- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.589
- 198
- Konu Sahibi karmasa beli
Belli bir yaşa kadar velayeti babanın almasına karşıyım. Çünkü baba ilgilenmiyor o çocukla ve babaanne ile büyüyor muhtemelen. Anne ile görüşse de görüşmese de sıkıntılı bir ruh hali oluyor çocuğun. Kanunda da bu durum gözetilerek velayet anneye veriliyor genelde bildiğim kadarıyla.
Bunun dışında kadının geçerli bir sebep dahilinde velayeti babaya vermesi ve çocukla görüşüyor olması öncesinde yaşananlarla ilgili değil. Aldatma kadın ve erkek arasında olan bir durum, çocukla anne arasında değil. O yüzden bence bişey farketmez.
Benim öfkelendiğim nokta başka bir adamla birlikte olmak için konu sahibinin çocuğunu da terketmesi. Yoksa eşini aldatıp aldatmaması onun karakteriyle alakalı bir durum. Çocuğu ile olan ilişkisini etkilememeli.
Ben de bu sebeple kızın yaşını sordum. Belli bir çağdan sonra ilgili bir baba ile pek fark etmeyeceğini düşünüyorum. Babaannenin bakması olayı da bizim kültürümüzden kaynaklanıyor. Hepsi birbirini tetikleyen olaylar bence. Mutlaka kadınlara sorumluluk yükleniyor.
Konu sahibi çocuğuyla görüşüyor mu görüşmüyor mu o kısmı anlayamadım henüz. Görüşüyor ise başka bir adam için terk ettiğini düşünmüyorum. Başkasına aşık olmakla aldatmak arasındaki çizgi harekete geçilen süre ile çiziliyor bence. Yoksa sevgi bitti denilen tüm evlilikler aldatmaya gebe doğal olarak.
Bir adam başka birine aşık olabildiğini anlayıp hemen boşanma işlemleri başlatır ve velayeti anneye verirse, çocuğu ile de görüşüyor ise, çocuğunu terk ettiğini düşünmem. Hatta tamamen aldatma da diyemem buna. Konu sahibi bu koşulları karşılıyorsa yine aynısını düşünürüm.
Cinsiyet ayrımı yapmayacağınızı düşündüğüm için neye göre bu tanımı yaptığınızı merak etmiştim.