- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi Safir Taht
-
Çıplak gözle anlaşılmıyorsa o zaman "uzman" insanların iddialarına bakmak lazım diye düşünüyorum. Subliminal cartoon diye aratınca çıkan şeylerin çoğu hassas annelerin buldukları gibi görünüyor.
cok haklısınız bende sizin gibi dusunuyorum. simdi 1 yasındaki bebegin elinde bile cep telefonu var. anneler babalar buna nasıl izin veryorlar anlamıyorum.
canınınfıstığı evet o büyükler için bir çizgi film nette var izlenebiliyor ben orda 25. kare var demedim
şunu demek istedim çocuğum çizgi film izliyor diyerek arkanızı dönüp gitmeyin
bakın ne izlediğine çünkü çizgi film gibi görünüp şiddet içeriyor demek istediğim o ne izliyor bakın yani ...
Çizgi filmler acisindan hic bir bilgim yok..
Ancak subliminal mesaj ve reklamlar için unide dersi dahi verilen bir konu olduğunu soylemeliyim bu dersi alan biri olarak. Bir çok araştırma da mevcut..
Bundan yola cikarak çizgi filmlerde "eğer varsa" fark etmedikten sonra bilincim nasil algilayacak mantigi yanlis demek istiyorum..sen bakar gibi gorunursun ama o kare hafizanin bir kosesine kaydedilir..olayin ana fikri bu..
ama çizgi filmler de vardir yoktur diyemeyecegim...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kusura bakmayinda, ben kendim happy tree friends'e bakiyordum. Yani gerçekten bunu eklediginde sesli bir sekilde güldüm. Bu yanilmiyorsam mtv'de çikiyordu. Bu diziyi çoçuk kanali elbette yayinlamaz zaten.
Ve çoçugun ne baktigi tabiki önemli, bunu ebeveyn olarak kontrol edebilirsin. Ve her cizgi filmin çoçuklara uygun olmadigi normalde herkezin bilmesi gerekiyor. Ayni sekilde çizgi romanida (comic book) çoçuklar için uygun olmayabilir. Nasil çoçugun her filme bakamaz, iste bu çizgi film içinde geçerli.
Yani bu gayet bilinmesi gereken bir olaydir bence. Hani büyük bir olay degilki. Sende biraz "bak bak, ne çizgi filmleri yapiyorlar, çoçuklar neler seyrediyorlar" gibisine getirdin de. Biraz abartmaci buldum.
biliyorum bende büyükler için olduğunu ama neden anlatamıyorum
sizler bilinçli olabilirsiniz benim lafım bilinçli insanlara değil ki olmaz da zaten.
evet gece yarısı yayınlanıyordu o çizgi film ..
yanlız netten izlenebilir
bazı anne babalar çocuğunun şöyle bir ne yaptığına bakıp tamam çizgi film izliyor deyip umursamıyor ..
bende diyorum ki bu tarz yani çizgi film görünümünde şeyler var o yüzden nasıl bir çizgi film izliyor ona bakılmalı gerek dedim..
gülünecek ne var ki kötü bir şey söylemedim
siz biliyor olabilirsiniz ama bir çok ailenin bundan haberi yok yani büyükler için cinsel veya şiddet içerikli çizgi filmler yapıldığını bilmiyorlar..
ne var bunda? anlamadım...
Belki basit bir mantık ama çocuklar madem bu mesajları algılayamıyor neden bu kadar subliminal mesaj var? Evet bazı şeyler abartı gibi gelebilir ama uğraşılmış ve çizgi filmlerin, dizilerin içerisinde çokça iğrenç mesajlar var. Özellikle cinsel içerikle. Video paylaşmakta sakınca var mı bilmiyorum ama özellikle 0:17 - 0:32 saniyeler arasında tüylerin diken diken oldu.
http://www.youtube.com/watch?v=9Bj-MNQdVOc
Beyinin bilinçaltına neleri algılayacağını bilemeyiz. Beyin hakkında çözülmemiş bir sürü sır varken dikkatli olunması gerektiği taraftarıyım. Çocuğun onu izlerken neyi dikkatle izlediğini bilemeyiz. Onun beyni bizimki gibi sadece belli bir şeye odaklanmayadabilir.
Bu konuyu bir ara çok fazla merak etmiş ve videoları çokça izlemiştim. Gördüklerim beni ürpertti. İleride evlenip çocuk sahibi olduğumda çocuğuma gönül rahatlığıyla çizgi film bile izletemeyeceğim demek ki...
Ben o insanların bu kadar çok şeyi yapmalarının boşa gideceğini sanmıyorum. Bir planları, bildikleri var ki senelerce bunlarla uğraşıyorlar.
Ben subliminal mesajın olduğunu biliyor ve inanıyorum zaten ama bakın işte şurda bu var, ya da burda ilimunati işareti var diye çıplak gözle buldukları şeyleri internette paylaşıyorsa insanlar buna yorum olarak gelen bundan bir şey olmaz diyenler de olacaktır. Bunu ben görmüyorum o zaman beynim nasıl görecek diyen olduysa haklısınız. Ama sanırım ben o yorumları kaçırdım.
Bir de ders olarak almışsınız. O zaman misal gözle farkedilemeyen ve eklenen mesajlarla bir çizgifilmde ya da filmde arka planda birazcık ağır çekimle anlaşılacak ya da tam o anda durdurunca arkada görünen resimdeki çıplak kadına benzeyen figür aynı mı? Yoksa benim bildiğim çok daha teknolojik şekillerde ekleniyor subliminal mesajlar.
Bakın en basitinden Sevimli Canavarlar'a inanmak istemedim ve basit bir araştırma ile orjinalini buldum:
http://richwatch.net/no-boo-from-monsters-inc-didnt-draw-a-picture-of-her-mom-getting-boned/
Hepsi sahte demiyorum ama şununla uğraşan (değiştirip de böyleymiş gibi gösteren insanlara diyorum) kişiler beni daha çok rahatsız ediyor.
Veya subliminal mesaj mı görmek istiyorsunuz. Çocukların ders kitaplarındaki aile resimlerine bakın. Baba hep koltukta gazete okur. Anne sofrayı hazırlar. Kız çocuk annesine yardım ederken erkek çocuk babasının yanında treniyle oynar. Bu benim için daha tehlikeli. Ve beni daha çok rahatsız ediyor açıkçası.
Çizgifilmlerdeki çıplak figürlere ya da sex yazılarına da dikkat etmek gerekli ama isterdim ki yukardaki örneklere de kafa yoran insanların sayısı artsın.
Aa yok artık ya :O Şaşırdıkça şaşırıyorum...
Ee bu kişilerin amacı ne peki? İnsanlara gerçekten akıl sır erdiremiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?