Ben insanların düşüncelerine saygı duymamayı anlamıyorum. Bizim bi akrabamız eğlencesiz salon tuttu sırf gelen insanlara ayak üstü geldi gitti olmasın diye mekan tuttu ikramlıklar da vardı eğlence olmadı. Ben sade bir nikah yaptım mesela .Yani eğlence olmaz ise kimse gelmez mantığı yanlış he gelmeyende gelmesin zaten takı takacaklar gelir :) eğlence yok diye de gelmek istemeyenler gelmesin bence içinde kalmasın nasıl istiyorsa öyle yapsın.... bu arada bende sıkılırım bi müzik yoksa ama insanlar bunu tercih etmişsede söylenmeye gerek duymam :)
yani ben de sizin gibi düşünüyorum belli başlı bir mekan olup ağırlama fırsatı vermesi önemli...
şehir neresi bilemiyorum da
anadoluda bir kentse (istanbulda 120 bine mekan yoktur?)
15 dakikada nikah oldu dağıldık
biz daha o vakitte birbirimizi göremeyiz muhtemelen
arabaya park yeri bulana kadar zaten kaçırabilirz bile bi kısmını, çünkü belediye nikah salonları en merkezi dar yerlerde oluyor, tek yön vs.
+
bizde şehir dışından gelen kişiyi "bir yemek bile yedirmeden" gönderemezsin, o iş mümkün değil. e evde mi yemek verelim o kadar kişiye (biz verdik, 500 kişilik yemek yaptım. canım çıktı. yapamam daha kimse kusura kalmasın). çünkü evde yemeğin belli saati olmuyor öyle olunca, gelene yemek gelene yemek, e bitmiyor. salonda 1 kerede gelen yesin gelmeyen yemesin, bitti. bence en çok bunu düşünmüşlerdir.
adı belli bir salon olur bebeği olan emzirir, üstünü değiştirecek olan değiştirir, namazları olanlar kılar.
yani böyle "millet birbirine bakıp oturacak mı" kısmını da zaten anlamıyorum. kardeş biz muhabbet edebiliyoruz mesela o esnada.
kardeş bi de, bi 'düğüne kaç saat katılıyorsunuz siz? hiç mi çoluğunuz çocuğunuz yok. millet zaten çocuğa yavrum kızım dur gel. eşine arabadan bi hırka getir, onu al bunu götür derken bitiyor gidiyor yani...
zaten çok çok çok yakının değilse gider yemek yer, takını takar, gelirsin. 5 saat kim kalıyor ki bi' düğünde?
çok yakın olmadığın düğünde saatlerce zaten kalmazsın ki? kalıyorsan eğlenmek için gidiyorsundur, eyvallah. ama eksik kalabilir. başka düğünde eğlen yani ne yapalım.
Açık söylemek gerekirse “oynamasınlar” duruşu genel anlamda bir aşırı muhafazakarlık içeriyor. Yani elit bir duruştan değil de kadın erkek ayrımı yapmak için gibi geliyor bana bu nedenle de ben bu kadar zıt olduğum bir şeye katılmam diyorum. Bir de cidden sıkıcı da bir ortam. Oturup yemek yiyeceğiz eeee, dıdımın dıdısı için katlanmam yani.
Az sayıda samimi akrabamın olduğu restoran yemeği olsa tamam, kokteyl gibi kısa bir şey olsa ona da tamam. Ama tüm akşamımı 300-500 kişilik salonda düğün yemeğine ayırmam yani
dıdınızın dıdısının eniştesiyle emmisinin oğlusuyla horon/halay çekince tüm sıkıcılık ortadan kalkıyor mu?
ben yakın düğünü değilse oynamam, çok şartlar gereği gitmek gerekirse gider hayırlı olsun der takımı takar çıkarım maksimum yarım saat.
ha yakın düğünüyse pistten inmem,
fakat yakın düğünü olmayan düğüne de kolay kolay gitmem zaten gerek duymuyorum.
yakınım olmayan düğüne gitmem demeyi anlarım o nedenle, kafalarınız uymuyordur, zıt insanlar/ortamlardır gitmek istemezsiniz, ona da tamam
ancak
zaten bu düğün ile sizin dediğiniz türde konsept bir kokteyl aşağı yukarı aynı süreyi alır. zira bu düğünde de ordövr'ler ara sıcaklar içkiler yoktur zaten. uzun sürmez.