canım benim
Ne olur böyle yapma
demesi kolay biliyorum ama kendimizi kahretmemiz hiç bir işe yaramıyor işte...
Biz de bundan 4,5 sene önce evlendik.. Evlenirken aklımın ucundan geçmezdi böyle bişey yaşayacağım.
önce ilk bir sene korunduk, sonra hadi dedik vaktidir. Ben her ay bir umutla beklemeye başladım ha oldu ha olacak diye. Yumurtlama günü takibi vs derken bu evliliğimizi de etkilemeye başladı ister istmez cisel hayatımız etkilendi bu durumdan. Sonra doktora gittik ege üniversitesine benim tüm tetkiklerim ve muatyenem gayet iyi çıktı sıra eşime geldiğinde doktorun tepkisini hala unutamıyorum. Berbat bi yüz ifadesiyle siz çok mu sigara içiyorsunuz çok çok düşük değerleriniz dedi. (eşim sigara hiç içmemiştir alkolda nadir içer) başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki... Zaten bazı sorunlarımız vardı bunu da duyunca şok oldum. Ama tabi onun üzmemem gerekiyor yine de. Ailesine söyledik üzülmeyin allahın yazdığı olur dediler. Duruma duyarsız kaldılar ya da bana öyle geldi iyice üzüldüm.
O arada çalıştığım şirket izmirden istanbula taşınacaktı bana da iş teklif ettiler ama tereddütte kaldım gidersem oralarda nasıl bebek doğururdum kime bırakırdım. Ve ben teklifi kabul etmedim işimden ayrıldım.(teklifi kabul edip istanbula giden arkadaşlardan 4 ünün orda bebeği oldu! )
bu arada eşimin işi nedeniyle yükselmesi için tayin istemesi gerekiyordu muğla dalyana tayin istedik ve iki senedir buradayız. Evim arkadaşlarım düzenim herşeyim değişti. Artık işsiz bir ev hanımıyım.. Bu arada eşimin ailesiyle sorunlarımız oldu.. Maddi kayıplarımız oldu.. Eşim varikosel ameliyatı oldu ama sonuçlar normale dönmedi. 6 ay bekledik sonra izmirde bi profesöre aşılama yaptırdık. Aşılama yapıldığı gün sinirlerimi bozacak bir sürü şey oldu eşimin annesi akrabalarını (özellikle sinirlerimi bozan, şimdi ikinci bebeğini dünyaya getirmiş benimle boyna aşık atan kuzen eşi) yemeğe davet etti benim yatmam gerekirken dinlenemedim. Neyse tutmadı neticede.
Aradan 10 ay geçti tüp bebek işine soyunduk. Bu arada polip tespit etti doktorum önce polip alındı bir operasyonla. Eşim bankacı olduğu için özel sağlık sigortası tüp bebek masraflarının bir kısmını karşılıyor dediler aylarca rapor için bekledik, yazışmalar vs.vs.. Nihayetinde tüp bebek işlemlerine başladık ve 29 aralıkta transferim yapıldı. Ama bu arada 19 gün kayınvalidemlerde kaldık ve yumurta toplama gününün akşamında yine o şahıs geldi, eşimle tartıştık, iş büyüdü aile işin içine girdi, boşanmanın eşiğinden döndük... Yani benim bütün sinirler iflas... Transferin ertesi günü evimize dalyana döndük akşam bir de ne göreyim eşimin kardeşi (ki aramızda en ufak bir sorun yoktu ve onu çok severdim) facebook da yazdığım bişeyi yanlış anlayıp, üzerine alınıp olmadık şeyler yazmış ve beni arkadaşlarıma mahçup etmiş
( ağladım... Ağladım kendime gelemedim. Ne varki eşim hep benim yanımdaydı. Bu seferden de çok umutlu olamıyorum bu durumda...
Yani senin anlayacağın ben o çift çizgiyi göreceğim ve eşime sürpriz yapacağım, hrekesin mutlu olup bizi tebrik edeceği günü tatlı tatlı hayal ederken hiç umulmadık şeyler geldi başıma... Allah beterinden saklasın canım, unutmayalım beterin beteri var, sakin olamaya çalışmaktan başka ne yapabiliriz ki