Oynamalı olmayan düğün cenaze gibi mi oluyor ?

Valla keske bizimki de zamaninda calgili cengiki olmasaydi. Gelin koltuguna popomu koyamadim dugun boyunca. En son dugun bitti de fotograf cektrmek icin oturabildim. Cok ama cok yorulmustum. Gelen halaya cekiyor giden halaya cekiyor cok biliyormusum gibi iki ileri bi geri butun halaylarda ben, tabi onlar kendi yorelerine gore cesit cesit halay cekiyolar esimin tarafi. Allahtan gelinlgin eteginden farkedilmesi alt tarafta ne yaptigim aklim olsaydi kokteyl tarzi falan yapardim. Deneyimsizlik iste

Ben de sevmiyorum oynamalı düğünleri çalan müziklerden ötürü, kendi özel günümde de asla tercih etmem. Estetik gelmiyor o görüntü.
Abimler kır nikahı üzerine sadece yakınlarımızın katıldığı küçük bir yemek daveti verdiler, çok eğlenceli geçti samimiyet olduğu için, bütün gelenlere verilmiş olsaydı bence o kadar da eğlenceli olmazdı samimiyet lazım.Bir de slow müzik eşliğinde dans ettiler,tek dans oydu. Siz de o kadar masraf yapacağınıza yapın bir nikah ardından sadece yakın arkadaş ve akrabaların toplanacağı bir mekanda yemek verin.

İyi de o zaman neden düğün salonu tutup bir sürü masraf yaptılar? Hadi oynamalı, müzikli olmuyor madem mevlit tarzı olsaymış, o da olmayacak diyorsunuz. Anlıyorum çalgılı veya mevlitli düğün istememek en doğal hakları ama insanlar da sıkılır bi süre sonra salonda. Yemeğini yiyen, takısını takıp gider. Bende böyle bir düğüne davetli olsam ne kadar saçmaydı, neden geldim ki diye sorgulardım. Takıyı sonradan verirdim muhtemelen gitmezdim.
Keşke bunun yerine sadece nikah yapıp sonrasında en yakınları ile bir yemek düzenleselerdi. Sohbet, muhabbet, kutlama tarzında daha güzel geçerdi.

Akrabalarınız nezih bir şekilde birkaç saatlerini masalarında sohbet ederek geçirebilecek insanlarsa ne mutlu size, benimkiler yemeği yiyip, aç kaldık diye kavga çıkarır dedikodu yapıp kalkar giderdi.
Keyifli bir düğün için davet edilen insan profiline uygun bir organizasyon hazırlamak gerekiyor bence. Yine de düğün onların düğünü, bırakın içlerinden geleni yapsınlar

Ben şahsen böyle düğünlere gitmiyorum.
Kendi hayat tarzını zorla dikte ediyorlar gibi hissediyorum.
Ben gitmezdim.
Ve evet çok sıkıcı olur
İlla ki oynansın deyince hayat tarzı diktesi olmuyor mu

Çiftin kendisi bilir tabi ki.
Ama süregelen alışkanlıklar da var, düğün menüleri ortada ister istemez zayıf kalıyorlar öyle 2 3 saat oturacak menü çıkmıyor ortaya.
Nasıl istiyorlarsa öyle yapacaklar tabi de senelerce arkalarından konuşturacaklar o kesin.

Kuzenimin kizinin öyle oldu aslında evlenmişlerdi yurt dışında Türkiyede de yemek ve taki oldu. Yalniz geldiler dans ettiler, yemek geldi yedik, sonra kendi akrabalar arasinda görmediklerimzle sohbet muhabbet , takı oldu yalnız bir tane fotoğraf cekilmedik. Bize iyi gelmişti dışarda yemek yemek gibi oldu.

Olur neden olmasın. Yemek ve nikah. Kısa ve öz. Ayrıca başkasının ne düşündüğü değil; çiftin ne istediği önemli. Millete ne yani! Bizim insanımız bayılır haddi olmayan konulara burnunu sokmaya

İlla ki oynansın deyince hayat tarzı diktesi olmuyor mu
Yoo ben öyle dikte etmiyorum. Sadece o hayat tarzı bana zıt böyle bir ortamda bulunmaktan keyif almam. Ve bulunmam.
Prensip yani.
Mesela ben asla haremlik selamlık ortamda da bulunmam. Davet edilirse de red ederim.

Ay yazan davetiye gördüm ben tonla

Ben düğünlere müziği, oyunu için gitmiyorum. Çağrıldığım, gitmem gerektiği için , yakınlarımsa zaten mutlu günlerinde yanlarında olmak istemediğim için gidiyorum.
O yüzden kimin ne düşündüğünün, sevdiğinin bir anlamı yok.
Niye milleti takıyorsunuz?
Oyunsuz olunca zaten her halükarda uzun sürmez, ona da yapacak bir şey yok.
Beğenmeyen gelmesin.

bana cok sacma geliyor muziksiz düğünler.
dugune gittiysen oyna cenazeye gittiysen agla derler. madem oyun istemiyorsun yapma düğün, git nikahla evlen. ya da 1 saatlik kokteyl salonlari var, belediyelerin bile var
ben de onlardan tutmak istiyorum. evet evet - ilk dans - hafif muzik- kanepe kuruyemis ikrami- taki toreni
bjtti gitti. ne insanlari mesgul et ne bunalt yani, bir saatte olsun bitsin, nihahin bir tık daha aceleye gelmemis versiyonu.
düğün sevmiyorsan böyle bir sey yap.
ya da düz nikahla evlen aksam restoran ayarla, kalabalik aileyle dostlarla falan cumbur cemaat yemek ye, tebrik etsinler.
bunca secenek varken düğün sevmeyip düğün salonu tutmak, uyduruk cirkin düğün yemeklerinden yedirmek sanki sirf "dugun istemiyoruz ama nikaha da takı takmiyorlar, adet yerini bulsun" gibi bir sey oluyor.
ben zaten dugune gitmeyi sevmem ama böyle sıkıcı düğüne gitmeyi hic istemem.
bence elestiren herkes hakli. düğün sevmiyorsa düğün yapmasin, insanlar da bir pazarlarıni bölüp kiyafet alip sac yaptirip masraf etmesin, haftasonlari p.c olmasin:)

Düğün dernek tamamen boş iş bence hele bu dönemde, çalgı çengi oyun havası halay ortada koşan çocuklat simli topuzlu abiyeli teyzeler odff içim şişti
En iyisi nikah, sonra after party

Yemekli düğünlerde zaten herkes yemek yer takısını takar kaçar.
Ayrıca pop müzik çalınmaz. Yemek müziği çalınmalıdır.
senin bahsettigin tarzda düğünler konsept davetler ama. Ya guzel bir mekan, ya kır düğünü. hafif bir yemek muzigi, guzel catering, keyifli bir mekan - bir konsept falan. onlar icin de belli bir masraf ve gusto gerekiyor. ya da organizasyon tutmak.
konu sahininin kardeşi gayet mahalle arasi bir düğün salonu tutup hic muzik calmadan yemek verip taki almak istiyor.
bari davetiyeye yazsinlar da insanlar ona göre bilse de gelse ya da gelmese. çünkü normal düğün gibi suslenip puslenip gelip 1 saat sonra yemegini yer takısini takar cikarsa sonra epey muhabbetini döndürür

Tabii canım. Oldukça goygoyu döner böyle basit düğünlerin. Madem öyle yapacaklar o zaman da kulaklarını tıkayacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…