canım kedin mi var senin...........................
Selam arkadaşlar, ben yine bişiy sorucam; Tedi 2 tane kist aşısı olmuştu, şimdi o çok yoğun aşı dönemi geldi, sanırım haftada bir aşı olacakmış, 6 tane aşı. Bizim veteriner her bir aşı için 25 alıyor, sizce normal mi? Bu konuda daha önce bilgim olmadığı için soruyorum. Belediye veterinerlerini tavsiye edenler oldu ama; benim şöyle bi endişem var, bazen devlet hastaneleri, poliklinikler, özellikle diş hastaneleri -kendimden biliyorum, 20'lik dişimi çektirirken ağlamaktan mahvoldum- tarihi geçmiş ilaç kullanıyorlar ve etkisi yeterli olmuyor, yapılacak aşılar malum önemli... Sizce bizim veteriner pahalı mı?
Canım normal. Bizimde kist aşılarımız 25 lira sadece karma 35 lira. Birde pire damlası var ensesine damlatılan eskiden 8 liraydı ama daha kalitelisi varmış ben 20 lira veriyorum onada. Bir de Allah korusun ama mantar olursa 2 tane mantar aşısı oluyor 50 lira 1 tanesi. Allah yaşatmasın biz yaşadık kötü dönemlerdi atlattık aşı sayesinde çok şükür. Ben her yıl ne olur ne olmaz diye koruma amaçlı yaptırmayı düşünüyorum:çok üzgünüm:
ben antalya da kist, karma aşılarına 15 ytl veriyorum. herbiri 15 ytl. hafta da bir aşı nasıl yani ilk benim ki, kistini ve parazitini oldu..1 ay sonra karma oldu. 15 gün sonra kuduz,1 ay sonra hıv,oldu. ve 3 ayda bir kis,parazit yapıldı. her sene karma ve kuduz 1 kere yapıldı.devlet hastanelerin bilmiyorum. yaptırmadım,ama yaptıran var. ben antalya da yaşadığımdan mı 15 ,acaba. belki istanbul da daha pahalıdır.........................
var da ben teknoloji özürlü olarak beceremiyorum. bir arkadaşım gelecekti güya bana öğretecekti resim koymayı. onun gelmesini bekliyorum.Canım, evet Antalya bayağı bi uygunmuş verdiğin fiyatlara bakarak... Önce 2 kist olmuştu aralıklarla, bugün ilk karmayı oldu, haftaya tekrar karma olacak. Bu arada belediye veterineri sahipli yumurcaklardan para alıyormuş, zaten bahsettiğim gibi ilaçların tarihi ya da kalitesi yüzünden pek cazip değil. Canım, senin yaramazın resmi yok mu buralarda? Umarı hep sağlıklı olura.s.
canım, inşallah biri sahiplenmiştir. ben bu insanları anlamıyorum. alıyorlar sonra sıkılıp sokağa atıyorlar. o kedi ev yaşantısına alışmış. dışarda yaşamını nasıl sürdüreceğini bilmiyor. nereden yemek bulacak, soğuğa nasıl dayanacak. bir de sokak kedilerinin vücutları dirençlidir.mikroplara karşı vücutlarının bağışıklık sistemi kuvvetlidir. bu dna larındada kodlanmıştır. o yaşam şartlarına adapte olmuşlardır. ama cins kediler öyle değildir.bağışıkl sistemleri zayıftır. kolay hastalanırlar. sokaktaki her türlü mikroba karşı açıktırlar. allah o kediciğin yardımcısı olsun. çok üzüldüm.
istanbulu bilmezmiyim ben istanbulluyum zaten.ben erenköyde yaşamıştım. sahiplenildiğine çok sevindim fıstığın. ..Canım, Ablam bugün işe giderken sabah ve akşam bakmış, ufaklık yokmuş. O civarda yaşayan servisten arkadaşlarına sormuş, cins kedileri gören birilerinin hemen aldığını söylemişler. Bu ufaklığa da öyle olduğunu umuyoruz. İstanbul'u biliyor musun, bilemiyorum, kediyi Ataşehir'de gördük. Ataşehir'de çok büyük siteler var ve yaşayan insanlarda alışkanlık olmuş, ortalıktaki kedileri eve almasalar bile sitelerin bahçelerine alıp bol bol mama veriyorlar,:hooray: sadece kedilere değil sanırım, ortalıkta öyle aç-susuz hayvan pek görünmüyor. En kötü ihtimalle öyle olmuştur:teytey: Bir de kedi tekir ve iran karışımına benziyordu, bazı insanlarda bu tarz takıntı vardır ya, sahibi ondan dolayı atmış olabilirklava: