- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi Safir Taht
-
Geçenlerde feminist bir anne ile ilgili bir yazı okumuştum. Kadın çocukları ile çizgifilm izlerken şunu farkediyor ki çok az sayıda dişi karakter var. Sonra bunun üzerine ciddi bir araştırma yapıyor ve daha fazla üzerine gidip erkek-kadın dağılımının eşit olduğu çizgifilmler yapılması ile ilgili çalışma yapıyor. Misal 40 yıl düşünsem bu yazıyı okuyana kadar aklıma gelmemişti ki bu bana da çarpıcı geliyor.
Veya subliminal mesaj mı görmek istiyorsunuz. Çocukların ders kitaplarındaki aile resimlerine bakın. Baba hep koltukta gazete okur. Anne sofrayı hazırlar. Kız çocuk annesine yardım ederken erkek çocuk babasının yanında treniyle oynar. Bu benim için daha tehlikeli. Ve beni daha çok rahatsız ediyor açıkçası.
Çizgifilmlerdeki çıplak figürlere ya da sex yazılarına da dikkat etmek gerekli ama isterdim ki yukardaki örneklere de kafa yoran insanların sayısı artsın.
Çocuklar anlamıyor falan denmiş. bu kadar basit mi düşünüyorsunuz gerçekten. bilinçaltı gördüğü herşeyi kaydettiği için, o mesajlar çocukların beyninde bi yerde sürekli duruyor. en etkilenmedim bende bir etkisi olmadı diyen adam bile etkilenmiştir arkadaş. O bilinçaltında yaşıyor.
Bende 1 ay önce falan videoları karıştırırken bu subliminal mesajlarla karşılaştım ve ben ürktüm. Sadece cinsel içeriklide değil. Madonna'nın bir klibinde "Life is a mystery" diye şarkı söylerken, aynı şarkıyı tersten çalınca "bizi duy, kurtarıcımız şeytan" çalıyordu. Ve klipte ateşe eyilen bir madonn var. Sizce gerçekten komik ve saçma bir durum mu bu? Aynı durum illuminati içinde geçerli. Bir çok klipte veya yayım ve yayında bilinçaltımıza bişeyler yerleştiriyorlar.
Bişeylere itiraz etmekten vazgeçip kabul etmek lazım...
1999 yılında Harvardda yapılan bir araştırmayla, reklamcılıkla direkt ilişkili olmasa da, bilinçaltına yönelik mesajların gücünü görme açısından önemli sonuçlara ulaşılmış. Araştırma 60 ila 85 yaş arası 47 kişi üzerinde, yaşlılıkla ilgili klişeler içeren bilinçaltı mesajların kişilerin davranışlarını özellikle de yürüme gibi fiziksel faaliyetlerini etkileyip etkilemediklerini ortaya koymak amacıyla yapılmış. Araştırmacılar, katılımcılar kendilerine fiziksel ve zihinsel becerileri arasındaki ilişkiyi ölçtüğü söylenen bir bilgisayar oyunu oynadıkları sırada, saniyenin birkaç binde biri süre içinde ekrandan bir dizi sözcük geçirmişler. Yaşlıların bir grubunda bilge, zeki ve başarılı gibi olumlu sözcükler kullanılmış. Diğer bir gruba ise bunak, bağımlı ve hastalıklı gibi olumsuz sözcükler gösterilmiş. Araştırmanın amacı doğrultusunda katılımcıların yürüme hızı ve ayağın havada kalma süresi gibi ölçümler de yapılmış. Çalışmanın sonunda olumlu sözcükler gösterilen gruptakilerin yürüyüşünde %10′a varan bir düzelme görülmüş. Yani, olumlu klişe sözcükler katılımcılar üzerinde olumlu bir psikolojik etki yaratmış ve bu olumluluk fiziksel performanslarına da yansımış. Bu sonucu bilinçaltı mesajların insanların davranışlarını nasıl etkileyebileceğine ilişkin önemli bir kanıt olarak görmek mümkün. Reklamcılık sektöründe de bu bizi aynen bu şekilde etkiliyor..
harvard üniversitesinin yaptığı deney bu da...
Ne yazık ki çizgi filmlerde bile var .
Nette çok fazla resim var . Telden girdiğim için şu anda ekleyemiyorum .
Minicik beyinlere senelerdir , cinsel içerikli mesajlar empoze edilmeye çalışıyor .
Bana ilginç gelen Georgie diye bir çizgifilm vardı misal. Üvey erkek kardeşlerinin aşık olduğu ve bir sahnede soğuktan donmasın diye çırılçıplak üzerine uzandığı. Sonra Sailor Moon (Ay savaşçısı) çizgi filminde dönüşümlerini hep çıplak yaparlar. Hatta bir sezonunda normal hayatta erkek ama dönüşüm geçirince kadın olan karakterler vardı. Ben izlediğimde ortaokuldaydım sanırım kafa karışıklığımı anlatamam. Yani böyle çizgifilmler var bir sürü.
Hangimiz Şeker Kız Candy Terry'i öpünce mest olmadı? Bir dönemin uzun saç aşkı burdan geliyor bence. Her şeyden geçtim şu an mevcut gençlik dizilerinde normalleştirilen şeyleri gördükçe minnienin kolunda gördüğü penis resmi ya da yapbozdaki sex bana o kadar korkunç gelmiyor.
Tersten dinlenen şarkı olayı size nasıl abartı gelmiyor anlamıyorum. Yani şarkıyı dinlerken bilinçaltımız onu tersten mi dinliyor. Yapmayın lütfen.
Ben de bunu diyecektim arkadasim. Hatta hatirliyorum ogretmen tek tek evin reisi kim diye sorardi hayat bilgisinde. Bi kiz annem dedi diye ogretmen bile gulmustu. Ben kizin yanina gidip cok sanslisin demistim hatta. O yasta hosuma gitmis guclu bir annesi olmasi :)
O bahsettigin resimlerden tiksiniyorum..
gözünüzü kısarak bakın çok net göreceksiniz ...
bişey gördüm ama emin değilim sağ tarafda ki çiçeğin üstündeki şey mi?
bariz belli aslında yani ben gözümü kısınca görebiliyorum
çok inceleme biraz geriden gözünü kısarak bak ..
Mantık aynı bilinçaltına kendi doğrularını empoze etmek .Geçenlerde feminist bir anne ile ilgili bir yazı okumuştum. Kadın çocukları ile çizgifilm izlerken şunu farkediyor ki çok az sayıda dişi karakter var. Sonra bunun üzerine ciddi bir araştırma yapıyor ve daha fazla üzerine gidip erkek-kadın dağılımının eşit olduğu çizgifilmler yapılması ile ilgili çalışma yapıyor. Misal 40 yıl düşünsem bu yazıyı okuyana kadar aklıma gelmemişti ki bu bana da çarpıcı geliyor.
Veya subliminal mesaj mı görmek istiyorsunuz. Çocukların ders kitaplarındaki aile resimlerine bakın. Baba hep koltukta gazete okur. Anne sofrayı hazırlar. Kız çocuk annesine yardım ederken erkek çocuk babasının yanında treniyle oynar. Bu benim için daha tehlikeli. Ve beni daha çok rahatsız ediyor açıkçası.
Çizgifilmlerdeki çıplak figürlere ya da sex yazılarına da dikkat etmek gerekli ama isterdim ki yukardaki örneklere de kafa yoran insanların sayısı artsın.
gözünüzü kısarak bakın çok net göreceksiniz ...
Pepenin yeni bolumlerinde pepe kaydiragina.ittir git diye isim bulmus bunu defalarca pespese soyluyor bu ne akildir yani bu kadar sevilmeside enteresan dede ve babannesi usutuk anne babasi pasif kukla gibiler egitici yonu minumum sacmaligi maksimum ayarda bisey
Bakın en basitinden Sevimli Canavarlar'a inanmak istemedim ve basit bir araştırma ile orjinalini buldum:
http://richwatch.net/no-boo-from-monsters-inc-didnt-draw-a-picture-of-her-mom-getting-boned/
Hepsi sahte demiyorum ama şununla uğraşan (değiştirip de böyleymiş gibi gösteren insanlara diyorum) kişiler beni daha çok rahatsız ediyor.
Iyide diyelimki öyle, bunun ile ne anlatmak istiyorsun? Yani gaye ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?