- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.621
Kızlar adet oldum...
Ateşim, dünki leke ve bir kaç saatlik adet gecikmesi(!) beni çok ümitlendirmişti... "Birkaç saatlik mi?" derseniz son 4 ay adet günüm ve saatimi hesapladım. 31 gün 15 saat, 31 gün 4 saat ve 31 gün 18 saatte adet olmuşum. Aslında bugün gecikmemiş. Saat hesabına bakarsanız 33.günde değilim. 32.günü henüz doldurmadım bile. Bu küçük ayrıntıyı geçtikten sonra size şunu anlatayım;
Bugün derste adet oldum. Okuldan çıkar çıkmaz doktora gittim. Hangi doktor derseniz, hiç bilmediğim bir doktor. Sadece ultrasonografide çok iyi olduğunu duyduğum bir Prof.a gittim. Adını bile bilmiyorum. Sadece bulunduğu iş merkezinin adı kalmış aklında. Kapı kapı dolaştım. Adamın adını tabelasında görünce hatırlar gibi oldum. Dedim herhalde bu kişi o kişidir. Girdim içeri. Randevum falan yok tabi. Birkaç saat önce adet olmuşum daha... Kendimi orada buldum. Allah'tan öğle vaktiydi, muayenehanesinde bir hastası çıktı, hemen beni aldı, sanırım tam çıkacaktı ama ben gelince kabul ettiler içeri sağolsunlar. Ben bir solukta anlattım yaşadıklarımı ve çikolata kisti korkusuyla oraya geldiğimi. Beni o kadar iyi dinledi ki. Tam da istediğim buydu... Bu konuda bilgili birisinin beni dinlemesi, derdimi anlamaya çalışması... Dinledikten sonra ultrasonla baktı. Kistim varmış, ama masum bir kistmiş. Gebe kalmama engel olmadığını söyledi, nasıl olsaydı gebe kalmama engel olurdu onu bile anlattı. Ama benimkinin öyle bir kist olmadığını ince ince anlattı. Şekiller üzerinden örnekler verdi. Aklıma yatırdı meseleyi. Sonra 7 aylık evli olduğumu ve genç olduğumu, bu yüzden 1 yıl herhangi bir ağrı, kusma, şişkinlik vs. gibi durum olmadıkça doktora bebek için gitmememi söyledi. Senden istesem iyi para kazanırım, adet günlerinin belli periodlarında seni çağırır yollarım dedi. Ama bunların hiçbirisine aldanma, yeni evlisin, git şimdi, 1 yıl sonra olmazsa gel dedi. E dedim 7 aylık evliyim o zaman 5 ay sonra gelsem dedim. Güldü, 1 ayı kist için doğum kontrol kullanmışsın, 3 ay Progestan kullanmışsın, çıkar bu ayları, geriye ne kalıyor dedi. Progestan kullanmama çok kızdı bu arada. O doktorun neden verdiğini anlamadı. Hiç gereği yok dedi. İlaç filan kullanma, ateşini ölçme, strese girme dedi. 32 günde bir adet oluyorsun, düzenli daha ne istiyorsun dedi. Kurcalama fazla dedi. Çok istiyorsan 14. ve 18.günler ölç ama her gün işkence etme kendine dedi. 3-4 tane doğum yapmış kadınların harika yumurtaları olduğunu mu zannediyorsun dedi. Bazı aylar onlarında yumurtaları kalitesiz oluyor dedi. Sen gençsin yeni evlisin sağlıklısın, neden kalitesiz yumurtan olsun ki? Neden bu şüpheye şimdiden düşüyorsun ki dedi. Beni rahatlattı anlayacağınız. Yani tam da aradığım şey bunları duymaktı. Sağlıklı olduğumu öğrendiğim, kistimle ilgili soru işaretim de aklımdan kalktığı için mutluyum... Bu ay fazla ümitlenmiştim, biraz hayal kırıklığı yaşamadım, üzülmedim dersem yalan olur. Hatta doktorun yanına koşarak giderken gözümden yaşlar süzülecek kadar üzüldüm. Ama doktorla konuşunca geçti çok şükür. 18 Şubat'ta randevu aldığıma da gidebilirim belki,bilmiyorum. Düşünecek çok zamanım var nasılsa.
Neyse biraz uzun oldu. Kusura bakmayın. Adetimin ilk günü olduğu için çok şiddetli karnım ağrıyor. Yatıp dinleneyim biraz. Kendimi iyi hissedince gelirim yine... Görüşmek üzere...
Canım geçmiş olsun. Kist için söylüyorum tabi ki bunu. Kendini iyi hissetmene ve korktuğun gibi birşey olmamasına çok sevindim. Doktorun söylediği şeyler ve tutumu da hoşuma gitti. Sanırım erkek doktorlar daha ilgili, daha yumuşak ve daha sağduyulu oluyor ne dersin? Çok güzel rahatlatmış seni...
Pek tercihim değil aslında ama benim de aklımda (bana uzak olmasına rağmen) 2 doktor var, sen böyle anlatınca da onlara mı gitsem acaba diye düşündüm...
Ayrıca yine "aynı ben" diye diye okudum yazıklarını.
Tam benim yapacağım işler, regl olur olmaz doktora koşmak, önüne gelen/aklında kalan ilk doktorun kapısını çalmak. Akıldaki soru işaretlerinden bir an evvel kurtulmak istemek, riskli ihtimalleri hızla ekarte etmeye çalışmak. Bunun için fazla durup hesap yapmadan harekete geçmek, sabırsızlık....Aynı ben ya. Sanki kendimi okudum.
Bunun dışında diyeceğim birşey var ki, ölçüp biçmeye ara vermek, akışına bırakmak gerçekten rahatlatıyor insanı. Düşünmemek istiyor insan...İnan daha önce regl olduğumda gelsin bir an evvel ovulasyon zamanı derken, şimdi ovulasyon geldi sıkıntı başlıyor diye kaygılanmıyor değilim....
İnşallah en hayırlı zamanda ferahlayacak yüreklerimiz canım...