isini bilen bir okulsa bir donemde halleder kizinizin eksigini

Teşekkür ederim. İnşallah tüm çocuklarımız bir şekilde başarıyı tadacaklardı bir alan bulurlar.

Saydığınız alanların pekçoğunda kızımızı destekledik. Sadece akademik konularda değil, müfredat dışı alanlarda da kendini geliştirdi. Ancak yabancı dil öğretmeni olarak İngilizce konusunda sınıfta kaldım. Çocuklar grupla çok daha hızlı öğreniyorlar. Evde tek başına aynı verimi alması için çok daha fazla çaba göstermem gerekliydi. Ancak ufaklığımız da ilgiye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde. Umarım açığı kapatabiliriz bir şekilde.

Açığı kapatır illa ki, sadece ilk başladığında adaptasyon sorunu yasamamasi icin yaz doneminde biraz destek iyi olur onun için.
Ben de hep basarili cocuklarin sadece sinav ve derslere degil diğer aktivitelere de yoneltilmesi taraftariyim. Cunku akademik basariyi bir sekilde yakaliyorlar ama cocukluk caginda dogru spor ve sanat dallarina yonlendirme fırsatı bir kere kaçınca bidaha yakalanmiyor, ne mutlu sizin gibi bir ailesi var kizinizin, simdiden dogru yonlendiriliyor, cunku bizim toplumsal basari anlayisimiz hep ders ve sinavlar uzerine kurulu.

erkek kardeşim doğa kolejine gidiyor 3.sene oldu. 8.sınıf.dersleri yükseldi 5.sınıfta vermiştik bizde.kolejde gerçekten iyi ilgileniyorlar ve cocugunuzda derse ilgiliyse çok iyi oluyor.
rehber öğretmen sağolsun gelmediği zaman 10 dk geçmeden arıyor okula gitmeyince.çok ilgililer.devlet konforundan çok çok daha iyi.

kızınız ne kadar şanslı ki sizin gibi onu yetenekleri doğrultusunda eğitime yönlendiren bir ebeveyne sahip. çocukların günümüzde en az bir spor faaliyetiyle ve enstrüman çalmayla ilgilenmesi çok büyük bir artı. muhteşem yeteneklere sahip olmasa dahi bunları yapabiliyor olmak ona inanın çok büyük artılar getirecek ileride. bence de özel okulun ticarethane kafasında olmadığını ve kızınıza bu faaliyetler yönünden de ihtimam gösterip gösteremeyeceğine göre karar verin. ayrıca ingilizce hususu da bence de çok önemli bir tanesinin köklü bir okul olduğunu söylemişsiniz bence en azından onu düşünün bir de herkes aynı düşünce de olmayabilir ama bence okulun çevresi ve bahçe vs. de önemli bakıyorum artık okulları binaların metrekaresinden dahi küçük beton bahçelere yapıyorlar. ben şu yaşımda bile öyle bir okula gitmek istemem küçücük bebeler ne yapsın. bu arada kızınızın uyum sorunu var mı? yoksa daha cesur davranabilirsiniz tercihinizde

Teşekkür ediyorum, imkanlar dahilinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diyelim.

Kızımın uyum problemi yok, oldukça sosyal bir çocuk. Ancak öğretmenini ve arkadaşlarını çok seviyor. Okul değiştirirse yeni okul, yeni öğretmen, yeni arkadaş grupları.. Onun için iyi bir deneyim de bir kabus da olabilir. Şu anki tepkisi olumlu olsa bile, sonrasında ben eski okulumu istiyorum demesinden korkuyorum.

Köklü dediğim okul, biraz şehrin dışında ilkokul ve ortaokul için oldukça geniş bahçeli bir okul yaptırmış. Okul gerçekten albenili. Ancak tanıdığım benden daha tecrübeli öğretmen arkadaşlarım hiç düzenini bozma çocuğun diyor. Bu nedenle biraz ikilemdeyiz. Umarım doğru kararı verebiliriz.

kızınızla da konuşmayı ihmal etmeyin önemli olan onun mutluluğu. bilinçli ebeveynlersiniz eminim en doğru kararı vereceksiniz.

ben ozel okulda okudum orta okul ve lıseyı
kesınlıkle ozel okulu tavsıye ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…