İki aydır deniyoruz. Biliyorum henüz erken denilecek fakat insan gerekli önlemleri alıp, uyulması gerekenlere uyarak, bilinçli olarak çalışınca olumsuz sonuçlar daha fazla endişelendiriyor.
Aralık'ta doktora gitmiştim ve yumurtlamanın gerçekleştiğini gördüğünü söylemişti ( 21 Aralık ). Kist, yara vb... olmadığını söylemişti. Böyle işte, ne diim
Öncelikle 2 ay çok erken bir süre bir sorunumuz var demek için. İlk bir sene içerisinde hamile kalınamazsa, şüphelenilmeli eğer belli yaş limiti dahilindeyse.
Ayrıca tüm önlemler alınıp, uyulması gerekenlere uyulup, bilinçli çalışılınca kesinlikle olacak diye bir kaide yok ki.Sağlıklı bir kadının bir siklus içinde hamile kalma şansı % 25.
Bir sene içerisinde hamile kalma şansı %85.
Bunun bir formülasyonu yok, iki iki daha dört eder diyemezsin, düz mantıkla bakamazsın ki.
İlişkiden sonra uzanmak, ayakları kaldırmak, ovulasyon takibi, ateş ölçümü vs. bunlar yardımcı yöntemler, garanti yöntemler değil.
Ayrıca pek çok,hiç bir sorunu olmadığı halde hamile kalamayanlar var.
Eğer dediğin gibi bir mantık olsaydı, hiçbir aşılama, hiç bir
tüp bebek denemesi başarısız olmazdı.
Bence daha relaks olmayı denemelisin. Hamile kalmayı engelleyen en önemli faktör stres.
Senin gibi düşünüyordum, ilk 2 ay hamile kalamadım. Üçüncü ayımda daha relaks oldum, büyük umut ve iddialarla yaklaşmadım olaya ve hamile kaldım ben. Ne var ki biyokimyasal oldu.
Belli bir bilinç dahilinde götürmek istiyorsan bence önce smear testi yaptırarak başla.
Zaten transvajinal muayenede doktorun rahim ağzını temiz görmüş olmalı ki, yara yok demiş. Kist vs. görmemiş. Hücresel değişim var mı, smearle onu anlarsınız.
Daha sonra adetin 2. veya 3. günü aç karna T3,STSH,Serbest T4,LH,FSH,Prolaktin baktır.
Eşin 4-5 günlük cinsel perhiz yaptıktan sonra sperm analizi yaptırsın.
Böylelikle daha bilinçli bir başlangıç yapmış olur ve en azından sorun olmamasının verdiği rahatlıkla daha az psikolojik baskı yaşarsın, kuruntularından kurtulmuş olursun. Kesinlikle de bunun çok yararı olacağına inanıyorum ben.