• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel hayat

Sizi aşağı çekmeye çalışan insanlardan her zaman uzak durun. Kim olursa olsun...
Sınavınız daha önemli. Böyle birinden ayrılarak bir şey kaybetmezsiniz. Ayrılıp kurtulun.

İnanın cahil falan değilim. Zeki bir insanım hatta. Diğer arkadaşlarım birçok şeyi bana danışır benden yardım ister. Ama o sürekli aşağılama modunda. Acaba geçmişte yaşadıklarım zoruna gidiyor böyle mi almaya çalışıyor öfkesini anlayamıyorum.

bende zekiliginden süphe etmiyorum ama akilli bey madem seni öyle görüyorsa seni yanina nasil yakistiriyor? kendini ne saniyor? bence yol yakinken kendini bu kadar üzme. ilerde daha cok üzülürsün. kendine deger ver. elin oglu icin bunlari yapma kendine. ömrünü onun piskopatligini düzeltmekle ugrasirsin. bi eziklik var kendisinde orasi net.

Sizi aşağı çekmeye çalışan insanlardan her zaman uzak durun. Kim olursa olsun...
Sınavınız daha önemli. Böyle birinden ayrılarak bir şey kaybetmezsiniz. Ayrılıp kurtulun.
Bunu neden yaptığını anlayamıyorum.

Her şeyimden memnuniyetsiz, yetersiz ve eksik olduğumu her an dile getirme potansiyeli var.

Düşünsenize anne olma fikri bile yok şu an. Hasta olduğum için sınavının nasıl geçtiğini ve iftara yetişip yetişmediğini sormayı düşünemediğim için ilgisiz anne olursun dedi.

Bir kadını, daha anne olmadan ilgisiz anne ilan etti.

Son düzenleme:
bende zekiliginden süphe etmiyorum ama akilli bey madem seni öyle görüyorsa seni yanina nasil yakistiriyor? kendini ne saniyor? bence yol yakinken kendini bu kadar üzme. ilerde daha cok üzülürsün. kendine deger ver. elin oglu icin bunlari yapma kendine. ömrünü onun piskopatligini düzeltmekle ugrasirsin. bi eziklik var kendisinde orasi net.
Dış görünüşüm cezbediyor herhalde başka açıklama bulamıyorum.

Bunu neden yaptığını anlayamıyorum.

Her şeyimden memnuniyetsiz, yetersiz ve eksik olduğumu her an dile getirme potansiyeli var.

Düşünsenize anne olma fikri bile yok şu an. Hasta olduğum için sınavının nasıl geçtiğini ve iftara yetişip yetişmediğini sormayı düşünemediğim için ilgisiz anne olursun dedi.

Bir kadını, daha anne olmadan ilgisiz anne ilan etti.

Size karşı bir ezikliği var büyük ihtimalle. Ya siz ona göre fazla güzelsiniz ya daha iyi yerlere gelebilecek birisiniz ya da başka bir şey. Ama mutlaka içten içe kendini sizden eksik hissettiği bir konu vardır. Daha önce geçmişimi ona anlattım demişsiniz. Geçmişten kastınız ne bilmiyorum ama eğer ondan önceki cinsel yaşamınız falansa kıyaslanma korkusuyla bile özgüveninizi düşürmeye çalışıyor olabilir.
En tehlikeli erkek tipi bence kompleksli erkek. Kendini iyi hissetmek için karşısındaki kadına yapmadığı psikolojik eziyet kalmaz. En sonunda arkasında enkaz bırakır. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.
İleride daha çok üzüleceğinize yol yakınken kendinizi kurtarın bence.

Size karşı bir ezikliği var büyük ihtimalle. Ya siz ona göre fazla güzelsiniz ya daha iyi yerlere gelebilecek birisiniz ya da başka bir şey. Ama mutlaka içten içe kendini sizden eksik hissettiği bir konu vardır. Daha önce geçmişimi ona anlattım demişsiniz. Geçmişten kastınız ne bilmiyorum ama eğer ondan önceki cinsel yaşamınız falansa kıyaslanma korkusuyla bile özgüveninizi düşürmeye çalışıyor olabilir.
En tehlikeli erkek tipi bence kompleksli erkek. Kendini iyi hissetmek için karşısındaki kadına yapmadığı psikolojik eziyet kalmaz. En sonunda arkasında enkaz bırakır. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Evet cinsel yaşantı.

Bunu kompleks yaptığı için böyle davranışlar sergileyebilir mi yani bir insan gerçekten?

Evet cinsel yaşantı.

Bunu kompleks yaptığı için böyle davranışlar sergileyebilir mi yani bir insan gerçekten?

İnanın yapabilir. İnsanlar çeşit çeşit. Maaşı eşininkinden az diye, eğitim durumu daha düşük diye , eşinin ailesi daha eğitimli diye, eşi kendisinden daha güzel diye vs uzar gider bu liste. Bunları kompleks haline getirip eşini her fırsatta rencide eden çok erkek var.
Kaldı ki cinsel performansları en önem verdikleri konulardan birisi. Bunu takmayan erkekler de var tabii ama erkek arkadaşınız bu olgunlukta değil bence.
Siz herhangi bir şey ima etmemiş olsanız bile içten içe kıyaslanma korkusu yaşıyor ya da asıl kendisi cahil olduğu için 'ben onu bu haliyle(!) kabul ettim, lütfettim' kafasına giriyor olabilir. Tabii ilişkinizin başından beri böyle miydi bilmiyorum ama sizi ezmeye çalışması kendi içinde bir şeyleri oturtamadığını düşündürdü bana.
Sebebi ne olursa olsun size böyle davranmaya hakkı yok.

Ne çok konu açar oldum.

Beni rahatsız eden bir çocuk vardı anlatmıştım bir konumda. Onunlayken de devam etti bunlar ve ondan saklamadım hiçbir şeyi. Son olayda -ailem öğrenmeden-, onunla paylaştım. Mantıklı düşünemediğim bir sırada annemlere anlatmam için üzerimde baskı kurdu. Ben de “Anlatamayacağımı annemlerin normal karşılamayacağını başka bir çözüm bulmamız gerektiğini” anlattım. Daha da arttı baskısı ben de bir hışımla “Sana anlatmıştım her şeyi böyle yapacaksaydın en başından kabul etmeseydin” dedim. O da “Keşke” dedi. Bu konuyla ilgili ilk “Keşke” deyişi değil, son da olmayacak biliyorum.

Toparlayacak olursam kendimi onunlayken yetersiz biri olarak görmeye başladığımı farkettim. Kasıntı bir şey oldum çıktım. Yapma, etme, cahil misin sen, düşüncesizsin, benim çevremdeki insanlar senin gibi değil, sen çocuğuna karşı ilgisiz olursun, (kız kardeşi var ve bir kavga sırasında) sen onun tırnağı bile olamazsın, (ufak bir yanlışımda) insanlar diğer türlü yapar sen insan değilsin, senin gibi birini hayatımda istemiyorum, sorumluluk edin biraz... gibi bir sürü söylem.

Ps; iyiyken gerçekten çok iyiyiz ancak iki gün iyiysek beş gün zehir zemberek geçiyor.

Alıntıladığım ilk paragrafta ki 'keşke' cümlesine dikkat çekmek istiyorum.
(bu sözü duyduğum an buz gibi soğurdum karşımdaki insandan)
İkinci paragrafta ki bir dolu onur kırıcı söze dikkat çekmek istiyorum.
(insanın olan öz güvenini bile yerle bir eder bu cümleler)
Son paragrafta ki 'iyiyken çok iyiyiz' kısmına da dikkat çekelim.
(mesela nasıl iyisiniz, hiç anlatmamış-sın bile?)

Mutsuz olduğun bölüm yazanın tamamı iken, iyi olduğunuz kısmı 'iyiyken çok iyiyiz' diyerek geçiştirmiş-sin. Anlatma gereği bile duymamış-sın. Bu hangi duyguların sende ağır bastığını çok net gösteriyor.

Maaşı eşininkinden az diye, eğitim durumu daha düşük diye , eşinin ailesi daha eğitimli diye, eşi kendisinden daha güzel diye vs uzar gider bu liste.
Bu tür şeylere çok önem veriyor.

Özellikle para ve statüye.

İlerde çalışmazsam ya da çalışacak durumda olmazsam (insanız sonuçta her şey olabilir, hastalık vs) onunla aşırı mutsuz olurum gibi hissediyorum. Aldığı her şeyi laf eder, beş kuruşun hesabını sorar gibi geliyor.

Seviyorum diyor ama görmek istediği şekilde olursam seveceğine dair tavırlar sergiliyor.

Bu arada seninle bir ömür geçiririm ama sen asla benim sevdiğim kadın olamayacaksın demişliği de var. Sonradan geliyor aklıma.

Alıntıladığım ilk paragrafta ki 'keşke' cümlesine dikkat çekmek istiyorum.
(bu sözü duyduğum an buz gibi soğurdum karşımdaki insandan)
İkinci paragrafta ki bir dolu onur kırıcı söze dikkat çekmek istiyorum.
(insanın olan öz güvenini bile yerle bir eder bu cümleler)
Son paragrafta ki 'iyiyken çok iyiyiz' kısmına da dikkat çekelim.
(mesela nasıl iyisiniz, hiç anlatmamış-sın bile?)

Mutsuz olduğun bölüm yazanın tamamı iken, iyi olduğunuz kısmı 'iyiyken çok iyiyiz' diyerek geçiştirmiş-sin. Anlatma gereği bile duymamış-sın. Bu hangi duyguların sende ağır bastığını çok net gösteriyor.
Geçmişteki cinsel yaşantım üzerine “Keşke” dedi. Zaten ilk de değildi. Bilmem kaç defa söyledi...

Onur kırıcı sözler... En çok “Kardeşimin tırnağı dahi olamazsın” demesi yaraladı beni galiba. O da insan ben de insanım. İyi bir okul kazanamadım ve geçmişte birtakım cinsel yakınlaşmalarım olduğu için mi “tırnağı olamam” bilemiyorum. Böyle söylemiştin dediğimde ise sinirle söylenmiş diyor. İnsan gerçekten değer verdiği bir insana ne konumda olursa olsun böyle söyler mi?

İlerde çalışmazsam ya da çalışacak durumda olmazsam (insanız sonuçta her şey olabilir, hastalık vs) onunla aşırı mutsuz olurum gibi hissediyorum. Aldığı her şeyi laf eder, beş kuruşun hesabını sorar gibi geliyor.

Seviyorum diyor ama görmek istediği şekilde olursam seveceğine dair tavırlar sergiliyor.

Bu arada seninle bir ömür geçiririm ama sen asla benim sevdiğim kadın olamayacaksın demişliği de var. Sonradan geliyor aklıma.
Kuzum aklını peynir ekmekle yemediysen hemen bırak bu insan gibi geçinen yaratıgı...
Evlilik o kadar basit değil bu zihniyette biriyle ömür gecmez.

Seni okuduğu okulun mükemmelliği cezbettiği için ilişkiyi sürdürüyor olabilir misin?
Ayrıl kurtul mutluluğuna bak

Geçmişteki cinsel yaşantım üzerine “Keşke” dedi. Zaten ilk de değildi. Bilmem kaç defa söyledi...

Onur kırıcı sözler... En çok “Kardeşimin tırnağı dahi olamazsın” demesi yaraladı beni galiba. O da insan ben de insanım. İyi bir okul kazanamadım ve geçmişte birtakım cinsel yakınlaşmalarım olduğu için mi “tırnağı olamam” bilemiyorum. Böyle söylemiştin dediğimde ise sinirle söylenmiş diyor. İnsan gerçekten değer verdiği bir insana ne konumda olursa olsun böyle söyler mi?

Gerçekten değer verdiğin bir insanı geçmişi ile yargılamaz-sın, kaba tabirle geçmişi ile vurmazsın.
Özellikle hani bazen -hiçbir koşulda- söylenmemesi gereken sözler vardır, kavgada bile söylenmez.
Keşke kabul etmeseydim demek, pişman olduğunu gösteriyor.
Madem pişman neden sizinle? insanın aklına bu soru geliyor.
Her halükarda söyledikleri ve yaptıkları tutarsız bir insan demek.

Keşke lafı beni çok kırardı ya, devam edemezdim o ilişkiye sanırım o_O

O zaman sevebileceği bir kadın bulacak. Siz de başkasının sevebileceği bir kadın olarak yolunuza devam edeceksiniz. Kimse için değişmeye gerek yok.
Bu işin olmayacağının siz de farkındasınız ama 2 yılı silip atmak zor geliyor doğal olarak. Zaman uzadıkça daha zor olacak ve daha çok yıpranmış olacaksınız ama.

Seni okuduğu okulun mükemmelliği cezbettiği için ilişkiyi sürdürüyor olabilir misin?
Ayrıl kurtul mutluluğuna bak
Vay canına gerçekten farklı bir bakış açısı. Yalnız o, o okula başlamadan birlikteydik biz.

Tespitleriniz cok guzel ve gercekci.

Gerçekten değer verdiğin bir insanı geçmişi ile yargılamaz-sın, kaba tabirle geçmişi ile vurmazsın.
Özellikle hani bazen -hiçbir koşulda- söylenmemesi gereken sözler vardır, kavgada bile söylenmez.
Keşke kabul etmeseydim demek, pişman olduğunu gösteriyor.
Madem pişman neden sizinle? insanın aklına bu soru geliyor.
Her halükarda söyledikleri ve yaptıkları tutarsız bir insan demek.

Keşke lafı beni çok kırardı ya, devam edemezdim o ilişkiye sanırım o_O
Değil mi ama? Geçmiş geçmiştir neticede..

Ben de kırıldım kırılmasına da hangi akla hizmet devam ediyorum bilmiyorum.

Ya bir şey sorucam özellikle son cümleler şaka mı? Nasıl böyle biriyle devam edebiliyorsunuz şu an gözlerim kocaman oldu şaşkınlıktan.

Bunca saçma tavrının açıklaması sevgilin "aşağılık kompleksi"yaşıyor...
Evlilik asla düşünme bu tarz insanlar lokmanı sayar hayatı zindan eder..
Yol ver gitsin..

Back