- 29 Mayıs 2021
- 13.615
- 88.458
- 548
- 36
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Çocukla hızlı yürüyüş falan yapamazsınız ki. Çok istiyorsanız eşinizle ayrı ayrı yürüyeceksiniz o şekilde.Normalde onun istediği gibi dolaşıyoruz sürekli. Hatta bizim orası araba geçmeyen parklık sokaklar.Gönlüm istiyorum ki yarım saat onun istediği gibi gezelim ama 1 "saatte hızlı yürüyüş yapayım.yada mesela geçen gün acil okula gitmem gerekti. Okul bize 20 dk yürüme mesafesinde. Bebek arabası ile gidene kadar mideme ağrılar girdi.
Çocuk tuhaf demedim, sizin çocuğa yaklaşımınız tuhaf dedim. İpler doğduğundan beri çocuğun elinde, siz de ona göre aksiyon alıyorsunuz.Bu tuhaflık değil farklılık. Her bebek her çocuk farklıdır.
Normalde onun istediği gibi dolaşıyoruz sürekli. Hatta bizim orası araba geçmeyen parklık sokaklar.Gönlüm istiyorum ki yarım saat onun istediği gibi gezelim ama 1 "saatte hızlı yürüyüş yapayım.yada mesela geçen gün acil okula gitmem gerekti. Okul bize 20 dk yürüme mesafesinde. Bebek arabası ile gidene kadar mideme ağrılar girdi.
14600 gr taşıyacak kanguru var mıdır? Çocuou koyması kolay mı yada çıkarması içine?
Bence akülü arabadan ziyade bisikletntarzı sizin kontrolünüzde olan arabalar var onlardan bakın hem uygun hem ben çok rahat etmiştim bi yere giderkenKızım 20 aylık. Bebek arabasında oturmayı sevmiyor. Mesela markete gittik diyelim bebek arabası ile girmişsek, sürekli ağlayıp indirin indirin diye bağırıyor. Ama market arabasının oturma yerine otırtınca sıkıntı yok. Bebek arabasına binmeyi sevmediği için sahile inip yürüyemiyoruz. Çocuğu da yürütelim desek ya 5 dk sonra kucağına al diyor, ya da kayalık alanlara koşuyor. Hem tehlikeli oluyor hem bizim için keyifsiz. Aynı şekilde çarşı ve avm işi de sıkıntı. Yani hiç bir yere gidemiyoruz. Bebek arabasında eline çubuk kraker, oyuncak bir sürü şey verdim. 5-10 dk oyalıyor sonrası indir beni çığlıkları. Bebek arabasını değiştirdik. Piyasadaki en geniş, rahat ve önü tablalı olanı aldık. Yine aynı durum. Biz de artık sahilde yürümek, çarşıya, pazara gidip sakince dolaşmak istiyoruz. Birkaç yerde akülü arabalarla ilgili yazılar denk geldi. Çocuğumu bindiriyorum, ben de arkasından yürüyüş yapıyorum. Çok rahat oldu vs yazanlar. Ama emin olamadım hiç. Fiyatları da maşallah. Alıp köşeye atmak istemiyorum. İkinci el alsak akü. Sorunu oluyormş. Kızımı akülü arabaya bindirip ben de sahilde hızlı yürüyüş yapabilir miyim? Evinde olup kullanan varsa yardımcı olabilir misiniz?
Çocuğa tuhaf dememşş kşBu tuhaflık değil farklılık. Her bebek her çocuk farklıdır.
Şok oldumUyumuyor diye karantina yasaklarinda bile kural ihlal etme pahasina bebek arabasinda gezdirmek icin konu acan uyesiniz degil mi? Hani sonradan eve yuruyus bandi alip bebek arabasini onun ustune tutarak uyutuyordunuz. O donem arabasiz asla derken simdi de arabadan kurtulayim diyorsunuz... Yontemlerinizin yanlis olabilecegini hic sorguladiniz mi?
Dogayi kesfedecegi donemde -hazir imkan da varken- yavrunuzun henuz bebek oldugunu hatirlayin. Baskalarinin cocuklarina yaptiginiz ogretmenligi kendi bebeginiz haketmiyor mu?
Ebeveyn kontrollü bisikletleri tavsiye ederim. 20 aylık çocuk akuluyu tek başına güvenle kullanamaz. Kumandalilarla da yine rahat yuruyemeyeceksiniz kumanda etmekten. Avmye falan da giremezsiniz. Her gittiginiz yere de götüremezsiniz.Kızım 20 aylık. Bebek arabasında oturmayı sevmiyor. Mesela markete gittik diyelim bebek arabası ile girmişsek, sürekli ağlayıp indirin indirin diye bağırıyor. Ama market arabasının oturma yerine otırtınca sıkıntı yok. Bebek arabasına binmeyi sevmediği için sahile inip yürüyemiyoruz. Çocuğu da yürütelim desek ya 5 dk sonra kucağına al diyor, ya da kayalık alanlara koşuyor. Hem tehlikeli oluyor hem bizim için keyifsiz. Aynı şekilde çarşı ve avm işi de sıkıntı. Yani hiç bir yere gidemiyoruz. Bebek arabasında eline çubuk kraker, oyuncak bir sürü şey verdim. 5-10 dk oyalıyor sonrası indir beni çığlıkları. Bebek arabasını değiştirdik. Piyasadaki en geniş, rahat ve önü tablalı olanı aldık. Yine aynı durum. Biz de artık sahilde yürümek, çarşıya, pazara gidip sakince dolaşmak istiyoruz. Birkaç yerde akülü arabalarla ilgili yazılar denk geldi. Çocuğumu bindiriyorum, ben de arkasından yürüyüş yapıyorum. Çok rahat oldu vs yazanlar. Ama emin olamadım hiç. Fiyatları da maşallah. Alıp köşeye atmak istemiyorum. İkinci el alsak akü. Sorunu oluyormş. Kızımı akülü arabaya bindirip ben de sahilde hızlı yürüyüş yapabilir miyim? Evinde olup kullanan varsa yardımcı olabilir misiniz?
Acaba siz sadece buraya yazdığım kadarıyla fikir sahibi olduğunuz için ön yargılı olabilir misiniz? Zaten gün içinde sürekli bahçede, kedi köpeğin içinde, doğayla içiçe bir çocuk. O derece ki 20 aylık ama yaklaşık 500 yada daha fazla kelime kullanıyor. Henüz tv yada telefonla tanışmadı. 4-5 kelimelik cümleler kurabiliyor. Benim amacım onun da hayatına biraz değişiklik katmak. Sahilde yarım saat bir şekilde dolaşması farklı olaylara tanık olmasına olanak sağlayacak. Balık tutanları görecek. Martılara ekmek atanları görecek. Normalde bebek arabası sıkıntısı olmasa çok rahat yapabiliriz. Ama otırmadıoı için alternatif arıyorum.Uyumuyor diye karantina yasaklarinda bile kural ihlal etme pahasina bebek arabasinda gezdirmek icin konu acan uyesiniz degil mi? Hani sonradan eve yuruyus bandi alip bebek arabasini onun ustune tutarak uyutuyordunuz. O donem arabasiz asla derken simdi de arabadan kurtulayim diyorsunuz... Yontemlerinizin yanlis olabilecegini hic sorguladiniz mi?
Dogayi kesfedecegi donemde -hazir imkan da varken- yavrunuzun henuz bebek oldugunu hatirlayin. Baskalarinin cocuklarina yaptiginiz ogretmenligi kendi bebeginiz haketmiyor mu?
Temmuz ayında kendi kendine arabada uyumayı bıraktı. Hatta yaz boyunca bebek arabasında gezdik. Ama son 1 aydır kesinlikle oturmuyor. Yani biz o ne istiyorsa ona uyuyoruz.Yine de 1 saat yuruyus hikaye bebekle oyle yuruyemezsiniz ztn bebegi yaniniza aliyorsaniz onun kesfetmesinden mutlu olacaginiza kisitlamak istiyorsunuz
Dogdugundan beri arabada uyuyan cocuk yine uyutma cabasi saniyor ve isyan ediyor gayet hakli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?