- 22 Nisan 2008
- 8.760
- 0
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.601
Merhaba,
15. günüm değil aslında. 1 Ocak'ta adet olmuştum. Hemen bitiminde çalışmalara başladık. 3 gün hariç ( üst üste günler değildi ) her gün çalıştık. İlişkiden sonra önerildiği gibi hemen kalkmadım ve bacaklarımı kaldırarak yattım. Ovülasyon testini 15. gün yapmaya başladım. Yani 15 Ocak'tan itibaren. Fakat hiç T çizgisini C'den koyu görmedim. Web'den coretest siparişi verdim. Pakette erken gebelik testleri de var. Sonuç olarak bugün 21. gün. Bu ay hamile kalamazsam bir sorun olduğunu düşünmeye başlayacağım çünkü yapılması gerekenleri ve uyulması gereken tarihleri tam olarak yaptık. Hayırlısı Allah'tan. Bakalım sonuç ne olacak?
Bu arada yanıt için teşekkürler.
deneyimli arkadaşlarım
bir şey danışacağım
benim geçen ay reglin 21. günü baktırdığım progesteronun 37 idi
bu ay 8.8
8.8 mi düşük
37 mi çok yüksek
ne dersiniz?
Sorma valla, sıkıcı ki ne sıkıcı. Vallahi yorulduk artık
Ama Allah bugünümüzü aratmasın. Bunlar da güzel telaşlar bir yerde, inşallah bir de sonuca ulaşsak...
Benim regl de uzun sürdü. Normalde 4 gün sürer ama 7-8 günü buldu bu kez. Bir de pembeleşerek bitti. Normalde olmayan birşey.
Çamur gibi, o renkte, içinde zar gibi ince yapıda partiküller de geldimi senin.
İlk gece öyle geldi benim. Doktor bunların tutunma için rahmin değiştirdiği yapı olduğunu öyledi. Onlar dökülmüş.
Bugün de ov. testi yaptım. Geçen birkaç ay 15. günde kontrol çizgisinden de koyu, mosmor oluyordu.
Bugün kontrol çizgisinden silik ama koyuca. 10 dk. bekleyince daha da koyulaştı.
Herhalde 1-2 güne iyice koyulaşır.
Ovulasyon fazla sarkmayacak herhalde, gecikebilir diyorlar biliyosun kimysaldan sonra ama gecikmeyecek herhalde...
En güzeli 2 günde bir çalışmalara devam etmek galiba.
deneyimli arkadaşlarım
bir şey danışacağım
benim geçen ay reglin 21. günü baktırdığım progesteronun 37 idi
bu ay 8.8
8.8 mi düşük
37 mi çok yüksek
ne dersiniz?
Ne zamandir deniyorsunuz? Yapılması gerekenleri yapmak, gereken tarihlere uymak %100 garantilemiyor biliyorsun, herhangi bir sorun olmasa bile.
Bende ilk günlerde pıhtılar oldu canım ama inan hiç dikkat etmedim nasıl geliyor diye, zaten kimyasal olduğunu bildiğim için bakmadım bile. Kimyasal gebelik düzeni etkiliyor ve yumurtlama daha geç olabiliyor bunu biliyorum. Ben ilaç aldığım için beni etkiler mi bilmiyorum ama senin yumurtlaman biraz gecikebilir bu nedenle bu ay bence iyi takip et.
Ben bu telaşeye doydum canım, benim yeni telaşelere ihtiyacım var galiba. Kese, kalp atışı, 2 li test falan gibi şeyler çok iyi olur mesela
Bu ay zamanı tutturmak değil ama, regl gecikirse yorum yapmakta birazcık olsun kolaylık olur diye hem ateş ölçümü, hem ovulasyon testi hem de akıntı kontrolü yapıyorum canım. Hepsini FF’te tutuyorum büyük rahatlıkmış. Ovulasyonu tespitte o da yorum yapacak.
Benim amacım ovulasyonu bileyim ona göre çalışayımdan ziyade siklus sonunda yorum kolaylığı olsun. Elde net veri olsun. Hayırlısı bakalım. Bu ovulasyona kadarki zaman çabuk geçiyor ama ovulasyondan sonra zaman duruyor sanki
8.8 bana biraz düşük geldi canım. 37 gayet güzel bir değer hatta normal şartlarda hamilelerde görülen değerlerden. 8.8 yumurtlamanın olduğu konusunda net olmayan bir değer bence. Dr. lar 10 üzeri yumurtlama olmuş diyorlar ama senin değerinde de yumurtlama olmuş diyenler var. Belki yumurtlaman daha yeni olmuştur bu hormon yumurtlamanın üzerinden 7 gün geçince en yüksek haline geliyor. Örneğin geçen ay yumurtlaman 14. günde olduysa ve sen 21. günde baktırdıysan bu normal bir ölçüm. Ama bu ay yumurtlaman atıyorum 17. günde olduysa erken baktırmış oluyorsun yani değer daha yükselecek demektir. Bence sen bir dr. a sor bu sonucu bence ya düşük ya da yumurtlamanın üzerinden yeterli zaman geçmediği için düşük çıktı.
Haklısın canım ay sonunda yorum yapmak bu şekilde daha kolay olur. Ayrıca inşallah hamile kalırsan burada verilerini paylaşırsın ve başka arkadaşlara da faydası olur. Ovulasyondan sonra zaman gerçekten geçmiyor, hele son bir kaç gün izafiyet teorisinin en canlı kanıtı olarak karşıma çıkıyor her seferinde. İnşallah bu ay son olur ve hepimiz güzel haberler alırız.
İki aydır deniyoruz. Biliyorum henüz erken denilecek fakat insan gerekli önlemleri alıp, uyulması gerekenlere uyarak, bilinçli olarak çalışınca olumsuz sonuçlar daha fazla endişelendiriyor.
Aralık'ta doktora gitmiştim ve yumurtlamanın gerçekleştiğini gördüğünü söylemişti ( 21 Aralık ). Kist, yara vb... olmadığını söylemişti. Böyle işte, ne diim
inşallah zamansal bişidir
tüp bebeğe başlayacağım ay yumurtlamam düşmese şaşarım zaten
bahtsız bedeviye döndüm :)
Ama düşük çıktığında birkaç kez daha tekrarlanıyormuş crafty, hemen hüküm verme bence.
tekrarlatmadım ki ben
bu ay iice iş yoğunluğu vs saldım çayıra
bence doktoruna söyle tekrarlatır kesinlikle...
bazen insan yoruluyor salıyor gitsin...geçen ay da ben öyleydim...
bu tahlillere göre mi başlayacak şimdi tüp çalışmaları?
yok tatlım yok
bunun tüple alakası yok :)
ben kendi kendime takip yaptığım, doğal yolla hamile kalacağımı düşündüğüm dönemdeki doktorculuk oynamalarım sırasında yapıodum her ay :)
bi tekrarlayayım dedim di :)
tüpte bakmıo buna
zaten kendi halledio bunu dışardan heralde
ama ne biliim yumurtam kaliteli olaydı
iğnelerle çoğalaydı daha bi hoş olursu :)
inşallah zamansal bişidir
tüp bebeğe başlayacağım ay yumurtlamam düşmese şaşarım zaten
bahtsız bedeviye döndüm :)
Öncelikle 2 ay çok erken bir süre bir sorunumuz var demek için. İlk bir sene içerisinde hamile kalınamazsa, şüphelenilmeli eğer belli yaş limiti dahilindeyse.
Ayrıca tüm önlemler alınıp, uyulması gerekenlere uyulup, bilinçli çalışılınca kesinlikle olacak diye bir kaide yok ki.Sağlıklı bir kadının bir siklus içinde hamile kalma şansı % 25.
Bir sene içerisinde hamile kalma şansı %85.
Bunun bir formülasyonu yok, iki iki daha dört eder diyemezsin, düz mantıkla bakamazsın ki.
İlişkiden sonra uzanmak, ayakları kaldırmak, ovulasyon takibi, ateş ölçümü vs. bunlar yardımcı yöntemler, garanti yöntemler değil.
Ayrıca pek çok,hiç bir sorunu olmadığı halde hamile kalamayanlar var.
Eğer dediğin gibi bir mantık olsaydı, hiçbir aşılama, hiç bir tüp bebek denemesi başarısız olmazdı.
Bence daha relaks olmayı denemelisin. Hamile kalmayı engelleyen en önemli faktör stres.
Senin gibi düşünüyordum, ilk 2 ay hamile kalamadım. Üçüncü ayımda daha relaks oldum, büyük umut ve iddialarla yaklaşmadım olaya ve hamile kaldım ben. Ne var ki biyokimyasal oldu.
Belli bir bilinç dahilinde götürmek istiyorsan bence önce smear testi yaptırarak başla.
Zaten transvajinal muayenede doktorun rahim ağzını temiz görmüş olmalı ki, yara yok demiş. Kist vs. görmemiş. Hücresel değişim var mı, smearle onu anlarsınız.
Daha sonra adetin 2. veya 3. günü aç karna T3,STSH,Serbest T4,LH,FSH,Prolaktin baktır.
Eşin 4-5 günlük cinsel perhiz yaptıktan sonra sperm analizi yaptırsın.
Böylelikle daha bilinçli bir başlangıç yapmış olur ve en azından sorun olmamasının verdiği rahatlıkla daha az psikolojik baskı yaşarsın, kuruntularından kurtulmuş olursun. Kesinlikle de bunun çok yararı olacağına inanıyorum ben.
Çok haklısın. Tabii ki öyle. Smear testi yaptırmıştım. Temiz çıkmıştı. Ben 34 yaşındayım eşim ise 47. Bu yaşlarda çok mu zordur, bu da bir soru tabii. Bu ay olumsuz neticelenirse dediğiniz gibi testleri yaptımak en doğrusu. Doğru bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim. Kimyasaldan sonra durumun nasıl, umarım atlatabilmişsindir bu tatsız durumu. Dilerim en kısa zamanda mutlu haberler alırız ve veririz.