Herkes istediğine inanmakta serbest .
Haftalarca araştırdım ve inandım . Bu nedenle çocuğuma aldığım eşyadan , izlettiğim çizgi filme kadar dikkat ediyorum . Bir çok şeyi kendim görüyorum . Farketmediğim , farketme imkanımın olmadığı , bilmediğim bir çok mesaja da maruz kaldığına inanıyorum .
Bu sadece ülkemizle ilgili değil tüm dünya da bu konu tartışılıyor . Gerçekçi bulup çocuğunu elinden geldiğince korumaya çalışan olduğu kadar , yalan diyen de çok insan var . Yurt dışındaki bir çok blogda da bu konular tartışılıyor .
Amaca gelince netten kısa bir araştırma ile herkes ulaşabilir . İnanmak kişiye kalmış.
Sex kelimesinin İngilizce olmasına gelince , bu ürün yerli değil yabancı menşei . İngilizce olması normal . Ayrıca görsel zekayı da unutmayalım. Kaldı ki bunlar bilinç altı hedeflenerek hazırlanıyor .
Çizgi filmlerde , oyuncaklardaki sex yazısını sorgulamıyoruz ,normal geliyor ama İngilizce kelime çocuk neden etkilensin ki diyoruz . Sanki çocuk bir kaç sene sonra o kelimenin ne anlama geldiğini bilmeyecek. Japonca değil herkes Japonca kelimeler duymaz ama İngilizce öyle değil .
Çocuğun illa 5 yaşında sapık olması değil konu .
Sürekli seksi objeler , cinsel organ bombardımanına tutulan minik beyinlerde ahlaki yozlaşma oluşturulmaya çalışılıyor . Tüm semavi dinlerde ahlaki değerler benzerdir . Ne olduğunu bilmiyor ama beyin depoluyor ve bir süre sonra karşısına çıktığında , alalade bişey gibi geliyor .
Oysa cinsellik zamanın da ve özel , mahrem olduğu bilinciyle öğretilmeli .
Mesajlar sırf cinsellik içerikli değil ki ayrıca . Sex yazısına takılmaya gerek yok .Sadece bir örnek bu.
Bir hayvanın başka hayvana eziyet ettiği oyuncaklar , yapboz lar var . Oyuncakçılar dolu . Kim almak ister . Ama alan var ki satılıyor !
Onu alarak çocuğa , hayvana eziyet etmenin normal olduğu bilincini aşılamış olmuyor muyuz ?
Şiddet içerikli de çok fazla mesaj var .
Rengina üzüntü duymanıza üzüldüm ama inanın gerek yok . Google bir tık ötede .
Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir resim o .
Bir fikre katılmıyor olmak kimseye dalga geçme hakkını vermez .