Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar selam....Forumun dozunu azaltacaktım ama halen kopamadım :KK34::KK34:
Sizlere birşey söyleyeceğim. Ben önceden beri ovulasyon testinin gebeliği gösterdiğini iddia edenlerdenim. Kimyasal gebeliğimde de pozitif vermişti bende, bhcg arttıkça da koyulaşmıştı.
Ama bu ay da öyle oldu. Beklenen adet gününe az kala neredeyse T ile C aynı koyuluktaydı....Kimyasal gebeliğimde gördüğümden de koyuydu...
Üstelik kimyasaldakinden daha fazla ve yoğun bulantım, baş dönmem, uykuya eğilimim var...Kasık ağrım halen devam etmekte ve bol miktar da akıntım var...
Üstelik de adetim bugün tam 3 gün geçti.
2 gün önce yaptığım idrar testi silikti.
Yani herşey ama herşey gebelik gösteriyor-du.
Bir tek şey hariç.
Bhcg:KK53::KK53:
Kanda gebelik testi sonucum 0,16 çıktı...Ama halen regl olmadım...
Eğer kimyasal geçirmiyorsam yine, yani bir süre yükselip sonra düşmediyse değer, (ki sanmıyorum çünkü bu kadar düşmeden çoktaaaannn kanama başlardı,daha önce yaşadığımdan biliyorum) o zaman belirtiler de, ovulasyon testleri de, silik testler de hepsi fasafiso.
Bu işin tek garantisi var kanda gebelik testi.
Ya da benim test sonucu yanlış. Bilemiyorum artık!
Tüm ezberim bozuldu valla!!!:KK25::KK25::KK25:
Canım bende inanmıyorum belirtilere artık hep hùsran hep hüsran ..keşke bi yanlışlık olsada hamiş olsan..ama üzùlme canım daha 4 ay oldu sanırım.bak benim 1 yılı geçti..daha uzun yıllar ugraşanlarda var..moralimizi yüksek tutup önümüzdeki maçlara bakmalıyız :)

Canım bende inanmıyorum belirtilere artık hep hùsran hep hüsran ..keşke bi yanlışlık olsada hamiş olsan..ama üzùlme canım daha 4 ay oldu sanırım.bak benim 1 yılı geçti..daha uzun yıllar ugraşanlarda var..moralimizi yüksek tutup önümüzdeki maçlara bakmalıyız :)

O belirtiler çocuk istemeyen yada bu konuda nötr olan yani beklentisi olmayan insanlarda bir kriter. Bizim gibi isteyen insanlarda vücudumuz her belirtiyi icat edebiliyor. Hatta yalancı gebelik denen bir şey var, kadının regli kesiliyor, karnı büyüyor ama hamile değil. Ben şimdiye kadar mide bulantısından, kasıklarda ağrılara, göğüste hassasiyetten, aşırı iştaha kadar her belirtiyi yaşadım ama olmadı. Ben artık belirti aramıyorum yani

İnşallah 2. senene girmeden hamile kalır ve sağlıklı bir bebek doğurursun canım :KK71:

Bblau cum

ben burda ısrarla lütfen kan testi yaptırmayın diyorum. birçok doktorlarda benimle aynı fikirde kan veriken oluşan stresin bebeği bozduğunu düşünüyorlar.

ben geçen ay hamilelik testlerinde silikleri gördüm ama ısrarla bekledim herkes bana git kan testi yaptır dediler yok bekleyecem dedim taki adetimin üzerinden 1 hafta geçipte kopkoyu 2. çizgiyi görene kadar. Hamile olduğumu çok iyi biliyordum hatta haftalar öncesinden ama bekledim ben çok sabırsızımdır ama kimyasalda yaşadıklarımı yaşamamak için bekledim bebeğimi rabbime emanet edip bekledim, hatta doktora ben hamileyim diye gittim doktorda madem öle birde ben bakayım demişti :KK1:

Beklemek çok zor o kadar iyi biliyorum ki ama canım inan bana doğru zamanı bilen sadece RABBİM bizler vesileyiz O ol diyecek olacak başka yolu yok.

Kalbini bozma arkadaşım OLUR MU:KK70::KK70:

Bblau cum

ben burda ısrarla lütfen kan testi yaptırmayın diyorum. birçok doktorlarda benimle aynı fikirde kan veriken oluşan stresin bebeği bozduğunu düşünüyorlar.

ben geçen ay hamilelik testlerinde silikleri gördüm ama ısrarla bekledim herkes bana git kan testi yaptır dediler yok bekleyecem dedim taki adetimin üzerinden 1 hafta geçipte kopkoyu 2. çizgiyi görene kadar. Hamile olduğumu çok iyi biliyordum hatta haftalar öncesinden ama bekledim ben çok sabırsızımdır ama kimyasalda yaşadıklarımı yaşamamak için bekledim bebeğimi rabbime emanet edip bekledim, hatta doktora ben hamileyim diye gittim doktorda madem öle birde ben bakayım demişti :KK1:

Beklemek çok zor o kadar iyi biliyorum ki ama canım inan bana doğru zamanı bilen sadece RABBİM bizler vesileyiz O ol diyecek olacak başka yolu yok.

Kalbini bozma arkadaşım OLUR MU:KK70::KK70:

Günaydın canım. Benim durumum biraz sizlerden farklı oldu bu ay.
Merakımdan ve sabırsızlığımdan değil kan testi yaptırışım.
Mecbur kaldığımdan baktırdım. Yoksa bekleyecektim, bekliyordum da.
Ben burada tek bir kişi bile tanımıyorum ki regli 2-3 gün geçecek ve idrar testi bile yapmayacak :KK34::KK34:
Ben yapmadım. :KK37:
2. gecikme gününde Belgiselin tavsiyesiyle idrar testiyle baktım, emin olamayınca kan testi yaptırdım.
Artık o eski sabırsızlıklar yok.
Doğrusu kan testinin sonucu beklerken de pek stres olmadım. Sonucu tahmin ediyordum zira.
Ama maalesef net bir şekilde öğrenmem lazımdı hamile olup olmadığımı çünkü açık kalp ameliyatı olacak bir hastaya kan verecektim.
Hamile isem kan vermem mümkün olmadığından netleştirmeye mecbur kaldım. Netleşti mi? Regl olmadığım sürece elbette netleşmedi.
Artık hayırlısı Allahtan diyorum….Elbette insan ilk etapta metanetini koruyamıyor ama yine de iyi toparlandım artık eskisi gibi değilim…..
İnşallah en hayırlı zamanda isteyen herkese versin Allah....
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Günaydın canım. Benim durumum biraz sizlerden farklı oldu bu ay.
Merakımdan ve sabırsızlığımdan değil kan testi yaptırışım.
Mecbur kaldığımdan baktırdım. Yoksa bekleyecektim, bekliyordum da.
Ben burada tek bir kişi bile tanımıyorum ki regli 2-3 gün geçecek ve idrar testi bile yapmayacak :KK34::KK34:
Ben yapmadım. :KK37:
2. gecikme gününde Belgiselin tavsiyesiyle idrar testiyle baktım, emin olamayınca kan testi yaptırdım.
Artık o eski sabırsızlıklar yok.
Doğrusu kan testinin sonucu beklerken de pek stres olmadım. Sonucu tahmin ediyordum zira.
Ama maalesef net bir şekilde öğrenmem lazımdı hamile olup olmadığımı çünkü açık kalp ameliyatı olacak bir hastaya kan verecektim.
Hamile isem kan vermem mümkün olmadığından netleştirmeye mecbur kaldım. Netleşti mi? Regl olmadığım sürece elbette netleşmedi.
Artık hayırlısı Allahtan diyorum….Elbette insan ilk etapta metanetini koruyamıyor ama yine de iyi toparlandım artık eskisi gibi değilim…..
İnşallah en hayırlı zamanda isteyen herkese versin Allah....
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

günaydın canım, peki sen idrar testinde silik de olsa 2. çizgiyi gördünmü?

Ya arkadaşlar, ben bu doktorları da cidden anlayamıyorum artık.
Bir doktorun evyah evyah dediği bir duruma bir diğeri gayet relaks yaklaşabiliyor. Hangisine inanacağız? Eğer relaks bir doktora gittiyseniz şansınıza, yok incelemeci bir tipe düştüyseniz vay halinize, ne moral kalır ne metanet.
Buyrun değerlendirin:

Soru şu:
...........4 aydır korunmuyorum.1 ay önce biyokimyasal gebelik yaşadım.O ay eğer düşük yaşanmasaydı hormon testlerime ve eşimin sperm analizine baktıracaktık.Size sormak istediğim soru şu:Bir kez biyokimyasal gebelik geçirmiş olmam,eşimde veya bende sorun olmadığı anlamına gelir mi,yoksa bu testler yapılmalı mıdır?Yapılmalı ise,sperm analizi kesinlikle tüp bebek merkezinde mi yapılmalıdır,kruger mi yoksa who'ya göre mi olmalıdır?

Cevap 1:
(Op.Dr./Tüp Bebek Uzmanı)

Merhaba! Bir kez biyokimyasal gebelik geçirmiş olmak, siz ya da eşinizde sorun olmadığını göstermediği gibi en kısa sürede , rutin tetkiklerin yapılması gerektiğini vurguluyor. Sperm analizinin rutin bir labratuvarda değil bir tüp bebek kliniğinde yapılması ve kruger kriterlerine göre değerlendirilmesi eşinizi daha doğrulukla yansıtacaktır. İyi akşamlar.

Cevap 2:

(Prof. Dr.)

Biyokimyasal gebeliklerin büyük bölümü o gebeliğe ilişkin sorundan kaynaklanmaktadır. Gebe kalabildiğinize göre bir süre beklemeniz uygundur. Sperm analizi konusunda deneyimli bir laboratuvarda, Kruger sınıflamasına göre yapılmalıdır.

PEKİ ŞİMDİ KİME İNANACAĞIZ?

NOT: Benim kendi doktorum (beni muayene eden/kimyasal gebeliğimi değerlendiren) de biyokimyasal gebeliğin, gebe kalabildiğimin kanıtı olduğunu söylemişti. (Doç.Dr./Tüp Bebek Uzmanı)

günaydın canım, peki sen idrar testinde silik de olsa 2. çizgiyi gördünmü?

Gördüm canım. Gece yaptım hiç birşey çıkmadı. Sabah idrarıyla yaptım, ama saat 4:30da, sonra yattım, 8de kalktığımda hayalet bir çizgi vardı.
Ama beklemiş olduğu için diye düşünüyorum. Yoksa kanda 0,16 olup idrarda silik nasıl çıksın?
Ama ovulasyın testi de, birkaç gün önce pozitife yakındı....
Ov.testi benim ilk gebeliğimi de (kimyasalı) göstermişti...

Kesinlikle ben de bu fikre katılıyorum bblaucum. Ovulasyon testinin koyu çıkması, belirtilerin hepsi hamileliği işaret ediyor ama neden 0.16 bHcg gerçekten çok ilginç. Bence de biraz bekle ve adetin gelmezse testi tekrar yaptır. İnşallah hayırlısı olur hakkında bblau. Dualarımız seninle... Güzel haberler verirsin bize umarım. :KK34:

Günaydın canım. Aklıma 2. kez yumurtlamayı getiriyor ovulasyonun koyu çıkması...
Süper yumurtlama, Belgiselin yaşadığı...
Ama öyleyse bile şansım yok. 22. günden sonra ilişki olmadı misafir, grip, aman implante oluyor olabilir korkusu vs. sebeplerden....
Kist vs. yoktur umarım...

Gördüm canım. Gece yaptım hiç birşey çıkmadı. Sabah idrarıyla yaptım, ama saat 4:30da, sonra yattım, 8de kalktığımda hayalet bir çizgi vardı.
Ama beklemiş olduğu için diye düşünüyorum. Yoksa kanda 0,16 olup idrarda silik nasıl çıksın?
Ama ovulasyın testi de, birkaç gün önce pozitife yakındı....
Ov.testi benim ilk gebeliğimi de (kimyasalı) göstermişti...

benim de söylemek istediğim buydu. idrar testinde silik de olsa 2. çizginin çıkması, kanda bhcg oranın arttığı anlamına gelir. yani kanda 0,16 iken idrar testinde silik de olsa 2. çizginin çıkmaması gerekir. bu durumda iki testten birinde hata olabilir. tekrar kan testi yaptırmak yıpratıcı olabilir ama bence farklı bir markayla idrar testini deneyebilirsin. idrar da bile 1 gün o çizgiyi değiştirebiliyor. mesela ben sabah ilk idrarla yaptığım testte 2 çizgi çok silik di ama aynı günün akşamı idrar tutmadan yaptığım test biraz daha koyuydu. yani saatler bile durumu değiştirebiliyor. bol şans tatlım :nazar:

benim de söylemek istediğim buydu. idrar testinde silik de olsa 2. çizginin çıkması, kanda bhcg oranın arttığı anlamına gelir. yani kanda 0,16 iken idrar testinde silik de olsa 2. çizginin çıkmaması gerekir. bu durumda iki testten birinde hata olabilir. tekrar kan testi yaptırmak yıpratıcı olabilir ama bence farklı bir markayla idrar testini deneyebilirsin. idrar da bile 1 gün o çizgiyi değiştirebiliyor. mesela ben sabah ilk idrarla yaptığım testte 2 çizgi çok silik di ama aynı günün akşamı idrar tutmadan yaptığım test biraz daha koyuydu. yani saatler bile durumu değiştirebiliyor. bol şans tatlım :nazar:

Ben idrar testinin hatalı olduğunu düşünüyorum canım ama tekrar bir testle deneyeceğim bakalım...
Hakkımızda hayırlısı artık ne diyelim...

Ben idrar testinin hatalı olduğunu düşünüyorum canım ama tekrar bir testle deneyeceğim bakalım...
Hakkımızda hayırlısı artık ne diyelim...

ikisinden birinde sorun olduğu kesin... bence bi idrar testini yenile, ama tabi kendini de herşeye hazırlamaya çalış canım. dualarım seninle...

Bir doktorun evyah evyah dediği bir duruma bir diğeri gayet relaks yaklaşabiliyor. Hangisine inanacağız? Eğer relaks bir doktora gittiyseniz şansınıza, yok incelemeci bir tipe düştüyseniz vay halinize, ne moral kalır ne metanet.
Buyrun değerlendirin:

Soru şu:
...........4 aydır korunmuyorum.1 ay önce biyokimyasal gebelik yaşadım.O ay eğer düşük yaşanmasaydı hormon testlerime ve eşimin sperm analizine baktıracaktık.Size sormak istediğim soru şu:Bir kez biyokimyasal gebelik geçirmiş olmam,eşimde veya bende sorun olmadığı anlamına gelir mi,yoksa bu testler yapılmalı mıdır?Yapılmalı ise,sperm analizi kesinlikle tüp bebek merkezinde mi yapılmalıdır,kruger mi yoksa who'ya göre mi olmalıdır?

Cevap 1:

Merhaba! Bir kez biyokimyasal gebelik geçirmiş olmak, siz ya da eşinizde sorun olmadığını göstermediği gibi en kısa sürede , rutin tetkiklerin yapılması gerektiğini vurguluyor. Sperm analizinin rutin bir labratuvarda değil bir tüp bebek kliniğinde yapılması ve kruger kriterlerine göre değerlendirilmesi eşinizi daha doğrulukla yansıtacaktır. İyi akşamlar.

Cevap 2:

(Prof. Dr.)

Biyokimyasal gebeliklerin büyük bölümü o gebeliğe ilişkin sorundan kaynaklanmaktadır. Gebe kalabildiğinize göre bir süre beklemeniz uygundur. Sperm analizi konusunda deneyimli bir laboratuvarda, Kruger sınıflamasına göre yapılmalıdır.

NOT: Benim kendi doktorum (beni muayene eden/kimyasal gebeliğimi değerlendiren) de biyokimyasal gebeliğin, gebe kalabildiğimin kanıtı olduğunu söylemişti. (Doç.Dr./Tüp Bebek Uzmanı)

benim doktorumda kimyasal gebeliğin hamile kalabildiğine dair bir kanıt olduğunu eşinde ve sende problem olmadığını gösterir demişti. gidip paranı kaptırma tüp bebek için demişti tedavilik bir durmun yok yani dedi.

Buyrun değerlendirin:

Soru şu:

Cevap 1:

Cevap 2:

(Prof. Dr.)

Selam cnm
şimdi gittiğimiz bir üroloji uzmanı prof un dediğini söyleyeyim
eşimin sperm sayısı 8 milyon
ileri hareket yok ve morfoloji çok düşük
kaliteleri de ii değil
dedi ki korunsak mı ?
Dr da dedi ki korunmayın zaten kalitesiz bir sperm e denk gelir ve döllenirse (buraya dikkat döllenebilir)
Vucut onu zaten doğal yolla atar merak etmeyin.
Bu nedenle hamile kalınıyor olabilmenin hiçbir sorun olmadığını gösterdiğini düşünmüyorum ben
+ spermiyogram uzmanı olarak krugere e bakılmasını öneririm :)

benim doktorumda kimyasal gebeliğin hamile kalabildiğine dair bir kanıt olduğunu eşinde ve sende problem olmadığını gösterir demişti. gidip paranı kaptırma tüp bebek için demişti tedavilik bir durmun yok yani dedi.

bu konuda sana katılıyorum cnm
özellikle spermiyogramı aman aman bir tüp bebek merkezinde yaptırma
ya da tüp bebek merkesine yorumlatma
sperm testini görünce gözlerinde dolar işareti çıkıyor :)

bu konuda sana katılıyorum cnm
özellikle spermiyogramı aman aman bir tüp bebek merkezinde yaptırma
ya da tüp bebek merkesine yorumlatma
sperm testini görünce gözlerinde dolar işareti çıkıyor :)

Eeee herkes tüp bebek merkezinde yaptır diyordu, napıcaz şimdi :KK1:

Eeee herkes tüp bebek merkezinde yaptır diyordu, napıcaz şimdi :KK1:

cnm yaptırmayı düşünürsen ve semt olarak yakınsan şişli memorialde (ataşehirde yapılıo mu sormak lazım ben bilmiyorum)yaptırmanı öneririm
birsürü yere yaptırdım, en detaylısı bu oldu
hatta msome tekniği ile bakılsın dersen özel 8000 kat büyüten mikroskop ile inceleyip fotosunu bile veriyor :)
yanlış hatırlamıyorsam da 160 TL gibi bişi hemde diğerleri de 130-150 arası

X