- 9 Şubat 2010
- 18.664
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.268
- 1.123
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
İnsanlar kısa öz ve sakin olsun istiyorlar zaten temel amaç bu. Çok temiz iş ben çok sevdim. Keşke çocuklarım da böyle düğün istese.Ben düğünlere müziği, oyunu için gitmiyorum. Çağrıldığım, gitmem gerektiği için , yakınlarımsa zaten mutlu günlerinde yanlarında olmak istemediğim için gidiyorum.
O yüzden kimin ne düşündüğünün, sevdiğinin bir anlamı yok.
Niye milleti takıyorsunuz?
Oyunsuz olunca zaten her halükarda uzun sürmez, ona da yapacak bir şey yok.
Beğenmeyen gelmesin.
Çok uçlarda bir şey olmadıkça konsepti bana uymuyor gitmem demek için pekte gidesinin olmaması gerekir zaten. O kişilerde olmasa da olur düşüncesindeyim bendeİnsanlar kısa öz ve sakin olsun istiyorlar zaten temel amaç bu. Çok temiz iş ben çok sevdim. Keşke çocuklarım da böyle düğün istese.
Ben sünneti bu tarz yaptım. Gündüz mevlit ve yemek. Gelen mevlidi dinledi yemeğini yedi hayırlı olsun dedi gitti. Yakınlarımıza yemek daveti yapmış olduk. Urfadan izmirden misafirim bile geldi. Çok söyleyen oldu oynamadan olur mu diye, hatta bir ara eşim de takıldı bu ne biçim iş diye ama korudum tavrımı. Yemek bittikten sonra 'olmaz' diyen herkes 'çok temiz oldu, süper işmiş' dedi. Hatta bizim gibi yapan başkaları da oldu arkamızdan. Eşim bile iyi ki böyle yapmışız öbürünü gelen misafirin de kafası kaldırmayacakmış zaten, dedi.
Yok 'ben gitmem', yok 'prensiplerime aykırı', yok 'yemek de yapmasınlar madem'.... iyi de kime ne, ben şahsen yakınım böyle bir işe girse beğenmeyip katılmamazlık etmem zira dostluğumun akrabalığımın hatrı var. Söz konusu incelik gösterilip davet edilmiş olmaksa bu işin bende prensibi olmaz. Dış kapının mandalı olup usulen gelecek olan da gelmesin bir zahmet. nikahla kokteyl oluyor da nikahla yemek neden garip oluyor, hatta daha mantıklı bence gelen hiç değilse yemek yemiş olur. Hatta nikahtan sonra pastamı da keserim niye olmasın ki. Düğün sahibi istedikten sonra her türlü olur. Oynama olmayacak diye müzik olmayacak demek de değil. Çalar arkadan tıngır tıngır. Tanışıklar oturur sohbet eder, işi olan yemeğini yer, takısını yapar gider. 10 dakikalık işlem için nikah dairesine gidiyoruz da yemekli nikaha neden gidilmiyor
Yani çalgı desen değil, mevlit desen değil.Kardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
Kardesim ve nisanlisinin istegi tamamen biz de saygi duyduk.Her duyan cenaze mi yapacaksiniz dügün mü e o zaman kimse gelmez ki caldırın bir seyler kimse durmaz düğünde diyip mod düsürüyorlarmıs hem annemlere hem de kardesime soruyorlarmis neden istemiyorlar/istemiyorsunuz ki diye.Nasil genc onlar insan oynamak ister falan sart mı gercekten oynamali olması sahsen bana sirf ben evleniyorum diye enistemin terli terli canhıraş oynaması insanlarin göbek atması diğerlerinin onu izlemesi falan cok sacma geliyor(benim dügünüm oynamali olmustu o zaman bu kadar sacma gelmiyordu su an evlensem ben de yapmam) kardesimle konustuk da sence cenaze gibi mi oluyor babam millet gelmezse ne yapariz müzikliye cevirelim diye baski yapmaya baslamıs yok dedim ne alakası var sen babama bakma herkes istedigini yapmakta özgür isteyen oynar istemeyen de oynamaz bir mecburiyet yok sonucta.Insanlara sinir oldum sizce de öyle mi ya illa göbek atmak sart mi ? Siz ne düsünüyorsunuz
Sıkıcı olur neşeli ortam herzaman güzeldir ve anılarda kalan bişey ama kardeşinin kararı kendisi zaten pişman olucaktır çünkü bir kere oluyorKardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
Kardesim ve nisanlisinin istegi tamamen biz de saygi duyduk.Her duyan cenaze mi yapacaksiniz dügün mü e o zaman kimse gelmez ki caldırın bir seyler kimse durmaz düğünde diyip mod düsürüyorlarmıs hem annemlere hem de kardesime soruyorlarmis neden istemiyorlar/istemiyorsunuz ki diye.Nasil genc onlar insan oynamak ister falan sart mı gercekten oynamali olması sahsen bana sirf ben evleniyorum diye enistemin terli terli canhıraş oynaması insanlarin göbek atması diğerlerinin onu izlemesi falan cok sacma geliyor(benim dügünüm oynamali olmustu o zaman bu kadar sacma gelmiyordu su an evlensem ben de yapmam) kardesimle konustuk da sence cenaze gibi mi oluyor babam millet gelmezse ne yapariz müzikliye cevirelim diye baski yapmaya baslamıs yok dedim ne alakası var sen babama bakma herkes istedigini yapmakta özgür isteyen oynar istemeyen de oynamaz bir mecburiyet yok sonucta.Insanlara sinir oldum sizce de öyle mi ya illa göbek atmak sart mi ? Siz ne düsünüyorsunuz
Ben insanların düşüncelerine saygı duymamayı anlamıyorum. Bizim bi akrabamız eğlencesiz salon tuttu sırf gelen insanlara ayak üstü geldi gitti olmasın diye mekan tuttu ikramlıklar da vardı eğlence olmadı. Ben sade bir nikah yaptım mesela .Yani eğlence olmaz ise kimse gelmez mantığı yanlış he gelmeyende gelmesin zaten takı takacaklar gelir :) eğlence yok diye de gelmek istemeyenler gelmesin bence içinde kalmasın nasıl istiyorsa öyle yapsın.... bu arada bende sıkılırım bi müzik yoksa ama insanlar bunu tercih etmişsede söylenmeye gerek duymam :)Kardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
Muhafazakar aileleriz evet gelin hanim da kapalı ama muzafazakar olduklari icin degil oynamali dügünleri sacma bulduklari icin istemiyorlarmıs.Restoran gibi bir yere o kadar insani sıgdıramayız demisler sormustum neden madem masraf ediyorsunuz diye öyle dedilerYani bence öyle bir konsepte para harcamaya ne gerek var ki, yapsınlar bir nikah sonra isterlerse arkadas arasında ya da yakın aileye yemek . Düğün salonu vs ucuz değil ki eğlence yok . Valla kusura bakmayın da evet ben olsam sıkılırım öyle düğünde. Muhafazakarlarsa da cok güzel konseptler oluyor.
Col güldüm affedin nezih insanlar da var tabak tabak pilav kavurma sarma alip cantasina koyup eve götürecek potansiyelde olanlar daAkrabalarınız nezih bir şekilde birkaç saatlerini masalarında sohbet ederek geçirebilecek insanlarsa ne mutlu size, benimkiler yemeği yiyip, aç kaldık diye kavga çıkarır dedikodu yapıp kalkar giderdi.
Keyifli bir düğün için davet edilen insan profiline uygun bir organizasyon hazırlamak gerekiyor bence. Yine de düğün onların düğünü, bırakın içlerinden geleni yapsınlar
Geçen bir akrabam 4 çocuğuyla düğüne geldi. Ailecek biraz fazla yiyorlar. 6 yaşındaki çocuğu 4 tabak baklava yiyip açım diye ortalığı inletti, annesi de düğünde yemek yoktu diye 1 ay konuşup rezil etti gelini. Düğünde yemek yoktu gerçekten, hepsini onlar yedi çünküCol güldüm affedin nezih insanlar da var tabak tabak pilav kavurma sarma alip cantasina koyup eve götürecek potansiyelde olanlar da
Bu şekilde yapılacaksa yakın akrabalarla nikâh daveti veriliyor sadece ama kardeşiniz takı takılsın diye düğün salonu tutarak davet vermek istiyor bence. Bu yüzden insanlara da saçma geliyor. Müziksiz danssiz salon tutularak düğün mü yapılır?Kardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
Daha çok kişi takı taksın diye :)Muzik olmayacaksa neden dugun salonu tutuldu?
Yemekli ve muziksiz mevlutlu dugunlerde oluyor
Ya da sadece nikah yapip yakin akrabalarla yemek yenmeli tarzda yapacaklardi
Hersey okey kenarda playback bir muzik calmasi mi sorun oldu bana da bu tuhaf geldi sahsen
Oynayan oynar oynamayan oynamaz
Davetiye verirken muziksiz olacak diye ayrinti mi verilmis ki herkes yorum yapiyor?
Yemekli olunca herkes gelir o dogru ama herkesin taki takacaginin garantisi yokDaha çok kişi takı taksın diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?