• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel Günleri Unutan Eş

Esim normarda de pek hediye alan biri değildir. Ama çalıştığı halde mutfakta benimle yemek yapar. Her işe el atar. Bence eşimin sevgi dili bu. Unutacagini biliyordum çünkü yapısı gereği bu tarz günlere önem vermiyor. Beni ailem kutlamalara alıştırmış herkesin az da olsa önem verdiğini düşünüyordum. Buradaki çoğu kadin önemsemiyormuş
Canım bak ne güzel anlamışsın eşinin durumunu herkes aynı şekilde sevgisini göstermiyor sonuçta demekki seninkide böyle biri bencede sürekli hediye almakla sevgi aynı şey degil hiç seni önemsemiyor diye düşünme inan öyle bir şey olsa bunu hediye ile degil normal hayattaki tavırları ile belli eder

Eşim hiçbir zaman özel günleri önemsemedi. Ben ise her zaman bir doğum günün kutlu olsun demesini bekledim. Bir söz bekledim ilgi bekledim her eş gibi.
1.senemizi dolduracağız ve ilk doğum günümdü ve eşim unuttu. Hediye beklememiştim sadece bir doğum günün kutlu olsun diyip sarılmasını istemiştim. Akşam eve geldi yemek yiyecektik. Tatlının hepsini neden yedin dedi bana. Ben de doğum günü pastası niyetine yedim dedim. Orda bi şok oldu çünkü unuttuğunu hatırladı. Ya bak süprizi bozdun işte ben seni yemeğe götürecektim falan dedi. Ama yalan söylediğini anladım. Çünkü aksama ne yapacaksın diye önceden konuşmuştuk. Ardından dışarı gitmek istedi. Hava karardı sen şimdi pasta almaya gidiyorsun ama ben pasta istemiyorum unuttuğun için öyle söyledim dedim. Söz almayacağım dedi. Profiterol almış üzerine mumlar yakmış. Gerçekten unuttum tarihe bakmak hiç aklıma gelmedi falan dedi. Sarıldı bana. Ben de kendimi suçladım keşke hiç söylemeseydim de gidip almasaydı diye düşündüm. Sonuçta içinden gelse, önceden plan yapsa ya da alarm kursa unutmazdı. Haftaya evlilik yıldönumumuz var ve benim içimden hicbir yere gitmek gelmiyor. Eşime de söyledim evde duralım dedim. Artık beklentiye girmek istemiyorum. Çünkü beklentim hatırlanmak ama o da olmayınca üzülüyorum. Bana değer vermediğini düşünüyorum.
Bence fazla abartmissiniz üstelik adam gidip yine de sizi mutlu etmek için profiterol almış falan. Elbette kendi düşünse daha iyi olurdu ama neticede aman alt tarafı bi gün diyip koltuğa geçip uzanmamis . Sizin hassasiyetinizi görmüş uzuntunuzu anlamış ve telafi etmek istemiş.

Bazıları özel günlere çok düşkün olur hatırlarlar bazıları ise önemsemez unuturlar bende eşimde çok takan veya hatırlayan birileri değiliz bence öyle düsünmeyin önemsemek bu değil ki

normal zamanlarda kibarsa, size fiziksel psikolojik şiddet uygulamıyorsa, eş olmanın yanı sıra en iyi dostunuzsa, size her ortamda destek oluyorsa boşverin böyle şeyleri.... size sevgisini hissettiriyorsa onemli olan bu... bi ton ayılık yapıp yılın 1 günü bana çiçek getirmese de olur... sevgi sizinle olduğu her gün değerlidir. unutmuş olabilir. işi yoğun olabilir. isteğinizi belli edin bundan sonra daha çok dikkat eder eşiniz. bu unutmanın da üstünde durmayın çok

sevgilim ilk doğumgünümü unuttuğunda bozulmuştum. bana ailesinde de hiç bir zaman kendisinin hatırlamadığı, hep kardeşlerinin hatırlattığını anlattı. ama aynen eşiniz gibi gönlümü almaya çalıştı, ben de trip atmadım, uzatmadım.
ertesi sene 15 gün önce evinin her yerine post-it yapıştırmaya başladım, doğumgünüm için.
sevimli, atarlı giderli cümlelerle.
güldük hatta beraber.
bence siz de çaba gösteren birine bu kadar trip atmayın.

İlişkiniz mükemmel ve tek problem özel gunleri unutması mi?

Mükemmel ilişki yoktur diye düşünüyorum. Bizim ilişkimizde de sorunlar oldu elbette. Mesela bazı şeylere üzüldüğüm için şimdi de hatırlanmak istiyorum. En son evlilik yıldönümü meselesinde bir laf etti mesela. Benim paramla bana hediye alma dedi. Orada ona çok bozuldum. Sonra kötü niyetle demedim ağzımdan çıktı yani ihtiyacım yok hicbir şeye falan dedi. Gerçekten onu düşünmeden söylediğini varsaydım. Onun haricinde küçük olayları unutuyorum. Bu en son olan mesele olduğu için örnek vermek istedim. Herkesin kendi doğum gününü önemsediğini sanıyordum. Fakat burada kimse önemsemiyormuş

Bu tarz özel günleri önemsemeyen biri olarak eğer çiftlerden biri önemsiyorsa dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum ben. Sonuçta çırağanda kutlama beklentiniz yok minik bir pasta iki güzel söz beklemişsiniz alt tarafı.

Bu durumların ama evlenmiş seninle sonuçta boşver unutursa unutsun diye geçiştirilmemesi taraftarıyım. Sert bi şekilde değil ama güzelce sizin için önemli olduğunu anlatın. Zor değil iki güzel söz söylemek siz önemsiyorsanız önemsemek. O kadar da beklentimiz oluversin 🙄

sevgilim ilk doğumgünümü unuttuğunda bozulmuştum. bana ailesinde de hiç bir zaman kendisinin hatırlamadığı, hep kardeşlerinin hatırlattığını anlattı. ama aynen eşiniz gibi gönlümü almaya çalıştı, ben de trip atmadım, uzatmadım.
ertesi sene 15 gün önce evinin her yerine post-it yapıştırmaya başladım, doğumgünüm için.
sevimli, atarlı giderli cümlelerle.
güldük hatta beraber.
bence siz de çaba gösteren birine bu kadar trip atmayın.

Trip atmadım sadece içime attım. Üzüldüğünü görünce üzüldüm ben de. Ama dediğim gibi trip atmadım. Buraya konu açtım 😂

Bu tarz özel günleri önemsemeyen biri olarak eğer çiftlerden biri önemsiyorsa dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum ben. Sonuçta çırağanda kutlama beklentiniz yok minik bir pasta iki güzel söz beklemişsiniz alt tarafı.

Bu durumların ama evlenmiş seninle sonuçta boşver unutursa unutsun diye geçiştirilmemesi taraftarıyım. Sert bi şekilde değil ama güzelce sizin için önemli olduğunu anlatın. Zor değil iki güzel söz söylemek siz önemsiyorsanız önemsemek. O kadar da beklentimiz oluversin 🙄

Anlattım tabi ben önem veriyorum dedim. Ama yok kendisi umursamadığı için yine aynısı olacak en iyisi beklenti içine girmemek. Ben de unutayım eşimin doğum gününü 😏 evlilik yıldönümünü de unutayım eşim de unutsun. Çünkü üzülüyorum beklenti üzüyor

Bence esiniz sizi seviyor ve size deger de veriyor
Bakin unutmuş olmasina degil sonrasinda bir şekilde sizin gönlünüzü alma cabasina odaklanin.
Kimisi tarihleri, özel günleri önemsemez olabilir yani herkes bizim istedigimiz gibi düşünmeyebilir.
Önemli olan bir hata varsa bunu telafi etme istegi ve cabasidir.
Size "ben önemsemiyorum yaaa ne gerek var sen de alinganlik yapıyorsun " gibi bir cevap verseydi evet o zaman hödüge bak derdik 😄 ama adam sana sürpriz yapacaktim diyerek durumu kurtarmaya calismis gitmis tatlı alip gelmis mum yakmis. Aslinda ne kadar romantik :)
Bakın beklentiler insani üzer karsilanmadiginda.
Ama hic istemiyorum diyerek tümden küsmek de çare değil.
Hatırlamadi diye üzülmek yerine ufak tatlı anlarin tadını çıkarın.

Normal günlerde iyiyiz yani tam anlamıyorum da aslında. Hayat telaşından dolayı pek vakit geçiremez olduk. Kök ailem hiç unutmaz supriz yapardı şimdi aynını eşimden bekliyorum sanırım
Iste eşiniz de kendi ailesinde görmediği için size de gösteremiyor
Hic beklemeyin unutun falan diyemem ki siz de kendinizi buna sartlamayin
Beklentiniz varsa bunu öncesinden söyleyip hatırlatın mesela ayın bugun 10u
Bir ay öncesinden ayın 10unda diyin ki dogum günüme tam 1 ay var ben de ayin 10unda dogdum.ama 1 ay sonra :)
O da zaten bir sekilde mesaji alir
Söyleyince ne anlami kaliyor diye düşünüyorsunuz ama herkes ayni değil
Siz ailenizde gördüğünüzü bekliyorsunuz o da ailesinde gördüğünü yapıyor.
Mesela benim.annem saatine kadar bilir ve kutlar ileride evlendiğimde eşim kutlamasa bile üzülmem çünkü asıl beni doğuran, o anı yasamis ve benim herşeyimi bilen annem hatırlıyor diye düşünürüm. Babamdan bile beklemedim bugüne kadar hatta annem kutlarken telefonu verirdi o da nice yaslara kizim derdi. Hiç unuttu ya da beni önemsemiyor diye düşünmedim.
Bir de evli olsam esim dogum günümü unutsa üzülmem de evlilik yıldönümünü unutsa kirilirdim sanirim çünkü onunla paylaşılan özel gündür. Tabii bekarim su an evlenince göreceğiz 😊

Eşim hiçbir zaman özel günleri önemsemedi. Ben ise her zaman bir doğum günün kutlu olsun demesini bekledim. Bir söz bekledim ilgi bekledim her eş gibi.
1.senemizi dolduracağız ve ilk doğum günümdü ve eşim unuttu. Hediye beklememiştim sadece bir doğum günün kutlu olsun diyip sarılmasını istemiştim. Akşam eve geldi yemek yiyecektik. Tatlının hepsini neden yedin dedi bana. Ben de doğum günü pastası niyetine yedim dedim. Orda bi şok oldu çünkü unuttuğunu hatırladı. Ya bak süprizi bozdun işte ben seni yemeğe götürecektim falan dedi. Ama yalan söylediğini anladım. Çünkü aksama ne yapacaksın diye önceden konuşmuştuk. Ardından dışarı gitmek istedi. Hava karardı sen şimdi pasta almaya gidiyorsun ama ben pasta istemiyorum unuttuğun için öyle söyledim dedim. Söz almayacağım dedi. Profiterol almış üzerine mumlar yakmış. Gerçekten unuttum tarihe bakmak hiç aklıma gelmedi falan dedi. Sarıldı bana. Ben de kendimi suçladım keşke hiç söylemeseydim de gidip almasaydı diye düşündüm. Sonuçta içinden gelse, önceden plan yapsa ya da alarm kursa unutmazdı. Haftaya evlilik yıldönumumuz var ve benim içimden hicbir yere gitmek gelmiyor. Eşime de söyledim evde duralım dedim. Artık beklentiye girmek istemiyorum. Çünkü beklentim hatırlanmak ama o da olmayınca üzülüyorum. Bana değer vermediğini düşünüyorum.
Bunun değer ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Geçen yıl nişanlı idim unuttum mesela bu yıl evliyiz unutmasam bari 😃sizin için önemli ise söyleyin ben hatırlanmak istiyorum diye.

Ben de unuturum . Mesela bugün büyük kizimin dogumgünüymüs, epey gec geldi aklima. Benim dogumgünüm unutulsa da ya da evlilik yildönümü felan üzülmem. Benim icin böyle seylerin pek anlami yok. Bana göre yilin hergünü önemli, simdi 364 gün agzimdan burnumdan getirip dogum günümde araba alsa ne ev alsa ne...
Ama tabii bu benim düsüncem, konu sahibine ne yarari var derseniz , yok; yazdim öylesine...

Ayy bnm eşim de hiç hatırlamaz.hatta ilk sene hariç evlilik yıldönümümuzu bile unuttu.ben de unutmuştum gerçi bu keresinde.kiz çok takılma ya.adamlar düşler işte.sevginin kıstası bunlar olmasın bence

Evliliğinizin ilk senesi. Eğer her zaman hatırlasın istiyorsanız bunu söylemenin bir sakıncası yok. Elbette insan kendiliğinden hatırlasın istiyor ama bazısına Allah vermemiş öyle bir özellik 😅 evlilik yıldönümü için de bir şeyler yapın. Niye küsesiniz ki hayata.

Back