- Konu Sahibi Safir Taht
-
Iki cicek opusuyor gibi geldi :/ sacmaladim mi acaba:/
Sizin ile herhangi bir derdim yok.
Sadece bu resimi paylasmanin anlamni pek anlamdim.
Sonraki sayfada güya orda sex yaziyor diye fark ettim.
Gerçekten çok saçma buldum, böyle insan herseyde birsey görür. Mesela birçok hiristiyan herseyde Isayi görüyorlar, tostlarin üzerinde bile görüyor.
Ki bu niyet ile bakarsan evet her yerde Isa'yi görebilirsin.
Ben subliminal message'i inkar etmedim fakat bence sizi, subliminal message'in ne olduguna kafan karisti diye düsünüyorum.
Subliminal message "bu resimde 7 yalnisi bul" gibi oyunlara benzemez olan birsey. Specifik bir imaj ile gerçekten insani etkilmek için yapilir.
Mesela coca cola projesinde, film arasinda 1saniyeden az bir sekilde bir cola sisesini göstermek gibi.
Bu gibi resimler bulutlara benziyor. Sen bulutta atiyorum dinozor gördügünde, karsindaki ilk basta görmeyebilir fakat sen anlattikça "aaa evet, gerçekten benziyor" deniliyor. Simdi o bulut hakikatten dinizor'a benziyormu? Yada öylemi yaratilmis? Hayir, bizim hayal gücümüz bize öyle diyor.
Bu çiçek içinde ayni sey geçerli. Böyle her resime bakarsan insan binbirtürlu sey çikartabilir, hayal gücün artik neye yetiyorsa.
Iki cicek opusuyor gibi geldi :/ sacmaladim mi acaba:/
hahahahaa ilk önce ben de öyle düşünmüştüm.
Telefonu uzaklastiriyorum yakinlastiriyorum kendimi zorladim opusen cicekler gordum :)) arınin onundeki kucuk yazi gormustum oda degilmis :/
yalnız değilmişim :)
Yani benim de merak ettiğim husus da "sex" kelimesini görünce çocuklarda ne oluyor? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum. yani alice harikalar diyarındaki tavşan deliğini kadın cinsel organına kırk yıl baksam benzetmek aklıma gelmezdi. Minnienin kolunda erkek cinsel organını görünce ne oluyor merak ediyorum. Geçen çocuk kanalında yorganın altında titreyen bir karakter vardı. Eşimle birbirimize pis pis baktık. Bizim fesat kafamızda kendini tatmin ediyor gibi görünüyordu. Ama bir çocuk hayatta bunu düşünmez.
Bu yetişkinler için de böyle. İşte burda ilimunatinin gözü var. Yani var da ne olmuş. ben o gözü görünce beynim ne diyor. Bilinçaltımda ilimünati ışıkları mı yanıyor ne oluyor yani. Bilen varsa beni aydınlatsın lütfen.
Evet! Ve daha önce belirtigim gibi, subliminal message bir kaç sefer bakara, baskalarin özel göstermesi ile ancak anlayabilmek olan birsey degil. Alaraey'in çiçegi en fazla göz illusyona benziyor, aynen söyle gibi
Eki Görüntüle 1079565
Ki bu illusyon bilerek yapildi, Alaraeyinki bilinçli yapildigi bile bilinmiyor. Ve daha önce yazdigim mesajlarda belirtigim gibi, bu subliminal message degilki. Insanlar önce bi subliminal message ne oldugunu arastirsalar çok daha iyi olur.
Ve subliminal message alaraey'in dediginden ibaret olsa bile yine haklisiniz. Orda güya saatlerce baktiktan sonra "sex" kelimisine görünce ne oluyor? Dedigin gibi, çoçuklar derhal cinsellikmi istiyor? Yada ilimunati için çalismakmi istiyor? Elbette ebeveyn olarak çoçuklarimi korumak ile hukumlüyüz fakat korumak ve abartmak arasinda bir fark var.
Bu arada her subliminal mesaj bize sex'i penisi gibi cinsellik,olumsuzlugu beyne gonderecek değil.Paylaşacağım linkte güzel ticari kaygı güden başarılı sublımınal mesajlar var.
Sublımınal mesajlar hakkında fikri olmayan burda birkaç klişe sex yazan fotograflardan ibaret değil.
Şayet merak ediyorsanız blog yazarının ağzının pis oluşu dışında şu anda türkçe olarak bilgi edinebileceğiniz en sağlam subliminal mesaj kaynağına göz atın derim.
Bence ilk olarak şu sayfayı bir okuyun arkadaşlar.
Tekrardan söyleyeyim ağzı pistir siccofield'in biraz ama
http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2013/02/subliminal-mesajlar-cizgi-filmler-ve_17.html
bende göremedim. diğer iki resmin olduğundada göremedim. Algıda seçicilikle alakalı birşey sanırım
Cocuklar bilmedigi seyi nasil istesin ki. Bilince isteyecekler zaten. Orda yazsa da yazmasa da istiyoruz. Anlamiyorum..
Galiba oyle :/
Mickey mouse resmindede kiza poposundan sarilmis zannetmistim meger bambaska bisey varmis :)) bilinc altim alisik degil boyle seylere
Evet! Daha önce dedigim gibi, ben 11,12 yaslarinda "sex on the beach" sarkisini söylüyordum ve sözleri aynen söyleydi "i wanna have sex on the beach, come on everybody". Yani bir yerde sex kelimesini görmek degil, durum daha vahimdi
Ve bu sarki beni hiç sex'e meraklandirmadi bile, sadece melodisi hosuma gidiyorduYani ben dogru düzgün ne söyledigimi bile bilmiyordum. Leyleklerden gelmedigimi bilsem bile, bende cinsel dürtü yoktuki. Hani ben sex nedir, nasildir zaten bilmiyordumki. Daha önce dedigim gibi, o sarkinin adi "i wanna eat pizza" olsaydi, benim için ayni anlami tasiyacakti.
Cocuklar günümzce daha çok reklamdan etkilenir, minnienin eteginden degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?