- 29 Ekim 2010
- 2.527
- 44
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.581
moralini bozma bence hemen
herkesin bünyesi farklıdır
ama tabi dr a gitmekte fayda var
ateşin gayet iyi,yarın belli olur sanırım ne olacağı
strese girme bence hemen
Kızlar eve geldim ve lavaboya gidince ne görsem iyi? Kahverengi-pembe akıntı! :18: Arkası gelmedi. Yani tekrar bakacağım ilerleyen saatlerde ama ben bu akıntıyı çok iyi tanıyorum. Geçen ay ve önceki ay gördüğüm yerleşme kanamasına benzer akıntı. Bu akıntıdan sonra bir şey gelmezse birkaç gün içinde idrar testlerimde 2. çizgiler oluşmaya başlar ve arkasından da adetim gelirse hiç şaşırmayacağım. Yani 2 aydır yaşadığımı tekrar yaşıyorum gibi bir hisse kapıldım. :18: Kasım ayında 29.günümde görmüştüm bu akıntıyı. 3 gün sonra adetim geldi. (32.günümde) Aralık'ta 26.günümde gördüm bu lekeyi ve 6 gün sonra yine adetim geldi. (Yine 32.günümde) Bu ay 32.günümde bu leke geldi! Yani adetim geç de olsa gelecek sanırım. Evet biliyorum gelmeme gibi bir ihtimali de var ama neden bu kadar geç gelsin ki bu leke? Kimyasal gebelik olmasa? Yani sağlıklı bir gebelik ovulasyondan sonra kaç günde yerleşir ki? Benim 17.gün ovulasyon olduysa 32. yerleşmesi için geç değil mi? Olsa olsa Belgisel demişti ya kendi durumu için, geç döllenme olamaz, ne zaman ovualsyon olduğunu biliyorum, olsa olsa sağlıksız bir embriyodur, kimyasaldır demişti. E benim de öyle bir durumum var o zaman di mi? Yani 32.gün ne lekesi bu böyle? :18:
Bu tabloya göre ovulasyon olduğu günden 15 gün geçiyor ve 32.gün yerleşme lekesine benzer leke geliyor. Lütfen bir yorum getirin. Çok garip hissediyorum.:18: Adetimin başlamadığına şöyle eminim benim adetim hiçbir zaman kahverengi lekeyle başlamaz. Direkt kırmızılar gelir. Bu rengi, kıvamını, miktarını herşeyini iyi tanıyorum. 3.kez görüyorum hayatımda bu akıntıyı. Ama sonu da ilk ikisi gibi olacak sanıyorum, istemiyorum ilk ikisi gibi olsun tabi ama korkuyorum. Ayy Belgisel nereye gittin? Mantıklı yorumlarına ihtiyacım var. :26:
Kızlar başka bir başlıkta öğrendim ki birisi de benim gibi silik çizgiler ve kahverengi lekeler görüp sonra adet oluyormuş. Gebe kaldım sanıp adet oluyormuş. Doktora gitmiş. Çikolata kisti varmış. 3-4 miyomu varmış. Ameliyat olması gerekiyormuş. Sonrasında da aşılama ile hamile kalabilirmiş. Benim durumum da ona benziyor değil mi? Yani kahverengi lekeler, silik çizgiler ve sonrasında gelen adet... Bu lekelenmeden sonra adetim gelirse benim iyi bir doktora gitmem gerekiyor.
benim yumurtlamadan sonra test once siliklesti sonra eskisinden daha koyu oldu ama hamile degilimbende anlamadim niye boyle oldu acaba hormonlarimda mi problem var
adet olsamda gitsem bi doktora
Ovulasyondan 15 gün sonra yerleşme gerçekten geç canım ama şöyle bir şey de var ne zaman ovulasyonun olduguna emin değiliz. Düşündüğünden daha geç ovulasyonda olmuş olabilir, kimyasal gebeliklerden sonra regl düzeni değişebiliyor ve regl düzeni değişiyorsa yumurtlama da değişiyor demektir. Bu nedenle bence implantasyon kanaması olabilir. Eğer öyleyse bir kaç gün sonra silik çizgiler çıkmaya başlar ama bence idrar testi yapma reglin geçmesini bekle. Biliyorsun geçen ay neler yaşadık, bu ay en azından hamile olduğunu öğrendiğin zaman bhcg değerin yüksek olsun. İnşallah bu ay olur canım.
Ben kistin beta hcg yi yükselttiğini hiç duymadım canım. Belki bu kişinin yumurtası dölleniyordur ama miyom ve kistlerden dolayı rahim uygun olmadığı için yerleşmiyordur. Bende bu forumda okumuştum birisinde silik çizgi çıkmış dr. a gitmiş, kanda çıkmamış ve kist çıkmış böyle bir durumdu. Eğer aynı kişiden söz ediyorsak bu kişinin kanda çıkmamış ama senin kanda da çıktı, yani onun kullandığı test de bozuk olabilir yada kimyasal yaşamıştır kanda bakıldığı gün hormon inmiştir. Beta hcg sadece hamile kalınca salgılanan bir hormondur ve kist olunca arttığıyla ilgili şimdiye kadar karşıma hiç bir bilgi çıkmadı ve bunu mantıklı da bulmuyorum çünkü beta hcg nin yapısını çok araştırdım. Bence senin durumun bununla hiç bir ilgisi yok. Biraz sabırlı ol canım regline az kaldı. Bu ay senin hamile kalmanı bende çok istiyorum.
Canım Belgiselim iyi ki geldin. Yorumlarına o kadar ihtiyacım vardı ki. Kafam çok karıştı. Bugün adetimi beklerken "açık kahverengi-pembemsi" akıntıyı görmeyi hiç beklemiyordum. Ben de buna kahverengi leke diyorum ama kahverengi değil, sütlü kahveden bile açık hafif pembemsi biraz da şeffaf. Çikolata kisti sanırım eski adet kanının birikmesiyle olan birşeymiş, onda gelen akıntı cidden kahverengi oluyormuş araştırıp öğrendiğim kadarıyla. İçimi rahatlatmaya çalışıyorum da şuanda. Zaten adet olursam doktora gideceğim, ertelemeyeceğim. Varolan kistim ne durumda ona bir baktırayım. Rahat edemeyeceğim yoksa. Adetim gelmezse de ki geçmesini bekleyeceğim. Şuan test filan yapmak istemiyorum. Bu beni çok yıpratıyor. Bekleyeceğim ve gelmezse doğru doktora gideceğim. exporter ilk gittiğinde keseyi gördü sanırım. En iyisini o yaptı bence. Ben de şuan pozitif düşünmeye çalışıyorum ki eğer yerleşme lekesiyse kötü etkilenmemek için. Rahat bir dönem geçirmem lazım. Eğer adet olursam zaten yapabileceğim bir şey yok. Doktora gidip son 3 ayımı anlatırım. O arkadaşımızın durumunu duyunca kendime çok benzettim ama içeriğini bilmiyorum tabi. bHcg'nin 7'ye yükselmesi vs. dediğin gibi yerleşme ve gebelikle ilgili bir durum. Allah ona da şifa versin, gerçekten zor bir durum. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin. Çok sağol Belgiselcim içimi rahatlattın.
Ben kistin beta hcg yi yükselteceğini düşünmüyorum canım. Hatta burada birisi doktoruna sormuştu bunu ve dr. um güldü demişti. Sende döllenme oldu ama yerleşme tamamlanmadı bu ay o da olacak inşallah. Geçen ay benden de acayip kahve ve çok fazla akıntı geldi, dr. ultrasonla baktı ve ovulasyon olmuş, ovulasyon sonrası böyle akıntılar olabilir dedi. Yani akıntının tek nedeni kist değildir. Bence aklına kötü şeyler getirme. Sen üs üste 2 kere kimyasal yaşadın ve bence artık kimyasal yaşama hakkını bitirdin. Bundan sonra sağlıklı olacağına inanıyorum ben.
Günaydın kızlar. Nasılsınız? Ben çok uykusuzum. 1'de yattım. 4'te uyandım ve uyuyamadım sonra. Yataktan hiç kalkmadım, ateşimi ölçeceğim diye. FF'de uykusuzluk çektiğiniz günlerde ateşinizi her zamanki saatte ölçün ama uykusuzluk çektiğinizi chart'a işaretleyin diyor. Ben de öyle yaptım. İçi boş işaretledi bugünki ateşimi. Ateşim saat 4'te 36.4. 5'te 36.5. 6'da 36.6. Yani her zaman ölçtüğüm saat 7'de 36.7. O yüzden 36.7'yi baz aldım. 2 gün önce de uyuyamamıştım ve ertesi gün uyuduğumda 36.7 çıkmıştı. Demek ki ölçtüğümüz saat önemli, uykumuzu almak da etkiliyor tabi. Uykumu tam alsaydım nasıl olurdu bilemiyorum tabi. Adetim gelmedi henüz. Dün akşam gelen pembemsi-kahvemsi lekenin çok azı bu sabah lavabodayken geldi. Sonra sarı akıntı şeklinde devam ediyor. Bu arada düşündüğüm bir doktor vardı. Eğer adet olursam kistim için, olmazsam da gebelik şüphesi için gitmeyi düşünüyordum. Bu sabah aradım randevu aldım. 18 Şubat'a gün verdiler. Eğer adet olmazsam ve hamileysem herhalde o zamana kadar kese de görünür, pıt pıtlar da duyulur.Ya ama ben o zamana kadar duramam, başka bir doktora ön muayene gitsem de bu güvendiğim ve gitmek istediğim doktora da ayrıca mı gitsem? Saçmalık mı olur iki doktora gitmek? En azından hamileysem ilk haftalarda bir bakılsın değil mi? Yoksaki gittiğimde neredeyse 2 aylık olacak! Ay tabi bütün bu ihtimaller hamileysem diye. Yoksa kistim için gitmiş olacağım. Hayırlısı Allah'tan. Nolur bana dua edin. İnşallah güzel bir şekilde sonlanır bu adetin gelmeyişi, ateşimin düşmeyişi...
Günaydın... hala adet olmamana sevindim ama neden idrarda gebelik testi yapmıyorsun? Bugün çıkabilir ?
Güzel soru. :) 31.günümde yaptım negatif çıktı. Eğer yerleşme lekesiyse eğer dün akşam yaşadığım zaten rahime yeni yerleşiyordur bHcg şu saatten sonra yükselir, idrara çıkması biraz zaman alır. O yüzden beklemekten başka çare görmüyorum ben. FF'de 17.gün gösteriyor ovulasyonumu ama belirtilerim ve ateşimi incelediğimde 19.gün olabileceğini düşünüyorum. Ya da çoklu yumurtlamış da olabilirim. Çok inişli çıkışlıydı bu ay ateşim. Ama eğer döllenme ve rahime yerleşme durumu olmuşsa o daha yeni olan bir olay. Yani test şuan önceliklerim arasında yok.Öncelikle adetimin gelmemesini bekliyorum. Beni ikna edecek kadar gecikmesi lazım. Sonra bu gecikmenin kistten ya da başka bir şeyden olmadığına ikna olmam lazım. Bu kaç gün sürer bilemiyorum. Ama benim işim belli olmaz belki yarın sabah kendi kendimi ikna eder de test yaptırırım.
Günaydın kızlar. Nasılsınız? Ben çok uykusuzum. 1'de yattım. 4'te uyandım ve uyuyamadım sonra. Yataktan hiç kalkmadım, ateşimi ölçeceğim diye. FF'de uykusuzluk çektiğiniz günlerde ateşinizi her zamanki saatte ölçün ama uykusuzluk çektiğinizi chart'a işaretleyin diyor. Ben de öyle yaptım. İçi boş işaretledi bugünki ateşimi. Ateşim saat 4'te 36.4. 5'te 36.5. 6'da 36.6. Yani her zaman ölçtüğüm saat 7'de 36.7. O yüzden 36.7'yi baz aldım. 2 gün önce de uyuyamamıştım ve ertesi gün uyuduğumda 36.7 çıkmıştı. Demek ki ölçtüğümüz saat önemli, uykumuzu almak da etkiliyor tabi. Uykumu tam alsaydım nasıl olurdu bilemiyorum tabi. Adetim gelmedi henüz. Dün akşam gelen pembemsi-kahvemsi lekenin çok azı bu sabah lavabodayken geldi. Sonra sarı akıntı şeklinde devam ediyor. Bu arada düşündüğüm bir doktor vardı. Eğer adet olursam kistim için, olmazsam da gebelik şüphesi için gitmeyi düşünüyordum. Bu sabah aradım randevu aldım. 18 Şubat'a gün verdiler. Eğer adet olmazsam ve hamileysem herhalde o zamana kadar kese de görünür, pıt pıtlar da duyulur.Ya ama ben o zamana kadar duramam, başka bir doktora ön muayene gitsem de bu güvendiğim ve gitmek istediğim doktora da ayrıca mı gitsem? Saçmalık mı olur iki doktora gitmek? En azından hamileysem ilk haftalarda bir bakılsın değil mi? Yoksaki gittiğimde neredeyse 2 aylık olacak! Ay tabi bütün bu ihtimaller hamileysem diye. Yoksa kistim için gitmiş olacağım. Hayırlısı Allah'tan. Nolur bana dua edin. İnşallah güzel bir şekilde sonlanır bu adetin gelmeyişi, ateşimin düşmeyişi...
Günaydın kızlarbugün yine fazla giremeyeceğim ama bir günaydın demek istedim.
Sen nasılsın bblau'cuğum? Başladın mı çalışmalara?
Sevdebilge'ciğim senin akıntının kistle ilgisi olduğunu düşünmüyorum canım. Bence regl geçmeden testin bir anlamı yok, şimdi yine silik çizgi çıkar, sonra git kan testi yap, 2 günde bir bak yükseliyor mu çok sinir bozucu. Biz artık o silik çizgilerin ve düşük değerlerin bir şey ifade etmediğini biliyoruz. Bekle canım reglini en azından 3-4 gün geçsin sonra idrarla bak. Eğer idrar pozitif verirse kan testi yaptır. O zaman zaten yüksek bir değer çıkmalı. Ya da boşver kan testini sen de 5. haftanın sonunda direk dr. a git. Ben bir daha hamile kalırsam öyle yapacağımİnşallah bu sefer olmuştur, geçen ay kimyasal gebelik serimiz seninle başladı bu ay da sağlıklı hamilelik serimiz seninle başlasın inşallah.
Canım günaydın, özledik seni bu hafta valla
Ben iyiyim çalışmalara eh işte başladık sayılır. Bugün 15. gün.
Zaman ne çabuk geçiyor değil mi dün gibiy, 2günde bir kanda gebelik baktırışlarım.
Çarşamba akşam tekrar baktırdım, son kontrol ve 0,14 çıktı. Bu rakama sevineceğim aklıma gelmezdi
Sende ne var ne yok?
Değer nerdeyse sıfırlamış canım, ben bir daha baktırmadım ve baktırmayacağım zaten değerim 8'di düşmemesi mümkün değil. Benim reglimin 6. günü ve bitti sayılır. Aslında 5 günde biter ama bu sefer düşükten dolayı 1 gün sarktı. Haftaya çarşamba dr. a gideceğim zaten o ultrasonla bakacak. Yine ilaç alıyorum ve bıktım bu ilaçtan hormon ilacı soruçta ve yan etkileri var. Bu 3. kullanışım yine olmazsa önümüzdeki ay onu da almayacağım. Bizim de çalışmalar haftaya başlar, doktora gittiğim için o veriyor çalışma günlerini zaten. Bu ay hamile kalsak da artık şu ovulasyon, ateş, takip, yerleşme gibi kavramlardan kurtulsak, kendimize yeni ve taze kavramlar bulsak. Artık sıkıcı olmaya başladılar
Tabi bu ovulasyon testi garanti değil.
Çıkabiliyor diyelim. Pozitif olup da hamile olmayan da var.
Bir de şimdi değil, adet tarihin civarlarında gebeliği gösterebilir ovulasyon testi de, gebelik testi de..
Sen daha 15. günüm diyorsun, gebelik olsa bile şu an hiçbir şekilde ölçülemez ki.
Beta hcg implantasyona müteakiben salgılanmaya başlıyor. O da ovulasyondan 12-13 gün sonra aşağı yukarı,kabaca...Bu da 28 gün döngülerde zaten adet tarihine geliyor.Daha uzunlarda adet gününe birkaç gün kalmış oluyor.
O yüzden gebelik yok demek için (var demek için de tabi) çok çok erken...
Tavsiye edileni, en erken adet gününde test yapmak. Tabi kanda baktıracaksan. İdrara daha geç çıkıyor genellikle...