• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel hayat

Bana biri yetersiz,basarisiz dese degnekle kovalardim herhalde, cok iyi okulda okumakla adam olunmuyor belli ki..
Bunu universiteyi 3.yilinda kazanabilmis ama su an o cokbilmis caliskan insanlardan cok daha iyi yerlerde olan biri olarak yaziyorum. Ezdirmw kendini,ne sevgiliye ne de baska kimseye. Hayat cok acayip, kimin ne olacagini asla bilemeyiz.

Seni olumsuzluga iten kankan dahi olsa sil st hayatindan
Sen onun tirnagi olamazsin vs diyerek saygi sinirini aşmiş sana saygisi yok bu kişinin

Mesele sizin sınavı kazanamamış olmanız falan değil.
Mesele onun dangoz biri olması.
E görmüş 2 sene siz kazanamamışsınız bu kadar çok dert ediyorsa bıraksın gitsin kimseyi böyle aşağılamaya hakkı yok ki.
Ama yok olur mu egosunu nasıl tatmin edecek ki ?
Ayrıca zaten az görüşüyormuşsunuz siz şu an aile yapınız da gereği bir ilişkiye hazır değilsiniz ben de şahsen az görüştüğüm birini istemezdim sevgili olarak.
Yapilacak şey belli ayrılmak.

iyiyken gerçekten çok iyiyiz ancak iki gün iyiysek beş gün zehir zemberek geçiyor.

Bu sebepten eski erkek arkadaşımdan ayrıldım ben öncelikle bunu söyleyeyim. Belli bir süre içerisinde benim için iyi olması yetmedi çünkü. Tabi ki her günümüz güllük gülistanlık geçmeyecek ama bir insanla geleceğe yönelik bakıyorsam o beni çoğunlukla iyi ve mutlu hissettirmeli. Mutsuz olduğun bir ilişkiyi neden sürdüresin ki, motivasyonun nedir? Yani mesela çocuğu olan birisi "Çocuğum hatrına" diyebiliyor ya da başkasının farklı bir motivasyonu var.

Diğer meseleye gelince, bana kalırsa sen kendini yetersiz görüyorsun çocuğun seni öyle görmesinden ziyade. Daha doğrusu bu muameleyi hak ettiğini düşünüyorsun içten içe. İlişkiyi sürdürme sebebin çocukla geçirdiğin birkaç iyi gün için değil yani bence, tamamiyle bu çocuğu hak ettiğini düşündüğün için. "Ben bundan daha iyisini bulamam" var altta, ama neden böyle düşünüyorsun bilmiyorum. Öncelikle bunu sorgulamalısın. Hak ettiğin bu mu, neden aşağılandığın bir ilişkiyi sürdürmek istiyorsun? Altta yatan motivasyonun ne? Bunun cevabını bulduğun zaman zaten bir şeyler kafanda çözülmeye başlar.

Bu kadar hakarete nasıl tahammül edebiliyorsunuz Allah aşkına.

20li yaşlardaki sevgilimi bırak, annem-babam-eşim dahi söyleyemez böyle şeyleri.

(kız kardeşi var ve bir kavga sırasında) sen onun tırnağı bile olamazsın,

Buyuk hata..yillar gecse bile aklinizin bir kosesinde hep kalacak bir cumle..her an tekrar soylenebilecek bi cumle..belki baska ayrintilar da vardir ama ben "gorumce" konusunda kotu anilari olan biri oldugum icin bu cumle cok dikkatimi cekti..

Ne çok konu açar oldum.

Özel hayatımı asla kimseye anlatmam. Kendimden bile bir nebze uzak tutarım öyle söyleyeyim ama artık duygu taşkınlığı, gerçeklere objektif bakamadığımı düşünmem -özel hayatımı- sizlerle paylaşmama neden olacak.

İki yıldır bir ilişkim var. İlişkiye başlarken geçmişte yaşadığım ne varsa en yalın ve yalansız haliyle anlattım.

Kendisi Ankara’nın sayılı okullarından birinde. (İfşa olmamak adına okula nasıl girdiğini yazamıyorum. Merak edenlere özelden yazabilirim). Ben ise bu yıl tekrar üniversite sınavına gireceğim.

Şimdi başlıyorum. Kendisi asla moral vermiyordu okul konusunda. Zamanla bu köstek olma durumu moral bozmaya, dalga geçmeye, ezmeye kadar geldi. Cahilsin demeler, vasıfsızsın demeler, -ailemle sorunlu olduğumuz için pek dışarı çıkamıyorum-, sana acıyorum demeler. Asla ezdirmedim kendimi, cevabını verdim ama nasıl bir karakteri varsa tüm bunlar artarak devam etti.

Beni rahatsız eden bir çocuk vardı anlatmıştım bir konumda. Onunlayken de devam etti bunlar ve ondan saklamadım hiçbir şeyi. Son olayda -ailem öğrenmeden-, onunla paylaştım. Mantıklı düşünemediğim bir sırada annemlere anlatmam için üzerimde baskı kurdu. Ben de “Anlatamayacağımı annemlerin normal karşılamayacağını başka bir çözüm bulmamız gerektiğini” anlattım. Daha da arttı baskısı ben de bir hışımla “Sana anlatmıştım her şeyi böyle yapacaksaydın en başından kabul etmeseydin” dedim. O da “Keşke” dedi. Bu konuyla ilgili ilk “Keşke” deyişi değil, son da olmayacak biliyorum.

Dışarı çok çıkamadığımdan bahsettim. Az görüşüyoruz bu nedenle. Çıktığımızda da iyi ve temiz bir yere gidelim istiyorum. Gidiyoruz gitmesine ama biraz maliyetli bir şey yemek ya da içmek istesem, (emin olmamakla birlikte) surat asıyor ya da ben tokum diyor. Hesabı paylaşalım diyorum onu da kabul etmiyor, çoğu zaman. Ne yapacağımı şaşırdım. Hatta geçen gün aramızda yine para lafı döndü. Dışarı çıktığımızda “Hiç uygun bir yere gidelim ya da uygun fiyatlısını alalım diye düşündüğün oluyor mu” diye sorular yöneltti. Sakın sanmayın hep onun üzerinden geçiniyorum falan asla böyle bir şey yok. Yemek o alıyorsa kahve ben alıyorum. Ya da çeşitli kibarlıklar yapmaya çalışıyorum falan vesaire.

Toparlayacak olursam kendimi onunlayken yetersiz biri olarak görmeye başladığımı farkettim. Kasıntı bir şey oldum çıktım. Yapma, etme, cahil misin sen, düşüncesizsin, benim çevremdeki insanlar senin gibi değil, sen çocuğuna karşı ilgisiz olursun, (kız kardeşi var ve bir kavga sırasında) sen onun tırnağı bile olamazsın, (ufak bir yanlışımda) insanlar diğer türlü yapar sen insan değilsin, senin gibi birini hayatımda istemiyorum, sorumluluk edin biraz... gibi bir sürü söylem.

Bazen durup kendime neden bunu yakıştırdığımı soruyorum. İyiyken çok iyiyiz aklımı bu çeliyor galiba. Benim objektif yorumlara ihtiyacım var açıkçası. Hayatımda gerçekten hiçbir şey yolunda değil ve çok yoruldum.

Ps; iyiyken gerçekten çok iyiyiz ancak iki gün iyiysek beş gün zehir zemberek geçiyor.
Diğer konularında verdiğin o mantıklı cevaplara dayanarak soruyorum; cidden bu sen misin?

Bu bildiğin radyasyon. Ağrılı ve yavaş bir ölüm için mükemmel bir ilişki.

Titre ve kendine gel konu sahibi, kimsenin egosuna sponsor olma.

Bu insana mecbur musunuz neden kendinize böyle bir ilişkiyi layık görüyorsunuz? İyiken çok iyisiniz ama sayılı gün. Ben bir gün mutsuz olsam hemen sorgularım değer mi kendimi üzmeye, neden böyle oldu diye.

İyiyken nası iyisiniz?
Bu kadar hakarete uğradıktan sonra dünyayı ayağınıza serse iyi falan olamaz hiçbir şey.
Tek yapacağınız şey, şutlamak.
Böyle biriyle birlikte olmanız kendinize yaptığınız en büyük kötülük olur.
Kaldı ki evlenmek :olamaz:

Ne çok konu açar oldum.

Özel hayatımı asla kimseye anlatmam. Kendimden bile bir nebze uzak tutarım öyle söyleyeyim ama artık duygu taşkınlığı, gerçeklere objektif bakamadığımı düşünmem -özel hayatımı- sizlerle paylaşmama neden olacak.

İki yıldır bir ilişkim var. İlişkiye başlarken geçmişte yaşadığım ne varsa en yalın ve yalansız haliyle anlattım.

Kendisi Ankara’nın sayılı okullarından birinde. (İfşa olmamak adına okula nasıl girdiğini yazamıyorum. Merak edenlere özelden yazabilirim). Ben ise bu yıl tekrar üniversite sınavına gireceğim.

Şimdi başlıyorum. Kendisi asla moral vermiyordu okul konusunda. Zamanla bu köstek olma durumu moral bozmaya, dalga geçmeye, ezmeye kadar geldi. Cahilsin demeler, vasıfsızsın demeler, -ailemle sorunlu olduğumuz için pek dışarı çıkamıyorum-, sana acıyorum demeler. Asla ezdirmedim kendimi, cevabını verdim ama nasıl bir karakteri varsa tüm bunlar artarak devam etti.

Beni rahatsız eden bir çocuk vardı anlatmıştım bir konumda. Onunlayken de devam etti bunlar ve ondan saklamadım hiçbir şeyi. Son olayda -ailem öğrenmeden-, onunla paylaştım. Mantıklı düşünemediğim bir sırada annemlere anlatmam için üzerimde baskı kurdu. Ben de “Anlatamayacağımı annemlerin normal karşılamayacağını başka bir çözüm bulmamız gerektiğini” anlattım. Daha da arttı baskısı ben de bir hışımla “Sana anlatmıştım her şeyi böyle yapacaksaydın en başından kabul etmeseydin” dedim. O da “Keşke” dedi. Bu konuyla ilgili ilk “Keşke” deyişi değil, son da olmayacak biliyorum.

Dışarı çok çıkamadığımdan bahsettim. Az görüşüyoruz bu nedenle. Çıktığımızda da iyi ve temiz bir yere gidelim istiyorum. Gidiyoruz gitmesine ama biraz maliyetli bir şey yemek ya da içmek istesem, (emin olmamakla birlikte) surat asıyor ya da ben tokum diyor. Hesabı paylaşalım diyorum onu da kabul etmiyor, çoğu zaman. Ne yapacağımı şaşırdım. Hatta geçen gün aramızda yine para lafı döndü. Dışarı çıktığımızda “Hiç uygun bir yere gidelim ya da uygun fiyatlısını alalım diye düşündüğün oluyor mu” diye sorular yöneltti. Sakın sanmayın hep onun üzerinden geçiniyorum falan asla böyle bir şey yok. Yemek o alıyorsa kahve ben alıyorum. Ya da çeşitli kibarlıklar yapmaya çalışıyorum falan vesaire.

Toparlayacak olursam kendimi onunlayken yetersiz biri olarak görmeye başladığımı farkettim. Kasıntı bir şey oldum çıktım. Yapma, etme, cahil misin sen, düşüncesizsin, benim çevremdeki insanlar senin gibi değil, sen çocuğuna karşı ilgisiz olursun, (kız kardeşi var ve bir kavga sırasında) sen onun tırnağı bile olamazsın, (ufak bir yanlışımda) insanlar diğer türlü yapar sen insan değilsin, senin gibi birini hayatımda istemiyorum, sorumluluk edin biraz... gibi bir sürü söylem.

Bazen durup kendime neden bunu yakıştırdığımı soruyorum. İyiyken çok iyiyiz aklımı bu çeliyor galiba. Benim objektif yorumlara ihtiyacım var açıkçası. Hayatımda gerçekten hiçbir şey yolunda değil ve çok yoruldum.

Ps; iyiyken gerçekten çok iyiyiz ancak iki gün iyiysek beş gün zehir zemberek geçiyor.
Bırak kendini yıpratma.
Madem ona gore değilsin neden hala senle birlikteymis sorsana bunu ona.
Bu adamla ilerde evlensen sana yapacağı psikolojik baskılardan kendine güvenin kalmaz.
Herkes üniversite okuyacak die bi kural yok bu dünyada.
Kazanamazsan dünyanın sonu değil cnm, girersin iyi bı ise çalışma hayatına atılırsin.
Sana değersiz davranan kimseye fırsat verme.

Diyeceğim tek şey kendi hayatınıza değer verin. O insan belki sizin bir saat sonra terkedebilir ama hayatınız sınavınız mesleğiniz sizi hiç terk etmez. Yıllar sonra bunun farkına varacaksınız. Benimde böyle bir arkadaşım vardı yaptığım netlere inanmazdı sen o kadar zeki misin derdi. Kıskanırdı kendini yükselmeye çalışırdı. Sınavlarım kötü geçiyodu onun yüzünden. En son şutladım gitti. Herşey daha güzel. En azından kendi ezikliğini bana empoze eden bir mal yok hayatımda. Kendime düşmanlık etmişim mutsuz etmesine izin vererek. Değmiyor cidden. İnsan olan o lafları etmez. Kendisi birşeyin tırnağı edemez de neyse söylemiyim.

Sevgilisini/eşini/arkadaşını kız kardeşiyle kıyaslayan biriyle devam etmeyin. O kardeş siz sevgilisiniz.

A anon bu kişi vakıf üniversitesinde mi okuyor? öyleyse ciddiye bile alma aşırı derecede aşağılık kompleksi var.

hamile değilsin adama katlanmak zorunda değilsin ki hamile bile olsan seni ezikleyen bi adamla olmaman gerek.
şuan seni ona bağlayan bir şey yok hatta kaçmanı sağlayacak çok şey var.

hamile değilsin adama katlanmak zorunda değilsin ki hamile bile olsan seni ezikleyen bi adamla olmaman gerek.
şuan seni ona bağlayan bir şey yok hatta kaçmanı sağlayacak çok şey var.
Haklısınız öyle.

Back