Hay ağzına sağlık bacım.Anneniz rahatsızsa tedavi olsun, sizlik bir durum yok. 4 yaşındaki yavrusunu bırakıp gidebilen insana merhamet duyamıyorum ya. Bir de yalnızım filan demiş, yalnız olmasa sorun yok yani. İşi düşünce arıyor. Eee yanına gittiğinizde de bunca yılı telafi edeyim, kızıma kendimi affettireyim diyeceği yerde, yaptıklarına bakın. Değer mi bu kadar kafa yormaya, bence değmez. Size annelik yapmamış bir kadın için bir evlat vicdanı geliştirmenize gerek yok. Babanızı boşamakta çok çok haklıymış, ama yeni düzenini çocuklarını perişan etmeden kurmalıydı. Hak ettiğini yaşıyor şuan. Çok mu acımasız bulacaksınız beni bilemem ama anne dediğin çocuklarına yapışmalı yahu, ne demek bırakıp gitmek, bunca yıl aramamak? Hadi ilk etapta mantıklı düşünemedi, eee sonra? Büyük kızım 4 yaşında, küçüğü 1... Ölüm dışında hiçbir güç uzaklaştıramaz beni onlardan. Bu konu çok içimi acıttı, öfkem de ondan. =(
Büyük konuşmayayım demişsiniz ama çok büyük KONUŞMUŞSUNUZ.O zaman abiside babasına der beni neden bıraktın diye. Bunun mutlaka bir sebebi vardır. Benim abla dediğim insan 3 çocuğunu bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Yıllar geçti kendini maddi durumunu düzeltti. Sonra çocuklarına kol kanat gerdi. Ama çocuklar anneye düşman olmuştu o süreçte.Ama kadının yaşadığını bir Allah biliyor. Bazen bazı şeyleri yaşamadan bilemeyiz. Burada baba maddi olarak daha güçlü ve profesyonel. Annenin psikolojisi bozulmuş. Yaptığı yanlış. Duygu sömürüsü de yapmasın bence. Konu sahibi kendi hayatına bakmalı evet. Ama annesini de arada aramalı ve istediği hayatın bu olduğunu iyilikle anlatmalı.Vicdan azabı çekmeyin, gerekçe ne olursa olsun beni 4 yaşımdayken bırakıp giden bir kadını anne diyip bağrıma basmam imkansız. Büyük sözden sakınayım ama 4 yaşında kızımı başka bir ülkede bırakıp temelli terketmem için ölmem gerekir muhtemelen, allah düşürmesin öyle bir duruma.
Doğuran anne olmuyor her zaman, sizi ne güzel büyütmüş eksik bırakmamış bir kadın var. Öz anneniz bu saatten sonra sizin ancak enerjinizi düşürür. Bunca sene sonra yavrum beni affetti yanıma geldi diyip hasret giderecegine yaptığı kabul edilemez bence. Kendi hayatınıza bakın, mutlu olmaya bakın.
abim ilgilenmiyor fazla, iki güne bir ariyormus telefondan. evli tabiki fazla vakdi yok.Merrak ettim birsey var, abin ne diyor bu ise?
evet babam daha güclü, fakat anneminde saglam bir isi ellinde vardi, tek fark babam aileden varlikli ve birde universityi yapti, annemin sadece diploma calisarak elde ettiBüyük konuşmayayım demişsiniz ama çok büyük KONUŞMUŞSUNUZ.O zaman abiside babasına der beni neden bıraktın diye. Bunun mutlaka bir sebebi vardır. Benim abla dediğim insan 3 çocuğunu bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Yıllar geçti kendini maddi durumunu düzeltti. Sonra çocuklarına kol kanat gerdi. Ama çocuklar anneye düşman olmuştu o süreçte.Ama kadının yaşadığını bir Allah biliyor. Bazen bazı şeyleri yaşamadan bilemeyiz. Burada baba maddi olarak daha güçlü ve profesyonel. Annenin psikolojisi bozulmuş. Yaptığı yanlış. Duygu sömürüsü de yapmasın bence. Konu sahibi kendi hayatına bakmalı evet. Ama annesini de arada aramalı ve istediği hayatın bu olduğunu iyilikle anlatmalı.
İlk okuduğumda aynısını düşündüm. Hemen kursla bukadar akıcı ve gramerli Türkçe konuşmak herkesin harcı değil. Zeki kız4 yasindan beri Amerikada yasayip bu kadar guzel bi Turkce anlatim tarzinizin olmasi sasirtti beni acikcasi oncelikle bunu soyleyeyim. Anneniz konusundada doguran degil buyutendir anne der susarim.
zekilikle alakasi yok, ben üc lisan arasinda büydüm (ingilizce, ibrahnice, ispanyolca), lisan konusunda kabuliyetliyim ve aliskinim, fazla lisan bilmek diger lisanlari ögrenmek icin kolay yapiyor .İlk okuduğumda aynısını düşündüm. Hemen kursla bukadar akıcı ve gramerli Türkçe konuşmak herkesin harcı değil. Zeki kız
öyle birşey yok, anne dedin çocuklarını bırakıp gitmez, bu kızın annesi keyfinden gitmiş. Dört yaşındaki ayak bağı olmasın diyeBüyük konuşmayayım demişsiniz ama çok büyük KONUŞMUŞSUNUZ.O zaman abiside babasına der beni neden bıraktın diye. Bunun mutlaka bir sebebi vardır. Benim abla dediğim insan 3 çocuğunu bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Yıllar geçti kendini maddi durumunu düzeltti. Sonra çocuklarına kol kanat gerdi. Ama çocuklar anneye düşman olmuştu o süreçte.Ama kadının yaşadığını bir Allah biliyor. Bazen bazı şeyleri yaşamadan bilemeyiz. Burada baba maddi olarak daha güçlü ve profesyonel. Annenin psikolojisi bozulmuş. Yaptığı yanlış. Duygu sömürüsü de yapmasın bence. Konu sahibi kendi hayatına bakmalı evet. Ama annesini de arada aramalı ve istediği hayatın bu olduğunu iyilikle anlatmalı.
Öyle diyorsanız öyledir ne diyeyim. Ama işte insanların ne yaşadığını bilemiyoruz maalesef. Sınanmadığımız şeyler hakkında yorum yapmak kolay onu demek istiyorum.öyle birşey yok, anne dedin çocuklarını bırakıp gitmez, bu kızın annesi keyfinden gitmiş. Dört yaşındaki ayak bağı olmasın diye
O zaman sartlar neydi bilmiyorum ama 2 sene önce yurt dışına oğlumla cikarken eşimin noterden izniyle oğlum cikti, muvafakat aldikbu sorun deyil, cünkü annesi, ebeviyen diyorsunuz siz galiba. tatile cikarmaz mi bir anne veya baba?
babam annemi aldatmis, kimse zevk icin gitmedi annem yaniöyle birşey yok, anne dedin çocuklarını bırakıp gitmez, bu kızın annesi keyfinden gitmiş. Dört yaşındaki ayak bağı olmasın diye
Cocuklarini düşünen başka çaresini bulurdu, çocuğunu bırakıp gitmezdi.hic bir yol bukamiyorsa, susup oturcakdi, annelik fedakarlık demekdirbabam annemi aldatmis, kimse zevk icin gitmedi annem yani
Yazmak istediğim herseyi yukarıdaki arkadaş çok güzel anlatmış. Vicdan azabı çekilecek bir durum yok. Hayatınıza devam edin.Anneniz rahatsızsa tedavi olsun, sizlik bir durum yok. 4 yaşındaki yavrusunu bırakıp gidebilen insana merhamet duyamıyorum ya. Bir de yalnızım filan demiş, yalnız olmasa sorun yok yani. İşi düşünce arıyor. Eee yanına gittiğinizde de bunca yılı telafi edeyim, kızıma kendimi affettireyim diyeceği yerde, yaptıklarına bakın. Değer mi bu kadar kafa yormaya, bence değmez. Size annelik yapmamış bir kadın için bir evlat vicdanı geliştirmenize gerek yok. Babanızı boşamakta çok çok haklıymış, ama yeni düzenini çocuklarını perişan etmeden kurmalıydı. Hak ettiğini yaşıyor şuan. Çok mu acımasız bulacaksınız beni bilemem ama anne dediğin çocuklarına yapışmalı yahu, ne demek bırakıp gitmek, bunca yıl aramamak? Hadi ilk etapta mantıklı düşünemedi, eee sonra? Büyük kızım 4 yaşında, küçüğü 1... Ölüm dışında hiçbir güç uzaklaştıramaz beni onlardan. Bu konu çok içimi acıttı, öfkem de ondan. =(
evet o konuda haklisiniz, ama annem de ego büyük, babami acitmak istemis, bizlei göstemek istemedi, beni götüremedi amaanneniz amerikada kalabilecekken bir cocugunu orada birakip türkiye ye donmeyi tercih etmis
istese sizide yanina alip amerikada kendine bir duzen kurabilirdi sanirim yanlismi dusunuyorum bilmiyorum ama bunum cevabi sizde vardir.
anneniz kendi tercihlerini sonuna kadar yaşamış sizin hayatinizida kendi tercihleriyle yonlendirmeye calismamali
kendisi gelsin yada
abinizi cagirsin yillarca birlikte yasamislar ve onu buyutmus bu sizin yüklenmeniz gereken bir durum degil
gorusebilirsiniz telefonla konusabilirsiniz ama sebep ne olursa olsun gururu ugruna sizi terketmeyi goze almis madem bu gunleride dusunmustur sizin vicdan yapmaniz icin bir sebep goremedim ben
2014 senesinde eşim oğlumu alıp almanyadan türkiyeye gitmişti 2 yaşındaydı o zaman. Notere falan gitmedik biz, sadece imzalı kağıt vermiştim galiba onu tam hatırlamıyorum ama ben hayatımda notere gitmedim onu biliyorum :)O zaman sartlar neydi bilmiyorum ama 2 sene önce yurt dışına oğlumla cikarken eşimin noterden izniyle oğlum cikti, muvafakat aldik
iste onu diyorum egolarini tercih etti madem bundan sonrada egolariyla devam ederevet o konuda haklisiniz, ama annem de ego büyük, babami acitmak istemis, bizlei göstemek istemedi, beni götüremedi ama
Her aldatılan çocuklarını terk mi ediyor?babam annemi aldatmis, kimse zevk icin gitmedi annem yani
yok siddet yokdu, ona eminim, babam kadin dövmez aslaHer aldatılan çocuklarını terk mi ediyor?
Şiddet görüyor, ölümle tehdit ediliyorsa anlaşılır da, onun dışında tüm bahaneler hava civa.
bosanmayi annem türkiyeye gelmeden avukata veriyor, annem gittikden sora babama o keatlar elline geciyor. yani arada bir gün zamanla galiba. bu arada türkcem süper deyil, bazi kelimeleri yanlis yazarim, bazen de anlamayabilirim yazdiniz bazi kelimeleri