Gelinlik Modelleri Özel diktirme gelinlik ne kadar sürede hazır olur ?

mutlulukkk

19.Θ7.շΘıΘ
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
800
79
123
Bursa
Evlenen yada evlenecek arkadaşlar gelinliklerinizi düğünden ne kadar önce diktirdiniz?
Moda evinde hazırlanan gelinlik ne kadar sürede hazır olur hiç bir fikrim yok..
Tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum lütfen....

senin beğendiğim modele ve terzinin yoğunluğuna göre değişir tabiki ama ben 2ay önceden sipariş verdim nişanlık için, çok rahat yeter dediler(nişanlık ile gelinlik arasında uğraştırma açısından pek bi fark olmadığını düşünüyorum.) yani bnce 2ay çok rahat yeter ama tahminim dikip tamamlama süreleri 1ay dır. Hatta başka müşterileri yoksa ve sırf senin gelinliğinle ilgileneceklerse 10-15 gün

1 ay öncesinden başlattım 14 gün sonra düğünüm var az bi aşama kaldı canım, 1 ay rahat rahat yter..

ben 3 ay önceden gidip sıraya yazdırmıstım adımı modelide götürüp fiyat almıstım tek provayla 15 gunde dikildi gelinligim

en sonunda bende bir gelinlik beğendim ve diktiriyorum kızlar :lepi:..
bi ara hiç beğenemeyeceğim sanmıştım :))
pronovias ın bir modelini beğendim üzerinde değişiklikler yaptırarak diktiriyorum.
hiçte öyle korktuğum gibi yetişmeme durumu olmadı bu ay başında gittim ay sonunda teslim edecekler.
inşallah sonuç istediğim gibi olur... :Saruboceq:

pronovias' ın bu modelinden esinlendim kızlar
ben bu modelin üzerinde değişiklikler yaptırıyorum.
üst kısımda ki dantelleri ve gelinlik de kullanılacak aksesuarları ben belirledim.
göğüs kısmı değişik olacak
bolerosuna henüz karar veremedim böyle de olabilir dantelli de..
eğer istediğim şekilde dikebilirlerse harika olacak... :Saruboceq:
sizce nasıl ?

kızlar özel dikim gelinlikler muhakkak değişir modele göre ama sizler ne kdr verdiniz?bi de mutluluk cum ben çok beğendim bu halini bile.şimdiden mutluluklar

teşekkür ederim canım
benim gelinlik bitti ufak tefek eksikleri kalmış onlarda tamamlanınca alıcam.
istediğim gibi oldu çok şükür ki. canım, benim gelinliğim 2 bin liraya mal oldu özel dikim..
darısı herkesin başına inşallah...

Genelde 2 ay yeterli. Tabii çok acil durumlarda 1 haftada bile gelinlik dikerler tabii maliyetinin ne olacağını tahmin edebilirsiniz.

Burada önemli olan gelinliği ne zaman teslim alacağınız. Sonuçta terzi bir tek sizin gelinliğinizi dikmiyor ya da sadece siz olsanız bile işini bilen hiçbir terzi gelinliği çok önceden teslim etmek istemiyor. Bunun da bence gayet mantıklı nedenleri var;

- drapeler bozulabilir (çok giyip çıkarılırsa)
- gelinlik yeterince iyi muhafaza edilemeyebilir
- gelen geçen gelinliği görmek amacıyla mıncıklayınca gelinlik daha giyilmeden askısında eskiyebilir, kirlenebilir
- gelin kararını değiştirebilir ve gelinlikte değişiklikler yapmak isteyebilir.

Bu nedenlerden dolayı gelinliği ister 6 ay ister 1 ay önce sipariş edin, gelinlikçi muhtemelen 2-3 gün önce teslim edecektir. Bitirse bile kendi atölyesinde saklamayı tercih eder.

26 temmuzda ilk provam vardı,ölçüler alındı,11 ağustosta gelinlik bitmişti resmen,sadece duvak vs..kaldı,yani düğünden 1,5 ay önce falan gitmiştim ben canım..

ben de bugun verdim gelinliğimi 30 ağustosta ilk provam var daha sonra 1inde ve 4ünde alırsın dedi gelinlikçim. o kadar telaş yaptım yetişmeyecek hadi gelinlikçiye gidelim diye ama 15 gün sonra gelinliğim evimde olacak daha mobilyam bile yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…