Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Canım geçmiş olsun. Kist için söylüyorum tabi ki bunu. Kendini iyi hissetmene ve korktuğun gibi birşey olmamasına çok sevindim. Doktorun söylediği şeyler ve tutumu da hoşuma gitti. Sanırım erkek doktorlar daha ilgili, daha yumuşak ve daha sağduyulu oluyor ne dersin? Çok güzel rahatlatmış seni...
Pek tercihim değil aslında ama benim de aklımda (bana uzak olmasına rağmen) 2 doktor var, sen böyle anlatınca da onlara mı gitsem acaba diye düşündüm...
Ayrıca yine "aynı ben" diye diye okudum yazıklarını.
Tam benim yapacağım işler, regl olur olmaz doktora koşmak, önüne gelen/aklında kalan ilk doktorun kapısını çalmak. Akıldaki soru işaretlerinden bir an evvel kurtulmak istemek, riskli ihtimalleri hızla ekarte etmeye çalışmak. Bunun için fazla durup hesap yapmadan harekete geçmek, sabırsızlık....Aynı ben ya. Sanki kendimi okudum.
Bunun dışında diyeceğim birşey var ki, ölçüp biçmeye ara vermek, akışına bırakmak gerçekten rahatlatıyor insanı. Düşünmemek istiyor insan...İnan daha önce regl olduğumda gelsin bir an evvel ovulasyon zamanı derken, şimdi ovulasyon geldi sıkıntı başlıyor diye kaygılanmıyor değilim....
İnşallah en hayırlı zamanda ferahlayacak yüreklerimiz canım...

gecmis olsun sevdecim olur ins doktorun gercekten guzel seyler soylemis...bende bugun gittim bir suru kan aldilar bende adetin 3-5 arasi gel demisti bakalim artik ins bunlar bebegimize vesile olur hepimiz icin hayirlisi.....

bugün 14. günüm ve yumurtamın boyutu 15,5mm olmuş 12. günümde 13mm di. bugün yaptığım ovulasyon testimde ikinci çizgi silikti ama dünküne göre daha belirgindi. bu yumurta boyutuma göre muhtemelen 16. veya 17. gün çatlayacak gibi görünüyor :44: iki gündür kasıklarım ağırıyor doktor bu boyutta çatlaması imkansız ovulasyon testinde ikinci çizgiyi görürsen de yanlış test denebilir dedi. ama ikinci çizgi zaten silikti yani test doğru henüz yumurtlamayacağım en az 2 günüm var:97:

zaten gun gectikce koyulasiyo ins tutturursun cnm Allah yardimcin olsunn

Senin yaşın gayet iyi 38 yaşında bir iş arkadaşım doğum yaptı. mesela ben 1 yıl önce doğum kontrol hapını bıraktım hamile kalamadım son üç aydır doktora gidiyorum tüm testleri yaptırdık her şey normal. rahim fiikmi bile çektirdim ki dilerim başınıza gelmez korkutmak istemem sizi ama. miyomlarım var benim ik tane biri rahim dışında bir de tüplere giden kanala yakın bir yerde. ameliyat olmaz dedi sonra ameliyat dedi bende kendimi rahat bıraktım soğan suyu içmeye başlayacağım faydasını gören çok arkadaşım var ve hamile kaldılar. bence kendini rahat bırak çocuk yapmak için girme yatağa.ilk tavsiyem bu sonra testlerin yaptır bak bakalım ne var ne yok ..belki de sadece psikolojiktir...hamilelik için rahatlık çok önemli...

Ne kadar zor olduğunu hissedebiliyorum. Tanrım bir daha yaşatmasın inşallah. Vardır bir hayır diyelim. Doktor bana doğan her bebeğin bir mucize olduğunu, aslında bunu insanların kanıksadığını ve bu yüzden normal bir şeymiş gibi baktığını söylemişti. Bunu hamile kalmak için uğraş verenler iyi anlıyordur. Kimileride ilk ilişki ile hamile kalacak kadar şanslı oluyor. Bebek sağlıklı değilse vücut onu reddediyormuş. Bu iyi bir şey aslında. Ama travma yaşatması da bir o kadar gerçek. İyi haberlerini duyarım inşallah. Hep birlikte burada kutlarız

ayy bende rahim filmi cekilcem 1 hafta sonra cokmu agrili oluyo acaba benim canim tatli bide ne yapcam ben doktor 2 tane agri kesici al dedi 1 saat onceden ins cok acimaz

Kistinin önemli olmadığına sevindim ama yalan söylemeyeceğim reglin geldiği için üzüldüm. Bence de dr. haklı bu ayda hiç bir şey düşünmeden, ateş ölçmeden kendini rahat bırakarak bir dene bence. Ben geçen ay öyle yaptım ve sonuçta kimyasal da olsa hamile kaldım. Bu ayda aynı şekilde davranmaya çalışacağım. Bence biz bu şekilde kendi üzerimizde stres oluşturuyoruz ve hamile kalmamız zorlaşıyor. Doktorun zaten 5 ay deneyin sonra gel demiş, bu harika bir süre bence. Kendini rahat brak, kafana takmamaya çalış, başka şeylere odaklan. Sadece reglin 10. ile 20. günleri arası gün aşırı ilişkiye devam edin. Gerçi senin yumurtlaman geç olduğundan sen 24. güne kadar da çalışabilirsin. Daha sonra oluruna bırak bence bu şekilde olacak canım

Teşekkür ederim Belgiselcim. Ben de bu ay çok üzüldüm reglim geldiği için. Belirtilerim geçen aydan daha az olmasına rağmen ateşim vs. beni umutlandırdı. Gelecek ay eşimi haftasonları göreceğim sadece. Bu biraz strese sokmuştu. Sonra doktorun söylediklerini düşününce çok şükür sağlıklıyım, eşim sağlıklı, bu ay memleketime gidip ailemi görüp, stres atabileceğime sevineceğim yerde üzülüyorum. Eve tıkanıp kalmak ne kadar işe yaradı ki? Belki böyle stressiz, bu ay sadece haftasonları çalışarak zaten olmaz ki psikolojisi bile bana iyi gelebilir. Sonucu pozitif olmasa bile psikolojik olarak biraz dinlenirim, fena mı olur. Neden kendimi bu kadar yıpratıyorum ki... Vardır bir zamanı. Allah en hayırlı zamanda nasip etsin... Doktorum tüp bebekten sonra kadınların nasılsa ben normal yöntemle hamile kalamıyorum dedikleri için 2.bebeği düşünmezken, nasıl olsa olmaz ki diye korunmadıkları için tüp bebekle sahip oldukları bebeği emzirirken hamile kaldığını öğrenen o kadar çok kadın olduğunu söyledi ki. Bu iş zihinde başlar zihinde biter, bunun önemini vurguladı. O yüzden zihnen bu işi "takıntı" haline getirmekten uzak durmam gerek... İnşallah başarabilirim bunu.

Uyudum biraz, dinlendim, karın ağrım hafifledi... Şimdi daha iyiyim hamd olsun Allah'a...

Ben de bugün hiç düşünmeden gittim erkek doktora. Çikolata kisti vs. korkusuyla nasıl gittim ben de bilmiyorum. Düşünmedim gerisini. İyi etmişim diyorum. Baksana adam sağolsun tek tek, yavaş yavaş anlattı. Her soruma cevap verdi. Şimdi internette araştırdım, bu kadar profesyonel birisi olduğunu bilmiyordum ama işini bilen birisiymiş bunu gördüm. Buradaki doktorlar işin içinden çıkamadığı zaman ona gönderiyorlarmış. Dış gebelik vs. bu ameliyatlara o bakıyormuş ve bunda gayet iyiymiş. Çok para istiyormuş ama işinin ehliymiş. Böyle yazıyor internette yorumlarda. Güven verdi bana yani. Ayrıca 18 Şubata randevu aldığım doktorun hocasıymış. İkisinin çok iyi olduğunu yazıyor her yerde. O randevumu da gelecek ay adetimin tahmini olarak 3.gününe erteledim. Madem bu kadar iyi bir doktor, belki o ay da adetliyken bir de onun fikrini almak isterim. Doktora gitme dedi bir daha bana ama adetliyken hormon testlerimi yaptırmak istiyorum. O doktor da hastanede olduğu için testlerimi filan yaptırırsam ben daha az stresli geçiririm bu süreci. Kendimi tanıyorum, aklımda soru işareti varken 1 yıl bekleyemem ben. Hormon tahlillerimi yaptırayım öyle bekleyeyim kaç ay bekleyeceksem...

İnşallah bblaucum gönlümüzün muradına ereceğiz senin de dediğin gibi öncesinde bir miktar yol gideceğiz, zor da olsa çekeceğiz bu çileyi ama sonu güzel olacak inşallah... Rabbim ne zaman uygun görmüşse o zaman verir inşallah... Dua ile bekleyeceğiz artık... :97::97:

gecmis olsun sevdecim olur ins doktorun gercekten guzel seyler soylemis...bende bugun gittim bir suru kan aldilar bende adetin 3-5 arasi gel demisti bakalim artik ins bunlar bebegimize vesile olur hepimiz icin hayirlisi.....

Teşekkür ederim canım. İnşallah güzel olacak herşey. Rabbime güvenip tevekkül ediyorum. Zaten bu iş tevekkülsüz olmuyor. Ne kadar çalışsan da çabalasan da O "ol" demedikçe olmaz. Rahat olmamız gerekiyor. İnşallah kavuşacağız bebiklerimize... Sadece biraz sabır...:97:

Aslında hamilelik bir çok ilişki ile olmuyor canım tek bir ilişki ile oluyor. Spemler ortalama 72 saat yaşar diyoruz ama bir hafta yaşayanları bile varmış dr'um söyledi. Böyle düşünürsen eğer olacaksa yumurtlama haftana gelen tek ilişki ile de olur. Olmayacaksa benim gibi çatlatma iğnesi kullandığın için ovulasyon saatini bilsen bile olmuyor. Yani bence de rahat ol nasılsa sağlıklısın doğru zamanda mutlaka olacak. Ama hormon testlerini yaptırmanı bende öneririm en azından için rahat eder, sonra rahat rahat beklersin canım. Reglin 3.cü günü sabah aç karınla veriyorsun, fsh, e2, prolaktin ve tiroit hormonlarına bakıyorlar. Bunlarda da bir sorun çıkmazsa ondan sonra tamamen rahat bir şekilde çalışmalara devam edersin.

sevdebilge'ciğim özelden msj attım.bakarsan sevinirim.

KEsinlikle katılıyorum düşüncelerine bence de hormon testleri vs. aklında ne varsa yaptır sonra bekle canım. Aklında hiç birşey kalmasın. Zaten insan yavaş yavaş kanıksıyor durumu. İlk aylardaki halime bakıyorum da şimdi daha normalim. İlk zamanlar hayattan soyutlanmış başka şey düşünemez haldeydim. İnsanın gerçekten yaşam kalitesini etkiliyor bu tarz şeyler. Rahat olmak en güzeli, becerebilene

Yıllar sonra ilk kez 5te işten çıktım kızlar :89:
Evdeyim şu an ne güzelmiş bu saatte evde olmak

Doğru diyorsun Belgiselcim. Her ay bir ilişkiyle de tutacaksa tutacak, 10 defa yaptığımızda o 10 ilişkinin toplamı bizi hamile bırakmıyor ki. Olacaksa birisinde oluyor. He saat, gün vs. ayarlıyorsun da oluyor mu? Olmuyor. Rahat olmadıkça, bu işi görev bildikçe olmuyor. Kafamızdan bebek için ilişkiye girme fikrini atmamız gerekiyor. Zaten burada ilişkiye girmek fiilini kullanmak ayıp gibi geldiği için çalışmak fiilini kullanmaya başladım ve gerçekten bunu bir çalışma gibi algılamaya başladım. Sanki çalışmak fiiliyle ne kastettiğimizi kimse bilmiyor. Ayy ben bu fiili de bırakıyorum bugün itibariyle. Kocişle aşk yaptık bu gece, aşk oldu diyeceğim. Buna çalışma gözüyle bakmayacağım artık.

bblaucum evde olmana çok sevindim. Ben de okuldan eve geldiğimde çantamı bırakırken 100 kglık bir yük bırakıyorum sanki. Bir ohhh çekiyorum. Çok şükür evdeyim diyorum. O huzuru başka hiçbir şey vermiyor. Allah yuvamızdan huzuru ve aşk'ı eksik etmesin.

İlahi SevdeBilge bir kocaman kahkaha patlattım
Haklısın valla Çalışma ne ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…