Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

akupunkturu duydum ama
başlamadan 1-2 ayönce yaptırmak lazımmış geç kaldım
tüp stresi yapmam atlatırım onu kafa daatırım akşamları o sorun diil de
iş çok yoğun ve stresli bu aralar
izin de alacak durumda deilim o sıkıo canımı biraz
yoga için bi araştırayım var mı yakınımda yöremde :)
memorial de yapıolar her hafta hamilelik yogası
kilo kandırmaya müsait ona mi gitsem

Günaydın kızlar, nasılsınız? Ben işteyim maalesef. Mart gelse de bi kurtulsam şu ctesi çalışmaktan
Belgiselcim bir dua yollayacaktın bize?

günaydın kızlar...

bende istiyorum o duayı mümkünse... ki bence burda yayınlamanda da bi sakınca yoktur...

Kızlar bir konuda yorumunuzu soracağım. Ateş tablom şu şekilde:

Bugün 16. günüm. Dün ovulasyon testi kontrol çizgisine yakın koyuluktaydı ama silikti sonuçta.
Bugün ise çok çok silik. Daha doğrusu yapar yapmaz çok çok silikti bir beş-on dakika kadar bekleyince biraz daha koyulaştı. Ama nihayetinde düne göre çok silik. {Bu arada hangisini dikkate alacağız beklemiş halini değil mi? İdrarı iyice çekmiş oluyor çünkü bekleyince, bence doğrusu o ama sizce?}

Tabi asıl soracağım soru bu değil. Dün kontrol çizgisine yakın olunca test çizgisi 1-2 güne iyice koyulaşır dedim ama, bugün silikleşti :44:
Eylül-Ekim aylarında 15. günümde en koyu halini almıştı, kontrol çizgisinden koyu çıkmıştı. Ama buna rağmen 32.gün sürdü sikluslar, yani yumurtlama teoride 18. gün oldu. Geçen ay ovulasyon kanaması oldu ilk kez, 21. gündü ve aynı gün inanılmaz şiddetli kasık ağrım olmuştu, bugüne kadar hiç bu denli şiddetli olmamıştı diyebilirim.
Şimdi ben acaba yumurtladım mı da, ov.testi dün koyu bugün silik acaba? Siklus uzunluğuna göre şu an erken ama, geçen ay kimyasal olduğu için dengem mi şaştı acaba? Ama ateş durumu da yumurtlama göstermiyor şu an?:44::44::44:
Dünden beri de hafif hafif kasık ağrısı başladı sahi.
Eğer erken ovulasyon olduysa bu ay kaçar çünkü yatılı misafir vardı ve grip oldum derken ancak 13. ve 15. gün "çalıştık" [SevdeBilgeye selam olsun]
Yorumlayın kızlar size zahmet ben bilemedim :26:

Son düzenleme:

bende aynı durumdayım... 14. gün silikdi, 15. gün koyulaşmıştı ama kontrol çizgisi kadar da değildi ben 16. gün tamamen koyu olmasını beklerken 16. gün silikleşti 17. gün tamamen kayboldu diyebilirim. sanırım bu durumda 16. gün ovulasyon olduğunu kabul etmemiz gerek. bende bu ay ilk defa ovu testi yaptığım için renkleri yorumlamakta zorlandım.

Aslında C çizgisinden koyu yada aynı olmadığı sürece silik çizgilerin ne kadar açık veya koyu olduğunun bir anlamı yok negatif kabul ediliyor ama, sonuçta bir de hormon yükseldikçe o derece koyulaştığı gibi bir mantık var.
Bu testler gerçekten insanı sıkıntıya sokuyor, eğer ben geçem ay kimyasal yaşamasaydım, epeyce de adet gecikmem olmasaydı kesinlikle tutmazdım bu tabloları....

:44:Aralık ayında bana da öyle bir şey olmuştu. Test tam koyulaştı, daha da koyulaşacak derken ertesi gün silikleşmeye başladı. Ama zaten ertesi gün ateşim yükseldi. Ateşimden anladım ki ovulasyon gerçekleşti. LH pik yaptıktan 24 saat sonra filan ovulasyon gerçekleşiyorsa senin bugün ovulasyon günün olabilir. Yani yarın ateşin yükselebilir. Ya da pazartesi yükselebilir. Yani benim de sikluslerim 32 ve bir ay 17.gün diğer ay 18.gün ateşim yükseldi. Yani birer gün öncesinde ovu. oldu sanırım. Emin olamıyorum tabi ama tahminen öyle. Bir de ben luteal fazdan anladım. 16 gün sürüyor benim luteal fazım. Ovulasyondan sonra 16.gün adet oluyorum. 2 aydır öyle. Sen 1-2 güne kadar ovulasyon olursan adet tarihini de luteal fazdan tahmin edebilirsin. Bilemiyorum kimyasal gebelikten sonra bir değişiklik olur mu. Ama bana yarın ateşin yükselir gibi geliyor. Bende de Aralık'ta tahmin etmekte zorlanmıştık. OPK daha erken pik yapmıştı. Ovulasyon sonra olmuştu. Çalışma konusuna gelince zaten tırnak içinde yazıldığını görünce üstüme alındım hemen. Biz bu ay zaten "çalışamayacağız". Sadece haftasonları görüşeceğimiz için biz "aşk yapıyor" olacağız.

Bu arada günaydın kızlar. Biraz geç kaldım günaydın demek için ama dün 22:00den beri uyuyorum. Kalkamadım yataktan. Belim ağrıyor. Adetim yoğun bir şekilde devam ediyor. Ve bir şey sormak istiyorum. Kusura bakmayın, iğrenç bir konu ama. Şimdi pedimde, pedin ememediği kahverengi ipliksi garip şeyler var. Ben hani geçen ay 7.07den sonra adet olunca hiç pıhtı gelmedi, bu normal m, falan diyordum. Bu ay dünden beri pedlerimin üzerinde böyle garip şeyler var. Acaba yeni mi atabiliyorum o şeyi?

Eğer bugün ovulasyon oluyorsa sorun yok ben zaten dersime "çalıştım"
Aman çok kasamayacağım valla napayım, bu ay olmazsa bi dahaki ay olur
Eski bblau olsa şimdi netten harıl harıl bakıyordu ama, eskisi gibi değilim...

Kahverengi ipliksi şeyler bende de geldi canım adetin ilk günü. Çamur gibi bir kıvamda, sanki soğan zarı gibi birşeylerdi. Yani tek başına baksan o yapıya, adetle alakalı birşey demezsin, anlayamazsın. Doktora sordum. Bu yapıların varlığının kimyasal gebeliğe bağlı olarak rahmin içini döşeyen dokunun desidualizasyona uğradığını (gebelikte gözlenen yuvalanmayı kolaylaştıran fizyolojik değişim) gösterir nitelikte olduğunu söyledi...
Ama ben bu kahverengi şeyleri ilk kez görmedim. Sanki daha önce de oldu bana...Ama o zamanlar korunuyorduk, kimyasal da olamaz...Belki de adet için normal şeyler, ben doktora tanımlayamadım, bilemiyorum.

mrb arkadaslar,bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum; 3 aydır çocuk deniyoruz klomen+çatlatma iğnesi kullanıyorum erken diil mi diceksiniz ama ben 2 kez çikolata kisti yüzünden ameliyat oldum riskli gruptayım.Merak ettiğim nokta ise sizce adetten önce kan testi yaptırmalıyım acaba yumurta döllenio ama tutunamıyor gibi vb yorumlar yapmak için gerçekten merak ediyorum çünkü içerde neler olduğunu

Öncelikle çok çok geçmiş olsun...
Adetten once sadece neler oluyor diye kanda gebelik baktırmak bence mantıklı değil. Bunun bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum, içinizdeki merak duygusunu tatminden başka...Ayrıca döllenip tutunamayan yumurtayı yakalayabileceğinizi de düşünmüyorum.
Sanırım kastınız kimyasal gebelik geçirip geçirmediğinizi tespit etmek.
Ama kimyasal gebeliğin tespiti de zor aslında. Pek çok kadın biyokimyasal gebelik geçirip düşük yaptığının farkında dahi olmuyor gününde adet gördüğü için.
Döllenmenin oluşmasıyla bhcg düşük miktarda salgılanmaya başlıyor.Gebelik ürününün rahme ulaşmasıyla da hızla artmaya ve katlanmaya başıyor bhcg.Bu implantasyon,yani yerşleşme.Ve yerleşme ile beklenen adet günü arasında fazla zaman yok ve kimyasal gebelikse eğer bhcg zaten fazla yükselmiyor.Hızla düşüşe geçiyor. Kastettiğimiz genellikle 10IU/ml 'in altında değerler.Sıfırlanması çok kısa sürüyor. Bazen hiç adet gecikmesi yaşamadan, bazen de 1-2 gün gecikmeyle (nadiren daha uzun gecikmeler oluyor) regl geliyor.
Yani demem o ki, bhcg değerini düşmeden pik seviyesinde yakalamanız zor, yakaladığınız değer 5 ve civarlarındaysa yorumlamanız zor. Psikolojinizi bozmak, sizi baskı altına almak dışında bir işe yaramayacaktır. Maddi manevi kayıp bence.

Eğer kaliteli bir test kullanıyorsan daha ovulasyona zaman olabilir canım. Kimyasal gebelikten sonra sarkmalar oluyor biliyorsun. Ama test kaliteli değilse o zaman bugünlerde ovulasyonun olabilir sen ateşine bakmaya ve 2 günde bir çalışmaya devam et.

Boşver canım daha kötü üzülüyor insan. Test yaptıracaksın negatif çıkarsa acaba erken mi yaptırdım diye düşüneceksin. Pozitif çıkarsa acaba sağlıklı mı artacak deyip 2 günde bir baktıracak, onun stresini yapacaksin. Sonuçta kimyasal yaşarsan üzüleceksin. En iyisi regl günün 3-4 gün geçsin sonra baktır ve sağlıklı bir şekilde hamile olduğunu öğrenip hiç bir strese girme. Ben kendi adıma bir daha regli 3-4 gün geçmedikçe test falan yaptırmayacağım. Stres kaynağından başka bir şey olmuyor.

iyi aksamlar arkadaslar nasilsiniz dun adetimin 4.gunuydu hastaneye gittim 4 tup kan aldilar yaa cok feciydi adetin 3-5 arasi gel demislerdi ayy rahim filmim var daha cok korkuyorum bide bisey sorcam doktor 21 gunde gel dedi sanirim yumurtlamaya bakcak ama nasil bakiyolar yani kandanmi ultrasondanmi yoksa vjndnmi bileniniz varmi ben bilmiyorum esimde sormamis zaten ingilizce konusuyolar hic bisey anlamiyorum cvp yazin lutfen

Yumurta takibinde benim doktorum vajinal bakıyor karından bakılıyor mu onu bilmiyorum. 21. yumurta takibi için çok geç bence takip 10. yada 11. günlerde başlıyor. 21.günde progesteron testi yapılıyor, yumurtlama olmuş mu diye bakacaktır doktor. Bence sana yumurta takibi değil de progesteron testi yapılacaktır. Takip için daha erken çağırması gerekli bana 21. gün çok geç geldi. Ayrıca neden 4 tüp kan alındı anlamadım, ben defalarca hormon testleri yaptırdım ve her seferinde 1 tüp yetti. O testlerde fsh, ostrojen, troid, prolaktin ve lh hormonlarına bakılıyor. İnşallah normal çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…