İş yerinde bir arkadaşım anlattı geçenlerde.Evet arkadaşlar konuya şöyle başlayayım. Benim annem ben daha bebekken babamdan ayrılıyo ve 4 yıl sonra evlilik dışı severek bi hamilelik yaşıyo adamda evli ve bi kaç yıl sonra boşanıp annemle evleniyor. Ben hep o adamı baba bildim kendi babamı hiç görmedim 15 yaşında öğrendim ve evlenene kadar görüşmeme de izin vermediler senin baban bu adam diye. Şiddet gördüm üvey babamdan ne zaman kendi öz babamı görmek istesem. O sırada aynı evin içinde üvey ablam ve abimde vardı ama onlar kendi öz annelerini görmeye gidiyorlardı. Neyse tüm çocukluğum boyunca öz annemden şiddet gördüm üvey ablamı kendi çocuğu gibi gezdirdi yanında beni hep ihmal etti her yaz annenanemn yanına gönderdi. Okuluma bi kere bile gelmedi. Sokak ortasında bile dayak yedim ama diğer çocuklara asla böyle davranmadı sürekli benden hırs alır gibi düşman gibiydi. Sonra üniversiteyi kazandım ve erkek arkadaşım vardı bunu üvey babama söyledi ve o beni döverken annem telefonla erkek arkadşmı arayıp gelin isteyn dedi oda benimle yaşıt. Ve ben odada ağlarken annemin hep şen şakrak sesleri gelirdi. Geldiler istmeye oldu nişan felan derken askerliğe gitmeden önce evlendirmeye çalıştı. Kaynanam kabul etmedi ve nişanlım askere gittiği ilk gün üvey babam beni evden kovdu akşama kadar kapıda bekleyip geri girdim eve ve annam yine karşı gelmedi. Tabi bu sırada üniversite hayal oldu. Ablam ve abim okudular ama onları okutmak için annem herşeyi yaptı. Sonra bi çok rezillikten sonra evlendim bi kaç yıl sonra üvey babam öldü ve bu sefer annem üvey babamdan kendine kalan ne var ne yok kız kardeşimin üstüne yaptı. Ve bana o senin baban değil dedi birşey talep ederim diye benimle görüşmeyi kesti 2 yıldır görüşmüyoruz. Bende istemiyorum artık onunla görüşmek ama hayatımı psikolojik olarak mahvetti. Arkamdan hala yalan yanlış dedikodular yapıyor iftira atıyor napacağımı bilmiyorum ne hırsızlığım kaldı ne ahlaksızlığım. Allahtan kocam çok iyi bunları bildiği için bana anne baba gibi davranıyor ama mutsuzum ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Çok denedim aradım ve içimden geçenleri söyledim. Daha önce bebek düşürmüştüm. Annem biliyordu ama yanıma bile gelmedi bunu bilmesine rağmen herkese onun çocuğu olmuyo tedavi oluyo diye dedikodu yapmış bunu duyunca aradım söylediği insanlarla yüzleştirdim inkar edip üstüne yine bana hakaretler etti. Telefonda ağladım anne ben senden önce ölsem vicdan azabı çekmiycek misin neden böyle yapıyorsun dedim ölürsen götürür gömeriz dedi ve suratıma kapattı o günden sonra asla aramadım arasa da açmadım engelledim heryerden. Psikolojik bi tedavi gördüm ama maalesef devam ettiremedim şu ara tekrar bi terapi almayı düşünüyorum.Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm bir öz anne çocuğuna bunları neden yapar anlamak güç ama ben olsaydım annemi arar içimdeki herşeyi söyler bir dahada geçmişe dönüp bakmazdım inanınki bu sizi rahatlatacaktır geçmişi tekrar yaşama şansınız yok ama bundan sonraki günlerde mutlu olmak sizin elinizde ne güzel size değer veren bir eşinizde var siz bırakın geriye bakmayı mutlu olmaya bakın psikolojik destekde alabilirsiniz, buda kendinizi daha iyi hissettirecektir.
Babamla görüştüm onunda çok güzel bi ailesi olmuş 3 tane çocuk büyütmüş bi beni istememiş. Annem bana hamileyken üvey babamla görüşmeye başlamış öyle olunca şüphe duymuş özbabamın babası istememiş beni hiç aramamışlar. Onların mutlu aile tablosunu görünce kendimi iyi hissetmedim ve bi kez görüştüm tekrar görüşmedim.Allah yardımcınız olsun. Asla ama adla görüşmemenizi dilerim. Bu süreçlerde babanızla irtibatınız oldu mu? İnşallah annen hastalık durumlarında sana muhtaç olsun. E diyim. Böyle bir insana anne bile denmez
Son olaylardan sonra hepsini çıkarttım hayatımdan. Psikolojisimi toparlamaya çalışıyorum.İş yerinde bir arkadaşım anlattı geçenlerde.
Annesi arkadaşımın babasından boşanmış ikinciye evlenmiş. Üvey çocuğa içinden kızıp hırsını arkadaşımdan alırmış. Üvey abimin hem babası hem cici annesi vardı ama benim kimsem yoktu dedi.
Sanırım içsel gelişimini sağlayamayan insancıklar kendi hatalarını, yanlışlarını, eksiklerini ellerinde kalandan çıkartıyorlar.
Geçmişe yönelik bir şey yapamazsınız. Anne- babanız öldü varsayın. Size ondan laf getirip götürenleri hayatınızdan çıkartın. Arkanızdan ne konuşuyorsa kendi kendine konuşsun dursun işte...
Çok teşekkür ederimYaşadıklarınız çookk zor çok üzücü. İnşallah bundan sonra çok mutlu olursunuz. Annenizi öldü sayın iletişimi kesin.
Galiba sebebi buydu. Görünüş olarak tamamen öz babama benziyorum. Zaten doğduğumda kucağına bile almak istememiş beni babama benziyorum diye. Bunları marifet gibi en yakınlarım anlattı bana annemin ablasından dinledim hepsini. Sonra hepsiyle kestim görüşmeyi. Üvey babamdan olan kızı için canını verir şu an istese. Umarım en büyük kazığı ondan yer. Allah evlat ayrımı yapan herkesi ayırdıkları evlada muhtaç etsin, fazladan bi evladına verdiğin öpücüğün bile hakkı varmış bu nasıl bi insan bende anlayamadım, aklım almıyo hala.Anneniz tam bir şeytan. Keşke çocuk sahibi olmasaydı. Ben de bir anne adayıyım ve böyle şeyleri okudukça şok oluyorum. Nasıl yapar insan bunları kendi canından kopan birine? Babanıza kinlenip, babanızın kanından olduğunuz için de sizden hıncını almış her defasında. Böyle bir insanı yaşıyor kabul etmek bile kendinize haksizliktır. Öldü bilin öldü sayın. Umarım bir gün size muhtaç olur. İnsanlar kendilerini asla hastalanmaz,asla ölmez sanıyorlar ya şaka gibi... Rabbim hepsinin yüzüne tokat gibi çarpıyor ama gerçekleri.
İçinizden geçirdiğiniz tüm iyi niyetler sizleri de bulsun inşallahAllah yolunuza çiçekler sersin. Kendi kurduğunuz aile ile bir ömür boyu mutlu olun . Size yükler bırakan bu geçmişten bir an önce kurtulursunuz inşallah. Terapiyi bırakmayın ve
eğer imkanınız varsa tekrar okumanızı tavsiye ederim hiç bir şey olmasa bile insanın ufkunu açıyor . Ya da kendinizi daha iyi hissettirecekse kurslar da olur.
Amin. Ya millet tecavüzden olan cocuguna bile gözü gibi bakio. Babasinin kim olduğunun ne önemi var bu kadar. Annelik vasfi yok seninkinde. Senin ne suçun var hadi baban inanmadi senin cocugu olduguna da annen dogurdugunu da bilmio. Birak hepsi birbirinden pislikmis allah cezalarını versin. Umarim pişmanlık icinde kivranirlar.Galiba sebebi buydu. Görünüş olarak tamamen öz babama benziyorum. Zaten doğduğumda kucağına bile almak istememiş beni babama benziyorum diye. Bunları marifet gibi en yakınlarım anlattı bana annemin ablasından dinledim hepsini. Sonra hepsiyle kestim görüşmeyi. Üvey babamdan olan kızı için canını verir şu an istese. Umarım en büyük kazığı ondan yer. Allah evlat ayrımı yapan herkesi ayırdıkları evlada muhtaç etsin, fazladan bi evladına verdiğin öpücüğün bile hakkı varmış bu nasıl bi insan bende anlayamadım, aklım almıyo hala.
Siz canınızı sıkmayın. Madem sevmiyordu babanızı,girmeyecekti koynuna yapmayacakti çocuk. Ya eşinden nefret de etsen evlat farklıdır be senden kopmuştur, 9 ay senin bedeninde yasamıştır,senin parcandir nasıl olur anlam veremiyorum. Siz ne kadar düşünseniz de anlayamazsınız o tarz insanları çünkü saf kötülük bu. Anlamaya çalışmayın. Rabbim sorar hesabını. O çok sevdiği kızı bir gün öyle bir bıçaklar ki sırtından ne olduğunu şaşırır. Hep böyle biter zaten sonu. Şükürler olsun ki güzel bir evlilik yapmışsınız, anlayışlı bir adamla evlenmissiniz. Siz kendi kurduğunuz ailenize, evliliğinize odaklanın. Anneniz zaten bir gün gelecek ayağınıza merak etmeyin. İnşallah bundan sonraki hayatınız çok daha güzel ve mutluluk dolu olurGaliba sebebi buydu. Görünüş olarak tamamen öz babama benziyorum. Zaten doğduğumda kucağına bile almak istememiş beni babama benziyorum diye. Bunları marifet gibi en yakınlarım anlattı bana annemin ablasından dinledim hepsini. Sonra hepsiyle kestim görüşmeyi. Üvey babamdan olan kızı için canını verir şu an istese. Umarım en büyük kazığı ondan yer. Allah evlat ayrımı yapan herkesi ayırdıkları evlada muhtaç etsin, fazladan bi evladına verdiğin öpücüğün bile hakkı varmış bu nasıl bi insan bende anlayamadım, aklım almıyo hala.
Canım benim aynı olmasa da benzer şeyler yaşamışız. Çocukluğumu, gençligimi mahvetti.Çok teşekkür ederimöyle yapıcam artık iletişim kuramıyorum zaten hiç bi şekilde anlaşamıyoruz. Kalp yerine taş var sanki ne desen işlemiyor
Umarım yaşattıklarını yaşamadan ölmezler. Bi insanın çocukluğunu, gençliğini mahvetmek ve bunu yapanın öz annesi olması insanı psikolojik olarak o kadar zorluyor ki. Güven problemi yaşıyorsun sanki herkes tarafından terk edilebilecek gibi hissediyosun. 26 yaşındayım yaşıtlarım neşeyle çocuklarını, bebeklerini büyütürken, kimisi anne evinde prensesler gibi yaşarken, bazıları kendi evlerine çıkmış anne babaları sonuna kadar destek olurken görüp de ben kendi gençliğime şöyle bi bakınca içimden isyan etmek geliyo. Şu an kendi kızını da kredi çekip özel üniversite de okutmaya çalışıyor. Benden de 10 lira hesabı yapıyordu. Yol parası vermez okula yürüterek gönderirdi hakkımı asla helal etmiyorum umarım senin ve benim gibi hayatlarının büyük kısmını eksik yaşamak zorunda kalanları Rabbim kimseye muhtaç etmeden bu vicdansız kadınların ağızları açık imrenerek bakacakları bi hayat nasip eder Allah bize.Canım benim aynı olmasa da benzer şeyler yaşamışız. Çocukluğumu, gençligimi mahvetti.
Kanser olduğumda benimle görüşmeyi kesti. Bir ara arkamdan söylediği laflar geldi kulağıma, hırsıza çıkarmış adımı. Çalıştığım yeri dolandirip kaçmışım. 1 buçuk yıl oldu görüşmüyoruz. Günün sonunda benim vicdanım rahat ve iyi ki görüşmüyoruz. Ben İlahi adaletin geleceği günü bekliyorum. Siz de bu kadar çok kötü şey yaşamışsınız ama bakın dimdik ayaktasınız. Bu insanla görüşüp ne anlatacaksiniz, anlatsaniz anlayacak Eşinizin iyi biri oldugunu yazmışsınız. Sımsıkı sarilin ona ve evliliginize odaklanin. Dilimden düşürmediğim söz var, "beni öldürmeyen şey, güçlendirir" Siz de böyle söyleyin ve sizi tanımasam da, Siz ve benim gibi anne terörü yaşayan insanların kalpleri bir. Her daim yanınızda.
Amin canım. Psikolojik olarak hissetiklerim ile ilgili cok dogru tespitler yapmışsın. Terk edilme korkusu, sevgiyi hissedememek ve bunların yanında ben çocuğuma karşı hep bir suçluluk duygusu yaşıyorum. O' na azıcık kızsam veya bir yanlışında uyarsam; acaba annem gibi mi davrandım, benim gibi mi olacak.. kötü bir anne miyim ? Bu duygularla boğuşuyorum. Ki terapi aldım ilaç eşliğinde. Ne yazık ki bazı yaşanmışlıklar unutulmuyor. Onlarla yaşamayı öğrendim. Ben de asla hakkımı helal etmiyorum.Umarım yaşattıklarını yaşamadan ölmezler. Bi insanın çocukluğunu, gençliğini mahvetmek ve bunu yapanın öz annesi olması insanı psikolojik olarak o kadar zorluyor ki. Güven problemi yaşıyorsun sanki herkes tarafından terk edilebilecek gibi hissediyosun. 26 yaşındayım yaşıtlarım neşeyle çocuklarını, bebeklerini büyütürken, kimisi anne evinde prensesler gibi yaşarken, bazıları kendi evlerine çıkmış anne babaları sonuna kadar destek olurken görüp de ben kendi gençliğime şöyle bi bakınca içimden isyan etmek geliyo. Şu an kendi kızını da kredi çekip özel üniversite de okutmaya çalışıyor. Benden de 10 lira hesabı yapıyordu. Yol parası vermez okula yürüterek gönderirdi hakkımı asla helal etmiyorum umarım senin ve benim gibi hayatlarının büyük kısmını eksik yaşamak zorunda kalanları Rabbim kimseye muhtaç etmeden bu vicdansız kadınların ağızları açık imrenerek bakacakları bi hayat nasip eder Allah bize.
Allah eşin ve ailesinden yana yüzünü güldürsün inşallahBabamla görüştüm onunda çok güzel bi ailesi olmuş 3 tane çocuk büyütmüş bi beni istememiş. Annem bana hamileyken üvey babamla görüşmeye başlamış öyle olunca şüphe duymuş özbabamın babası istememiş beni hiç aramamışlar. Onların mutlu aile tablosunu görünce kendimi iyi hissetmedim ve bi kez görüştüm tekrar görüşmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?