Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

belgisel,bblau tskler cvplarınız için beni gerçekten aydınlattı..Ayrıca haklısınız en iyisi regl tarihinin geçmesini beklemek Daha geçen 3 aya kadar ben ne yumurtlama günümü hissederdim ne adet tarihini beklerdim çocuk istemeye basladık hersey allak bullak oldu Hadi beni geçtim eşimde bugün ovulasyon günün olmalı,aslında her evde ultrason olmalı gibi cümleler sarfeder oldu Ya aslında bilsem eninde sonunda olacağını gayet rahat olucam çünkü daha 3 aydır deniyoruz ama geçmişte ameliyat olduğum için korkuyorum bunun bi dezavantaj olacağından..Ya eskiler ne güzelmiş annecim ilk ayında bana hamile kalmıs şimdi ben anlatıyorum yumurtanın sadece 24 saat yasayabildiğini filan şasırıp kalıyor neyse cok konustum ins Allah herkese gönlündekini nasip etsin ins

resimde 5 gün boyunca aynı saatlerde 4 saatlik idrar tutumuyla yapılmış ovulasyon testleri var.yumurtlamış mıyım acabaaa:?

kzılar ben bişey sorabilir miiym bu testlerdce 2 çizgi görünce yumurtala oldu mu olacak mı anlamına geliyor?
sabah 2 çizgi görünce
akşam ilşkiye girince geç olmuyor mu?
ben 2 gün üst üste gördüm sonra uygulamadım çatlatma iğnesi vurunca 2 gün sonra uyguladım 36 saat sonra ertesi günde uyguladım 2side çift çizgiydi

eğer benim yüklediğim fotoğrafa bakarsan onlarda da çift çizgi var.ama bugün yaptığım test kontrol çizgisinden daha koyu çıktı.sanırım yumurtlama 26-48 saat içinde gerçekleşecek.bakalım yarın yeni testle fotoğrafları yenilemeyi düşünüyorum.

eğer 2.çizgi 1.çizgiye göre daha koyu çıkarsa yumurtlama 36-48 saat içinde gerçekleşecek demektir.:))

Sperm ve yumurta nerede ve nasıl karşılaşır?
Meni önce çok yoğundur. Boşalmadan 20-30 dakika sonra sıvılaşır. Spermler rahim ağzındaki mukusu geçerek fallop tüplerine (yumurtalık kanalları) ulaşır. Sperm ve yumurta fallop tüplerin orta kısmında karşılaşır.
Döllendikten sonra yumurtaya ne olur?
Döllenmiş yumurta 0.1 mm çapındadır. Bir iki gün içinde yumurta 2,4,8,ve 16 hücreye bölünür. Döllenmeden 4 gün sonra 0.3 mm çapında morula adı verilen bir hücre topu haline gelir. Morulanın içinde sıvı birikerek blastosist adı verilen yapı oluşur. Döllenmeden 5 gün sonra yumurta rahme ulaşır.
İmplantasyon nedir? Ne zaman gerçekleşir?
İmplantasyon blastosist aşamasındaki döllenmiş yumurtanın rahmin endometruim adı verilen iç tabakasına tutunmasıdır. İmplantasyon yumurtanın döllenmesinden yedi gün sonra gerçekleşir.
İlişkiden sonra meninin çoğunun dışarıya aktığını hissediyorum bu gebeliği engeller mi?
Hayır engellemez .Yirmi dakika içinde meni sıvılaşır ve bir kısmının vajinadan dışarı akması normaldir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Murat Taşdemir

selam kızlar
ovulasyon testim cuma günü saat 13:00 da pozitif çıktı kopkoyu.
Cumartesi akşamı ise çok fazla bel ve karın ağrım oldu ( sanırım çatladı)
ama ilişki pazar sabahı 11:00 gibi gerçekleşti, sizce yumurtayı kaçırmış mıyımdır? daha öncesinde ilişki olmadı hiç.

bir de pazar sabahı uzayan akıntı da vardı, bu bende genelde ovulasyona 2 gün kala falan gelir di, yumurtlama olduktan sonra da uzayan akıntısı gelen var mı?

bir de pazar sabahı uzayan akıntı da vardı, bu bende genelde ovulasyona 2 gün kala falan gelir di, yumurtlama olduktan sonra da uzayan akıntısı gelen var mı?

Günaydın...Pazar sabahı ilişkiyle kaçırmış olabilirsin, ama yakalamış olma ihtimalin de var...
Genelde tavsiye edilen yumurtlamadan önce ilişki olması ve hazırda spermlerin yumurtayı beklemesi...
Benim uzayan akıntım, yumurta akı kıvamındaki ovulasyonla birlikte geliyor, önce değil. Eş zamanlı olduklarını, geçen ay ilk kez gelen ovulasyon lekeleriyle anladım....Lekeler ve uzayan akıntı aynı gündü.

Arkadaşlar günaydın,
İyi haftalar diliyorum herkese.
Ateş tablom şu şekilde. Ovulasyon testlerinde 15. gün kontrol çizgisine yakın koyulukta çıkandan başka koyu elde edemedim.16. gün silikti. Dün (17. gün) yapmayı unutmuşum, gece geç saatte yaptım, yine epeyce silik.Daha önceki aylar, 15. günde tam pozitif gösteriyordu ama adet tarihinden 14 gün geriye giderek hesaplandığında 18-19. günde ovulasyon oluyordu. Geçen ay 21. gün ovulasyon oldu, bunu kanama/lekelenme ve uzayan akıntıdan biliyorum, ama bu sefer de hamile kaldığım için, ovulasyondan adete kadar geçen süreyi bilmiyorum...
Tabloya bakılırsa,daha ovulasyon olmadı. Testler de öyle gösteriyor. Akıntım da henüz su kıvamında, uzayan akıntı gelmedi. Normal sikluslarıma göre bugün yada yarın olması gerekiyor, ama kimyasaldan sonra şaşabilir (ayrıca geçen ay da 21. gün olmuştu.)
Siz ne dersiniz, ovulasyon olmuş mu? Kafamı kurcalayan 15. günki koyu çizgi, tam pozitif olmasa da epey koyuydu...Ayrıca o günden beri kasık ağrılarım var, ama hafif...Ağrı ve koyu test kafamı karıştırıyor...Ama yine de fazla da takılmış değilim...İçimden fazla irdelemek gelmiyor, araştırasım yok pek :97:
Bir gün arayla çalışmaya devam sadece...
Yorumlarınızı merak ediyorum...

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme:
sabah sabah bende birşey sormak istiyorum. ovulasyon gününden 1-2 gün önce 2 çizgi diğeri kadar koyu olmalı deniyor. peki tam ovulasyon gününde test nasıl çıkıyor?

Günaydın kızlar. Nasılsınız? Ben iyiyim. Güzel bir haftasonu geçirdim. O yüzden bu haftaya güzel başladım, güzel devam eder inşallah. Sizin de haftanız, günleriniz güzel olsun inşallah... bblaucum henüz ovulasyon gerçekleşmemiş. Ama zaten gün aşırı "aşk yapıyorsanız" ovu.nu kaçırmak gibi bir durumunuz yok, Allah nasip ederse gerisi gelir zaten... :97:

Ben de bu hafta soğan kürünü araştırıyorum. Kistim ve miyomum için. Araştırdığım kadarıyla yan etkisi olmayan bir kür. Antibiyotik gibi iltihabı filan temizliyormuş. Kistleri 15 günlük kürle temizlenenler varmış. Benim de aklıma yattı. Yan etkisi olmaması beni cezbetti zaten. Haftaya denemeye başlayabilirim. Araştırma aşamasındayım. Belgisel'cim senin bir bilgin var mı soğan kürü hakkında?

Günaydın canım...Soğan kürünü ben de araştırmıştım ama, birkaç kişiden de olumsuz yazılar okumuştum. Doktora sordum hatta, bilimsel bir dayanağı var mı diye, literatürde soğanla alakalı bir bilgi olmadığını söylemişti.
Bir de o esnada hamile kalmamak da lazımmış sanırım....Tutunmayı da mı engelliyormuş, aklımda öyle birşeyler kalmış.

Benim tabloya gelince gün aşırı birlikte olarak kaçırma durumu yok evet ama, 13. gün başladık, geç kalmamışızdır inşallah. Gerçi 13. günün geç olması ihtimali yok denecek kadar az da...Ovulasyon testine de güvenemiyorum, malum marka...
Elimde birkaç tane test kaldı, onlar bitince yenisini almayacağım ovu.testinin. Başka marka da almayı düşünmüyorum. Bu ay hamile kalmazsam ateş ölçmeyeceğim de zaten...Bu ay kimyasal yüzünden denetleme ihtiyacı hissettim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…