uçan araba da alsanız nafile, bebeginiz onda da durmayacak. boşuna masraf ettiğiniz ve işe yaramadığı için sinir olduğunuzla kalırsınız.
20 aylik en gezmeyi seven bebek bile 1 saat arabada durmaz. ister akülü olsun, ister ebeveyn kontrollü scooter ya da bisiklet. hele bebek arabasını sevmiyorsa geçmiş olsun, yapacağınız bir şey yok. okula giderken de bebeğinizi biliyorsunuz, mide krampina gerek yok, çağıracaksiniz bir taksi ne bebeginiz ne siz üzüleceksiniz.
sahil yürüyüşü de eşe bırakıp olabilir. ya da bebeğin hızına ve tarzına uygun yürüyüş olabilir.
biraz önce 19 aylik olan oğlumla çıktık. 1 saat oraya bulaştı, buraya bulaştı. kediye baktı köpeğe baktı, yaprak taş topladı, en son çamurlu bir su birikintisine girip ayaklarını çirpti, yetmedi eğildi çubukla karıştırdı, yetmedi oturdu iyice çamura bulandı. kucağıma aldım hem o hem ben çamur olduk. apartman girişini de çamur yapınca oğlanı banyoya atıp oraları da sildim, sonra miniği yıkadım da şimdi uyudu sakin sakin balıkçılara bakarak keşif yapamaz, bizzat tecrübe edecek, iki elinden tutup kayalıklarda bile gezdiriyorum ben, büyüyene kadar böyle kabul etmek lazım, o zaman rahatlıyor insan. diğer türlü helikopter de alsan boş.