Öz Annem konusunda kararsiz kaldim

Anneniz rahatsızsa tedavi olsun, sizlik bir durum yok. 4 yaşındaki yavrusunu bırakıp gidebilen insana merhamet duyamıyorum ya. Bir de yalnızım filan demiş, yalnız olmasa sorun yok yani. İşi düşünce arıyor. Eee yanına gittiğinizde de bunca yılı telafi edeyim, kızıma kendimi affettireyim diyeceği yerde, yaptıklarına bakın. Değer mi bu kadar kafa yormaya, bence değmez. Size annelik yapmamış bir kadın için bir evlat vicdanı geliştirmenize gerek yok. Babanızı boşamakta çok çok haklıymış, ama yeni düzenini çocuklarını perişan etmeden kurmalıydı. Hak ettiğini yaşıyor şuan. Çok mu acımasız bulacaksınız beni bilemem ama anne dediğin çocuklarına yapışmalı yahu, ne demek bırakıp gitmek, bunca yıl aramamak? Hadi ilk etapta mantıklı düşünemedi, eee sonra? Büyük kızım 4 yaşında, küçüğü 1... Ölüm dışında hiçbir güç uzaklaştıramaz beni onlardan. Bu konu çok içimi acıttı, öfkem de ondan. =(

Hay ağzına sağlık bacım.
Tövbe tövbe böyleleri amnneyim derler birde kendilerine

Büyük konuşmayayım demişsiniz ama çok büyük KONUŞMUŞSUNUZ.O zaman abiside babasına der beni neden bıraktın diye. Bunun mutlaka bir sebebi vardır. Benim abla dediğim insan 3 çocuğunu bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Yıllar geçti kendini maddi durumunu düzeltti. Sonra çocuklarına kol kanat gerdi. Ama çocuklar anneye düşman olmuştu o süreçte.Ama kadının yaşadığını bir Allah biliyor. Bazen bazı şeyleri yaşamadan bilemeyiz. Burada baba maddi olarak daha güçlü ve profesyonel. Annenin psikolojisi bozulmuş. Yaptığı yanlış. Duygu sömürüsü de yapmasın bence. Konu sahibi kendi hayatına bakmalı evet. Ama annesini de arada aramalı ve istediği hayatın bu olduğunu iyilikle anlatmalı.

Merrak ettim birsey var, abin ne diyor bu ise?
abim ilgilenmiyor fazla, iki güne bir ariyormus telefondan. evli tabiki fazla vakdi yok.
evet babam daha güclü, fakat anneminde saglam bir isi ellinde vardi, tek fark babam aileden varlikli ve birde universityi yapti, annemin sadece diploma calisarak elde etti

4 yasindan beri Amerikada yasayip bu kadar guzel bi Turkce anlatim tarzinizin olmasi sasirtti beni acikcasi oncelikle bunu soyleyeyim. Anneniz konusundada doguran degil buyutendir anne der susarim.
İlk okuduğumda aynısını düşündüm. Hemen kursla bukadar akıcı ve gramerli Türkçe konuşmak herkesin harcı değil. Zeki kız

İlk okuduğumda aynısını düşündüm. Hemen kursla bukadar akıcı ve gramerli Türkçe konuşmak herkesin harcı değil. Zeki kız
zekilikle alakasi yok, ben üc lisan arasinda büydüm (ingilizce, ibrahnice, ispanyolca), lisan konusunda kabuliyetliyim ve aliskinim, fazla lisan bilmek diger lisanlari ögrenmek icin kolay yapiyor .

öyle birşey yok, anne dedin çocuklarını bırakıp gitmez, bu kızın annesi keyfinden gitmiş. Dört yaşındaki ayak bağı olmasın diye

öyle birşey yok, anne dedin çocuklarını bırakıp gitmez, bu kızın annesi keyfinden gitmiş. Dört yaşındaki ayak bağı olmasın diye
Öyle diyorsanız öyledir ne diyeyim. Ama işte insanların ne yaşadığını bilemiyoruz maalesef. Sınanmadığımız şeyler hakkında yorum yapmak kolay onu demek istiyorum.

bu sorun deyil, cünkü annesi, ebeviyen diyorsunuz siz galiba. tatile cikarmaz mi bir anne veya baba?
O zaman sartlar neydi bilmiyorum ama 2 sene önce yurt dışına oğlumla cikarken eşimin noterden izniyle oğlum cikti, muvafakat aldik

Yazmak istediğim herseyi yukarıdaki arkadaş çok güzel anlatmış. Vicdan azabı çekilecek bir durum yok. Hayatınıza devam edin.

anneniz amerikada kalabilecekken bir cocugunu orada birakip türkiye ye donmeyi tercih etmis
istese sizide yanina alip amerikada kendine bir duzen kurabilirdi sanirim yanlismi dusunuyorum bilmiyorum ama bunum cevabi sizde vardir.
anneniz kendi tercihlerini sonuna kadar yaşamış sizin hayatinizida kendi tercihleriyle yonlendirmeye calismamali
kendisi gelsin yada
abinizi cagirsin yillarca birlikte yasamislar ve onu buyutmus bu sizin yüklenmeniz gereken bir durum degil
gorusebilirsiniz telefonla konusabilirsiniz ama sebep ne olursa olsun gururu ugruna sizi terketmeyi goze almis madem bu gunleride dusunmustur sizin vicdan yapmaniz icin bir sebep goremedim ben

evet o konuda haklisiniz, ama annem de ego büyük, babami acitmak istemis, bizlei göstemek istemedi, beni götüremedi ama

O zaman sartlar neydi bilmiyorum ama 2 sene önce yurt dışına oğlumla cikarken eşimin noterden izniyle oğlum cikti, muvafakat aldik
2014 senesinde eşim oğlumu alıp almanyadan türkiyeye gitmişti 2 yaşındaydı o zaman. Notere falan gitmedik biz, sadece imzalı kağıt vermiştim galiba onu tam hatırlamıyorum ama ben hayatımda notere gitmedim onu biliyorum :)

Her aldatılan çocuklarını terk mi ediyor?
Şiddet görüyor, ölümle tehdit ediliyorsa anlaşılır da, onun dışında tüm bahaneler hava civa.
yok siddet yokdu, ona eminim, babam kadin dövmez asla

babana şeyi de sor.
türkiyeye gelmiş ya abini görmeye annen göstermemiş kuzu kuzu geri mi dönmüş hukukçu adam?
boşanırken neden şikayetçi olmamış bu kadın oğlumu kaçırdı diye?
ya annenle baban seni kekliyor ya sen bizi hayırlısı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…