- 8 Mart 2015
- 25.106
- 1
- 81.232
- 598
- Konu Sahibi FiltrekahvesevenKleopatra
-
Bir ayrıntıyı düzelteyim, askerlerin öyle hava civa için değil, zorunlu olarak silah sahibi olması gerekiyor:)Cunku asker beylık tabancasına para oduyor. Polıs ıse devlet verıyor ve o sılah polıse emanet at avrat sılah hıc duymadınzmı? Polıs sıvıl hayatta bıle sılahsoz cıkamaz. Askerler sılahlaru olmuyor bıle kendı para verıp alıyor onuda artıslık olsun dıye bellerıne takıyolar ama polısler sılahsız asla cıkamaz sıvı l hayatta tatılde heryerde tasımak zorundalar. Hemde guvenlıklerı ıcın polısın herhangı bır saldırı karsısında saldırgana ates etme yetkısı varken kendı can guvenlıgı ıcın. Askerın yok. Malesef degısık bı durum benm esımde özel harkat polısı ılahı sureklı cantamda bırde agır al belıne tak dıyorm zorunlu olmasa evde bırakıcaz ama malesef
Ben mesleğinden ötürü kapıyı kilitler dememişim ki?Neden kapıyı kıtlesın kı okadarda baskıcı degıller bızde pohle evlyız ama uzerıme kapı kıtledıgını gormedım. Ha ama bı ozel harekat polısı esı arkadasm vardı lojmanda adam ilce gorevine gıdınce zırt pırt sehır dısına gezmeye gıderrdı baskanbı kız arkadasıyla esı donmeden eve donerdı ozgur bı kadındı yanı adamda nıye haber vermıyorsun dıye kackez uyardı yakaladı kadın en son adamı bosanmak la tehdıt ettı sen ılce gorevıne gıderken ben evde kos kos oturcammı ya bırakırsın ozgurluggmu yada bosanır terkederm demıs admada uzerıne kapı kıtlemeye basladı kadın benı arıyordu bısdy yap taksı cagır gıdıcem bıkmem ne dıye adam en son onu ozhur bıraktı bosadı. Bem genelde esim ılce gorebıne gıdıyorsa bende aılemın yanına donerdım ya da onun aıkesune gıderdım evde tek durmaya zaten korkardım. Bıkmyorum okadrda şey degiller bu adamlar canımbakma dısardan sert gorunurler cıddı gorunurler ama evde olsun sıvıl hayatta olsun kadın sozu dınlerler genelde yanı bunla ilgili cok ornek verebılırım. Lojmanda da oturdum, normal sadece polısler sıtesındede oturdumcalıstıgı subedekı arkadaslarınıda eslerınıde tanırım hıc bırınde oyle baskı gormedım duymadım tabı ev yasantılarını bılemem ama bır araya gelınce varsa bı sorunumuz sıkntımız cekınmeden paylasam ınsanlarız hıc duymadm oyle baskıcı polısler. Bu ılsıkıde olabılır kımse kımseye uyum saglamak zorunda deıl ben yabancı muzıkler dınlwrm esım mustafa yıldızgodan vs dınler. Ben yabancındızıler ızlerm esım dırılıs bılmem ne ızler ben solcu falan degılm ama ulkeyı fazla elestırenlerdenım esım bozkurtcumu ne derler ondan. Esımın aılesı kapalı tesetturlu ben acıgım. Gıdısatımızda gayet guzel. Sadece saygı duymak ve onurlarını kırmamak gerek yurumesı ıcın
Bizim arkadaslarla hep tasiyor ama cok agir ya :)) ben yorulup veriyorumBende esım bıkmıs tasımaktan sımdı bana tasıtıyor cantam zaten herzaman dolu olur bıde sılah koyunca dahada agır lasıyor. Bıyere gıdınce benden once sılahı sorar
Benm aılenın cogu askerdeBir ayrıntıyı düzelteyim, askerlerin öyle hava civa için değil, zorunlu olarak silah sahibi olması gerekiyor:)
Ama üstlerinde taşımak kendilerinin bileceği iş.
Öyle atıp tutmadan önce bir bilelim değil mi, keza askerlerin zaten sivil kıyafetle görevlerini belli edecek şekilde dolaşması da yasak.
Kendi mıntıka alanları dışında yasal hakları yoktur, bundan kaynaklı olabilir mi sizin dediğiniz artislik acaba?
Benim hayatımı kaldırabilir misin demesi bence işinin ağırlığı ve sürekli tetikte olmasındandır, hele şark görevinde biliyorsunuz bu hainler tespit edip ailesine zarar vermeye calisablirBen mesleğinden ötürü kapıyı kilitler dememişim ki?
Okuduğunuzu bir daha dönüp okuyun.
İlişki başlarında başka erkekle aranda bir şey oldu mu diyen, aşırı kıskanç yapılı, benim hayatımı kaldırabilir misin diye sorular soran ve muhafazakarlık ötesinde bir yaşam biçimi süren ailede yetişmiş bir adamdan bahsediyorum.
Keza polis ve askerlerin hiçbir zaman normal psikolojide de olabileceğine inanmıyorum, mesleki deformasyona uğrayarak akıllarında kırk tilki geziyor.
Bunu bastırıp normal hayata adapte olan da var, böyle kapı kilitleyen de.
Yok bende psıkolıjısı bozukta olsa ne bıleym cok basjıcıda olsalar okadrda seye cesaret edemıyolar demek ıstedım. Yanı cevremde de cok oldugu ıcın bızım aolenn yarısı asker esımde polıs esımn aıkesıde polıs cogu ensıtesı amcaları vs ozel harekatcılar sıvılde gayet duzgunler doguda yasayanlar haklı olablrsınz orda gercekteb cok etkılenıyolar herseye suphe ve temkunlı yaklasıyolar ben esımle o donemde vok skntınyasadım ıletısım yoktu kı bıx hendek opersyınlarında ordaydık eve gelmıyor gelse bıle sesı cıkmıyor hergn 2 sehıt arkadası onun yasını tutuyor ıster sıyemex brnde dıken uzerındeym benı aıleme yollardı orda olup bıtenı bılmıyeym dıyr ama bubdefa brnm psıkolojım bozulurdu aklım hrp onda zorku zamanlarda ıster istemex askerde polıste ve bunlarımneslerıde psıkolojık olarak yıpranırlar. Cok sukur batıdayızda huzurluyuz. Ama o ılıskıdr baskasıyla oldunmu dıyr sorma olayı polıs vs farketmezde het erkek yada her kız sorıyor zaten gecmısı takıp kıskanclık edıyorsa sorunda oyle bılmek amaclı sormussa bısey dıyememBen mesleğinden ötürü kapıyı kilitler dememişim ki?
Okuduğunuzu bir daha dönüp okuyun.
İlişki başlarında başka erkekle aranda bir şey oldu mu diyen, aşırı kıskanç yapılı, benim hayatımı kaldırabilir misin diye sorular soran ve muhafazakarlık ötesinde bir yaşam biçimi süren ailede yetişmiş bir adamdan bahsediyorum.
Keza polis ve askerlerin hiçbir zaman normal psikolojide de olabileceğine inanmıyorum, mesleki deformasyona uğrayarak akıllarında kırk tilki geziyor.
Bunu bastırıp normal hayata adapte olan da var, böyle kapı kilitleyen de.
Siz öyle yorumlamışsınız, ben aksi şekilde yorumladım.Benim hayatımı kaldırabilir misin demesi bence işinin ağırlığı ve sürekli tetikte olmasındandır, hele şark görevinde biliyorsunuz bu hainler tespit edip ailesine zarar vermeye calisablir
3 ay nereye gıttı? Benımkı 14 eylulde ugandaya gıdıyor 3 aylıgına daha yenı gebe oldgmu ogrendım nasıl gececek 3 ay bılmıyorumKonuyu okuyunca ben mı yazdım acaba dedim :)) benim eşim özel harekat polisi ailesi muhafazakar baya kardeşleri çarşaflı .. Biz 3 senelik sevgililikten sonra evlendik bu arada bende tesetturluyum ama sevgiliyken pantolon tunik tarzi giyiniyordum evlendikten sonra hep etek giymemi isfedi kabul ettim .. asiri kiskanc parfum makyaj hicbirini kullanmami istemedi perde bile actirmaz ki 8. Katta oturuyorum caddeye bakiyo evim.. meslegine gelince gercekten cok zor dogu gorevimizde gebeligimin 7. Ayina kadar yalnizfim butun muayenelerime yalniz gittim .. doguda ilce gorevleri il disi gorevleri cok fazla oluyo hatta birde yurtdisi gorevleri var benim esim 3 ay diye gitti bazi sebeplerden 6 aya uzadi bu gorevi
Yok hatta esım polıs kımlıgını gösterir o xraydan falanda gecmeyiz hıc. sılahı benm esımde heran cagrılma durumu olabılır dıye heryerde tasır ya da tasıtır bana. Ama tatıldeyken guvnelı bıyere saklarız esımde oek sevmez takmayı bazen almayız yanımıza tatıllerde, bazendr yınede alırız. Ozellıkle darbe den sonra bunsılah mevzusu daha da sıkılastı polıslerde.Ya konu dışı ama çok merak ettim. Peki alışveriş merkezlerine falan girerken sorun olmuyor mu ? Eşiniz polis olduğunu ispatlayınca silahla girişinize izin veriliyor mu ?
Aslında uzatmaya gerek yok, bu doğrultuda siz ilişkinizi söylediğinizde zaten o sizi terkedecektir•Bunun dört sene boyunca çıktığı sevgilisi kızla dört senenin sonunda ayrılmışlar ... yani geçen yıl ayrılmışlar ...fakat kız sonra barışmak istemiş ama bunların ayrı olduğu dönemde kız bir tane polisle bir süre evlilik maksatlı görüşmüş... ama ssonra olmamış o iş.. benim elemanda kıza sormuş ayrı olduğumuz dönemde görüştüğün birisi oldu mu diye kıza sormuş ... kız da evet bir tane polisle görüştüm diye söylemiş ...benim bu görüştüğüm adamın babası bu durumu öğrenince bunların evlenmesine izin vermemiş.. yani anlayacağınız baba burada dış kapının mandalı olması gerekiyor ....babanın böyle bir olaydan nasıl haberi olur ... bundan babana ne ...değil mi ?! hani sen söylemezsen zaten baban bunu nereden bilecek .. Mekki benim eleman kendisi gibi bunu babasına söyledi ... böyle bir durumun kızla kendisinin arasında kalması gerekiyordu kendi aralarında halletmeleri gerekiyordu ...bu arada babası da kendisi gibi polismiş..
Kesinlikle anlaşabileceğinizi düşünmüyorum . İleride sizi istemeğiniz giyim tarzına vs itebilir.. Kıskançlıkta pek iyi birşey değil. Bir kere giyim tarzınıza kesin karışacak. Bikini falan giymenize izin vereceğini sanmıyorum. Kafa yapılarınızın bir oldugunu da düşünmiyorum.Kızlar bi tanıdığım aracı oldu.. bi polisle ciddi evlilik maksatlı tanıştım..kendisi özel harekat polisiymiş.. ben yay burcuyum o Koç burcu..aynı yaştayız.. 30 yaş..ben atanamamış öğretmenim.. genel olarak çok iyi anlaşıyoruz Ama aklıma yatmayan şeyler var o yüzden burada konu açayım sizinle fikir alışverişi yapmak istedim ...damak tadımız, müzik zevkimiz, hareketli yapımız falan baya uyuyor.. Baya centilmence hareketleri var ve bu çok hoşuma gidiyor mesela gelip beni kapımdan alıyor her yeri geziyoruz hiçbir şekilde üşenmiyor sonra kapıma kadar bırakıyor.. ben eve girene kadar kapıdan ayrılmıyor.. bekliyor..ben çalışmıyorum ve bana bi kuruş bile para harcattırmıyor... fakat aşırı kıskanç birisi .. Ya anladığım kadarıyla baya muhafazakar Bir ailesi var kendisinin de ciddi muhafazakar tarafları var ..Hayatında daha önce bir erkek oldu mu dedi.. yani bir sevgilim oldu ama aramızda bir şey yaşanmadı dedim aslında yaşanmiştı... bugün bana kız kardeşinin çarşaflı olduğunu söyledi ve ben şok oldum . Mesela ben, annem ,ablalarım falan hepimiz açığız bikini giyeriz, açık giyeriz baya rahat insanlarız yani... tabii ki herkesin kendi tercihi Ama ben şimdiye kadar sokakta sağda solda çarşaflı insanları görünce çok garipsiyordum.. sonra benim İçin çok çok önemli bir şey var siyasi görüşümüz pek uymuyor açıkçası .. Ben çok modern bir kızım ve yaşıma kadar da gayet modern yaşadım modern giyindim .. bilmiyorum ya kafam karışık yani iki tane problem var şu an birincisi kız kardeşinin çarşaflı olması ikincisi siyasi görüşümüzün bu kadar zit olması sizce bunlar ilerde çok büyük sıkıntı yaratır mı ..??? Bir de bu meslekteki yani özel harekat polisi olmak sıkıntılı bir iş mi.. bugün bana diyor ki benim mesleğimi kaldırabilecek misin ben çoğu zaman görevde olacağım benimle olmak zordur gibilerinden şeyler söyledi.. aranızda sevgilisi ya da kocası bu meslekte olanlar var mı ? Gerçekten söylediği kadar zorlu mu ? Bilmiyorum kızları kafamda deli SORULAR .. yorumlarınızı bekliyorum ..sevgiler ..
Bu adamın birazcık dominant tarafı var yani benim Domineye çalışacak gibi .. Ama mesala ben şu an çalışmıyorum ve bana ben senin çalışmanı isterim dedi ben de dedim zaten ben de evde oturamam sıkıntıdan patlarım ben de çalışmayı çok isterim dedim.. tamam dedi evde oturup oturup sonra bana sararsın dedi o yüzden çalış falan dediSiz öyle yorumlamışsınız, ben aksi şekilde yorumladım.
Hayatları elbet çok zor, bizzat yaşamış biriyim.
Ama bu adamın göreve giderken eşini güle oynaya evinde bırakacağını hiç zannetmiyorum.
Benim modern görüşlü babam bile, perdeleri açtırmazmış anneme kim dost kim düşman bilinmez diye.
Ha temelinde kıskançlık da olan, muhafazakarlığın ötesi bir ailede yetişmiş, bir de özel harekatçı biri konı sahibi gibi bir kadınla yapamaz.
Bu adamların istedikleri tamamen domestik yapıda, evde çocuklarımı büyütsün, anneme gelinlik yapsın hatta ben yokken onlarla otursun ki gözüm arkada kalmasın şeklinde yaşıyorlar.
Yanlış ya da doğru, ama istedikleri şeyler bunlar.
Benim eşim de muhafazakar bir ailede yetişmiş, üni yıllarımızda gençliğimizi yaşadık ama nişanlandığımız an alkolü bırakarak namaza başladı falan filan.
Eğer benden azıcık bir sinyal alsa ya da görümcelerim benim gibi olmasa, eminim ki kendi gibi olmamı ister.
Tohumu bu onun.
Ama görümcelerim niye farklı, çünkü eşler öyle:)
Kendileri gibi insanlarla görücü usulü değil de severek evlenmiş olsalardı, ne kayın ailem öyle bir hayatı benimseyebilirdi ne de hoş karşılarlardı.
Ben bu kadar modern birinin aracı ile tanışmasına şaşırdım. Yaşınız da çok genç gibi. Ne gerek var böyle aksiyonlara. Koç ve özel harekatçı kombinasyonu bırrr ürperdim. Hepsi genelde kapı açar, kapı da bekler. Ben centilmenlikten ziyade maçoluk gördüm olayda. Ailelerden ziyade kafa yapısı da sizden farklı ki aileler de çok önemli. Uyumlu bir çift olamazsınız. Aşık değilseniz hiç bulaşmayın, aşıksanız yine de bulaşmayın derim.
Hayatım ben kendimi kaptırmam...kolay kolay kapılabilen birisi değilim onun bana kapılmasından korkuyorum..evet özel harekatçılar bir göreve çıktımı 3 ay gelmediği olur ki bence aile olarakda uygun değilsiniz yol yakınken kendinizi çok kaptırmamışken dönün.
Sana şöyle bi 90 lık bi pöh ayarlayalım tatlımmmm.. O kadar seviyorsan hevesini alman lazım.. yoksa gözün açık gidebilir hayatımmmBen bayılırım özel harekatçılara zaafım varSiyasi görüşünüz uymuyorsa içinizden biri koyu savunmuyorsa konuşmazsınız sıkıntı olmaz dye düşünüyorum, ama size baskı verebilir ve mesleği zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?