Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Benim doktorum tüp bebek uzmanı olmasına rağmen (tüp bebek merkezine gidiyorum ben, az sayıdaki normal hastalarından biriyim) gebe kalınabildiğinin kanıtıdır kimyasal dedi.
Diğer doktor da (2.cevabı veren) kimyasal gebeliklerin büyük çoğunluğunun o gebelikteki sorunlardan kaynaklandığını söylemiş.
Ama demek ki spermden kaynaklanan da var.
Demek ki kimyasal gebelik, kadından da kaynaklanabiliyor, erkekten de, ikisindeki ortak hatalardan da...Yani yorumu zor...
Zaten netten araştırdığınızda da görebilirsiniz, en uzun, en karmaşık ve en belirsiz,net olmayan açıklama biyokimyasal gebelikte…
Bu kadar yaygın olup da, bu kadar havada kalması da ilginç. Ama bunun kadın hastalıkları ve doğumun değil de genetik biliminin uzmanlık alanı olduğunu düşünüyorum ben.

birde canım siz daha tam olarak 2 aydır deniyorsunuz ve yanlış hatırlamıyorsam yaşın 30 un altında acele etmesen doktorlara gitmek için

ben bu konuda çok da sana katılmıorum arkadaşım
ALLAH KORUSUN birşey olacaksa 2. ayda da aynı 12. ayda da
geçen o 10 ayı ziyan etmek niye???

birde canım siz daha tam olarak 2 aydır deniyorsunuz ve yanlış hatırlamıyorsam yaşın 30 un altında acele etmesen doktorlara gitmek için

Ben 4 aydır deniyorum canım ama, ilk 2 ayı ovulasyon günlerini tutturamamışım bedenimi pek tanımadığım için. Onu pek saymıyorum.
Ama yaşım 30un altında değil, 80liyim ben.
30 yaşımı doldurdum....:44:

ben kimyasal gebeliğin sadece doğal seleksiyon olduğunu düşünüyorum.

Ben de gerekli analizlerin en başından yapılması taraftarıyım. Çünkü takıntılı bir tipim. En azından bir şey yoksa bile kafam rahat edecek.
Varsa da zaman kaybetmemiş olacağım. Sonra eyvah demek var bir de.

Haklısınız ama zaten doktor en az 6 ay bekleyin demiyorlar mu o yüzden dedim. ben 8. ayda hamile kaldım ve geçen ay olmasaydı doktora gidecektim benim yaşımda 32 ama bekledim işte nedenini bilmiyorum ama bekledim.

haklısın ama bu durum belirgin sorunları olan kişiler için geçerli olmalı bence. mesela, adet düzensizliği olan, aşırı adet ağrıları çeken, 30 yaş üstü olan, aşırı kilolular için evet haklısın, çok fazla vakit kaybetmemek gerekir ama bildiğim kadarıyla bblau bunların hiçbirine uymuyor. bende bblau ile aynı zamanda bebek düşünmeye başladım ve 4. ayımda hamile kaldım (yani umarım bi aksilik olmaz). doktora gecikmeden 2 gün önce gittiğimde doktor neden bu kadar acele ettiğimi sordu. bende ya olmazsa korkum var dedim. o da bana adetin düzenliyse, aşırı adet ağrıları çekmiyosan, yaşın 30 dan fazla değlse bu kadar acele etmeye gerek olmadığını söyledi. 1 yıl olmaması çok normal dedi. biraz sakin olun çok fazla araştırmayın, üstüne düşmeyin dedi...

Haklısınız ama zaten doktor en az 6 ay bekleyin demiyorlar mu o yüzden dedim. ben 8. ayda hamile kaldım ve geçen ay olmasaydı doktora gidecektim benim yaşımda 32 ama bekledim işte nedenini bilmiyorum ama bekledim.

Canım benim aslında herkes haklı Sende haklısın
Sorun biraz da bende. O kadar pimpirikliyim ki, hamile kalacaksam da kalamam ben bu kafayla....
Benim doktorum da 1 yıl dolduktan sonra sorun ararız demişti...

Benim yaş kısmı tutuyor canım. 31e giricem işte...
Fazla kilo var ama aşırı değil. Doktorum beni risk grubu görmedi.
Ama her gidene hormon testi/sperm testi veriyorlar biliyorsun.Fiks bu.
Aslında işin rutini bu testlere bakarak başlamak.
Sadece bu da değil, gebeliğe hazırlanan kadın aşılarından tut da, genel bir kontrolden geçmeli diyor tüm uzmanlar.
İşin oluru aslında bu....
Ama bizim halkımıza (kendimi de katıyorum) bu bilinç pek yerleşmemiş, sorun çıkmadan doktora pek gitmeyiz.

biraz da bişeyleri oluruna bırakmak lazım sanırım. bende biraz takıntılıyım senin gibi. yarın doktora gidicem ya, kafamda bin tane senaryo; ya kese görünmezse, ya dış gebelikse ya başka bi sorun çıkarsa... önceden sadece hamile kalayım başka hiçbirşeyi düşünmicem derdim şimdi ise bi sürü şey geçiyo kafamdan... en iyisi rahat olmak, ama yapamıyoruz işte...

mrb okurken dikkatimi çekti yazayım dedim..
Bizim bu ay 3.denememizdi.Ben en baştan doktora gitmeyi uygun gördüm çünkü 2 kez çikolata kisti ameliyatı oldum ve 3,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım ( kist için )
Doktorum bana hemen klomen ve çatlatma iğnesi tedavisini başlattı.Ben erken diil mi dediğimde hayır siz RİSKLİ gruptasınız dedi.2 ay bu tedaviyle olmadı Sonra ben bu ay da ilaç kullanmak istemiyorum dedim ve 10.gün kontrole gittiğimde yumurtamın sadece 7 ml olduğunu öğrendim.Doktorum dediki hormonlarda bozukluk var çünkü sağlıklı bi bayan siklusunun 10.gününde yumurta boyunun 14 ml olması gerek yani hergün yaklasık 2 ml büyüdüğüne göre benim ovulasyon yaklasık 21.güne filan denk gelcek..
Rahim tabakasının yumurta ile es zamanlı kalınlasması gerekiyor benim yumurtam büyüyene kadar bi nevi rahim tabakam yaslanıyormus..
Blau ben derim ki stres yapmadan git tahlillerini yap seninde galiba 21.günde olmus ovulasyon..Hem aklında soru isareti kalmaz hem de ne yapman konusunda karar verirsin..
Benim tahlillerim ve esimin tahlilleri bu ay yapılacak..

Son düzenleme:

Yaptıracağım canım...Ben jinekolojik muayenemi oldum, bir sorun bildirmedi doktorum.
Ama hormon tahlilerimi yaptıracağım regl olur olmaz inşallah...

işte yapamıyoruz canım benim.....nedense pimpirikli tipleriz.
rahat insanlara özeniyorum valla...

Günaydın... Sabah sabah o kadar çok mesaj yazmışsınız ki okurken gözlerim ağrıdı. Zaten grip gibiyim, gözlerim akıyor, resmen gözlerim sulandı. O kadar duygulandım yani mesajlarınızı okurken. Şaka bir yana kafam karıştı, ben de bu ay adet olunca hormon testlerimi yaptırayım diyordum, eşime de sperm analizi yaptırsak mı diyordum ama kruger mruger ben bunları ilk kez duyuyorum. Özel hastaneye gidiyorum normalde ben. Orada kendi hormon testlerimi yaptırırken sperm analizi de orada yaptırırız diyordum. Tüp bebek merkezinde mi yaptırmam gerekiyor? Üniversite hastanesi, özel hastane, tüp bebek merkezi bunların hepsinde farklı mı yapılıyor bu testler? Hangisinde yaptırmalıyız? O testi biz kendimiz mi yaptırıyoruz, doktor mu yapılmasını istiyor? Ay bu da baya karışık meseleymiş. Daha neler öğreneceğim kim bilir.

Kızlar soğan kürümün 11.günü bugün. 15 gün içeceğim inşallah. Umarım faydasını görürüm. Akıntım ilk haftaya göre azaldı. Fark ettiğim bir şey var, geçen ay ben ovulasyondan önce ve sonra, adet olana kadar her gün kasık ağrısı çektim. Bu ay hiç kasık ağrısı yaşamadım. Acaba o ağrıları kist yüzünden mi yaşıyordum ben? Bu ay kistten kurtuldum da ondan mı hiç ağrımadı ki? Ayy inşallah umarım öyledir...

SevdeBilgecim günaydın. Ben de güya foruma biraz ara vermiştim. Ne kadar belli dimi
Benim bildiğim kadarıyla, ben bebek istiyorum korunmayı bıraktım diyenlere en başta önerilen testler bunlar. Boşa kürek çekmemek için.Vakit kaybetmemek için. Tıpta bu esastır zaten. Bir sürece girilecekse ön kontrol yapılmaz mı?
Kadına hormon testleri ve erkeğe sperm testi rutin isteniyor zaten. Bazı gerekli durumlarda erkekten de hormon testleri istenebiliyormuş sanırım…Ama başlangıçta sperm analizi sanırım yeterli.
Aynen diyete başladığında diyetisyen onlarca kalem tahlil ister ya onun gibi bişey işte.
Bana kontrole gittiğimde doktorum, transvajinal muayene yaptı, smear istedi. Bir de madem bebek istiyorsun hormon testi ve sperm analizi yapalım dedi.Ama araya kimyasal girdi malum. Kaldı.
Biraz arkadaşların fikirlerini sordum da (ben de özel bir hastanede yaptıracaktım sperm analizini) tüp bebek merkezinde, bu işte uzman olan kişilere yaptırılmasını önerdiler. Belgisel de aynı fikirde. Buralarda Kruger yöntemi uygulanıyormuş sanırım bu daha detaylı bir analiz.Dolayısıyla, özel hastanelerin 2-3 katı fiyat çıkıyor. Ama anladığım kadarıyla değerlerin bariz ve net iyi değilse, yoruma açıksa tüp bebek merkezlerinde kötü senaryolar çiziliyormuş. Crafty diyorki gözlerinde dolar işaretleri beliriyor :18::18:
Yani sanırım en iyisi tüp bebek merkezinde analizi yaptırıp, sonucu tek doktorla sınırlı kalmadan birkaç doktora yorumlatmak en iyisi.

Ben de böyle düşünüyorum. Evlenir evlenmez doktora gitmem de bu sebepten. Hoş o doktorum da iyi bir şekilde yönlendirmedi, bilgilendirmedi beni ve gerekli tetkikleri yapmadı. Ben en başından basit hormon tahlillerinin yapılmasının en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Bebek isteyen herkes için geçerli bu. Doktorlar her konuda farklı fikirlere düşebiliyorlar ama ben de panik bir tip olduğum için, bu ay adet olduğumda hormon testlerimi yaptırmak istiyorum, doktorum ne derse desin. En azından içim rahat olsun inşallah. Çünkü her ay neden olmuyor, bir sorun mu var demekten kendimi alamıyorum. :26: İnşallah hayırlısı olur hakkımızda bblaucum. 6 yıldır evli ve hiç korunmamış bir arkadaşım, uzun bir zaman yanlış bir tedavi görmüş ve vakti boşa gitmiş, en sonunda doktoru seni başka bir doktora yönlendiriyorum demiş, insan o an diyor, en başından yollasaydın ya madem vakit kaybetmezdi kadıncağız. Allah'ım hayırlısını versin, iyi insanlarla karşılaştırsın, şifasız dert vermesin. Amin.

Amin canım....İşte sonradan yanmaktansa, ah neden zamanında gitmedim, bunca zamanı boşa kaybettim demektense baştan yaptırılsın diyorum ben de...
Zaten evhamlı bir tipim. Kafam %100 rahat olmadan hep huzursuz olucam...
Benim için en iyisi sanırım bu...

Aynen bence de. İnşallah sonuçlarımız da güzel çıkar da rahatlarız. En hayırlı zamanda nasip etsin Rabbim, şu Cuma'nın hürmetine dualarımızı kabul etsin, bizlere hayırlı evlatlar nasip etsin, bizi çok bekletmesin, aratmasın, evlat hasretiyle imtihan etmesin. Aminnn...

Hayırlı Cuma'lar herkese... Duaların en çok kabul ettiği vakte yaklaşıyoruz... Birbirimiz için dua edelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…