Bu olumsuz duyguları tavırları nasıl bu kadar olgunlukla karşılayıp kabul ettiniz. Bende benzeri sorunlar yaşıyorum kıskanıyorlar dışlıyorlar kabullenemiyorlar ve problemler cok büyüdü. Yeni bir aile diyosunız ama eşimde yeni bir aileye girmiş oldu benim ailem o kadar kurak açtı annem saydı sevdi bir kere incitecek bir şey yapmadı hatta ben yapınca bana kızdı nişanlını üzme eşini üzme diye hep bana söyledi ama onun annesi hep arayı bozmaya huzursuzluk çıkarmaya çalıştı bu sabırla düzelecek bi şey mi yAHer şeyi illa yaşamak gerekmiyor. Böyle durumları yaşayanlara baktığımda hayattan hiç ders almamışlar mı diyorum. Sizi tenzih ediyorum tabi ki. Ama ben çevremde eşinin ailesiyle problem yaşayanlara bakıp onların tam tersini yaptım. Başta annem olmak üzere. Yeni bir aileye giriyoruz. Bizi hemen bağırlarına basmalarını, sevmelerini, kıskançlık beslememelerini, dışlamamalarını, haksızlık etmemelerini, iyi bir insansak bizim gibi olmalarını beklememek lazım. Biraz stratejik olup, sabırlı olmak gerekiyor. Kaynana, elti,görümce, kayın, kayınpeder… Bu kişilerin hepsinin içinde tuhaf bir his oluyor. Görmemezlikten gelip, düşünerek davranmak gerekiyor. Yoksa her türlü ters düşünüyor. En iyi ihtimalle görüşmemek oluyor. Araya büyük mesafeler koymak gerekiyor. Benim fikrim bu. Belki çoğu kişiye ters gelebilir ama ben faydasını gördüğüm için yazmak istedim.
Yilan gibilerAhhhh bu eltilerr kıskancın kendi üstünde
Ben böyle zaruri konularda genelde stratejik olmayı doğru buluyorum. Belli bir süre etrafıma vurdumduymazlık kalkanı ördüm. Eşimin ailesinden gelen kötü lafları, davranışları görmemezlikten gelip, onlar diken attıkça Gül attım. Eşimi bu durumun içine hiç sokmadım. Bana yaptıkları hiçbir şeyi eşime anlatmadım. Benim ailem de dediğiniz gibi çok kucak açtı eşime. Ama onun ailesi bana çok kötülük yaptı. Eşime beni elimden soğutacak çok şey söylemişler.Bu olumsuz duyguları tavırları nasıl bu kadar olgunlukla karşılayıp kabul ettiniz. Bende benzeri sorunlar yaşıyorum kıskanıyorlar dışlıyorlar kabullenemiyorlar ve problemler cok büyüdü. Yeni bir aile diyosunız ama eşimde yeni bir aileye girmiş oldu benim ailem o kadar kurak açtı annem saydı sevdi bir kere incitecek bir şey yapmadı hatta ben yapınca bana kızdı nişanlını üzme eşini üzme diye hep bana söyledi ama onun annesi hep arayı bozmaya huzursuzluk çıkarmaya çalıştı bu sabırla düzelecek bi şey mi yA
Cok teşekkür ederim tecrübeleriniz paylaştığınız için. Neden yanlış gelsin hem faydasınıda görmüşsünüz. Bende sanmıyorum ki onlar kötülük yaptıkça bende dırdır ettik e şikayet ettikçe bi şeyler düzelsin ama hazmedemiyorumda… Ama sıkıntımı kimle paylassam annem teyzelerim ve cevremdeki büyük evli erkek tanıdıklarım hepsi duymayacaksın kör sağırı oynayacaksın eşinde bak onlar devam ediyor ama karım cevap vermiyor diyecek İnan diyecek diyorlar bense hep korkuyorum yA konuşa konuşa onu benden soğutur aklına girerlerse diye. Bu korkumu aşsam aman konussalarda istedikleri kötülükleri yapsalarda eşim onları ciddiye almaz benden soğumaz diyebilsem takmamaya başlayacağım bunu aşamıyorum. Sakıncası yoksa biraz özelden konuşabilir miyiz sizinleBen böyle zaruri konularda genelde stratejik olmayı doğru buluyorum. Belli bir süre etrafıma vurdumduymazlık kalkanı ördüm. Eşimin ailesinden gelen kötü lafları, davranışları görmemezlikten gelip, onlar diken attıkça Gül attım. Eşimi bu durumun içine hiç sokmadım. Bana yaptıkları hiçbir şeyi eşime anlatmadım. Benim ailem de dediğiniz gibi çok kucak açtı eşime. Ama onun ailesi bana çok kötülük yaptı. Eşime beni elimden soğutacak çok şey söylemişler.
Biz 6 yıl sevgiliydik. 2 senedir de evliyiz. Bu sene sabrımın meyvesini aldım çok şükür. Şimdi çok iyi anlaşıyoruz ve sanırım beni kabul edip, sevdiler. Umarım böyle de devam eder.
Eşimin ailesi huzursuzluk çıkarıp, benim onların bana yaptıklarını eşime anlatıp, huzurumuzu kaçıracaklarını sandılar sanırım. Ama ben hiç eşime şikayet etmedim.
Kadınlar eşlerinin ailesinin yaptıklarını eşlerine anlatınca eşlerinin, ailelerine tavır almasını bekliyorlar. Bence çok yanlış bir davranış. Benim annem yıllarca babama ailesini şikayet edip durdu. Sonuç babam hep annemi suçladı. Ne olursa olsun insan ailesini kestirip atamaz. Bunu eşlerimizden beklemek bence haksızlık. Yani “ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.” Ötesi yok bence.
Benim düşüncem bu yönde. Size yanlış da gelebilir ama ben faydasını gördüm.
Tabi ki de konuşabiliriz.Cok teşekkür ederim tecrübeleriniz paylaştığınız için. Neden yanlış gelsin hem faydasınıda görmüşsünüz. Bende sanmıyorum ki onlar kötülük yaptıkça bende dırdır ettik e şikayet ettikçe bi şeyler düzelsin ama hazmedemiyorumda… Ama sıkıntımı kimle paylassam annem teyzelerim ve cevremdeki büyük evli erkek tanıdıklarım hepsi duymayacaksın kör sağırı oynayacaksın eşinde bak onlar devam ediyor ama karım cevap vermiyor diyecek İnan diyecek diyorlar bense hep korkuyorum yA konuşa konuşa onu benden soğutur aklına girerlerse diye. Bu korkumu aşsam aman konussalarda istedikleri kötülükleri yapsalarda eşim onları ciddiye almaz benden soğumaz diyebilsem takmamaya başlayacağım bunu aşamıyorum. Sakıncası yoksa biraz özelden konuşabilir miyiz sizinleben cok cıkmazdayım ve aynı durumları yaşamış sonunda da başarıya ulaşmış bir kadının tecrübeleri vereceği tavsiyeler cok kıymetli benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?