- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.741
sabah sabah bende birşey sormak istiyorum. ovulasyon gününden 1-2 gün önce 2 çizgi diğeri kadar koyu olmalı deniyor. peki tam ovulasyon gününde test nasıl çıkıyor?
Günaydın canım...Soğan kürünü ben de araştırmıştım ama, birkaç kişiden de olumsuz yazılar okumuştum. Doktora sordum hatta, bilimsel bir dayanağı var mı diye, literatürde soğanla alakalı bir bilgi olmadığını söylemişti.
Bir de o esnada hamile kalmamak da lazımmış sanırım....Tutunmayı da mı engelliyormuş, aklımda öyle birşeyler kalmış.
Benim tabloya gelince gün aşırı birlikte olarak kaçırma durumu yok evet ama, 13. gün başladık, geç kalmamışızdır inşallah. Gerçi 13. günün geç olması ihtimali yok denecek kadar az da...Ovulasyon testine de güvenemiyorum, malum marka...
Elimde birkaç tane test kaldı, onlar bitince yenisini almayacağım ovu.testinin. Başka marka da almayı düşünmüyorum. Bu ay hamile kalmazsam ateş ölçmeyeceğim de zaten...Bu ay kimyasal yüzünden denetleme ihtiyacı hissettim...
Pozitifi yakalayınca bir daha yapmaya gerek olmadığı için, bunu yorumlamak zor.Ama bence artışın tam tersi şekilde düşüş gösterir LH.O yüzden en azından C'ye yakın koyulukta olacağını düşünüyorum.
eğer 2.çizgi 1.çizgiye göre daha koyu çıkarsa yumurtlama 36-48 saat içinde gerçekleşecek demektir.:))
bende senin gibi tam koyuyu yakalayamadığım için diğer renkleri yorumlamaya çalışıyorum
15. gün baya koyu :)
ben aşılama yapacağım gün yaptım ikiside baya koyuydu ondan önceki gün doktora gitmiştim daha çatlamamşıtı
aşılama olacağı gün yaptım ikside koyuydyu genelde o gün çatlıyor benimki çatlama iğnesii vurmuştum çünkü denemiş oldum demekki doğru sonuç veriyor gerçekten :)
Bende bu tabloyu buldum. buna göre de tam ovulasyon gününde LH düşmüş oluyor yani 2. çizgi silikleşmeye başlıyor.
kesik çizgi ovulasyon günü...
Eki Görüntüle 131533
Bu arada folik asit miktarını doktora sordum. Geçen gün konuşmuştuk hatırlarsanız.
3xfolic plus miktarına doğru dedi, endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.
Gebeliğin ilk üç ayında da kullanıldığını da belirtti.
Bu arada folik asit miktarını doktora sordum. Geçen gün konuşmuştuk hatırlarsanız.
3xfolic plus miktarına doğru dedi, endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.
Gebeliğin ilk üç ayında da kullanıldığını da belirtti.
ya medical var bilirsin geliodu buraya
o sağlıkçı
o da sormuştu, vucutta folic testi yapılmadan alınmaması ve dozunun ayarlanmaması gerek demişti
bilmem ki
aman herkes alıo neticede değil mi reçetesiz satılıo
abartmadan almanın bi zararı olmaz
ewt... sen 3 ünü birden içebileceğimizi söylemiştin. bende doktorlarsitesinde sordum. 2 doktor yanıt vermiş biri içebilirsiniz, diğeri içemezsiniz diyehangisine inancaz :18:
Arkadaşlar ben yeni üye oldum,yardımcı olursanız sevinirim..geçen ay 28. günümde yumurtamın çatladığını söyledi doktor..bu ay 23. günün hala koyu çizgiyi göremedim..benim gibi geç yumurtlayıp hamile kalan arkadaşlar varmı
15. gün baya koyu :)