• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel harekâtçıyla evlenmeden önce okuyun kızlar.

p a t u l i

👨‍👩‍👦 ❤ 🍀
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mart 2017
3.932
9.391
158
Biraz uzun ama bir yerde okudum bu yazıyı ve tamamen içinde olacağınız durumlar anlatılmış. Sizinde bunları bilmenizi istedim. Umarım yardımcı olur size.

Bizler evlenirken ne derece meşakkatli bir yolda yürüyeceğimizi az çok bilerek bu evliliğe evet dedik. Eşlerimizi çok seviyoruz. Onların sıkıntısı bizlere de sirayet ediyor. Ama bir eş olarak hep fazlası isteniyor, tıpkı eşlerimizden istenildiği gibi.Sizlerin evinizde rahat ve huzurlu uyuyabilmesi için, eşlerimizle birlikte aynı uykusuzluğu paylaşıyoruz. Hele bir de şarkta görev yapıyorsak, silahların gölgesinde sağ-salim gündüze kavuşabilmek için dualar dillerimizi aşındırıyor.
Birçok arkadaşımız, gece veya gündüz göreve uğurladığı eşinin şehit haberi ile yıkıldı ve yıkılmaya devam ediyor maalesef. Evinden sağ-salim çıkıp ta geri dönemeyen nice yiğitler, arkalarında sevdiklerini gözü yaşlı bıraktı...
O kadar çok yapılacak işler, yaşanacak güzel günler varken veda sahneleriyle gözler yaşlarla doldu. Anılarda kalan sadece yorgun nöbetlerden sonra edilen birkaç kelam oldu.
Bizlerin normal bir yaşantısı olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Yorgun gelen eşinize, hadi çıkıp dolaşalım diyemezsiniz. Çocuklarınız evin içinde normal kardeş kavgalarını bile yaşayamaz. Çünkü babamız yorgundur ve ses kaldıracak durumda değildir.
Sinema, tiyatro, konser gibi aktiviteler bizlere hayal. Konserlerden çok nefret ederler neden mi, çünkü gelecek olan sanatçının korumalığını yapacaklar, oranın asayiş düzenini sağlayacaklardır. Ailesi ile geçirilecek zamanları ek görevlerle çalınır. Ek görevlerin de bize ne maddi ne de manevi bir kazanımı yoktur. Elde sadece yalnız geçirilen zamanlar vardır.Sosyal hayat, TV karşısında yorgunluktan yığılıp kalan bir bedenden ibarettir. Hafta sonu pikniği yapmak istersen şayet, istirahatli olduğu güne denk gelmelidir ki o da 3 hafta da 1 belki.Yıllık izne ayrılırken bile sorun yaşarlar, ikinci bir emre kadar bir bakmışsınız ki tüm izinler durdurulmuş. İşte ozaman sıla hasreti çöreklenip oturur yüreğinize. Sessiz ağlarsınız görüp de üzülmesin diye, bir telefonla hasret gidermeye çalışırsınız gurbetteki ailenizle.Bayramlarımız hep buruktur bizim. Siz büyüklerimiz, torunlarınızla, kızlarınız, oğullarınızla bayram sabahı kahvaltıya otururken, biz onu göreve yollarız sabahın o erken saatlerinde. Bayram namazı çıkışını bekler, memleket bayramlaşması gözyaşları içinde telefonlarla gerçekleşir sadece. Yalnız da çekip gidemezsiniz, çünkü aklınız evde eşinizdedir. Herkes eşi ve çocuklarıyla bayram ziyareti için sokağa dökülürken, siz mahzun izlersiniz onları.En kötüsü de, “Biz neden evde yalnız bayram yapıyoruz anne” sorusunu soran küçük oğlunuza ya da kızınıza verebilecek bir cevabınız olmamasıdır.” Baban çalışmak zorun yavrum “diyebilirsiniz içinizdeki hüznü belli etmeden.Kaçımız, anne ve ya babamızın cenazesini yetişemedik biliyor musunuz? Bir ömür içinizden çıkmayacak bir acıdır bunu yaşamak.Aile toplumun temel taşıdır diyorsunuz, çocuksuz ev olmaz diyorsunuz da o çocuklara tek başına hem anne hem de baba olabilmenin duygusunu biliyor musunuz? Çocuklarınızın veli toplantılarında, karne günlerinde, okuma bayramlarında tek tabanca gibi olmanın ne demek olduğunu anlayabilir misiniz?Özel programlarda, çocuklarınızın gözleriyle babalarının gelip gelmediğini kontrol ederken dolan gözlere bakamayıp, yüreğinize saplanan hançerin acısını hissedebilir misiniz?

Tüylerim diken diken oldu .Kafamı karıştıran büyük bir mesele. Bunlar sadece özel harekatçılara değil bütün polislere geçerli. Benim sözlüm de çevik kuvvette. onu çok sevmeme rağmen acaba diye düşündürüyor bu meslek beni:KK51:

Tüylerim diken diken oldu .Kafamı karıştıran büyük bir mesele. Bunlar sadece özel harekatçılara değil bütün polislere geçerli. Benim sözlüm de çevik kuvvette. onu çok sevmeme rağmen acaba diye düşündürüyor bu meslek beni:KK51:
Evet en azından bu yazılanların bilincinde olmak lazım bir de şuanki zaman şartları bence kötü değil tamam yoğun çalışıyorlar pek bi aktivite hayatın olmuyor. bence yuvan huzurlu ise bunların hepsinin üstünden geliyosun bi şekilde allah yardım ediyo işte bi de nasip ya kaderimizde ne yazılmışsa sen yok desen bile oluveriyor

Benim eşim özel harekatçı değildi sadece askerdi. 15. senenin sonunda işi bıraktı. Şükür.

Bunların çoğunu bende yaşadım. Tek başına evlilik yaşıyor gibi oluyor insan. 1 senenin 6 ayı yoktu yanımda. Ya görevde, ya nöbette ya kuxey ırakta...

O kadar zorluk gördük ki. Hatta küçük oğlum babasını unutmuştu. 7 ay görmeyince ve 3 ay babasının yanına yaklaşmadı.

İki oğlum var ne polis ne asker olmasını isterim. Eşim için acaba yaşıyor mu öldü mü diye hep sıkıntı çektim.

Evlatlarımda aynısını yaşamak istemiyorum. Hele ki evlat daha bi başka. Belki kocana birşey olsa yanarsın ama evlada birşey olsa! Hergün yanar hergün bir daha ölürsün!

Şehit olan asker hep fakir fukaradır. Zenginin çocuğu asla şehit olmaz. Çünkü onlar vatan, görev, yada 3 kuruşa yaşamak nedir bilmez.

Benim eşim özel harekatçı değildi sadece askerdi. 15. senenin sonunda işi bıraktı. Şükür.

Bunların çoğunu bende yaşadım. Tek başına evlilik yaşıyor gibi oluyor insan. 1 senenin 6 ayı yoktu yanımda. Ya görevde, ya nöbette ya kuxey ırakta...

O kadar zorluk gördük ki. Hatta küçük oğlum babasını unutmuştu. 7 ay görmeyince ve 3 ay babasının yanına yaklaşmadı.

İki oğlum var ne polis ne asker olmasını isterim. Eşim için acaba yaşıyor mu öldü mü diye hep sıkıntı çektim.

Evlatlarımda aynısını yaşamak istemiyorum. Hele ki evlat daha bi başka. Belki kocana birşey olsa yanarsın ama evlada birşey olsa! Hergün yanar hergün bir daha ölürsün!

Şehit olan asker hep fakir fukaradır. Zenginin çocuğu asla şehit olmaz. Çünkü onlar vatan, görev, yada 3 kuruşa yaşamak nedir bilmez.
Bu tür bazı görevlerde öncelik gönüllülük esaslı veya bekar olanlar öncelikli 3 kuruş para için gidiyorlar şehit oluyolar. Birazda alın yazısı kimse kimseyi ölüme bile bile yollamaz vicdanı rahat etmez insanın ki ne biliyim bazende aynı sizin gibi düşünüyorum zengine bişey olmaz diye ama yinede nasip bilmiyorum bu konu çok derin :işsiz:

Bu tür bazı görevlerde öncelik gönüllülük esaslı veya bekar olanlar öncelikli 3 kuruş para için gidiyorlar şehit oluyolar. Birazda alın yazısı kimse kimseyi ölüme bile bile yollamaz vicdanı rahat etmez insanın ki ne biliyim bazende aynı sizin gibi düşünüyorum zengine bişey olmaz diye ama yinede nasip bilmiyorum bu konu çok derin :işsiz:
Ne gönüllülüğü Allah aşkına. Çoğu genç iş bulamıyor dur bari tsk ya gireyim bi maaşım olsun diyor. 3 kuruşa canından oluyor. Askeri maaşlar çok düşük. İçindeyim bu tür konuların, iyi biliyorum.

Ne gönüllülüğü Allah aşkına. Çoğu genç iş bulamıyor dur bari tsk ya gireyim bi maaşım olsun diyor. 3 kuruşa canından oluyor. Askeri maaşlar çok düşük. İçindeyim bu tür konuların, iyi biliyorum.
Ben ondan bahsetmiyorum bende mesleğin içindeyim benim bahsettiğim adam bu meslekteyken bi süreliğine gittiği görev. Askerden bahsetmedim ayrıca bahsettiğiniz konuda haklısınız

Back