• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyun Belası !!

Ocimum basilicum

👶💚
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2018
2.224
1
3.824
83
Çok gerginim şuan; sinirden elim ayağım titriyor. Uyuyordum bir uyandım wc için adam gelmemiş daha yatağa. Saat 05:00.

Çünkü eşim hala uyumayıp elinde telefon içeride online bir oyun oynuyor. Israrla delirmiş gibi. Sürekli bu oyunun peşinde. Mesaisi sabah 9 da başlıyor üstelik. Yaklaşık 3 aydır böyle. Defalarca kavgasını ettik bana hak verip azaltıcam diyor ama değişen hiçbirşey yok.
Kalkıp içeri gidip; Bağırdım kızdım. Birde suçlu ben oldum; bana bağıramazsın sen diye azarladı. Çok baskıcıymışım, çok konuşuyormuşum, karışıyormuşum..... Ne bir düzenimiz kaldı ne bir paylaşımımız. Sürekli gece uykum bölünüyor, yemekte işte yolda bile hep elinde, hastanede doktoru beklerken bile telefon elinde oyun oynuyor. Eve gelir gelmez oynamaya başlıyor.

Daha dün akşam gelip bana; odaklanamıyorum hiçbirşeye, yorgunum, işler çok yoğun ve çalkantılı, işyerinde baskı altındayım, sıkıldım herşeyden vs gibi sitemlerde bulunuyor. Ben de gerizekalı gibi sarılıp teselli ettim.

Dengesi bozuldu iyice; yatağa gelip sarılıp gönlümü almaya çalışıyor her seferinde. Oyunun onu ne kadar etkilediğinin, boşuna zamanını harcadığının farkında değil.

Bana birşey söyleyin; yardım edin. Baş edemiyorum artık şu oyunu bırakması için. Şu gebe halimle sinirden çatlıycam kızlar. Çarpıntım var, elim ayağım titriyor artık. Heryeri kırıp dökesim var !!!!!!

Son düzenleme:
Oyun olduguna emin misiniz? Burda gorduklerimden yola cikarak soruyorum kk cok sey ogretiyor malum :)
Oyun diyorsaniz da belki kafasini dagitmaya ihtiyaci vardir ustune gitmeyin kendi haline birakin mesai saatini o da biliyordur elbet. Bu halinizle stres yapmayin kendinize.

Bir hastalık haline gelmiş durumda
Bakın size bir örnek vereyim
Kızımın bir arkadaşı vardı ilk ve orta okulu dereceyle bitirdi ilçede ilde dereceye girerdi çocuk
Lisede bir oyun belası sardı
Puanları düştü kimseyle sağlıklı bir iletişimi yok
Aman uzak tutun gerekiyor ise tedavi bile olabilir
Hiçte aşırı tepki vermiyorsunuz

benim eşim de her gün online bir oyun oynar pc de. gece 2 lere 3 lere kadar hiç sizin gibi çıldırmadım :) eve gittiğimiz de başka oynayanların videolarını izler falan.. sabah uykusuz kalacak olan kendisi niye ben kendimi sinirlendireyim?
sizde umursamayın gece istediği kadar oynasın ama siz uyumuyorken birlikte olun, siz uyuduktan sonra isterse mesai başlayıncaya kadar oynasın

pubg bağımlısıyım, mobilde 12 saat, orijinal sürümde 8 saat aralıksız oynamışlığım var. birisi çıkıp bana böyle bağırsa ben ona "bana bağıramazsın" demem bağırdığına pişman ederim.

toplum olarak iletişim sorunumuz var bunu burdaki her konuda görüyorum nerdeyse. umarım bu aşırı tepkilerin sebebi hamileliktir. yoksa yetişkin bir insan size karşı sorumluluklarını aksatmadığı sürece hobisine bu şekilde karışmanız yanlış.

Bende bazen eşiniz gibi dalabiliyorum oyuna. Eşim gece kalkıp salonda beni görünce "ciddi manyaksın" diyor.
Oyun bağımlılığı çok kötü bir şey.

Oyun bağımlılığı her zaman eş olsun anne baba olsun aradaki iletişimi sıfıra indiriyor. İletişim kurmadanda olmuyor. Ben annemde de eşimdede yaşadım. Annemi vazgeçiremedim. Aramzıda herhangi bir bağ yok şu an. Eşim içinde pc de oynuyorken bende meyve alıp gidiyorum hem yiyorum hem yediriyorum yada başka bişey . Yada yanında oturup izliyorum. Bazen bende çileden çıkıyorum ama aynı seninki gibi vazgeçmiyor. Telefonda videosuna kadar izler. hastanede de aynı kontrollerde falan hep elinde. en iyisi dibinde durup psikolojik baskı yapmak.

Aynisindan bendede var ama benimki pc den oynuyo ve bazen sabahladigida oluyo bende vakti zamaninda cok kavga ettim tartistim ama baktim olmuyo dahada cogaltti oyununu simdi hic bisey demiyorum bakalim bi kacvay sonra biracam diyor bebek dogduktan sonra bu arada benim esim 8 senedir oynuyo...

pubg bağımlısıyım, mobilde 12 saat, orijinal sürümde 8 saat aralıksız oynamışlığım var. birisi çıkıp bana böyle bağırsa ben ona "bana bağıramazsın" demem bağırdığına pişman ederim.

toplum olarak iletişim sorunumuz var bunu burdaki her konuda görüyorum nerdeyse. umarım bu aşırı tepkilerin sebebi hamileliktir. yoksa yetişkin bir insan size karşı sorumluluklarını aksatmadığı sürece hobisine bu şekilde karışmanız yanlış.

oyunu o kadar merak ettim ki yüklüyorum telefona :KK70:

Bence yorumlarin gulup espri yaptigi kadar basit degil durum;
Oyun bagimliligi yuzunden canindan ailesinden olanlar var, cok ciddi boyutlardaki kisiler icin bagimlilik merkezleri var.
Sabaj mesaisi olan birinin 5e kadar oyun oynamasi saglikli bir hobi degil.

Konu sahibi herhangi bir bagimlilikla nasil savasiliyorsa oyle savasacaksiniz. Ornegin sigara bagimlisi birine kizip bagirirsaniz sigarayi birakmaz, aksine daha cok sarar. Zararlarini gormesini saglayip kendi karariyla birakmasini saglayacaksiniz veya sinirlama getireceksiniz.

Size bi tavsiye doğunca geceleri çocuğa eşiniz baksın oyun için uyumuyormuş bebek zaten uyutmaz tele bakmaya fırsatı bile olmaz sarın eşinizin başına :KK28:

Böyle devam ederse İleride çocuklar velileri görüp PC tel başından kalkmayacak bunu anlamış olduk

Back