Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

sabah sabah bende birşey sormak istiyorum. ovulasyon gününden 1-2 gün önce 2 çizgi diğeri kadar koyu olmalı deniyor. peki tam ovulasyon gününde test nasıl çıkıyor?

Pozitifi yakalayınca bir daha yapmaya gerek olmadığı için, bunu yorumlamak zor.Ama bence artışın tam tersi şekilde düşüş gösterir LH.O yüzden en azından C'ye yakın koyulukta olacağını düşünüyorum.

Canım ben de okudum onu, bu ay ben memlekete gideceğim ya, kistler için 1 ay ara mı versem diye düşündüm. Bu ay soğan kürü yaparsam riske atmam zaten. Yani korunurum sanırım. Hani bu ayı zaten gözden çıkardım, uzun bir süre eşimden uzak olacağım için, bari soğan kürü yapayım da kistim geçsin diye düşündüm. Ama araştırıyorum tabi. İbrahim Saraçoğlu'ndan duymuştum ben, soğan kadının rahmi için yaratılmıştır adeta, kadının rahminde ne varsa kist, miyom vs. temizler atar demişti. Oradan aklımda kaldı. Araştırıyorum bakalım.

13.gün ovulasyon olma ihtimali var mı bilmiyorum, çünkü adetin ilk defa bu kadar uzun sürmüştü, adetten hemen sonra yumurtalama olmuş mudur sence? Ben pek ihtimal vermiyorum 32 gün siklusumuz olduğu için ben 15.günden sonra olur diye düşünüyorum. Ama tabi kimyasaldan sonra bir değişme oluyor mu bilmiyorum. Ben de test almayacağım. Ateşimi ölçmeyeceğim. Bu ay dinleneceğim sanırım. :97:

bende senin gibi tam koyuyu yakalayamadığım için diğer renkleri yorumlamaya çalışıyorum

Arkadaşlar ovulasyonda LH seviyesinin ne olacağına dair ufak bir araştırma yaptım. Aşağıdaki grafikleri buldum.
Benim yorumladığım, her insanda seviyesi farklı olabiliyor, geniş bir aralık vermiş tabloda. Ama ovulasyona müteakiben hızla düşüyor ve belli bir seviyede luteal fazın sonuna dek salgılanmaya devam ediyor. Yani foliküler fazda görünen silik çizgilerin, luteal fazda görülmesi de normal (daha silik gibi yorumluyorum ben 2. grafikten).
Yine 2.tablodan yorumladığım, yaklaşık 1 gün içerisinde (yada şöyle diyelim yükseldiğinden daha kısa bir süre içinde ve daha yüksek bir ivmeyle)
düşüyor...

URL=http://img413.imageshack.us/i/73062411.jpg/]
[/URL]

eğer 2.çizgi 1.çizgiye göre daha koyu çıkarsa yumurtlama 36-48 saat içinde gerçekleşecek demektir.:))

ben aşılama yapacağım gün yaptım ikiside baya koyuydu ondan önceki gün doktora gitmiştim daha çatlamamşıtı
aşılama olacağı gün yaptım ikside koyuydyu genelde o gün çatlıyor benimki çatlama iğnesii vurmuştum çünkü denemiş oldum demekki doğru sonuç veriyor gerçekten :)

bende senin gibi tam koyuyu yakalayamadığım için diğer renkleri yorumlamaya çalışıyorum

Ben ilk yaptığım ay tam koyuyu yakaladım aslında.
Sonraki aylarda test yapmadım. Bu ay yapmaya başladım yine...
Tam koyuyu yakalayamamayı da şöyle yorumluyorum, bu testlerin de bir hassasiyet seviyesi var.
Ama LH herkeste farklı aralıkta seyredip, farklı değerlerde pik yapabiliyor, demin verdiğim tablolarda görebileceğimiz gibi.
Yani düşük değerlerdeki pikleri C çizgisine nazaran daha açık görüyoruz.
O zaman diğer yöntemlerle birlikte yorumlamalıyız testi, akıntı, ateş, teorik hesaplamalar gibi.
Tek başına dikkate almak yanıltıcı olabilir. Ve bence ilk kullanışta değil belli bir süreç kullanıp testi ve kendini daha iyi tanıdıktan sonra daha doğru yorumlanabilir. Münferit kullanımlarda, kıyas yapabileceğimiz veri olmuyor...

Ama şöyle de bir durum var, çatlatma iğneleri zaten LH içermiyor mu? Bu durumda ölçtüğün salgılanan LH değil, vücuda zerkedilen olmaz mı? Yani pozitif çıkması gerek zaten.

Bende bu tabloyu buldum. buna göre de tam ovulasyon gününde LH düşmüş oluyor yani 2. çizgi silikleşmeye başlıyor.

kesik çizgi ovulasyon günü...

Bende bu tabloyu buldum. buna göre de tam ovulasyon gününde LH düşmüş oluyor yani 2. çizgi silikleşmeye başlıyor.

kesik çizgi ovulasyon günü...

Eki Görüntüle 131533

Aslında olması gereken bu sanki...Yani en azından pik ovulasyondan önce olmalı. Ama her halükarda silikleşme başlasa da, yine de ovulasyon öncesi ortalamasından daha koyu bir çizgi yorumluyorum bu grafikten de ben, ovulasyon günü için.

Bu arada folik asit miktarını doktora sordum. Geçen gün konuşmuştuk hatırlarsanız.
3xfolic plus miktarına doğru dedi, endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.
Gebeliğin ilk üç ayında da kullanıldığını da belirtti.

ya medical var bilirsin geliodu buraya
o sağlıkçı
o da sormuştu, vucutta folic testi yapılmadan alınmaması ve dozunun ayarlanmaması gerek demişti
bilmem ki
aman herkes alıo neticede değil mi reçetesiz satılıo
abartmadan almanın bi zararı olmaz

ewt... sen 3 ünü birden içebileceğimizi söylemiştin. bende doktorlarsitesinde sordum. 2 doktor yanıt vermiş biri içebilirsiniz, diğeri içemezsiniz diye hangisine inancaz :18:

vallahi bilemiyorum ki....dediğin gibi reçetesiz satılmazdı, eğer ciddi oranda sıkıntı yaratsaydı.
sorun çıkanların da çok münferit vakalar oldugunu düşünüyorum.
bi vitamin,mineral kompleksi nihayetinde...
ama aslında d.kontrol haplarını bile karaciğer enzim testi yapmadan almamak lazım demişti doktorum bana...o açıdan bakarsan da doğru yaklaşım...

ewt... sen 3 ünü birden içebileceğimizi söylemiştin. bende doktorlarsitesinde sordum. 2 doktor yanıt vermiş biri içebilirsiniz, diğeri içemezsiniz diye hangisine inancaz :18:

valla ben 3ünü birlikte aldım uzun süre ama, tek tek alalım olmazsa bundan sonra garanti olsun:))

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben yeni üye oldum,yardımcı olursanız sevinirim..geçen ay 28. günümde yumurtamın çatladığını söyledi doktor..bu ay 23. günün hala koyu çizgiyi göremedim..benim gibi geç yumurtlayıp hamile kalan arkadaşlar varmı

Hoş geldin. Elbette geç yumurtlama olup hamile kalan arkadaşlar var. lightlife var ilk aklıma gelen. 25.gün filan yumurtlaması oldu sanırım ve şuan hamile maşallah. FertilityFriend sitesinde "Late ovulation" diye bir araştırma yapmıştım ve 30.günlerde yumurtlaması olup hamile kalan o kadar çok kişi var ki... Sonuçta geç de olsa kaliteli bir ovulasyon ile sağlıklı bir sperm bir araya gelir ve de Allah izin verirse neden döllenme olmasın ki? İnşallah sağlıkla hayallerimize kavuşuruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…