- 25 Aralık 2020
- 5.448
- 19.905
- 198
- 41
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
"düğünümüz yemeklidir"Ay yazan davetiye gördüm ben tonla
ama sığamıyorlarsa?O zaman nikah üstüne kokteyl yapsınlar. Arkadan hafif bir müzik kokteyl masaları falan bir saat sürer biter. Nikah salonlarında böyle bir seçenek de var
Açık söylemek gerekirse “oynamasınlar” duruşu genel anlamda bir aşırı muhafazakarlık içeriyor. Yani elit bir duruştan değil de kadın erkek ayrımı yapmak için gibi geliyor bana bu nedenle de ben bu kadar zıt olduğum bir şeye katılmam diyorum. Bir de cidden sıkıcı da bir ortam. Oturup yemek yiyeceğiz eeee, dıdımın dıdısı için katlanmam yani.ama sığamıyorlarsa?
ben kokteyl yapacak olsam sülalenin yarısını çağıramam, tek düğünse 2 tarafta ayrı bişey olmayacaksa, çok kişi gelecekse nikah salonuna sığılmayabilir.
120 bin liraya yemekli salon bulmuşlar nikah + koktely muhtelemen daha ucuz olmaz, zira anadoluda konsept kokteyl filan deyince fiyatlar artıyor, yemek daha ucuz olabiliyor
+
salonda yemek olmadı mı evde yemek verilmesini bekleyebilir insanlar, evde yemek vermeyeceklerdir herhalde.
yani ben de sizin gibi düşünüyorum belli başlı bir mekan olup ağırlama fırsatı vermesi önemli...Ben insanların düşüncelerine saygı duymamayı anlamıyorum. Bizim bi akrabamız eğlencesiz salon tuttu sırf gelen insanlara ayak üstü geldi gitti olmasın diye mekan tuttu ikramlıklar da vardı eğlence olmadı. Ben sade bir nikah yaptım mesela .Yani eğlence olmaz ise kimse gelmez mantığı yanlış he gelmeyende gelmesin zaten takı takacaklar gelir :) eğlence yok diye de gelmek istemeyenler gelmesin bence içinde kalmasın nasıl istiyorsa öyle yapsın.... bu arada bende sıkılırım bi müzik yoksa ama insanlar bunu tercih etmişsede söylenmeye gerek duymam :)
dıdınızın dıdısının eniştesiyle emmisinin oğlusuyla horon/halay çekince tüm sıkıcılık ortadan kalkıyor mu?Açık söylemek gerekirse “oynamasınlar” duruşu genel anlamda bir aşırı muhafazakarlık içeriyor. Yani elit bir duruştan değil de kadın erkek ayrımı yapmak için gibi geliyor bana bu nedenle de ben bu kadar zıt olduğum bir şeye katılmam diyorum. Bir de cidden sıkıcı da bir ortam. Oturup yemek yiyeceğiz eeee, dıdımın dıdısı için katlanmam yani.
Az sayıda samimi akrabamın olduğu restoran yemeği olsa tamam, kokteyl gibi kısa bir şey olsa ona da tamam. Ama tüm akşamımı 300-500 kişilik salonda düğün yemeğine ayırmam yani
Valla evet dans etmek, edenleri izlemek o arada konuşmak bence bunun konsepti. Ağır bir müzikte yüzlerce akrabayla sohbet etmek tercih etmem ben. Düğünler de ortalama 2-3 saat sürüyor. Dediğiniz kavurmalı pilavı yemek taş çatlasın yarım saat, takısı nikahı yarım saat desen kalan bir saatte milletle boş muhabbet edip çatlamaktan iyidir kısa bir kokteyl/yani ben de sizin gibi düşünüyorum belli başlı bir mekan olup ağırlama fırsatı vermesi önemli...
şehir neresi bilemiyorum da
anadoluda bir kentse (istanbulda 120 bine mekan yoktur?)
15 dakikada nikah oldu dağıldık
biz daha o vakitte birbirimizi göremeyiz muhtemelen
arabaya park yeri bulana kadar zaten kaçırabilirz bile bi kısmını, çünkü belediye nikah salonları en merkezi dar yerlerde oluyor, tek yön vs.
+
bizde şehir dışından gelen kişiyi "bir yemek bile yedirmeden" gönderemezsin, o iş mümkün değil. e evde mi yemek verelim o kadar kişiye (biz verdik, 500 kişilik yemek yaptım. canım çıktı. yapamam daha kimse kusura kalmasın). çünkü evde yemeğin belli saati olmuyor öyle olunca, gelene yemek gelene yemek, e bitmiyor. salonda 1 kerede gelen yesin gelmeyen yemesin, bitti. bence en çok bunu düşünmüşlerdir.
adı belli bir salon olur bebeği olan emzirir, üstünü değiştirecek olan değiştirir, namazları olanlar kılar.
yani böyle "millet birbirine bakıp oturacak mı" kısmını da zaten anlamıyorum. kardeş biz muhabbet edebiliyoruz mesela o esnada.
kardeş bi de, bi 'düğüne kaç saat katılıyorsunuz siz? hiç mi çoluğunuz çocuğunuz yok. millet zaten çocuğa yavrum kızım dur gel. eşine arabadan bi hırka getir, onu al bunu götür derken bitiyor gidiyor yani...
zaten çok çok çok yakının değilse gider yemek yer, takını takar, gelirsin. 5 saat kim kalıyor ki bi' düğünde?
çok yakın olmadığın düğünde saatlerce zaten kalmazsın ki? kalıyorsan eğlenmek için gidiyorsundur, eyvallah. ama eksik kalabilir. başka düğünde eğlen yani ne yapalım.
dıdınızın dıdısının eniştesiyle emmisinin oğlusuyla horon/halay çekince tüm sıkıcılık ortadan kalkıyor mu?
ben yakın düğünü değilse oynamam, çok şartlar gereği gitmek gerekirse gider hayırlı olsun der takımı takar çıkarım maksimum yarım saat.
ha yakın düğünüyse pistten inmem,
fakat yakın düğünü olmayan düğüne de kolay kolay gitmem zaten gerek duymuyorum.
yakınım olmayan düğüne gitmem demeyi anlarım o nedenle, kafalarınız uymuyordur, zıt insanlar/ortamlardır gitmek istemezsiniz, ona da tamam
ancak
zaten bu düğün ile sizin dediğiniz türde konsept bir kokteyl aşağı yukarı aynı süreyi alır. zira bu düğünde de ordövr'ler ara sıcaklar içkiler yoktur zaten. uzun sürmez.
Gelin damat dans olayı olmasın ekip tütün yörelerinize göre adamlar yalandan gelsin oynasın dhhdbdb. Sonra sizinkilerin sevdiği oyunları playlist yapsınlar çıkan oynar.a gelin damat oynayacak diye birşey yok.Kardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
Kardesim ve nisanlisinin istegi tamamen biz de saygi duyduk.Her duyan cenaze mi yapacaksiniz dügün mü e o zaman kimse gelmez ki caldırın bir seyler kimse durmaz düğünde diyip mod düsürüyorlarmıs hem annemlere hem de kardesime soruyorlarmis neden istemiyorlar/istemiyorsunuz ki diye.Nasil genc onlar insan oynamak ister falan sart mı gercekten oynamali olması sahsen bana sirf ben evleniyorum diye enistemin terli terli canhıraş oynaması insanlarin göbek atması diğerlerinin onu izlemesi falan cok sacma geliyor(benim dügünüm oynamali olmustu o zaman bu kadar sacma gelmiyordu su an evlensem ben de yapmam) kardesimle konustuk da sence cenaze gibi mi oluyor babam millet gelmezse ne yapariz müzikliye cevirelim diye baski yapmaya baslamıs yok dedim ne alakası var sen babama bakma herkes istedigini yapmakta özgür isteyen oynar istemeyen de oynamaz bir mecburiyet yok sonucta.Insanlara sinir oldum sizce de öyle mi ya illa göbek atmak sart mi ? Siz ne düsünüyorsunuz
istediğiniz yere gidin istemediğiniz yere gitmeyin ayol, neden ikna edeyim -ben yakınım olmayana gitmiyorum demişim zaten kendim gitmezken neden başkasını ikna edecem ki?Valla evet dans etmek, edenleri izlemek o arada konuşmak bence bunun konsepti. Ağır bir müzikte yüzlerce akrabayla sohbet etmek tercih etmem ben. Düğünler de ortalama 2-3 saat sürüyor. Dediğiniz kavurmalı pilavı yemek taş çatlasın yarım saat, takısı nikahı yarım saat desen kalan bir saatte milletle boş muhabbet edip çatlamaktan iyidir kısa bir kokteyl/
Ben gitmem tercih etmem yanizorla gideceksin der gibi ikna etmeye çalışmanızı anlamadım.
Ben böyle aşırı radikal sıkıcı ortama girmiyorum.
Eşimin eski çalıştığı yerde böyle bir sünnet yemeği düzenlendi mesela, kadınlar ayrı erkekler ayrı düzenlenecekti. Erkekler bahçe kadınlar ev.
Gitmedik. Ayrı takılmam. Müzik ve dansı günah gördükleri için çalınmayan yere de girmem. Yok yani
ama siz mevlut yapmissiniz. konu sahibinin kardesi düz gelsinler otursunlar istiyor. arkada calmasi icin bir org bile yok ki ses etsin. hoparlorden "pop muzik falan" acacaklarmis.İnsanlar kısa öz ve sakin olsun istiyorlar zaten temel amaç bu. Çok temiz iş ben çok sevdim. Keşke çocuklarım da böyle düğün istese.
Ben sünneti bu tarz yaptım. Gündüz mevlit ve yemek. Gelen mevlidi dinledi yemeğini yedi hayırlı olsun dedi gitti. Yakınlarımıza yemek daveti yapmış olduk. Urfadan izmirden misafirim bile geldi. Çok söyleyen oldu oynamadan olur mu diye, hatta bir ara eşim de takıldı bu ne biçim iş diye ama korudum tavrımı. Yemek bittikten sonra 'olmaz' diyen herkes 'çok temiz oldu, süper işmiş' dedi. Hatta bizim gibi yapan başkaları da oldu arkamızdan. Eşim bile iyi ki böyle yapmışız öbürünü gelen misafirin de kafası kaldırmayacakmış zaten, dedi.
Yok 'ben gitmem', yok 'prensiplerime aykırı', yok 'yemek de yapmasınlar madem'.... iyi de kime ne, ben şahsen yakınım böyle bir işe girse beğenmeyip katılmamazlık etmem zira dostluğumun akrabalığımın hatrı var. Söz konusu incelik gösterilip davet edilmiş olmaksa bu işin bende prensibi olmaz. Dış kapının mandalı olup usulen gelecek olan da gelmesin bir zahmet. nikahla kokteyl oluyor da nikahla yemek neden garip oluyor, hatta daha mantıklı bence gelen hiç değilse yemek yemiş olur. Hatta nikahtan sonra pastamı da keserim niye olmasın ki. Düğün sahibi istedikten sonra her türlü olur. Oynama olmayacak diye müzik olmayacak demek de değil. Çalar arkadan tıngır tıngır. Tanışıklar oturur sohbet eder, işi olan yemeğini yer, takısını yapar gider. 10 dakikalık işlem için nikah dairesine gidiyoruz da yemekli nikaha neden gidilmiyor
konyaBu olay ülkemizin güzide şehirlerinden birinin tarzıdır dikkat aşırı muhafazakarlik içerir . Bir kere katıldım çok yakın bir akraba olduğu için bence manasız bir şey . Sırf yemek yemek için toplanmış bir grup . Yapana saygı duyarım ama gitmem . Mutluluğunu paylaşmak için düğün yapiliyor . Tüm herkesle toplanıp yemek yiyip oturuyorsun . Ben Ankara'liyim bize ters
Zorlama boşuna onlar hep doğruyu söyler, haklıdırlar. Yerden yere vurup laf da soksalar sadece fikirlerini söylemişlerdir. Ben alıştım sonunda polemikten ban yiyorsun rahatlıyorlaristediğiniz yere gidin istemediğiniz yere gitmeyin ayol, neden ikna edeyim -ben yakınım olmayana gitmiyorum demişim zaten kendim gitmezken neden başkasını ikna edecem ki?
ancak kavurmalı pilav takı nikah 1 saat, ha işte onu diyorum o 1 saatten sonra çıkılıyor yani illaaaaa 3 saat orada duracaksın, kapıya kilit taktık çünkü bir de silahlı adam diktik gibi bir kaide yok, onu diyorum. yakın olmayan düğünse oyunlu da olsa ben o 1 saatte çıkıyorum oyunsuz da olsa.
Aynen oradan bahsediyorum. Belki bir taraf Konyaliysa bastiriyorlardir müzik olmazzzz gece düğünü olmazzz diyekonya
pilavlı mı diyorsunuz?
yalnız durum öyle olsa zaten herkes alışık olur ona kimse eleştirmez ki?
or bakımdan dediğiniz şeye uymuyor
başka şey kast ettiyseniz onu bilemedim.
Bana her düğün sıkıcı geldiği için böylesi daha iyi gibi geldi. En azından kulağı sağır eden bir gürültü yokBana sıkıcı gelir takımı bırakır çıkardım açıkçası
Onu ekstra belirtmeye gerek var mı ki, salon kendisi bile koyar zaten fona uygun bir şeyler. Konu sahibinin kastettiğinin de tümüyle sessizlik olduğunu sanmıyorum. Oynamalık dans etmelik bir müzik olmayacak, hepsi bu kadaray deliricem. neden herkes "oynamalı" düğün diyor? gerçekten herkes Türkçe konuşmayı unutmayı birbirine bulaştırarak unutmuş gibi. dans edilen düğün dendiğinde neden herkesin aklına halay çeken ya da kalça kırığı varmış gibi ortada kıvıran insanlar aklınıza geliyor?
çok hafif müzik çalabilir arkada. dans edilebilir bir ritim ya da seste olması gerekmiyor ama bi şekilde insanların uğultusunu bastırmak gerekiyor.
Siz nerelisiniz acaba? Türkiye de zengin guruh un bile bir iki kuşak öncesi köylü . Kina gecesinde köylülüğünüz tuttu herhalde . Bir insanın kendi kültürünü aşağılayıcı konuşmasını görünce demek ki diyorum orada bir sıkıntısı var. 20 -25 yıl önce yapılıyormuş böyle kendi kültürünü aşağılamak medeni bulmamak .Cevreniz cok koylu. Kuzenimin dugunu yari acik bi alanda dogrudan dugun salonu degil ama herhangi bir etkinligin yapilabilecegi bi yerde oldu. Arka fonda hos muzikler esliginde atistirmalik iceceklerle 3 saatlik bir organizasyon oldu. Kimse de neden oynamiyoruz diye sormadi. Kina gecesinse zaten oynamistik. Dugunde de herkes es dostuyla sohbet etti gayet keyifli gecti. Bence kim nasil evlenmek istiyorsa oyle evlensin kimse de gereksiz yorumda bulunmasin. Biraz medeni olmakta fayda var.
Ben düğün - dans vs hiç sevmediğim için sadece nikah yaptım, sonra birkaç kişi yemeğe gittik. Benim gibi düşünen biri neden düğün salonu tutmus , onu anlamadım. Ama eğer kardeşinizin düşüncesi buysa kimseyi ilgilendirmez, dileyen gelmesin, dileyen de cenaze gibi desin.Kardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
Kardesim ve nisanlisinin istegi tamamen biz de saygi duyduk.Her duyan cenaze mi yapacaksiniz dügün mü e o zaman kimse gelmez ki caldırın bir seyler kimse durmaz düğünde diyip mod düsürüyorlarmıs hem annemlere hem de kardesime soruyorlarmis neden istemiyorlar/istemiyorsunuz ki diye.Nasil genc onlar insan oynamak ister falan sart mı gercekten oynamali olması sahsen bana sirf ben evleniyorum diye enistemin terli terli canhıraş oynaması insanlarin göbek atması diğerlerinin onu izlemesi falan cok sacma geliyor(benim dügünüm oynamali olmustu o zaman bu kadar sacma gelmiyordu su an evlensem ben de yapmam) kardesimle konustuk da sence cenaze gibi mi oluyor babam millet gelmezse ne yapariz müzikliye cevirelim diye baski yapmaya baslamıs yok dedim ne alakası var sen babama bakma herkes istedigini yapmakta özgür isteyen oynar istemeyen de oynamaz bir mecburiyet yok sonucta.Insanlara sinir oldum sizce de öyle mi ya illa göbek atmak sart mi ? Siz ne düsünüyorsunuz
Ben de sevmiyorum şahsen. Gelin damat bis bis oturuyor herkes de ya onların ya da baskalarının dedikodusunu yapıyor. Müzik olunca en azından iki oynar eğlenir insan. Dans etsinler bari.Kardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?