Oysa ki evliligimi kurtarmak icin son cirpinislarimdi!

Evet arkadaşim su an susuyorum, guluyorum, esim simdilim iyi ama su an esimin memleketindeyim eve gidince burnumdan gelicek biliyorum. Ama esimi asla onlara geri vermicem, doktora gidicez psikiyatriste (ofke kontrolsuzlugu nedeniyle) daha sonra evlilik terapistine..bana ve kizima bagli olmasini ve ailesine olan duskunlugunu kendi ailemde gormek istiyorum.bazen diyorum ki yaslari olmus 60 kazik cakmadilar ya olup gidecekler(bunu gecirirken bile icimden uzuluyorum.nasil bu hale geldim? ) isim gucum var, maasim iyi ama esimle birlikte maddi olarak daha gucluyuz borclarimizi oderken birikimde yaptik, maddi sıkıntımiz var ken kimse yoktu yanimizda ne zaman ki durumumuz duzeldi, aramalar sıklasti, ben odaya girdigimde bi anda susuyorlar, biliyorum ki hakkimda konusuluyor cogu zaman esimin bi anda surati asiliyor...sebat edicem, duami ediyorum, şu ana kadar bana kotuluk yapanlar iyi olmadi elbet onlarda pisman olcak...bosanirsam nasil olcak? Ben esim memleketine gittiginde uyuyamiyorum, korkuyorum. Alisamadim bir turlu yanlizliga sonra kizim herseyiyle ilgilenmem gerekicek ve genc kiz olcak, tekrar evlenebilir miyim? Kizim var sonucta nasil guvenebilirim baska bir erkege...her gun sapikca haberler cikiyor....korkum kat be kat artiyor...kizim icin son bir çaba daha, bana ailesine guler yuzlu sevecen olmam karsiliginda doktora gitmeyi kabul etti.. eger karsimiza iyi bir doktor cikarsa esimi ikna ederse bagimliliginin yanlis oldugunu soylerse ve anlarsa duzelicek insallah, bende doktorun yonlendirmesi ile yanlislarim var ise( ki sanmiyorum) duzeltecegim.
Seni cok iyi anliyorum kuyrugu dik tutman lazim sakin ezdirme kendini onlara bir sey soylediklerinde de sakince cevaplarini ver evlilik terapistinin cok faydalarini duymustum evliliklerde bizim bakamadigimiz bir bakis acisi getiriyor insallah duzelir canm kocanin ailesini tanimiyorum ama buyu cok ciddi bir sey onu yapmak icin insanin gozunun kararmasi lazim zannetmiyorum oyle bir sey oldugunu kalbini karartma

Saat 03.08 ve ben esimi benden ayri yattigi yatagindan kaldirarak ayrilmak istedigimi soyledim.
Çok bunaldim, yillardir esimle aramdaki sorunlari cozemiyorum, psikiyatriste gittik ve benim icin depresyon esim icin ofke kontrolsuzlugu teshisi konuldu..esim tedaviye yanasmadigi gibi, beni saflastirdigi icin benim ilaclarimida atti, bir daha doktora gitmedik ve ezilmeye devam ettim, sebeplerini anlatmayacagim, ofkeli esim sinirlendiginde kendine zarar verir, kendini oldurmekle tehdit eder yada bagirip cagirir, biseyi kafaya koyduysa alinir, onun sevmedigi yemekler yapilmaz vb..
Asil konu şu ki esimin ailesine asiri bir bagimliligi var, biz birlikte ne zaman bir sey yapsak fotograf ceker ve watshapptan atar, yeni bir sey aldigimda goruntulu arayip gosterir, is yerinde ki koltugunu degiatirttigini bile anlatmis dusunun artik... kayin babam her firsatta anne baba hakkindan bahseder, esimin onlarla her gun yarim saat kimi zaman 1 saat konusmasina konuscak bir sey olmadiginda bakismalarina benim karsi ciktigimi hatta sinir oldugumu biliyor fakat esim aramadiginda serzeniste bulunuyor ve bir anne baba duasiyla baslayan yarin bizim mezarimizla konusursunla biten sozlerle son bulur...fakat esim bana eziyet ettiginde kucucuk bebegimle mucadele ettigimde esim elinde telefonda vakit gecirirken ben cocugum atesini dakikada bir olctugumde cok bilmis kayin babam kadina eziyet edilmemesi gerektigini, kadinin allahin bir emanet oldugunu soylemiyor..kizim bana babam beni sevmiyor diyor, oyle bir girmisler ki esimin kalbine ve ben ne yaparsak yapalim giremiyoruz kalbine, kayin valideme baktigi gibi bakmiyor sefkatle kizima...watshapptan kardeslerine sizi seviyorum yazmis ben cok uzun zamandir duymadim o sozu..
Evet dogumundan sonra kilo aldim, makyaj yapmiyorum artik, ama hamile kalmadan once de evlendigim ilk zamanlarda da esim ailesine duskundu..zamanla gecer diye dusundum, uzaktalar ve 3 ayda bir gorusuyorlar, bu sekilde teselli ettim kendimi..
Artik ne kayin babamla ne de esimle mucadele edicek durumum kaldi, 5 yildir evliligimde bir cok kez buyuk kavgamiz oldu, fakat ben sadece 2 kez kayin babamdan yardim istedim oda beni teselli etmek yerine "napim gelim alayimmi oglumu" dedi, ve" bitsin" dedi. Esimle ikimiz calisiyoruz kamuda, ve calisarak didinerek ev aldik, birde pahali bir araba aldik, borclarimiz bitti bitecek ve kayinbabamin ise ne bir evi ne bir arabasi var gezmeyi de cok sever, acaba diyorum.....dusunmek istemiyorum bu kadar kotu olamaz...
Ve ust komsulari var bu gun gordum bana sordu evlilik nasil diye, kotu dedim, okut kendine ve esine dedi, sordum bende teyze buyuyle isleri olur mu 20 yillik komsunuz, seninle dertlesiyorlar dedim, allah rizasi icin de bana yuvam yikiliyo dedim, o teyzeninde kizi var 35 yasinda ve haftaya dugunu var, var kizim dedi...ve basimdan asagi kaynar sular dokuldu...cunku esim bir tek bana kotuydu ve kizima dahi soguk...arada atladigim anlatcak cok sey var, saglikla ilgili sorunlarimda var tabi, ne hastaligimi bildi ne cocugum bebekken uykusuz kalisimi, kayin validemlere bebegim 20 gunlukken geldik 10 gunluk dogum izni vardi esiminde, 10 saatlik yol cektim, ve akrabalarina bebek gosterdik... o halimle acimadi bana, ailesi istedi diye gezdirdik ordan oraya...ben banyodayken bebegim aglardi sesini duyardim banyomu bile tamamlayamadan cikardim bi bakardim ki esim annesiyle konusuyor...biktim bunaldim ve bu vurdumduymazlik ve bir tane cahil insanla basedemeyisim beni sinir hastasi etti...canlar soruyorum size daha esimi anlamak icin kac kitap okumaliyim ve kac universite bitirmeliyim? Hayatim boyunca tek asamadigim sorunum bu..
Ve az once esim geldi, biktinmi bu kadar benden dedi, asamiyorum sorunu dedim, anlattim yine rahatsiz oldugum seyleri, anlamiyor arkadas anlamiyor hala bana diyor ki anam babam..icim yaniyor kizim cok uzulcek, ilgisiz olsada cok seviyor babasini..onu uzmek istemiyorum bu yuva icin cok emek verdim, dugunu bile 4 cift bilezik haric biz yaptik krediyle, gelinligimi kendi paramla aldim. Simdi bosa mi gitti emegim? Tirnaklarimizla kurdugumuz yuvamiz yikiliyor kahroluyorum.
Ne yapim ben soyleyin ne olur kizlar benim esimden bosanmam demek kayinbabama bir odul olur...yoksa ben paranoyakmiyim? Bi insan bu kadar kotu olabilir mi? Ben mi hata yaptim? Soyleyi lutfen paranoyak olabilirmiyim?
Canım, "kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa goturecek" diye bir konu var aynı başlık altında. Oradaki yazılarımı okur musun? Çok faydalanacagini düşünüyorum. Özellikle "saygı" ile ilgili kısmından.

Büyü diye bir şey ne yazik ki var, nazarda var, bir cok insan da bunun orneklerini gordum cozemedikleri bir sey oldugunda basvurdugu kotu bir yol oluyor, ilk yazimi iyi okuduysaniz bunu bana kayinvalidemlerin 25 yillik can ciger kuzu sarmasi komsusu soyledi, elbette ki soyledigi yuzde yuz dogru olcak diye bir sey yok, gunahlarini almadim. Ihtimal uzerine esimin bana ve kizima uzak olmasi fakat ailesine karsi son derece yakin merhametli ve hassas olmasi boyle dusunmeme sebep oldu, duami kendim ediyorumm, bu gibi sebeplerden dolayi hocaya ihtiyacim yok, felak var nas var...
Bosnairsiniz anlasamiyorsaniz demissiniz bu benim icin o kadar kolay bir sey olsa caresiz bir sekilde foruma konu acmazdim..siz mantiginizla hareket ediyor olabilirsiniz ama ben sadece mantigimi kullanamiyorum duygularim ve kizimin ilgisiz de olsa baba sevgisi benim o kadar cabuk bosanma karari vermemi engelliyor...bazi arkadaslarimin yorumlari ısıgında Son bir caba gosterecegim ve sonrasinda gereken neyse onu yapicam. Yine de tesekkurler yorumunuz icin..
Büyü muhabbetine girmeyeceğim fakat babasız çocuk büyütmek konusunda birşeyler söyleyebilirim ..bosanirsan ilk boşanan sen olmayacaksın ve çocuğun da babasız kalmayacak ..boşanmaya çocuğu katmayacaksiniz yani ..mahkemenin belirlediği tarihlerde yada senin inisiyatifinde daha fazla çocuğuyla vakit geçirebilir babası ..ne mi değişir ? Kavga gürültü ortamında yetişen çocuğun ilk olarak özgüveni kaybolur ,hırçınlaşır, saldirganlasir, anne-babayı model aldığı için çevresindeki arkadaslarina sözlü yada fiziksel şiddet uygulayabilir ,yalan soyler ,psikolojisi bozulduğu için bir hayal dünyası kurar ve kendini oraya hapseder, iletişim kurmak istediğinizde kaçar ,yanınızdaki çocuğunuza ulaşamazsınız. .boşanma sonrası evler ayrılacağı ve kavga edecek bir eş olmadığı için huzurlu sessiz sakin bir hayata kavuşmuş olacaksınız ..cocugun tek problemi babadan ayrılmak olacağı için bunu da pedagog yardımıyla çözebilirsin..zamanla alışır ve gürültüsüz bir hayatın hafifliğini sever ..aynı evdeyken yaşadığı hiçbir problemi yaşamaz ..diyorsan ki çift terapisine gideriz yada ayrı ayrı tedavi oluruz, o başka ! Beni de bağlamaz ..ben yuva yıkıcı değilim ,bu muameleni hak etmiyorum ..kendin söylüyorsun esinin ilgisizliği nin yalnızca sana olmadığını ..önceden tedaviye başlayıp yarım bıraktığınızı. .ben ikiskinizde bir gelecek görmüyorum ,bu doğrultuda yardım etmek istiyorum ..yoksa banane senin kocisinden. .

Buyu yapma diyoruz zaten. Egerki illede bisey yapilinca ici rahatlicaksa diye dedim. Yoksa kimsenin gunahina bosuna neden gireyim ki ? Sonucta beni ilgilendiren bi konu degil. Bosanmak sozde cok kolay bi soz ama o yuva kolay kurulmuyor. Basit bisey gibi bosan demekte bana mantiksiz geliyo acikcasi. Zaten soru sahibi akli basinda biridir buna eminim. Bu yuzden baskasinin aklina ihtiyaci oldugunuda sanmiyorum. Herkes bi fikir soyluyor ama o kendi bildigini yapacak tabiki. Tekrar soyluyorum kimse kimsenin dedigini yapmak zorunda olmadigi icin biz fikir istendigi icin fikrimizi soylemekte ozgurz diye dusunuyorum.
:KK51: fikrini söylemekte özgürsün fakat yanlış fikrini eleştirmekte de ben ve biz özgürüz! !! İyi fikirlesmeler. .

Ayrica sunuda ekleyeyim. Bosanmak diye biseyi ben duydum Allah size duymak nasip etmesin dua edin de. Bizde babasiz buyuduk ve zor oldu. Insallah evlilikleri kocakari yontemi bile olsa kurtulur da o yavrucakta bizim yasadiklarimizi yasamaz. Babasiz kalinca evde erkek olmayinca ve cocuk icin kendi babasi basinda olmayinca inan etraftaki insanlarda elinden gelen butun pisligi yapmaya calisiyor. Bunu yasamamis biri olsam aaaa hakli bosansin derdim ama insallah bosanmazlar. Gerekirse heryere surerim hijyensiz olarak evliligm icin.. yapmadim ama yapan faydasni goren duydum sadece. Herseyden once tabiki dua etmek en dogrusu.
Amin amin :işsiz:

Dramatize etme lütfen ,yalnız değilsin ..boşanmış milyonlarca çocuklu kadın var ..Her biri çekeceği zorlukları düşünüp vazgeçip otursaydı şuan ülkedeki kadın sayısı yarıya düşerdi ..dediğin gibi sabredip sonradan intihar eden yada öldürülen çok kadın var ..zor evet ama çevre baskısını gözardı edersen ve ben boşanmış çocuklu bir kadınım ,1-0 gerideyim mantığını kafandan silersen ,kendini kusurlu gibi görmekten vazgeçersen hayat daha kolay olur senin için ..güçlüyüm ,arkamda bir erkeğin gölgesine ihtiyacım yok ,tek başıma da başarabilirim dersen kimse yıkamaz seni ..yanına yanaşamaz. .av olarak göremez. .neyse daha yazacak çok şey var ama kısacası ,erkek egemenliği altında surunmektense tek başıma ölmeyi tercih ederim ..

Amin amin :işsiz:

Dramatize etme lütfen ,yalnız değilsin ..boşanmış milyonlarca çocuklu kadın var ..Her biri çekeceği zorlukları düşünüp vazgeçip otursaydı şuan ülkedeki kadın sayısı yarıya düşerdi ..dediğin gibi sabredip sonradan intihar eden yada öldürülen çok kadın var ..zor evet ama çevre baskısını gözardı edersen ve ben boşanmış çocuklu bir kadınım ,1-0 gerideyim mantığını kafandan silersen ,kendini kusurlu gibi görmekten vazgeçersen hayat daha kolay olur senin için ..güçlüyüm ,arkamda bir erkeğin gölgesine ihtiyacım yok ,tek başıma da başarabilirim dersen kimse yıkamaz seni ..yanına yanaşamaz. .av olarak göremez. .neyse daha yazacak çok şey var ama kısacası ,erkek egemenliği altında surunmektense tek başıma ölmeyi tercih ederim ..
Bana mi anlatiyosun ? Birak Allah askina. Cocuklugumdan beri memur cocugu oldugum halde calisarak kendi harcligimi cikardim ihtiyaclaarimi aldim. Hic bi erkege babam dahil tenezzul etmedim. Eminim bu kdr rahat konustuguna gore arkanda guvendigin bi erkek mutlaka vardir. Benim sadece annem var ve birbirimize yetiyoruz cok sukur. Masallah kotu insanlarin nazari degmesin kendi evliligim annemle babaminki gibi olmadi. Neyse brbrimizi tanimiyoruz o yuzden hakkimizda da yorum yapmayalim istersen. Ben soru sahibine fikrimi soyledim. Varsa bi fikrin sende soyle ama bana degil soruyu sorana.

Soru sahibi sende eger evliliginde siddet kufur hakaret yoksa devam et ama varsa da cekmeye degmez. Tecrubeyle sabit. Bizim ailemizde kufur hakaret siddet vardi bende sinir hastasi oldum ciktim ama kazandigim tek sey kendimi cokta güzel savunup koruyabiliyorum. Kimse ne bana ne anneme aileme laf soyleyemiyor cnku izin vermiyorum. Ben evin icinde silahta gordum bicakta gordum. Kisacasi olumden ote koy yok mantigi olustu kafamda huzursuz aile ortamnda buyuyunce. Kibarcacik bi kiz cocugu olmayi isterdim belki ama ezik olmadigim icinde gururluyum. Babam benm icin gereksizdi ama iyiki annem var diyorum. Cocuklarini dusunerek hareket et. Iyi gunler.

X