- 9 Şubat 2010
- 18.662
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.265
- 1.123
- Konu Sahibi leylosvemecnun
İnsanlar kısa öz ve sakin olsun istiyorlar zaten temel amaç bu. Çok temiz iş ben çok sevdim. Keşke çocuklarım da böyle düğün istese.Ben düğünlere müziği, oyunu için gitmiyorum. Çağrıldığım, gitmem gerektiği için , yakınlarımsa zaten mutlu günlerinde yanlarında olmak istemediğim için gidiyorum.
O yüzden kimin ne düşündüğünün, sevdiğinin bir anlamı yok.
Niye milleti takıyorsunuz?
Oyunsuz olunca zaten her halükarda uzun sürmez, ona da yapacak bir şey yok.
Beğenmeyen gelmesin.
Ben sünneti bu tarz yaptım. Gündüz mevlit ve yemek. Gelen mevlidi dinledi yemeğini yedi hayırlı olsun dedi gitti. Yakınlarımıza yemek daveti yapmış olduk. Urfadan izmirden misafirim bile geldi. Çok söyleyen oldu oynamadan olur mu diye, hatta bir ara eşim de takıldı bu ne biçim iş diye ama korudum tavrımı. Yemek bittikten sonra 'olmaz' diyen herkes 'çok temiz oldu, süper işmiş' dedi. Hatta bizim gibi yapan başkaları da oldu arkamızdan. Eşim bile iyi ki böyle yapmışız öbürünü gelen misafirin de kafası kaldırmayacakmış zaten, dedi.
Yok 'ben gitmem', yok 'prensiplerime aykırı', yok 'yemek de yapmasınlar madem'.... iyi de kime ne, ben şahsen yakınım böyle bir işe girse beğenmeyip katılmamazlık etmem zira dostluğumun akrabalığımın hatrı var. Söz konusu incelik gösterilip davet edilmiş olmaksa bu işin bende prensibi olmaz. Dış kapının mandalı olup usulen gelecek olan da gelmesin bir zahmet. nikahla kokteyl oluyor da nikahla yemek neden garip oluyor, hatta daha mantıklı bence gelen hiç değilse yemek yemiş olur. Hatta nikahtan sonra pastamı da keserim niye olmasın ki. Düğün sahibi istedikten sonra her türlü olur. Oynama olmayacak diye müzik olmayacak demek de değil. Çalar arkadan tıngır tıngır. Tanışıklar oturur sohbet eder, işi olan yemeğini yer, takısını yapar gider. 10 dakikalık işlem için nikah dairesine gidiyoruz da yemekli nikaha neden gidilmiyor